EU kratko i jednostavno !? zaključana tema

poruka: 427
|
čitano: 42.866
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: EU kratko i jednostavno !?
vexx5555 kaže...

EU je jedna nakupina kapitalista koji žele oteti sva naša prirodna bogatsva-šume, vode, plin, more...sve to oni žele,a mi smo idioti koji to ne vide. Satrat će nas i ostaviti bez ičega. Kada nam posijeku šume, potroše sve prirodne resurse, zagade vodu, prirodu otići će i ostaviti nas na goloj, prljavoj i opljačkanoj zemlji.

A što je s našom preljepom obalom koje ima tu negdje ko i Francuske obale? Misliš da oni to ne žele?

EU bi se prvenstveno trebala koristiti radi lakšeg izvoza, a što bi Hrvatska izvozila? Paradajz?

Zašto mislite da nam ne može biti gore u EU?

Znate da bi puno njih došao u našu državu radit za duplo manju plaću od sadašnjeg minimalca što znači još više nezaposlenih.

I ovako nam država proda sve što stigne onako bi prodala sve do kraja.

Sad se i onako puno toga uvozi, što će biti kad budu granice otvorene?

Ja u ovome ne vidim ništa bolje osim par sitnica. To je moje mišljenje i PROTIV sam.

Kruger
15 godina
neaktivan
gjurki kaže...

Obajsnio ti je zoharabizo. Jedan od uvijeta ulaska u EU je isporučit generale i poštivat sve šta Haag kaže.

Ali zaboravljate jednu bitnu cinjenicu. Sudenja na medunarodnom sudu pravde smo mi pokrenuli. Na stranu sada sto drzim da je sud bio pristran i presuda politicki obojena.

zoharbizo kaže...

zasto norveska nije u europskoj uniji a jako je razvijena...ima najvisi bdp u svitu...zato jer joj nije potrebna europska unija...kao sta ni nama nije...nama je potrebna sposobna vlada koja nije podlozna vanjskim utjecajima i korupciji...dok sami sebi ne pomognemo nece nista bit od nas...

Kad sam zadnji puta provjerio mi ne posjedujemo bas mentalitet skandinavaca. Treba nam netko da nas izravna kada se vec mi sami necemo...

Svake usporedbe s Norveskom su blesave. To je zapravo dobar pokazatelj hrvatskog mentaliteta: "nitko nama ne treba, sami smo sebi dovoljni".

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
17 godina
Danny_HR kaže...
Dovoljno ti je usporediti situaciju ovdje i u EU zemljama.

EU na ovoj temi ljudi predstavljaju ko babarogu, a zapravo pojma nemaju o ničemu. Ne velim ja da nešto posebno znam, dapače, znam jako malo. Ali zato ni ne dajem sudove što će, a što neće biti.

Krenuo sam pisati ogroman post, ali koji bi doveo samo do vise neslaganja i vjerojatno flame war-a, pa cu odgovoriti samo u kratko. {#}

Samo zato sto ti kao pojedinac nisi sposoban shvatiti opseg toga sto ce nam ulazak u EU donijeti i kako ce utjecati na razvoj nase zemlje i nasih zivota, nije razlog da se prestanes truditi razmisljati oko toga i da dopustas nekim tamo ljudima s vrha koji najvjerojatnije imaju neke osobne interese za ulazak u EU, da ti govore kako sto i gdje, jer su oni manje sposobni od tebe shvatiti taj isti opseg i jer njih nije briga za tebe i mene vec ih je briga za njihov privatni kapital.

Oni tebe i mene hrane lazima, sto je ocito samo kada otvoris dnevne novine i to bi ti trebao biti dovoljan dokaz da tu nesto smrdi.

Vec godinama nam EU iskace iz pastete, te se mediji orijentiraju samo na ulazak u EU, isto kao i politicari dok nitko ne proispituje posljedice istoga.

Otvoris te dnevne novine i vidis najvecim slovima sa najvecom slikom - HRVATSKA ULAZI U EU TOCNO TOG I TOG DATUMA.

Pokusavaju te uvjeriti kako je EU nesto neizbjezno i kako ne moras uopce pokusavati stvarati neki otpor jer je vec zacrtano da cemo uci.

Nitko ne prica kada ce referendum i da li cemo uopce uci u EU, svi pricaju samo kako cemo uci i tocan datum.

Nije li ti cudno kako se EU predstavlja kao novi rajski vrt, dok nitko ne spominje lose strane EU-a, a vise je nego ocito da nijedna clanica EU ne zivi u rajskom vrtu vec se svima samo gomilaju problemi.

Nije li cudno da se smanjio prag potrebnih glasova za referendum? Mozda ga nece ni biti, slicno kao sa NATO savezom.

A kad smo vec kod NATO-a, pricalo se i kako ce tu Hrvatska briljirati, kako cemo postati stabilna zemlja, kako ce stranci onda investirati u nas, kako cemo procvat!

SVE OD PRVOG DO ZADNJEG LAZI I OBMANE POLITICARA, SVE DOK HRVATSKI NAROD SJEDI I PO OBICAJU NIKOG NIJE BRIGA.

Ova zadnja recenica je pravi problem Hrvatskog naroda i taj problem EU nece rijesiti.

Post je malo veci no sto sam htio, ali barem ne ulazi u dublje ekonomske i imigracijske probleme o kojima sam mislio pisati, jer realno gledano pojedinac nije sposoban shvatiti opseg svega toga. :)

- Psiho246
14 godina
rustweaver kaže...
gjurki kaže...

Obajsnio ti je zoharabizo. Jedan od uvijeta ulaska u EU je isporučit generale i poštivat sve šta Haag kaže.

Ali zaboravljate jednu bitnu cinjenicu. Sudenja na medunarodnom sudu pravde smo mi pokrenuli. Na stranu sada sto drzim da je sud bio pristran i presuda politicki obojena.

zoharbizo kaže...

zasto norveska nije u europskoj uniji a jako je razvijena...ima najvisi bdp u svitu...zato jer joj nije potrebna europska unija...kao sta ni nama nije...nama je potrebna sposobna vlada koja nije podlozna vanjskim utjecajima i korupciji...dok sami sebi ne pomognemo nece nista bit od nas...

Kad sam zadnji puta provjerio mi ne posjedujemo bas mentalitet skandinavaca. Treba nam netko da nas izravna kada se vec mi sami necemo...

Svake usporedbe s Norveskom su blesave. To je zapravo dobar pokazatelj hrvatskog mentaliteta: "nitko nama ne treba, sami smo sebi dovoljni".

tocno...drzim se onoga..nama nitko ne treba nego nam trebaju obrazovani  i pametni hrvati koji su posteni...sta jedna baka sa osnovnom skolom i pravom glasa zna o europskoj uniji...ona ce bit vrbovana od strane politicara preko tv-a i glasat za...mi smo neskolovana nacija...svati to...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
16 godina
protjeran
EU kratko i jednostavno !?

To mi je još najveća fora, mijenjanje potrebnog broja glasova za ulazak. Pa ljudi jesmo mi budale ili šta???

http://dizanje-ratia.info
17 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

EU je jedna nakupina kapitalista koji žele oteti sva naša prirodna bogatsva-šume, vode, plin, more...sve to oni žele,a mi smo idioti koji to ne vide. Satrat će nas i ostaviti bez ičega. Kada nam posijeku šume, potroše sve prirodne resurse, zagade vodu, prirodu otići će i ostaviti nas na goloj, prljavoj i opljačkanoj zemlji.

sume?

ja nemam nikakvu korist od toga.. a niti su "nase". ja si slavonski hrast ne mogu priustiti.

voda?

da, voda je nase bogatstvo (navodno.. iako vidim da neke zemlje imaju puno puno puno vise zaliha, no nije to tema).. zato ju i debelo placamo.

plin?

ina crpi plin - prodano. izvozimo ga, a svejedno nas "deru".

more?

stranci iovako kupuju ili su vlasnici hotela.. a zemljiste koje je preostalo kupuju domaci lovarosi. meni je "nase" more ionako preskupo. svejedno mi je. domaci hotelijeri bi radije vidjeli "elitu" (yeah, whatever) i nikako im ne ide u glavu (a niti ljudima izgleda) da jedan bill gates ili ekipa tog ranga, kada dodje ovdje, dodje na svome brodu od 50 milja dolara, sidje jednom na kopno i ostavi mozda 500 kn. na brodu ima 7* (karikiram).

istina je, stranci nas samo zele iskoristiti (jeftinija radna snaga). no, zasto onda stalno zazivamo "strane investicije"? a unistili smo svu domacu proizvodnju.

realno gledajuci.. sliku koju opisujes ostavili su u zadnjih 20 godina upravo "domaci" ljudi  i sve odreda veliki "domoljubi".

tako da .. ne vidim veliku razliku izmedju ulaska ili ne-ulaska. osim sto me je uistinu briga za to. obicni mali covjek je stjeran u kut.. i svejedno mu je gdje se geo-politicki nalazi.

sama ekonomska politika od osamostaljenja je potpuno kriva bila.. i dovela nas je danas u poziciju gdje niti nemamo previse izbora.

tako da.. svakako smo u banani.

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
16 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
zoharbizo kaže...

vec imamo dovoljno lopova..netribaju nam jos jedni...to sam htio reci...reci ti meni zasto nas europska unija zeli?da bi nas spasila i pomogla nam izvuc se iz duga?for free?brate interesi su tu u pitanju...

Tako je, ali stvari stoje da mi trebamo njih više nego oni nas :)

Jedini značaj za EU po vidu nas je stabilnost u regiji, jer EU ne treba na svojim granicama , a posebno kada je u pitanju Hrvatska koja je moglo bi se reć geografski u samom srcu Europskog kontinenta.

Mi smo premali problem za uniju, stvar je to više testa i discipliniranja nas kao takovih, ja nisam vidio ništa loše u reformama koje se sprovode kod nas po pitanju ulaska u EU sve to kao normalno društvo moramo imat.

A normalno društvo ne smije imati, recimo, domaću hranu? Mora jesti GMO? I normalno društvo mora predati svoje generale Haagu, koji zapravo nisu ratni zločinci nego su samo branili svoju zemlju? Pričaš gluposti.

16 godina
protjeran
rustweaver kaže...
gjurki kaže...

zoharbizo kaže...

Izravnat će te oni ne brini, ali ne u tvoju korist. Pa dobro ljudi jel vi zbilja mislite da oni nama žele dobro?

Jeste li vi slijepi, gluhi, ne znate čitati, šta vam je? Pa nemojte slušat ovo šta vam se servira preko medija, malo i sami istražujte. Koristite taj google za nešto pametno. Evo da vam pomognem, početni hint: LISABONSKI UGOVOR

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

tocno...drzim se onoga..nama nitko ne treba nego nam trebaju obrazovani  i pametni hrvati koji su posteni..

Floskule. Koji su to obrazovani i pametni hrvati koji su sada odmah spremni uvoditi drasticne promjene, gdje ih mislis pronaci, koliko ce ti za to trebati? Kako promijeniti hrvatski mentalitet koji glasi "ne mozes me ti toliko malo placati koliko ja mogu malo raditi"?

Nije problem u neobrazovanosti nego u mentalitetu, a on se nece samo tako promijeniti. Gdje smo mi od skandinavije...

17 godina
neaktivan
kikicacool kaže...

A normalno društvo ne smije imati, recimo, domaću hranu? Mora jesti GMO? I normalno društvo mora predati svoje generale Haagu, koji zapravo nisu ratni zločinci nego su samo branili svoju zemlju? Pričaš gluposti.

Da, baš mi je ovaj frend iz Norwicha pričao kako nema ništa domaće za kupit. Svi su oboljeli od GMO hrane jer nema ništa drugo za jest, a njemu je naraslo treće uho, kćer mu ima 17 prstiju na nogama a ženi raste fluorescentno zelena kosa.

Majkemi.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 15:49 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan

Koristite taj google za nešto pametno. Evo da vam pomognem, početni hint: LISABONSKI UGOVOR

Baš si me podsjetio na njega. Svakako se malo informirati o njemu, tu se otkrilo pravo lice Unije.

No need to run and hide It's a wonderful, wonderful life No need to hide and cry It's a wonderful, wonderful life
14 godina
rustweaver kaže...
zoharbizo kaže...

tocno...drzim se onoga..nama nitko ne treba nego nam trebaju obrazovani  i pametni hrvati koji su posteni..

Floskule. Koji su to obrazovani i pametni hrvati koji su sada odmah spremni uvoditi drasticne promjene, gdje ih mislis pronaci, koliko ce ti za to trebati? Kako promijeniti hrvatski mentalitet koji glasi "ne mozes me ti toliko malo placati koliko ja mogu malo raditi"?

Nije problem u neobrazovanosti nego u mentalitetu, a on se nece samo tako promijeniti. Gdje smo mi od skandinavije...

mozda bas ti budes taj mladi pametni...mentalitet se da prominit...tesko je ali moguce...ne tribaju nam politicari u saboru poput http://hr.wikipedia.org/wiki/Luka_Bebi%C4%87 koji je prosa 3 vrste rezima a jos je na vlasti...kamelon koji se cili zivot pretvara samo da bi osta na vlasti...

15 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Izravnat će te oni ne brini, ali ne u tvoju korist. Pa dobro ljudi jel vi zbilja mislite da oni nama žele dobro?

Nisam to nigdje rekao, ali neka pravila koja ce nam biti nametnuta ce uroditi pozitivnim promjenama. Nitko ne zeli pokrivati drzavu koja je proracunska rupa bez dna. EU nije dobrotvorna, nego organizacija vodena interesima svojih clanica...

17 godina
neaktivan

Zakon europske unije o hrani. Ne smije se prodavati prirodna hrana. U nastavku.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rnh2nEu8GT0#at=228

Life's a wheel of fortune and it's my chance to spin it. 2pac
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 15:57 (vedrann).
15 godina
neaktivan

Činjenica je da mi imamo 50 000 000 000 eura vanjskoga duga. Naravno EU nam to nece otplatiti niti ce itko drugi. Ali smo sigurno u boljoj poziciji u EU nego izvan nje... 

17 godina
vedrann kaže...

Zakon europske unije o hrani. Ne smije se prodavati prirodna hrana. U nastavku.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rnh2nEu8GT0#at=228

To su gluposti. I može i smije, dapače, trend je zelene hrane, vlastitog uzgoja i slično. Da ne govorim da po tržnicama cjelokupnog juga Europe možeš kupiti domaćih proizvoda koliko želiš.

Ne "padati" na teorije zavjera, k'o naša glupost sa "sirom i vrhnjem".

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

mozda bas ti budes taj mladi pametni...mentalitet se da prominit...tesko je ali moguce...ne tribaju nam politicari u saboru poput http://hr.wikipedia.org/wiki/Luka_Bebi%C4%87 koji je prosa 3 vrste rezima a jos je na vlasti...kamelon koji se cili zivot pretvara samo da bi osta na vlasti...

Moguce, ali ako je tako crno nam se pise. Recimo da sam ja neki hipotetski spasitelj Hrvatske. Od mojeg aktiviranja u politiku do tocke kada postajem poznat narodu (i imam neke sanse za pobjedu na izborima) trebalo bi proci nekih 10-ak godina. Sto znaci jos barem 5-10 godina cistog sranja u drzavi. Meni to ne zvuci pretjerano ohrabrujuce.

Sto se tvojeg upisa o kameleonu tice, potpuno se slazem. Trebalo je provesti lustraciju na politickoj sceni jos davnih dana. Naravno to treba odobriti vlada, ali kako ce nasi foteljasi svrgnuti sami sebe? Drugi nacin kojim bi se moglo doci do lustracije je putem nekakve revolucije, ali to nije bas vesela solucija. Svaka revolucija jede svoju djecu.

14 godina
rustweaver kaže...
zoharbizo kaže...

Moguce, ali ako je tako crno nam se pise. Recimo da sam ja neki hipotetski spasitelj Hrvatske. Od mojeg aktiviranja u politiku do tocke kada postajem poznat narodu (i imam neke sanse za pobjedu na izborima) trebalo bi proci nekih 10-ak godina. Sto znaci jos barem 5-10 godina cistog sranja u drzavi. Meni to ne zvuci pretjerano ohrabrujuce.

Sto se tvojeg upisa o kameleonu tice, potpuno se slazem. Trebalo je provesti lustraciju na politickoj sceni jos davnih dana. Naravno to treba odobriti vlada, ali kako ce nasi foteljasi svrgnuti sami sebe? Drugi nacin kojim bi se moglo doci do lustracije je putem nekakve revolucije, ali to nije bas vesela solucija. Svaka revolucija jede svoju djecu.

taman sam ti mislia rec...nama je potreban promjena...a one se postizu revolucijom...bebic je samo jedan primjer kameleona...mi zivimo u sra{#} vec dugo i vrime je da se to promini...

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

taman sam ti mislia rec...nama je potreban promjena...

...i to ne bilo kakva, nego radikalna, korjenita promjena. Bilo kakvo mlako djelovanje ne bi rijesilo problem nego bi samo povecalo apatiju naroda.

17 godina
Agent Rico kaže...

Činjenica je da mi imamo 50 000 000 000 eura vanjskoga duga. Naravno EU nam to nece otplatiti niti ce itko drugi. Ali smo sigurno u boljoj poziciji u EU nego izvan nje... 

Cinjenica je da je taj dug nastao privatizacijom, a da je nastavak te privatizacije ulazak u EU.

Sta mislis tko ce taj dug otplatiti kada RH vise nece imati drzavnog vlasnistva te sredstava s kojima bi otplatila taj dug.

Coca Cola? McDonald's? Volkswagen? Agrokor?

Yeah right.

- Psiho246
15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Agent Rico kaže...

Cinjenica je da je taj dug nastao privatizacijom, a da je nastavak te privatizacije ulazak u EU.

Sta mislis tko ce taj dug otplatiti kada RH vise nece imati drzavnog vlasnistva te sredstava s kojima bi otplatila taj dug.

Yeah right.

Sve ja to znam... I napiso sam da nam nitko nece dug otplatit. Al svejedno mislim da nam je bolje u EU...

16 godina
protjeran

Nemoj mislit, znaj (ko matematiku ;)

Prouči malo, nedaj da drugi misle umjesto tebe, sam stvori svoj stav.

15 godina
neaktivan
nick54312 kaže...

A što je s našom preljepom obalom koje ima tu negdje ko i Francuske obale? Misliš da oni to ne žele?

EU bi se prvenstveno trebala koristiti radi lakšeg izvoza, a što bi Hrvatska izvozila? Paradajz?

Znate da bi puno njih došao u našu državu radit za duplo manju plaću od sadašnjeg minimalca što znači još više nezaposlenih.

Ja u ovome ne vidim ništa bolje osim par sitnica. To je moje mišljenje i PROTIV sam.

Svaka država sama određuje i odlučuje o broju stranih državjanja koji mogu raditi na teritoriju iste, tako da ulaskom u EU tu se neće mnogo promjenit, sjećam se da je prije par godina bila velika navaa varioca iz Rumunjske u naša brodogradiišta iz razloga što naši nisu htjeli raditi pod tadašnjim uvijetima.

Što se tiće obale i turizma tu definitivno smo trebali već nešto promjeniti , jer ako malo pratite Hrvatska se nije još vratila na turističke rekorde iz 86 i 87 godine, te je totano pogrešno izražavat uspješnost turističke sezone prema broju nočenja.

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate"
15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Yeah right.

Ti se šališ jelda :)

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate"
16 godina
protjeran
woodgamesfx kaže...
nick54312 kaže...

Svaka država sama određuje i odlučuje o broju stranih državjanja koji mogu raditi na teritoriju iste, tako da ulaskom u EU tu se neće mnogo promjenit, sjećam se da je prije par godina bila velika navaa varioca iz Rumunjske u naša brodogradiišta iz razloga što naši nisu htjeli raditi pod tadašnjim uvijetima.

Što se tiće obale i turizma tu definitivno smo trebali već nešto promjeniti , jer ako malo pratite Hrvatska se nije još vratila na turističke rekorde iz 86 i 87 godine, te je totano pogrešno izražavat uspješnost turističke sezone prema broju nočenja.

Začudio bi se o koliko stvari država već sada ne odlučuje sama, već mora tražiti dopuštenje europske unije (govorim o UNUTARNJIM poslovima). Kao da im je problem uvesti/ukloniti zakon, pih. Baš si siguran s tim ;)

15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
....SVE DOK HRVATSKI NAROD SJEDI I PO OBICAJU NIKOG NIJE BRIGA.

Ova zadnja recenica je pravi problem Hrvatskog naroda i taj problem EU nece rijesiti.

@Pazijan ovo ti je moj odgovor, da se promjeni ovo mjenjam svaku EU , ali to se neće dogoditi nikada, previše smo mi licemjerno društvo prepuno zlobnih ljudi koji su sami sebi svrha, a tu u prvom redu NE mislim na političare.

16 godina
protjeran
woodgamesfx kaže...
Psiho246 kaže...
....SVE DOK HRVATSKI NAROD SJEDI I PO OBICAJU NIKOG NIJE BRIGA.

@Pazijan ovo ti je moj odgovor, da se promjeni ovo mjenjam svaku EU , ali to se neće dogoditi nikada, previše smo mi licemjerno društvo prepuno zlobnih ljudi koji su sami sebi svrha, a tu u prvom redu NE mislim na političare.

Ok, ali ja i dalje ne vidim svrhu ulaska u EU kada je i tamo sve puno istih takvih ljudi...

15 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Ok, ali ja i dalje ne vidim svrhu ulaska u EU kada je i tamo sve puno istih takvih ljudi...

Mi ne možemo bit izolorana enklava, a protupitanje je s čime da mi konkuriramo europi izvana ?

17 godina

Ovo bi samo drug Tito mogao riješiti {#}

Inače, ako mislite glasovati protiv EU, nemojte. Referendum će se u slučaju negativnog rezultata ponavljati sve dok

se ne promijeni u ZA...nakon toga više nema ponavljanja (vidim da nitko nije pogledao youtube filmić o

Irskoj koji sam postao prije {#}  )

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
protjeran

EU je govno na kvadrat od ovog koje imamo trenutno. Još sad, dok nismo kod njih gaze nas totalno, postavili su uvjete (poput MASOVNOG UVOZA) i slične gluposti koje nam škode, da nas pripreme za totalni raspad dok uđemo. Tak da nas naprave novim Tajlandom..da radimo za par dolara dok oni uživaju.

Uzet će nam ovo malo kaj nam je ostalo. Pokupovat i isprivatizirat i zadnju lokvu na cesti.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 17:40 (doxy).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice