Prva kazna i jos za pojas!

poruka: 14
|
čitano: 11.629
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Prva kazna i jos za pojas! Pomoc

Znam da tema nije u skladu sa ovim forumom, ali ovdje ima dosta dobrih ljudi pa bi mi dobro dosla pomoc:

Danas me zaustavio policajac jer nisam bio vezan i napisao je kaznu 500kn + 100kn ...

Ja se ne mogu vezati jer sam imao u 1. mj. ove godine tesku prometnu i ozljedio sam prsni kos sa zracnim jastukom i sigurnosni pojas mi je ostetio kljucnu kost i jos dan danas imam bolove. Policajac mi je rekao da napisem zalbu i da predam te nalaze iz 1. mjeseca.

Napisao sam ovako pa me zanima da li je to u redu i sto mislite, hoce li uvaziti zalbu, jer nikada nisam imao nikakve prometne prekrsaje osim te prometne di nisam bio kriv jer je bila poledica na cesti...

Zalba:

Predmet: Zamolba za oslobađanje od prekšaja

Molim Vas da uvažite moju zamolbu, a vezanu za prekšaj počinjen 22.11.2012. god. Prekršaj se odnosi na sigurnosni pojas s kojim u trenutku vožnje nisam bio vezan. Svjestan sam počinjenog prekršaja ali za isti imam olakotne okolnosti jer sam u prvom mjesecu ove godine imao saobraćajnu nesreću. Iako sam bio vezan, došlo je do silovitog udarca u grudni koš zbog aktiviranja zračnog jastuka i zategnuće sigurnosnog pojasa. Prilikom toga, došlo je do iščašenja i nategnuća zglobova i ligamenata vratne kralježnice. Zbog istih i danas imam problema s grudnim košom a sve to prilažem nalaze kao dokaz uz ovu zamolbu. Navodim da nikada nisam kažnjavan za isti prekršaj, ne pijem i trudim se kao mladi vozač pridržavati se propisa u vožnji. Zbog navedene nezgode sam bio prisiljen upisati vanredno školu, tako da sam i sada đak i nemam sredstava za plačanje kazne. Zato vas molim da pokušate uvažiti moju zamolbu i na pozitivan način riješiti moj prvi prekršaj za sigurnosni pojas.

S, poštovanjem.

Nemojte mi spamati bezveze, jer nemam volju za salu, jer to mi je prva kazna i muka mi je cijeli dan.

Ukrali ste mi jedinu zvijezdu. Drzava me krade, Vi me kradete. Sramite se!
17 godina
neaktivan

ako si nezaposlen vuci se kroz žalbe ne mogu ti ništa, a i ako si zaposlen isto žali se priloži nalaze. Sad neznam kak ti je napisano u nalazu dali si sposoban vozit auto nakon te nesreće? Piši molbe idi na zastaru, a ako radiš mogu ti sjest na placu i naplatit se, tako da ko ce znat. sretno

14 godina
neaktivan
Re: Prva kazna i jos za pojas! Pomoc
razer1911 kaže...

ako si nezaposlen vuci se kroz žalbe ne mogu ti ništa, a i ako si zaposlen isto žali se priloži nalaze. Sad neznam kak ti je napisano u nalazu dali si sposoban vozit auto nakon te nesreće? Piši molbe idi na zastaru, a ako radiš mogu ti sjest na placu i naplatit se, tako da ko ce znat. sretno

Ucenik sam jer idem u privatnu, prekvalifikacije za visi smjer...

U nalazu pise sljedece:
1.Vratna kralježnica limitiranih i bolnih kretnji u svim smjerovima. ...

2. S13.6- iščašenje i nategnuće zglobova i ligamenata drugih i nespecifciranih dijelova vrata

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2012 15:56 (Karlovac_047).
18 godina
Karlovac_047 kaže...

U nalazu pise sljedece:

2. S13.6- iščašenje i nategnuće zglobova i ligamenata drugih i nespecifciranih dijelova vrata

Nisam sguran da ti to može proći jer, osim ako striktno negdje u dokumentaciji nije navedeno, ovo nije opravdanje za nevezanje pojasa.

Ono što možeš napraviti je tražiti od lokalne policijske uprave - opstaje prometne policije opomenu.

Zastaru ćeš teško izvući, jedino ti sudac može smanjiti kaznu.

14 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Karlovac_047 kaže...

U nalazu pise sljedece:

Nisam sguran da ti to može proći jer, osim ako striktno negdje u dokumentaciji nije navedeno, ovo nije opravdanje za nevezanje pojasa.

Ono što možeš napraviti je tražiti od lokalne policijske uprave - opstaje prometne policije opomenu.

Zastaru ćeš teško izvući, jedino ti sudac može smanjiti kaznu.

Mozes mi u kratko reci, kakva je to opomena ? Je nisam bas upoznat u vezi tih stvari...{#}

15 godina

Opomenu dobiješ ako nisi u nazad godinu-dvije nikako kažnjavan, ako kazna ne nosi kaznene bodove i ako je manja od 700 kn (nisam baš siguran za ovaj iznos.

Lako je moguće da ćeš dobiti samo opomenu.

15 godina

U najboljem slučaju možeš se nadati manjoj novčanoj kazni, ako ti sudac malo progleda kroz prste. Ovo tvoje nije nikakvo opravdanje. Ako nisi sposoban za vožnju na način kako je propisano zakonom onda nisi smio sjesti za volan. Jednostavno.

18 godina
Karlovac_047 kaže...
Old Iggy kaže...
Mozes mi u kratko reci, kakva je to opomena ? Je nisam bas upoznat u vezi tih stvari...{#}

ZSPC, Članak 294.

(5) Policijska uprava ili postaja koja tijekom obavljanja poslova nadzora utvrdi da je počinjen prekršaj za koji je propisana samo novčana kazna u utvrđenom iznosu do 1.000,00 kuna, u slučajevima kada prekršajem nije izazvano ometanje ili ugrožavanje drugih sudionika u prometu, odnosno ako je prekršaj osobito lake naravi a počinitelj nije prije činio slične prekršaje može umjesto novčane kazne sudioniku u prometu izreći mjeru usmenog ili pisanog upozorenja.

14 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Karlovac_047 kaže...
Old Iggy kaže...

ZSPC, Članak 294.

(5) Policijska uprava ili postaja koja tijekom obavljanja poslova nadzora utvrdi da je počinjen prekršaj za koji je propisana samo novčana kazna u utvrđenom iznosu do 1.000,00 kuna, u slučajevima kada prekršajem nije izazvano ometanje ili ugrožavanje drugih sudionika u prometu, odnosno ako je prekršaj osobito lake naravi a počinitelj nije prije činio slične prekršaje može umjesto novčane kazne sudioniku u prometu izreći mjeru usmenog ili pisanog upozorenja.

A bio sam danas kod nacelnika policije, odnosno njegove tajnice. Predao sam svu dokumentaciju od starih nalaza, iskopirao sam taj clanak isto (jer nisu imali pojma za njega dok ga nisu procitali), i jos sam otisao kod svoje doktorice i izasla mi je u susret i napisala mi je potvrdu za privremeno oslobađanje od sigurnosnog pojasa dok ne rijesim u Karlovackoj bolnici, da mi oni izdaju pravu potvrdu za oslobođenje od sigurnosnog pojasa. Tako da sam i tu privremenu potvrdu predao. Tajnica mi je rekla da ce to sve proslijediti na sud jer ona sada kao nista ne moze. Da ce sud donijet odluku. I za ovaj clanak sto si napisao, gdje sam ti podebljao "MOŽE", za to je rekla da nigdje ne pise da policija "MORA" izreci mjeru usmenog ili pis. upozorenja. 

A neka im bude, ja nista ne izmisljam. 600kn im nedam. Jer imam sve napisano u otpusnom pismu, lijecnickom pregledu i jos sam dobio tu potvrdu da sam oslobođen privremeno od sigurnosnog pojasa dok se to sve ne rijesi. {#}

18 godina
Karlovac_047 kaže...

A neka im bude, ja nista ne izmisljam. 600kn im nedam. Jer imam sve napisano u otpusnom pismu, lijecnickom pregledu i jos sam dobio tu potvrdu da sam oslobođen privremeno od sigurnosnog pojasa dok se to sve ne rijesi. {#}

Naravno da može, a ne da mora. Zato sam i rekao da probaš.

Ni sudac ti ne mora izaći u susret, posebno ako su potvrde napisane nakon zaustavljanja, a i sama ideja oslobođenja je protivna pojasu. Iznimno su rijetke situacije kad je opasnost od pojasa veća od opasnosti od koje pojas štiti.

16 godina
neaktivan

Ako ga boli prsa od prometne nezgode onda fakat nije smio vozit a može samo ako se vozi druga osoba umjesto tebe i puno sigurnije.

Ja bi na tvom mjestu da naprije ozdraviš pa tek onda moš vozit.

Gadno je vozit bez pojasa kada nakon sudara glavom može lupit na volan i može izlelit kroz stakla prema van i to završi smrtni slučaj. 

Ipak želim ti puno sreče da se što sve središ. Sretno ti bilo.

Nenad
18 godina
napisi uvjerljivu zalbu i prilozi dokaze. Kazne do 500kn se moze (tj moglo se) mijenjati za dobrotvoran rad koji nije (bio) definiran u zakonu i slucaj bi otisao u zastaru. To vrijedi samo za kazne do 500kn + troskovi.
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
neaktivan
Re: Prva kazna i jos za pojas!
Nello kaže...

Ako ga boli prsa od prometne nezgode onda fakat nije smio vozit a može samo ako se vozi druga osoba umjesto tebe i puno sigurnije.

Ja bi na tvom mjestu da naprije ozdraviš pa tek onda moš vozit.

Gadno je vozit bez pojasa kada nakon sudara glavom može lupit na volan i može izlelit kroz stakla prema van i to završi smrtni slučaj. 

Ipak želim ti puno sreče da se što sve središ. Sretno ti bilo.

Znam kolega sve. Ali mama mi je tesko bolesna, i moram ju voziti svaki drugi dan u bolnicu na terapije. Tata ne moze svako malo izlaziti sa posla, jer znas kako je to kada radis kod privatnika. Doktorica mi je dala barem tu privremenu potvrdu dok se ne rijesi kako treba situacija. 

A vidjet cemo sto ce rijesiti sud, jer nadam se da ce me bolovi popustiti uskoro. Kada ti doktori u bolnici kazu, mazi sa tom i tom kremom, proci ce dok se budes zenio, onda jedino moras cekati da bolovi sami od sebe nestanu. Tako je to u nasoj drzavi. {#}

17 godina
neaktivan

Pozdrav.
Trebao bih koji savjet, zaustavili su me i napuhao 0.38 (jedna piva je bila u pitanju) te mi napisali kaznu od 700 kn jer kao mladi vozač ne bi smio uopće imat alkohola. Tip je bio korektan i rekao da napišem zamolbu kako bi se kazna ublažila ili eventualno poništila s obzirom da je to prva kazna, a i zbog teške financijske situacije (da natrkeljam nešto), pa bi trebao savjet kako da sastavim isti.
Drugo pitanje, pošto nisam iz Zagreba, zamolio sam frenda da mi sutra podigne vozačku u heinzelovoj. Da li će on moći to podići umjesto mene? Dao sam mu sve potrebne dokumente.
Pomagajte

Gimme a bag of donuts, and no one gets hurt :)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice