Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.557.603
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: CPU chat tema
toxic kaže...

Sto sam rekao krivo? Stalno se spominje gazenje Ryzena sto nije tocno i na to sam reagirao i rekao da ja Inel nagazio sam svoje.

Ryzen je zapravo najbolje sto se svima moglo desiti i apropo njega je Intel konacno ponudio svojim kupcima nesto novije i bolje.

Jesi li ikada imao 144hz monitor? Ja jesam i to 1080p 144hz znas kada je vidljiva razlika ? Moze li mi netko reci da vidi razliku izmedu 100 i 144 fpsa ovdje na forumu?

Max fps nije toliko bitan. AVG je bitan ali je min najbitnijii a o tome ovdje nitko ne prica..

Kolika je razlika min fpsa Ryzena nasprem i7 ili nekog i5 o tome se treba pricati.

Jer imho min 40 fpsa vs min 60 fpsa je razlika veca nego izmedu 100 i 144fpsa ovo prvo jako osjetno ovo drugo uopce nije.

Tu je ono sto bi za intela trebalo naglasavit no ovdje se stvari gledaju apsolutno krivo.

Pa do 144fps ga gazi, sto tu nije tocno?

Nikad nisam tvrdio da izlazak ryzena nije najbolje sto se moglo dogoditim, bas naprotiv.

Stvar je u tome sto novi i5 i i7 imaju bolje avrg, ali i bolje minimume koji su jos vazniji, znaci osjetno su bolji.

18 godina
hrvooje kaže...

R5 1600 OC 4 GHz vs i5-8400

Čovjek je čak i majice preslvačio kad je objašnjavao + i - pojedine kupnje :) 

E da to su ti poznati Jutuberi, ili klasika nikako da naprave posao ili test kak spada.Kakav je to Jutuber tester, kad mu ja mali Hrvatič moram očitavat greške u koracima.Smješno ili bedasto, da još uvijek nije upoznat sa činjenicama ali eto sad valja ima sve informacije. 

https://image.ibb.co/c24ObR/2017_10_30_153257.jpg

R5 1600 do 3.8ghz+Wraith Spire, nema problema sa CPU temperaturama

R5 1600 4ghz+Wraith Spire, to ne šljaka/previsoke temperature u realnoj praksi ništa od toga.

Gdje je nestala logika i malo istraživanja, očito je Jubitu ekipi bitnije skupljat subskrajbere nego u video ubacit realne brojke.Zašto u test ubacit 4ghz kad to R5 1600 stock CPU hladnjak ne može dobro ohladit.

Činjenice su poznate od trečeg mjeseca, dakle Ryzen CPU je lako ohladit ali samo do 3.8ghz. Sve preko toga je sasvim druga priča, ali eto očito i dan danas Jutuberi-testeri ne znaju sve detalje. 

https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=166&jumpto=5326022&sort=asc&view=flat

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 15:50 (rambox).
16 godina
protjeran
toxic kaže...

Max fps nije toliko bitan. AVG je bitan ali je min najbitnijii a o tome ovdje nitko ne prica..

Kolika je razlika min fpsa Ryzena nasprem i7 ili nekog i5 o tome se treba pricati.

Kolega je uploadao svoj gta v bench sa ryzenom 7 @3.85ghz i gtx 1080Ti. U najzahtjevnijoj sceni on ima 59fps minimum a ja sa 5820K i obicnom 1080-kom u istoj sceni imam 89fps. Meni je to dovoljno da mi izbije i najmanju pomisao o kupovanju ryzena...

14 godina
CPU chat tema

Lucidus je bio postao video od GTA5 i FPS je bio između 60-80FPS..

16 godina
ivanzu kaže...

Lucidus je bio postao video od GTA5 i FPS je bio između 60-80FPS..

Da ali kod lucidiusa je 1080  a ne 1080ti verzija tako da je to ok malo razmisli prije nego sto lupnes

10 godina
protjeran
chaselol kaže...

Osim sto mora da bira jebeno dobro hladjenje, preporucljivo i delid da mu se procesor ne bi istopio 

A onda i s vodom ima temperature tipa 85-90*C ali to je sad odjednom sve ok 

Ti bas volis pisat u gace 

Eto da vidis kako danas moderni procesori rade na 5GHz, mada je i tih 5GHz vise nista posebno za ljude u trendu...

U mom slucaju i7 8700k 5GHz @ 1.264v Prime 95 v26.6 

pa mi nesto mlaka kava, nevalja 

Hebiga, nije to zastrajela ryzen arhitektura da se mucis za 4GHz i pritome trebas 1.4v i grijes se na 85c u prajmu 

Iako vidio si ti to vec i na 7700k, samo izgleda da ti ej fetis zapisavat samog sebe (valjda ti se sviđa osjecaj topline, sta znam) 

EDIT:

Neznam kaj je sa forumom, ali stavim video a nemrem ga gledat samo pobjeli ekran, bolje onda ovako preko linka da direktno na youtube se gleda.

EDIT 2:

Posto video ne radi na forumu desni klik na prozorcic od videa i onda klik na "otvori vezu u novoj kartici"

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 16:12 (Lucidius).
18 godina
neaktivan
ansha kaže...
toxic kaže...

Kolega je uploadao svoj gta v bench sa ryzenom 7 @3.85ghz i gtx 1080Ti. U najzahtjevnijoj sceni on ima 59fps minimum a ja sa 5820K i obicnom 1080-kom u istoj sceni imam 89fps. Meni je to dovoljno da mi izbije i najmanju pomisao o kupovanju ryzena...

Apsolutno i takve testove trebamo a ne tu neke max fpsove koji nabija veci avg

Ovaj test ti je rekao ono sto je tebi bitno i to svaki test treba napraviti.

Ja na 1080p s Ryzenom ne mogu konkurirati niti i7 3770k , dakle potonji ima 99% gpu usage ja niti blizu 90%. U pitanju ROTR

no ja se isto pri toj rezi igram na 90+ fpsa pa onak nije bas vazno jos bolje igram se na 4k :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 15:57 (toxic).
16 godina
CPU chat tema

A kad pogledas prvu sliku i vidis da lik  ima gtx 1080ti ryzen 1600 i onda opet pogledas ovu sliku gdje je gtx 1070  naklokana do gospe i7 6700k 4.6ghz  i7 6700k gtx 1070 ima manje samo 10 fps u citavom bencmarku onda se dobro zapitas sto je sa tim amd-om

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 16:01 (dreadmoore).
18 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Ti bas volis pisat u gace 

Eto da vidis kako danas moderni procesori rade na 5GHz, mada je i tih 5GHz vise nista posebno za ljude u trendu...

U mom slucaju i7 8700k 5GHz @ 1.264v Prime 95 v26.6 

pa mi nesto mlaka kava, nevalja 

Hebiga, nije to zastrajela ryzen arhitektura da se mucis za 4GHz i pritome trebas 1.4v i grijes se na 85c u prajmu 

Iako vidio si ti to vec i na 7700k, samo izgleda da ti ej fetis zapisavat samog sebe (valjda ti se sviđa osjecaj topline, sta znam) 

EDIT:

Neznam kaj je sa forumom, ali stavim video a nemrem ga gledat samo pobjeli ekran, bolje onda ovako preko linka da direktno na youtube se gleda.

Vrh kupnja i vrh temperature no jel baš toliko nuzno bilo mijenjati i7 7700k ?

10 godina
protjeran
toxic kaže...

Vrh kupnja i vrh temperature no jel baš toliko nuzno bilo mijenjati i7 7700k ?

Nije bilo nuzno, ali iskoristio sam povoljno vrijeme za prodaju dok jos nisu dosli i5 8600k kod nas i dok je 8700k na kapaljku, a uz to i neiskustvo i neinformiranost kupaca na njuškalu pa sam svoje utamario za 3400kn, za to sam mogao prakticki kljuc za kljuc imati i5 8600k (2200kn) i maticnu (1200kn), ali i5 nije bilo a i kad kupujem uzimam flagship pa neka ga bude, tako d asam uzeo za 1000kn nadoplate i7 8700k i ASRock z370 extreme 4, odma nakon mene je uzeo i forumas augi80 isti komplet iz HG spota, i nakon toga jedan moderator sa drugog foruma samo je uzeo gaming K6 plocu, 20 eura skuplju.

Maticna je cudo za znaci 1234kn, 12 power phase (u rangu ploca od 2000kn), sve visoko kvalitetni mosfeti i kondenzatori, odlicno vrm hlađenje, svi portovi, ojacani PCI-e utori za grafe, i jos dobijes sa plocom SLI HB BRIDGE koji sam po sebi kosta oko cca 300kn.

Inace, plocu su odma digli za 100kn nakon nas par koji smo uzeli za redom iste ploce.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 16:21 (Lucidius).
13 godina
odjavljen
ansha kaže...

https://youtu.be/CZIVaGcax70?t=3m45s 

evo stavi pauzu na video. Testiraju na 1080p doduše, ali ja i na 1440p imam bneck. Mogu napravit ss kad stignem.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
protjeran
eywa33 kaže...
ansha kaže...

https://youtu.be/CZIVaGcax70?t=3m45s 

evo stavi pauzu na video. Testiraju na 1080p doduše, ali ja i na 1440p imam bneck. Mogu napravit ss kad stignem.

Oni brojevi sta sam spominjao i jesu na 1440p. Doslovno 30fps veci minimum...

14 godina
protjeran

Daj nabaci koju snimku iz gaminga kad ces moci da se vide temperature, cisto onako da se razbije mit o onih 80 stupnjeva u gamingu sta se ljepilo ovdje i slicnim glupostima.

10 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Daj nabaci koju snimku iz gaminga kad ces moci da se vide temperature, cisto onako da se razbije mit o onih 80 stupnjeva u gamingu sta se ljepilo ovdje i slicnim glupostima.

Sta imam snimat gejming kad vidis da i u Prime 95 jedva dođe na 80c... U gejmingu je na nekih 50c u zahtjevnijim cpu naslovima.

14 godina
protjeran

Jasno je to meni, al lijepo bi izgledalo. 

10 godina
protjeran
CPU chat tema

Bit ce i toga dok mi stigne nova grafa...

14 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
chaselol kaže...

Osim sto mora da bira jebeno dobro hladjenje, preporucljivo i delid da mu se procesor ne bi istopio 

A onda i s vodom ima temperature tipa 85-90*C ali to je sad odjednom sve ok 

Tako to ide, u slucajevima zesceg ocaja se vadi "delid karta" koja je neistinita koliko i tuzna

Ma da ova slika je fake inace, ja napravio u photoshopu

big picture

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 17:42 (chaselol).
10 godina
protjeran
CPU chat tema

Ostavi se ti pokazivanja onog u sta nemas pojma 

18 godina
odjavljen
CPU chat tema
Ovisi o primjerku i na naponu na kojem ga uspiješ postaviti. Evo ovdje u stressu ide i na sitnih 98 stupnjeva po jezgri na max 1.4v.

https://www.kitguru.net/components/leo-waldock/intel-core-i7-8700k-and-core-i5-8400-with-z370-aorus-gaming-7/6/
14 godina
CPU chat tema

Bojim se da ryzen ne završi kao fx serija.

18 godina
odjavljen
mislioc kaže...

osam jezgri za 1150 kn? Da bar završi, kupujem odmah 

14 godina
neaktivan
CPU chat tema

Luci sa 80*C prejebenim hladjenjem u podrumu gdje ima 5*C temperaturu, alal ti cufte majstore pravi si genijalac i opet si dokazao da je taj intel grijalica, barem ce biti grijanja luci ove zime 

10 godina
protjeran
CPU chat tema

Kava ima drugaciju arhitekturu od Kaby-a, potrebni su manji naponi za vece taktove, ali sve iznad 1.35 je skoro nemoguce hladit bez postenog custom loop sistema, naravno to nije ni toliko bitno kada ces 5GHz ostvariti u prosjeku na 1.3v sta ce ici u prime-u do nekih 87c, a 5.1GHz do 1.35-36v, moj je recimo na 1.32v stabilan na 5.1GHz i ide do cca 90c u Prajmu.

Recimo sa druge strane i5 8600k ide prosjecno na 5.1GHz, malo bolji primjerci na 5.2GHz a ima ih i na 5.3GHz za gejming.

10 godina
protjeran
chaselol kaže...

Luci sa 80*C prejebenim hladjenjem u podrumu gdje ima 5*C temperaturu, alal ti cufte majstore pravi si genijalac i opet si dokazao da je taj intel grijalica, barem ce biti grijanja luci ove zime 

Šonjaš, prestani sa pisanjem 

10 godina
protjeran
mislioc kaže...

Pa vec je zavrsio, jbte led ja prodavao i7 7700k ljudi nude ryzene uz doplatu, nude kapare, uplacivali bi unaprijed lovu, mob ne prestaje zvonit... jbg ljudi vole marku, vole robu sa potpisom, dok je AMD samo opcija za kratak budzet.

14 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

KavaimadrugacijuarhitekturuodKaby-a

Znaci vrhunac fanboyizma vidjen u ovoj recenici 

Covjece, pa ti si upravo objavio ono sto intel nije zadnjih par godina, daj malo vise podataka kakva nova arhitektura, informisi nas sve ovdje 

14 godina
protjeran

Pa nije fake, al je glupost. Kad sam ja spominjao da se gledaju kvalitetni kanali i da se ne moze suditi po 5.2ghz klokovima i 1.4v naponima onda me se posralo, evo covjek stavio na normalan overklok, napon je dosta nizak jer ima dobar primjerak to je istina, ali i da ga stavi na 1.3v ne bi se puno promijenilo i tu pricamo o prime95, a ne o gamingu.

Cijela prica o delidu naravno pada u vodu, linkao sam ja i video od GM-a gdje covjek prica kako izgleda da su stavili nesto bolju majonezu i da ljudi prestanu pricati o delidu kao necem neophodnom na kavi jer to nije tako, al eto ekipa opet ismijavala, dijelila TD i ne znam sta.

10 godina
protjeran
CPU chat tema

Ja mu napisem iznad gdje su konkretno razlike, on me pita ponovo da mu kazem gdje su razlike... ovo vise nije normalno 

Uostalom i IPC je mrvicak veci

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 18:12 (Lucidius).
14 godina
CPU chat tema

Kaby i Coffe jedno te ista arhitektura, samo dodane 2 jezgre.

14 godina
protjeran
chaselol kaže...
Lucidius kaže...

KavaimadrugacijuarhitekturuodKaby-a

Znaci vrhunac fanboyizma vidjen u ovoj recenici 

Covjece, pa ti si upravo objavio ono sto intel nije zadnjih par godina, daj malo vise podataka kakva nova arhitektura, informisi nas sve ovdje 

Covjek se malo nespretno izrazio, al ima pravo u smislu da su dotjerali arhitekturu pa je sad potrebno manje napona.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice