Znam da tema nije u skladu sa ovim forumom, ali ovdje ima dosta dobrih ljudi pa bi mi dobro dosla pomoc:
Danas me zaustavio policajac jer nisam bio vezan i napisao je kaznu 500kn + 100kn ...
Ja se ne mogu vezati jer sam imao u 1. mj. ove godine tesku prometnu i ozljedio sam prsni kos sa zracnim jastukom i sigurnosni pojas mi je ostetio kljucnu kost i jos dan danas imam bolove. Policajac mi je rekao da napisem zalbu i da predam te nalaze iz 1. mjeseca.
Napisao sam ovako pa me zanima da li je to u redu i sto mislite, hoce li uvaziti zalbu, jer nikada nisam imao nikakve prometne prekrsaje osim te prometne di nisam bio kriv jer je bila poledica na cesti...
Zalba:
Predmet: Zamolba za oslobađanje od prekšaja
Molim Vas da uvažite moju zamolbu, a vezanu za prekšaj počinjen 22.11.2012. god. Prekršaj se odnosi na sigurnosni pojas s kojim u trenutku vožnje nisam bio vezan. Svjestan sam počinjenog prekršaja ali za isti imam olakotne okolnosti jer sam u prvom mjesecu ove godine imao saobraćajnu nesreću. Iako sam bio vezan, došlo je do silovitog udarca u grudni koš zbog aktiviranja zračnog jastuka i zategnuće sigurnosnog pojasa. Prilikom toga, došlo je do iščašenja i nategnuća zglobova i ligamenata vratne kralježnice. Zbog istih i danas imam problema s grudnim košom a sve to prilažem nalaze kao dokaz uz ovu zamolbu. Navodim da nikada nisam kažnjavan za isti prekršaj, ne pijem i trudim se kao mladi vozač pridržavati se propisa u vožnji. Zbog navedene nezgode sam bio prisiljen upisati vanredno školu, tako da sam i sada đak i nemam sredstava za plačanje kazne. Zato vas molim da pokušate uvažiti moju zamolbu i na pozitivan način riješiti moj prvi prekršaj za sigurnosni pojas.
S, poštovanjem.
Nemojte mi spamati bezveze, jer nemam volju za salu, jer to mi je prva kazna i muka mi je cijeli dan.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.