Prestanak proizvodnje cigareta?

poruka: 21
|
čitano: 1.421
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
18 godina

Zabranio bih ja odavno proizvodnju cigareta i pušenje na javnim mjestima... Trovanje ostatka populacije svojom odvratnom navikom treba biti kazneno djelo...

17 godina
odjavljen
Re: Prestanak proizvodnje cigareta?

Pa zabranjeno je na javnim mjestima.

Drugi je par opanaka zašto je zakon prigodno napisan da u kafićima bude dozvoljeno iako je kao zabranjeno. Na kutiju od 20kn državi ide skoro 15kn trošarina i PDVa, misliš da će se samo tako odustati od toga? Ne budi smiješan...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
18 godina
lllnuclearlll kaže...

Trovanje ostatka populacije svojom odvratnom navikom treba biti kazneno djelo...

Spusti se na auspuh svojega auta pa povuci dim malo....  ili to napravi kada si kupis prvi auto... pa ako prezivis evo bicu tolerantan pa samo traziti prekrsajno djelo.

9 godina
neaktivan
Auto je potreba ,ne?

A cigarete su od preseravanja postale ovisnost
Potpis
18 godina

Ne radi se o potrebi ili luksuzu nego o cinjenici da vise jedan auto koji vozas potruje pucanstva i ispusti kancerogenih tvari u zrak nego sto kao pojedinac mos potrovat ljudi sa svojim pusenjam.

On ili ti bi zatvarali ljude jer puse i "truju okolo" a onda bi sjeli u auto i to isto radili jer imate potrebu ? Vrlo ljigavo razmisljanje....

11 godina

Automobili su realna potreba mnogih i neizbježna svakodnevnica, pušenje u kafićima nije. Izjednačavanje tih dviju stvari je ljigavo razmišljanje...

9 godina
neaktivan
Ko ke rekel zatvarati?

Prijevoz je neizbjezan a cigaretu sam biras
Potpis
18 godina

Jako teško je uopće od pušača očekivati da razmišljaju o tome što rade drugima, kad ih nije briga za sebe same.

Po svim mojim iskustvima jaaaao sebični ljudi i jako sebična navika... Kad vidim da truju vlastitu djecu od 0-10 godina u svojim kućama zgadi mi se život...

Automobil je potreba, a ja ga se trudim koristiti što manje... Na žalost većina ostalih nisu baš osvješteni ekološki, a to će se sve vratiti budućim generacijama... Niti jedna generacija u povijesti nije uništavala okoliš ovako kako mi to radimo zadnjih 20tak godina. Cigarete su još najmanji problem, po meni plastika i razno razna ambalaža je problem br. 1. Ali to nije tema sad... 

Generalno gledano pušenje bih dopustio jedino u privatnom prostoru. Gradovi su puni čikova po podu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2016 22:15 (lllnuclearlll).
18 godina

Nista ja nisam rekao za kafice tako da ne trpaj moju izjavu s time u bilo kakav kontekst, molim ljepo.

Realnu potrebu osjecaju i mnogi narkomani kada im je vrijeme za dozu pa se takva skupina ljeci... jel...

Smog je gorji otrov od dima cigarete a pogotovo ljeti kada u vecim gradovima doslovce nema nekog "normalnog zraka" za nadisati se.

On trazi zatvor za ljude koji ga truju dimom cigareta i to je izjednacavanje kada to isto bi netko zatrazio za njega jer truje autom radi svakodnevnice ili realne potrebe ?

Pisite argumentirano a ne gluposti trkeljati ili nemojte nista pisati.. imate tu onaj thub up i down i ako ne znate 2 cinjenice suvisle napisati koristite se time kao nepismeni sto stavljaju otisak palca.

18 godina

Ma dobro, ne bih vas stvarno trpao u zatvore 

Ali bih vam zabranio da pušite bilo gdje osim u privatnim nekretninama...

I još jednom, automobil je na žalost nužna potreba, cigareta ne...

18 godina
lllnuclearlll kaže...

