Radi se o tome da sam prije 3 mjeseca udario u divlju svinju i nanio sam štetu na vozilu od 10.000 kuna to se dogodilo na cesti gdje postoji prometni znak "divljač na cesti" e sad po novom zakonu koji je stupio na snagu 19.06.2009 za nastalu štetu(na glavnim cestama)odgovaraju Hrvatske ceste,na mjesto nezgode pozvao sam policiju i oni su napravili zapisnik i utvrđeno je da nisam vozio preko ograničenja i nisam bio pod utjecajom alkohola ,uzeo sam odvjetnika i on je poslao HC zahtjev za naplatu štete danas sam dobio odgovor od njih da to oni neće platiti e sad odvjetnik mi preporučuje da idemo na tužbu a mene je strah jer ako izgubimo spor moram platiti i sudske troškove i njihovog odvjetnika,pa ako je netko imao sličan slučaj help.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Radi se o tome da sam prije 3 mjeseca udario u divlju svinju i nanio sam štetu na vozilu od 10.000 kuna to se dogodilo na cesti gdje postoji prometni znak "divljač na cesti" e sad po novom zakonu koji je stupio na snagu 19.06.2009 za nastalu štetu(na glavnim cestama)odgovaraju Hrvatske ceste,na mjesto nezgode pozvao sam policiju i oni su napravili zapisnik i utvrđeno je da nisam vozio preko ograničenja i nisam bio pod utjecajom alkohola ,uzeo sam odvjetnika i on je poslao HC zahtjev za naplatu štete danas sam dobio odgovor od njih da to oni neće platiti e sad odvjetnik mi preporučuje da idemo na tužbu a mene je strah jer ako izgubimo spor moram platiti i sudske troškove i njihovog odvjetnika,pa ako je netko imao sličan slučaj help.
Moj otac je odvjetnik.
Bolje odustani od tuzbe to ti je pametnije, s obzirom da smo u ovakvoj drzavi s ovakvim pravosuđem koje nosi naziv Septicka Jama ne bus dobro prosel. Normalno da ti odvjetnik predlaze tuzbu pa oce zaradit fuckaj ga a ishod u tvoju korist bas i nije za ocekivat uopce zapravo.

Ako nisi siguran da li češ dobiti ili ne,reci odvjetniku da će svoje troškove naplatiti od postotka koji dogovorite sad na početku(takav je postotak obično od 20-30%),jer ako je ozbiljan i siguran da ćete dobiti,prihvatit će to.A ako nije onda je sigurno da neće i odustat će na početku.Tako da ti na kraju ako izgubiš ostaju samo troškovi suda.S tim da sa svojim odvjetnikom potpišeš taj sporazum odmah na početku tj. sad,prije nego kreneš sa tužbom...
-problem u startu, što moraš odvjetnika platiti bolje nego druga strana... i da si mu dao 100% on bi 'izgubio spor' i svejedno imao osmjeh na licu (i pinku u džepu). To je klasična igra, kao u pokeru s dizanjem uloga, oni mogu puno više...
-Za utjehu, budi sretan što ne živiš u Africi, mogao je biti slon u pitanju. 
De samo malo još čekaj možd moj otac nešt može šta napravit.
Vraća se za nekih sat vremena pa ću mu reć da malo to pogleda.
Pročitaj zakon o lovstvu. Za štetu na tvom autu postoji i odgovornost lovačkog društva na čijem se lovnom području dogodila štetni događaj. Potrebno je znati dali je cesta na tom mjestu bila ograđena. Ako je u pitanju autocesta tada bi postojala odgovornost za štetu na strani HAC-a.
Ako se radi o cesti koja nije bila ograđena, sigurno je postojao i prometni znak ograničenja brzine (40 kmh).
S obzirom da nisi vozio neprilagođenom brzinom i da nisi bio pod utjecajem alkohola bilo bi dobro da tužiš i poduzeće za ceste koje održava ceste i lovačko društvo na tom području da su ti dužni solidarno isplatiti štetu.
Ako te još nešto zanima pitaj me (moš i preko privatne poruke) pa ću ti odgovoriti i nekim primjerima iz sudske prakse.
NOVČANU NAKNADU ZA TREĆE DIJETE KOJE SE DOBIVA DO 6 GODINA STAROSTI OD GRADA ZAGREBA GREŠKOM JE UPLAĆENO NA BLOKIRANI RAČUN I PRI TOM SU NOVCI ODUZETI OD STRANE T-COMA I VIPA POŠTO SAM NJIMA BILA DUŽNA .U FINI SU ME SAVJETOVALI DA PREDAM MOLBU ZA REKLAMACIJE BLOKIRANOG RAČUNA NO NITKO MI NIJE MOGAO SA SIGURNOŠĆU REĆI DA ĆU DOBITI POVRAT NOVCA IAKO JE TO NAKNADA ZA DIJETE.ZANIMA ME KOJA SU NAŠA PRAVA ,ŠTO OČEKIVAT I PODUZETI .HVALAAAAAAAA