Postite li na današnji dan i kako ? 
| 0 | Ne jedem ništa |
|---|---|
| 27 | Jedem sve osim mesa |
| 1 | Samo pijem, ne jedem |
| 29 | Ne postim-nisam vjernik |
| 1 | Vjernik sam-briga me za nemrs |
Postite li na današnji dan i kako ? 
| 0 | Ne jedem ništa |
|---|---|
| 27 | Jedem sve osim mesa |
| 1 | Samo pijem, ne jedem |
| 29 | Ne postim-nisam vjernik |
| 1 | Vjernik sam-briga me za nemrs |
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
http://www.youtube.com/watch?v=wTzMhtVX-NA
Kako li je divno kada na skrušeni dan pokore i molitve, na dan kada se sjetimo najveće patnje i žrtve, kada bismo trebali i mi sami živjeti tu žrtvu, uskratiti sebi užitak i blagostanje te se sjetiti onih kojima je potrebna naša žrtva, naši vrli vjernici odluče proslaviti nečiju muku oboritom ribom, uvoznim delicijama, kavijarom, suhom ribom od 129,99kn na bijelo, prežderavajući se bolje i više nego početkom Velikog tjedna kada tih restrikcija nije bilo.
Zapitajte se ako uistinu ne možete samo jedan dan u godini, kao zdrava odrasla osoba, izdržati bez obilja na stolu, ima li smisla uopće slijediti ijedno pravilo vjere?
Ali Bog će nam pomoći, a to što je broj fapanja obaj tjedan već na dvoznamenkastom broju, to što je baka susjedu koja je uzela zadnju vezicu luka nazvala k*urvom kao i njenu pijanu kćer, to što je stric na 3 butelji vina, to što je ćaća već na 3 oradi na gradelema, a mater nije pošećerila kolaće jer je post, to je manje bitno. Glavno da se slavi.
Ne slijedim naputke vjere, da ne bi bilo zabune, ali urnebesno je promatrati ljude koji to kakti čine. Po meni najveći apsurd čovječanstva.
Kako li je divno kada na skrušeni dan pokore i molitve, na dan kada se sjetimo najveće patnje i žrtve, kada bismo trebali i mi sami živjeti tu žrtvu, uskratiti sebi užitak i blagostanje te se sjetiti onih kojima je potrebna naša žrtva, naši vrli vjernici odluče proslaviti nečiju muku oboritom ribom, uvoznim delicijama, kavijarom, suhom ribom od 129,99kn na bijelo, prežderavajući se bolje i više nego početkom Velikog tjedna kada tih restrikcija nije bilo.
Zapitajte se ako uistinu ne možete samo jedan dan u godini, kao zdrava odrasla osoba, izdržati bez obilja na stolu, ima li smisla uopće slijediti ijedno pravilo vjere?
Ali Bog će nam pomoći, a to što je broj fapanja obaj tjedan već na dvoznamenkastom broju, to što je baka susjedu koja je uzela zadnju vezicu luka nazvala k*urvom kao i njenu pijanu kćer, to što je stric na 3 butelji vina, to što je ćaća već na 3 oradi na gradelema, a mater nije pošećerila kolaće jer je post, to je manje bitno. Glavno da se slavi.
Ne slijedim naputke vjere, da ne bi bilo zabune, ali urnebesno je promatrati ljude koji to kakti čine. Po meni najveći apsurd čovječanstva.
Nisam citao ta tvoja bozja sr***, ali vjeruj nece ti nitko pomoci osim ti sam sebi
@wyks
Potpisujem sve što si napisao...
Žalosno je gledati kako se danas pripremaju delicije da ti pamet stane.
Osobno, danas i postim i nemrsim. Pojeo sam jedan tanjur salate od tune s povrčem i to je sve do sutra (nadam se...)
Tuna je životinja, štoviše toplokrvna. 
@wyks
Potpisujem sve što si napisao...
Žalosno je gledati kako se danas pripremaju delicije da ti pamet stane.
Osobno, danas i postim i nemrsim. Pojeo sam jedan tanjur salate od tune s povrčem i to je sve do sutra (nadam se...)
Tuna je životinja, štoviše toplokrvna. 
Da i?
Svi jedu ribu na Veliki Petak,a riba kao nije meso?Ako se već posti,onda se cijeli dan ne bi trebalo ništa jesti,zar ne? :)
Prema "pravilima" (npr. http://www.katolici.org/nauk.php?action=c_vidi&id=889), nemrs znači da bi ne smio jesti meso, a čime se upravo hvali. Meni svejedno, naravno neka jede i hvali se čime želi, samo uočih simpatičnu nekonzistentnost.