I još jednom, automobil je na žalost nužna potreba, cigareta ne...

I opet krivo rezoniras... potreba ti je stici od tocke A do tocke B kao sto je oduvijek bilo ljudima u povijesti. Tu se slazemo cak no zato bi me trovao smogom jer ti imas tu potrebu ?

Vozi ti auto u svojoj nekretnini, u svojem dvoriscu... sto trujes ljude ?

edit: auto je kao zagadjivac okej jel a cigareta nije ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2016 22:27 (spaljeni).
18 godina
spaljeni kaže...

I opet krivo rezoniras... potreba ti je stici od tocke A do tocke B kao sto je oduvijek bilo ljudima u povijesti. Tu se slazemo cak no zato bi me trovao smogom jer ti imas tu potrebu ?

Vozi ti auto u svojoj nekretnini, u svojem dvoriscu... sto trujes ljude ?

Ma nema se smisla prepirati s pušačima... Odavno sam to shvatio. Bolest kao i svaka druga ovisnost. 

Da, auto je OK jer je realna potreba i pridonosi napretku čovječanstva, radi se na smanjenu zagađenja i radi se na tome da se prijeđe na manje zagađivače kao el. energiju, vodik i sl...

Cigareta bome ne pridonosi ničemu osim utaživanju nečije bolesne ovisnosti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2016 22:30 (lllnuclearlll).
11 godina

spaljeni, znači prema tebi, zabrana automobila bi bila ista stvar kao i zabrana cigareta? Prestani izjednačavati dvije različite stvari. Bez motoriziranog transporta u modernoj zajednici se ne može, bez cigareta se može.

18 godina

Ali ja uopce nisam pusac... u tome i je poanta sto ste dvolicni do zla neba. Vas truju i trazite prava dok to isto radite drugima samo sa drugim opravdanim sredstvom.

Imam kolega koji su pusaci i zena mi pusi  no nikad mi nije palo na pamet reci im da ne mogu zapaliti kod mene i tome slicno... ima se ljetna kuhinja, balkon, veranda... ne mora kuca niti djeca u njoj biti zadimljena ali nema ni razloga za ne postovati neciji izbor i ne osudjivati ga.

Moralisti veliki...

18 godina
spaljeni kaže...

Ali ja uopce nisam pusac... u tome i je poanta sto ste dvolicni do zla neba. Vas truju i trazite prava dok to isto radite drugima samo sa drugim opravdanim sredstvom.

Imam kolega koji su pusaci i zena mi pusi  no nikad mi nije palo na pamet reci im da ne mogu zapaliti kod mene i tome slicno... ima se ljetna kuhinja, balkon, veranda... ne mora kuca niti djeca u njoj biti zadimljena ali nema ni razloga za ne postovati neciji izbor i ne osudjivati ga.

Moralisti veliki...

Ne osuđujem i nemam ništa protiv dok ne zahvaća mene i moja pluća... Kako ne shvaćaš da ne možeš uspoređivati automobile i pušenje, to nije ni blizu isto...

ajmo prestat kuhat na plin i proizvodit struju na ugljen zato jer zagađuje...

nije pušenje toliki zagađivač (valjda, ne znam koliko pridonosi zagađenju zraka), ali je velik problem za mnoge ljude koji nisu pušači...

Pušite slobodno, ali ne smetajte drugima s tim i problem rješen. baš me zanima što bi bilo da uđem u neki birc i počnem topiti plastiku unutra, jer eto meni je to super, makar ispuštam 10000 kancerogenih plinova u zrak koji svi oko mene udišu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2016 22:45 (lllnuclearlll).
9 godina
neaktivan
10 godina
neaktivan

Ako vam smeta kad neko zapali cigaretu u birtijama u kojima je dozvoljeno pušenje šta uopće radite tamo. Postoje one u kojima se ne smije pušit tak da ne možete reć da nemate izbora.

A sigurno nećeš umrijet od toga ak budeš 2 minute stajao kraj nekog ko puši.

I da se razumijemo auto nije tolko nužan ko što ljudi govore.

U svim većim gradovima je vjerojatno puno brže otić negdje biciklom i još nemoraš brinut gdje ćeš parkirat, koja zona, kad ćeš morat ić preparkirat itd.

Al ne, ljudima je teško ustat pol sata ranije i biciklom, još da se ne bi slučajno malo uznojili ili da ih vjetar propuše.

18 godina
clutch kaže...

Ako vam smeta kad neko zapali cigaretu u birtijama u kojima je dozvoljeno pušenje šta uopće radite tamo. Postoje one u kojima se ne smije pušit tak da ne možete reć da nemate izbora.

A sigurno nećeš umrijet od toga ak budeš 2 minute stajao kraj nekog ko puši.

I da se razumijemo auto nije tolko nužan ko što ljudi govore.

U svim većim gradovima je vjerojatno puno brže otić negdje biciklom i još nemoraš brinut gdje ćeš parkirat, koja zona, kad ćeš morat ić preparkirat itd.

Al ne, ljudima je teško ustat pol sata ranije i biciklom, još da se ne bi slučajno malo uznojili ili da ih vjetar propuše.

U niti jednoj birtiji nije dozvoljeno zapaliti cigaretu, odnosno samo onima koje imaju adekvatni ventilaciju, a to je 1% birtija u RH (koje tu ventilaciju ni ne koriste). a puši se u 99% birtija i to protuzakonito... Onda nek stave zakon da se mogu odvojit kafići u kojima je pušenje dozvoljeno, i ono u kojima nije, to bi bilo najbolje po mom. S tim da bi ovi pušački plaćali veći porez, a konobari bi dobivali ohohoh veću plaću zato što se izlažu dimu cigarete.

Neću umrjet od toga ako budem 2 minute stajao kraj nekog tko puši, ali nitko mi nema pravo uzeti niti jednu sekundu života, a to pušači osim što rade sebi svaki dan, rade i ostalima... Stvarno ne znam odakle si uzimaju to pravo. Konkretno radim u okruženju gdje se puši i borim se s tim svaki dan... A zabranjeno je zakonom pušiti u radnim prostorima i stvarno mi se gade i pušači i cigarete i to licimjerje... Uzimaju si jako puno toga za pravo. Susjed mi je strastveni pušač, ima dvoje djece od 7 i 11 godina, ovaj mlađi ima astmu, kuća zadimljena svaki dan, sve smrdi... I to je onda normalan čovjek... Pa to bi trebalo zakonom zabranit i socijalnu službu im nakačit za vrat. Nitko to nema pravo raditi djetetu.

Osobno auto koristim samo za ono za što mi je nužan, inače sam biciklist i sportaš (odatle i tolika averzija protiv pušenja ) i većinu stvari obavljam biciklom...

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2016 23:14 (lllnuclearlll).
12 godina
neaktivan

Kakve veze sad odjednom imaju automobili i cigarete?

Da budem iskren,pušač sam i ne smeta mi kad netko zapali niti bih ikome kopao oko što puši i slično (btw. gledam svoja posla,a ni ja nisam svetac).

Prestanak proizvodnje cigareta? Ne vjerujem u to...

John Rambo
17 godina

ja sam pusac al mi nikad nije palo na pamet zapalit cigaretu u nekom zatvorenom prostoru kao sto je necije radno mjesto ili kuca. u kaficima pusim, ali ako mi netko kaze da mu smeta ugasit cu cigaretu i necu vise nijednu zapalit dok sam s tom osobom. da, mogu rec da sam ovisan o cigareti, ali mogu bez problema izdrzat dugo vremena da ne zapalim i necu dobivat "napadaje" ludila ako ne zapalim par sati ili tako nesto, mislim da je to obicno pretjerivanje od strane bahatih pusaca.

ja sam mrzim neke pusace koji su bezobzirni i bez pitanja pale cigarete gdje god, jos je najgore kad zapale gdje se jede(iako smo vani), ne mogu podnjet dim cigarete dok jedem.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice