Koliko cesto cistite racunalo od prasine itd...E da - koliko se smanjuje trajnost komponenti ako su zaprljane prasinom.Hvala unaprijed.
2GB Crucial Balistix
19" ASUS LCD
Koliko cesto cistite racunalo od prasine itd...E da - koliko se smanjuje trajnost komponenti ako su zaprljane prasinom.Hvala unaprijed.
Nikada :)
Dobro ajde, kada nebudem vidio maticnu od prasine onda cu pocistiti...
A sto se tice trajnosti komponenti, siguran sam da to nema veze, odnosno ako npr. prasina unutar hladnjaka onemogucava pravilno hladzenje. Inace bi mi odavno pola elektronike u kuci pocrkavalo.
je istina je... hladnjak se kvari...zapravo ne hladi više dobro i onda ti se komp počne pregrijavat...to moraš držat čisto... ne moraš sad svaki mjesec otvarat kućište da očistiš, al bar ga jednom u pola god. očisti ak puno radi vidit ćeš kolko ima prašine koja sa ni nevidi.
Ne čistim prašinu unutar kučišta, mada sam čuo da je dobro pred ljeto i pred jesen, vlaga, vručina, prašina i te stvari pa zato.
Prašinu jedino očistim na vanjskim dijelovima komponenti, ekran, kučište, zvučnisu, tastatura,...
ma goneš vanjske djelove, čisti ono unutra... nek ti se pokvari nešto samo zbroji pa vidi kolko ti dođu unutarnji djelovi...
ajoj neznam baš 2 puta godišnje...
svakih 2 do 3 mjeseca
kad se zaprlja kupim novi
Svaka dva mjeseca negdje znam malo pocistiti...ako nista ljepo izgleda
jednom u 3godine...nikada nisam imao potrebu i ako sam znao da moram da ga očistim a ipak nisam...
Ja sam neki dan očistio prašinu iz CPU venta i skoro se zagušio.....
Ovo moja tema,a ja nisam napiso koliko cesto cistim komp . Ja ga nikad,al bas nikad nisam cistio pa sam bas zato i stavio ovu temu
Posto na kucistu imam dva ventilatora koji pusu zrak u njega ( 1x120 mm i 1x90mm ) u kucistu se nakupi prasina za mjesec do dva!!
Pogotovo na cooleru od proca i chipseta na maticnoj, tak da komletno ciscenje radim svaka dva mjeseca!!
Ja samo kadi mam potrebu otvorit kuciste pa usput poberem grumene prasine s hladnjaka il di se vec nakupilo. Inace ne cistim nesto cesto.
Par puta godisnje. Kad cujem da su se ventilatori vrte znaci da je vrijeme za ciscenje :D
1 mjesečno prebrišem cijeli komp (iznutra i van)...bočna stranica mi je stalno otvorena
Ja 2 puta godišnje počistim prašinu i najvažnije ventilatore
čistim ga cca. svakih mjesec dana
Skoro svaki mjesec, zavisi kad uhvatim vremena, ja svoj rastavim koliko mogu, sve mu povadim, ispusem,onda ponovnno sastavljanje. to me smiruje :lol:
Cudim se da se meni nije vec ugusio
Pokraj 4 venta koja upuhuju prašinu, teško mu je ostati čist više od 1mjesec.....