Dobio poziv sa +442080861971 dali je scam

poruka: 14
|
čitano: 14.636
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dobio poziv sa ovog broja i javio se (mislio sam daje njemačka, pošto očekujem poziv od tamo) i oni odmah prekinuli poziv. 

Sada je pitanje dali če mi nekako uči u mob il neka takva betvezarija,  koliko sam ja upoznat nebi trebali sa mi mogu uči u mob samo sa pozivom, al neznam. Gledao po netu koliko sam shvatio da je to robocal centar, al ništa konkretno.

Sorry što smetam sa ovim, al hvala vam na pomoči

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
15 godina
neaktivan
Re: Dobio poziv sa +442080861971 dali je scam

U mobitel ti se ne može upasti preko poziva, ali ti mogu napraviti veliki račun za mobitel što je čest slučaj.

17 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

U mobitel ti se ne može upasti preko poziva, ali ti mogu napraviti veliki račun za mobitel što je čest slučaj.

Hvala, to sam i mislio.

Sada gledam i nisu mi ništa skinuli novca, dali mogu naknadno ili samo tokom poziva da naplate?

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
15 godina
neaktivan

Ne znam je li moguće da ti se naknadno naplati, ali tokom poziva se sigurno naplaćuje kao i kada razgovaraš bez tarife.

17 godina

Dobio i ja poziv s tog broja. Neki tip, kaže da je iz Londona i spominje neku burzu. Rekao da me ne zanima i poklopio. 

11 godina
odjavljen
Samo se javljajte na te pozive, dost pametno. I meni danas zvonilo ali lagano ignore
18 godina
moderator

Kako?

15 godina
neaktivan

Čim te netko nazove iz inozemstva, a ti se javiš, poziv ti se naplaćuje osim ako se ne radi o besplatnom broju s kojim operater ima ugovor.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2018 21:34 (Marko :D).
18 godina
moderator

Čim te netko nazove iz inozemstva, a ti se javiš, poziv ti se naplaćuje. I mene su zvali razni brojevi i kad sam to prijavio operateru, rekli su da ako se stalno broj mijenja i iz inozemstva je, da se ne javljam jer su to telefonske prevare i mogu izazvati velike troškove.

To mi je prvi glas. Zar poziv ne plaća onaj koji zove? Ima gdje izvor od naših telekoma koji to potvrđuje?

15 godina
neaktivan

Ne znam. Ja sam tako čuo. ¯\_(ツ)_/¯

Kada recimo zoveš iz zemlje koja nije iz EU s mobitela na drugi mobitel, poziv se naplaćuje i tebi i osobi koju si nazvao. Pa valjda je tako onda i kod fiksnih usluga. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2018 21:44 (Marko :D).
18 godina
moderator

Mislim da si to krivo povezao stvari. Neće ti se ništa dogoditi ako te netko nazove i ti se javiš. Oni odmah prekidaju nakon što se ti javiš zato da tebe navuku da ti uzvratiš poziv pa ti onda platiš taj uzvraćeni poziv, ako si ga napravio. Ako ti ne zoveš - nitko ništa ti neće naplatiti.

Kada recimo zoveš iz zemlje koja nije iz EU s mobitela na drugi mobitel, poziv se naplaćuje i tebi i osobi koju si nazvao. Pa valjda je tako onda i kod fiksnih usluga. 

Mislim da si i tu nešto krivo pokopčao. To što si napisao nema smisla. Osobi koju zoveš će se naplatiti poziv ako je izvan matične zemlje, dakle u roamingu. Ako je u matičnoj zemlji, nema joj se po kojoj osnovi naplatiti dolazni poziv.

15 godina
neaktivan

Ne znam, moguće. Ali ja se svejedno ne javljam na nepoznate inozemne brojeve.  

Hvala na ispravci. 

17 godina
kbenzema kaže...
Samo se javljajte na te pozive, dost pametno. I meni danas zvonilo ali lagano ignore

-nije problem javiti se.. nego je igra u tome da oni prekinu ili propušten poziv i ti nazoveš, tad plaćaš.. u tome je zarada/trošak.

-ne treba se bojati poziva, umjesto ignorea, bolje je prijaviti operateru, tad on mora srediti stvar i tako svima napraviš uslugu.. skrivanje ne pomaže, tad se sve nastavlja-ponavlja.

..čuo? ja sam čuo za male zelene, ovaj sive.. marsovce. a šbbkbb.. ostavi se toga, razmišljaj i pogledaj račun.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2018 22:47 (ihush).
16 godina

Takvi slični brojevi budu za WhatsApp/Viber i slične aplikacije kada se treba registrirati pa možda si nešto instalirao u zadnje vrijeme?

Swedish latin super funk.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice