Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.559.507
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: CPU chat tema
XXX kaže...

Glasine, pretpostavke, nedokazano..

18 godina
odjavljen
Friday kaže...

Ova "future proof" iliti "upgrade path" paradigma je tolika bedastoca da je to suludo uopce izustiti. U najavi su PCIe 4 i 5, tko zna sta jos kroz iducih 5 godina a ekipa masovno i dalje drvi po istome.

Zamislite da ste prije npr 4 godine kupili high end AMD based plocu koja podrzava iskljucivo DDR3 i nema m.2 konektor na sebi. Biste li u tu istu plocu sada uboli novog ryzena da je podrzan? Primjer je nategnut ali posve u skladu sa filozofijom koja se proteze cijelo vrijeme. Bedastoca na kvadrat

A primjer kad na trenutni AM4 kupiš ryzena 1200 pa za par godina ryzena 2 8/16?

15 godina
CPU chat tema

A oće li na postojeći AM4 ići novi Ryzen 2 koji će biti jači i bolji. To je najveće pitanje. Jer npr evo uzmem sad R3 1200 i za 3 god oću promijenit daleko bolji proc na postojeću AM4 ploču i nažalost neću moći jer neće podržavati. Onda je to glupost po meni.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
18 godina
neaktivan
Friday kaže...

Ova "future proof" iliti "upgrade path" paradigma je tolika bedastoca da je to suludo uopce izustiti. U najavi su PCIe 4 i 5, tko zna sta jos kroz iducih 5 godina a ekipa masovno i dalje drvi po istome.

Zamislite da ste prije npr 4 godine kupili high end AMD based plocu koja podrzava iskljucivo DDR3 i nema m.2 konektor na sebi. Biste li u tu istu plocu sada uboli novog ryzena da je podrzan? Primjer je nategnut ali posve u skladu sa filozofijom koja se proteze cijelo vrijeme. Bedastoca na kvadrat

Što da nebi, da može na moju AM2+/AM3 ploču ubo bi ga sigurno.

Imam 850 EVO SSD i m.2 mi je nebitan u toj priči.

Ovako moram mijenjati matičnu, CPU i RAM.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
15 godina
neaktivan
Evo primjer upgrade patha. U kucanstvu ce biti dva ryzen racunala, moje u opisu i za maloga s ryzenom 1200. Za koju godinu ja sebi kupim 8 jezgri il zen2-3-4 il kaj vec bude, a malom ide ovaj moj. E to je upgrade path :D
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
14 godina
CPU chat tema

Šteta što nije stavio još par starijih igri

eda zadovolji war3, mislim da bih Quake bio dobar ili CS 1.6.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 12:03 (ivanzu).
18 godina
odjavljen
ivanzu kaže...

Šteta što nije stavio još par starijih igri

eda zadovolji war3, mislim da bih Quake bio dobar ili CS 1.6.

*bi

Freak Show Inc.
14 godina
protjeran
toxic kaže...

Svi tu naglasavate kako "gazi" Ryzena 1600 a zapravo je veci deal sto "gazi" 7700k koji su korisnici kupili prije nekoliko mjeseci i platili oko 3 i vise tisuca kn..

Napominjem Ryzen s druge strane kosta oko 1700 kn.. I sada ja bih rekao zdravo seljacki Intel ga je iskljucivo zabio sam sebi u dupe. Pardon svojim korisnicima ga je zabio u dupe. Pa Vi im i dalje dajte sanse..

Onaj tko je kupio 7700k ce jos godinama imati odlican cpu za gaming, istina da sad za dosta manje novce mozes dobiti nesto slabiji 8400, al tko je znao da ce stvari tako izgledati, onaj tko ceka godinu dana i vise da izade nesto novo/bolje/jeftinije propusta poantu po meni. Uzmi primjer nekoga tko je kupio 6700k, taj se vec par godina naigrao, a jos ce se toliko naigrati sa odlicnim performansama, netko tko je sad presao na npr ryzen 1600 je prije toga imao neki cpu i morat ce opet kupiti neki novi ryzen da bi sustigao taj 6700k, znaci treba ulozit u 3 procesora, toliko o zabijanju u dupe. 

ansha kaže...

Jel, sta bi vjerovao svojim ocima kad imam digital foundry? Makes sense...

DF nije neki bezvezni kanal, kad ne mogu sam testirati vjerovat cu takvim kanalima, ljudi su napravili testove u identicnim uvjetima (ista kartica, ista z370 ploca, ram itd) i razlike su

sa jacim procesorom, ne znam zasto im ne bi vjerovao. Osim toga najvaznije za cijelu pricu je da ryzen ima puno slabije performanse u Witcheru
.

XXX kaže... 

A primjer kad na trenutni AM4 kupiš ryzena 1200 pa za par godina ryzena 2 8/16?

DiRT kaže...

A oće li na postojeći AM4 ići novi Ryzen 2 koji će biti jači i bolji. To je najveće pitanje. Jer npr evo uzmem sad R3 1200 i za 3 god oću promijenit daleko bolji proc na postojeću AM4 ploču i nažalost neću moći jer neće podržavati. Onda je to glupost po meni.

Sale_ds kaže...
Evo primjer upgrade patha. U kucanstvu ce biti dva ryzen racunala, moje u opisu i za maloga s ryzenom 1200. Za koju godinu ja sebi kupim 8 jezgri il zen2-3-4 il kaj vec bude, a malom ide ovaj moj. E to je upgrade path :D

Kao sto je covjek i napisao jos se ne zna da li ce ryzen 2 ici na trenutne chipsete, na slajdovima AMD-a je prikazano da ryzen 2 ide na AM4 socket, ali pitanje je da li ce ici na b350 i x370 chipsete. Za sad jedino na sto se moze racunati je da ce ryzen+ ici na trenutne chipsete, u tom slucaju cisto sumnjam da ce nekome tko ima ryzen 1600/1700 to biti isplativ prelazak, ryzen 2 i sve ostalo je jos uvijek samo pricam ti pricu.

ivanzu kaže...

Šteta što nije stavio još starije igre da zadovolji war3, mislim da bih Quake bio dobar ili CS 1.6.

Ma trebali su nabaciti megapopularni Ashes of the Singularity da se pokaze kako i hrpa sporih jezgri u gamingu moze dobro doci. 

13 godina
odjavljen
ansha kaže...
war3_tft kaže...
Pogledaj si npr video sa digital foundry pa ces vidjeti da itekako ovisi i o procesoru.

Dobro, uvaži i činjenicu da oni voze klokanog Titana Pascala, a ti 1080ku. Meni 1080ti padne i ispod 90% usagea. Nije bogzna kakav problem, ali bneck je. Vidi da i brzina memorije može utjecat ne baš malo.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
Friday kaže...

*bi

Zaboravio si pravopis od kada živiš u Irskoj.

18 godina
neaktivan
CPU chat tema

war3_tft 

Ti zaista misliš da netko tko je gledao proc za 1700 kn bi sada ili je prije gledao proc za 3000 kn ili 2500 kn + ?

Decko zivis u velikoj zabludi.

16 godina
protjeran
eywa33 kaže...
ansha kaže...
war3_tft kaže...
Pogledaj si npr video sa digital foundry pa ces vidjeti da itekako ovisi i o procesoru.

Dobro, uvaži i činjenicu da oni voze klokanog Titana Pascala, a ti 1080ku. Meni 1080ti padne i ispod 90% usagea. Nije bogzna kakav problem, ali bneck je. Vidi da i brzina memorije može utjecat ne baš malo.

To na 1080p? 

15 godina
neaktivan
@war
Kao da ovaj kaj je kupio 6700 prije toga nije imao niti jedan procesor i kao da se ljudi sa 1600 ne igraju. Ja ne znam od kud izvlacite vise te spike i u najmanju ruku mi nije jasno.

Pricate o nekakvom gamingu na 144 lock, a to mozes jedino u moba igrama i cs'u i to apsolutno ne predstavlja nikakav "gaming". To je gaming za tebe, za sve ostale tu su normalni budget procesori koji danas odraduju odlican posao.
Nagledao sam se svega kroz godine al najsmjesnija mi je stigma da je jedino i7 gamerski procesor LOL...mislim zbilja.

A realno svaki gamer koji drzi do gejmanja ce ionako prije "ostatka" mjenjat monitor na vecu rezoluciju i tu vam tek pada u vodu stigma o i7 procu..
Jebote, imam frenda koji se dan danas igra na phenomu 955 i 6850 i njemu je to dobro. Aj ti sad njemu objasni kak mu treba i7 i 1080ti da bi se igrao ko covjek lol...

Dijagnoza je sljedeca. Najbolje ce uvijek bit najbolje, a s time i najskuplje no to za 99% populacije ne znaci apsolutno nista..
Jer to kaj je bolje ne znaci da je odmah i najisplativije...
Ljudi kupuju i uvijek ce kupovat ono za kaj imaju para, odnosno ono kaj ima daje najvise za ulozene novce.
Da, 1080ti daje vise od 1070 ali razlika ne vrijedi te pare. To kaj bi mi svi htjeli sve najbolje ne predstavlja realno stanje stvari.
Isto mos primijenit i za procesore..

Da ti danas dode frend i kaze ti da mu predlozis proc i grafu do 4k kn..dal bi mu predlozio proc za za 3 i grafu za soma ili proc za 1.7kn i grafu za 2.3kn (neovisno o taboru)?

------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
14 godina
protjeran
toxic kaže...

war3_tft 

Ti zaista misliš da netko tko je gledao proc za 1700 kn bi sada ili je prije gledao proc za 3000 kn ili 2500 kn + ?

Ti si se decko malo pogubio? Spominjao si guzenje sa strane intela za one koji su uzeli 6700k/7700k, a po meni su naguzeni oni koji trebaju kupiti tri procesora da bi tek iz treceg pokusaja sustigli performanse tog intela (mozda), uz to ovaj sto je kupio i7 se vec par godina naigrao i jos ce se naigrati sa odlicnim performansama, u cijeloj prici mora mijenjati samo kartice i monitor po volji dok ovaj drugi te iste pare trosi na nove procesore. 

18 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
toxic kaže...

war3_tft 

Ti si se decko malo pogubio? Spominjao si guzenje sa strane intela za one koji su uzeli 6700k/7700k, a po meni su naguzeni oni koji trebaju kupiti tri procesora da bi tek iz treceg pokusaja sustigli performanse tog intela (mozda), uz to ovaj sto je kupio i7 se vec par godina naigrao i jos ce se naigrati sa odlicnim performansama, u cijeloj prici mora mijenjati samo kartice i monitor po volji dok ovaj drugi te iste pare trosi na nove procesore

Cek zašto bi danas netko kupovao tri procesora da bi sustigao 6700/7700 k? To se moze odjedanput zar ne ? I to kupnjom vise nit imanje 8400 proca. Da to je guzenje.

Meni je netko rekao da moram kupiti AMD proc ? Ili sam imao izbor kao sto i vecina drugih ima?

Ovo boldano, wtf jel si ti ozbiljan? Pa tek promjenom monitora na vecu rezu korisnik Ryzena ne mora brinuti. Pogubljen si def..

14 godina
CPU chat tema

Samo što Ryzen nece bottleneckati GPU od 3000kn..

16 godina
Sale_ds kaže...

Da ti danas dode frend i kaze ti da mu predlozis proc i grafu do 4k kn..dal bi mu predlozio proc za za 3 i grafu za soma ili proc za 1.7kn i grafu za 2.3kn (neovisno o taboru)?

Predlozio bi mu oba tabora samo bi mu rekao sta ima sa intelom a sto sa amd-om evo jedan primjer navodim forumasa augi80.Imao je intel 6600k i gtx 1070 pa je kupio 1080ti i nije imao 144fps u bf1 pa je na kraju pitao par puta u amd ryzeni temi a naravno svi su mu rekli kupi ryzen 1700 na sto je decko i otisao da bi nakon para dana imao izjavu ima ponudu za i7 7700k ili ryzen 1700. Naravno nasli su se neki pametnjakovici koji su mu rekli zar trebas biti lud pa kupiti 4 jezgreni procesor u 2017 godini na sto je on popusio pricu da je ryzen svemoguci 8/16 onda dolazi tu forumas Viator pokaziva svoje filmice u istoj kombinaciji sa 1700 i gtx 1080ti gdje je spustio sve detalje da bi imao tih 144fps i to jedva.Pa je proslo 2 mjeseca i sad je kupio 8700k forumas augi80 neznam kakve su mu sad preformanse nisam bas pratio ali vjerujem da su puno bolje nego sa ryzenom 1700. Kao prvo ako me taj frend i pita sto bi mu preporucio naravno da bih mu rekao a zasto je to namjena jel za igranja ili posla rendanja itd da sad ne nabrajam da ne ispadne da kazem da je rayzen los cak sto vise dobar je sto se tice ulozeno dobiveno ali za 60-75hz monitore sve preko mu je previse onda tu nastupa intel skupi zutanjak koji 50% nema jezgri kao ryzen, a puno bolje preformanse daje u gaejmingu.A ono najbitinije je u tome svemu sto mu ram netreba biti neki extra dobar jer ne ovisi o njemu kao sto je sa ryzenom problem.

8 godina
protjeran
CPU chat tema

nema potribe za svadjom...cak i deset godina star proc vrti gro igara, bio amd, bio intel...jedino za najnovije neoptimizirano smece su potribne zvijeri...a iskreno, ja takvu igru radije zaobidjem...jednom prilikom sam pljunuo tisucu kuna jer nisan ima mista na disku za 96GB instalaciju ESO, pa san kupija samsung 256GB EVO plus sam eso, i to je prvi i zadnji put da kupujem hardver radi neke igre...radije se necu igrati nego da me neko radi budalom da ja moram odvojit 5000kn za proc i 5000kn za grafu...pravite degenerike od nekoga drugoga, mene vise necete...

da pljunit des keka kuna da bi igricu igra, pa ne bi da sam s marsa pao...

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 14:14 (Gorstak79).
14 godina
protjeran
toxic kaže...

Cek zašto bi danas netko kupovao tri procesora da bi sustigao 6700/7700 k?

Tri puta moraju kupiti oni koji su sad uzeli ryzena, oni koji su imali bilo koji cpu koji je slabiji od 6700k/7700k i zele dostici te performanse opet moraju uzet neki, bio to 8400 il neki drugi opet je to ulaganje u dva procesora, dok ovaj koji ima i7 ne mora brinuti o ulaganju u novi cpu i prema tome ne razumijem kako moze biti naguzen, jako jednostavno. 

Korisnik i7 i sad novih i5 ne mora brinuti niti na rezoluciju, a niti na frekvenciju, on bira kako mu je volja. 

18 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
toxic kaže...

Cek zašto bi danas netko kupovao tri procesora da bi sustigao 6700/7700 k?

Tri puta moraju kupiti oni koji su sad uzeli ryzena, oni koji su imali bilo koji cpu koji je slabiji od 6700k/7700k i zele dostici te performanse opet moraju uzet neki, bio to 8400 il neki drugi opet je to ulaganje u dva procesora, dok ovaj koji ima i7 ne mora brinuti o ulaganju u novi cpu i prema tome ne razumijem kako moze biti naguzen, jako jednostavno. 

Korisnik i7 i sad novih i5 ne mora brinuti niti na rezoluciju, a niti na frekvenciju, on bira kako mu je volja. 

Jos uvijek ne shvacam, zasto moraju kupiti 3 puta?

Tko zeli dostici performanse intelovih procesora ? 

Hebemu mater ako imas par tisuca kn za proc valjda mozes birat i gleda sto kupiti zar ne ? Zasto 3 puta?

Gledaj moj slucaj.

4k monitor . Shame shit je i7 7700k/6700k ili ovi novi inteli. Dakle ja sam s svoje strane ustedio hrpu love za istu stvar. Isto tako nisam dobio nista s prelaska s i7 3770k osim garancije i to jedan jedini razlog zasto sam batalio i7 3770k a taj i7 3770k jendako radio kao i gore navedeni svi procesori s 4k rezom.

Ja cak nemam problem niti mijenjaja grafickih kartica na 4k rezi, mogu uzeti gtx 1080ti ili buducu high end grafu i necu imati BN.

Ryzen ne radi sporije u mojem slucaju u apsolutno niti jednoj stvari.

Onaj tko kupuje za 144hz gaming se treba pitati sto kupuje i kako kupuje no jos jednom onaj tko sada ima jedva love za r5 1600 sigurno ence gledati jedan rank vise tj i7 i tome slicne procesore.

Sto se tice 144hz gaminga to je takoder takav bullshit jer ti bez smanjivanja detalja na toj rezi ne mozes niti s jednom grafom niti i7 procom natjerati da radi na 144lock izuzevsi par naslova.

A onaj tko snizuje na 1080p je ---- ne smijem niti napisati sto.

Takoder neki idiot je odredio pravilo da se moze igrati iskljucivo ako u nekoj situaciji imas 100 fpsa umjesto 60 fpsa.

Ma nemoj? ja sam odigrao puuno igara ispod 60 fpsa i uzivao sam

16 godina
CPU chat tema

Evo ja gledam od sebe jer sam vise novaca potrosio na amd konfu nego na intel.Glupo je sad sve navoditi ali to je istina mozda sam bio peh izmedju svega toga plus kad na to dodam  neznanje onda te stvarno puno kosta a ides politikom ustedit cu vise a dobit cu odlican pc a ono na kraj prc.

14 godina
protjeran
Sale_ds kaže...
@war
Kao da ovaj kaj je kupio 6700 prije toga nije imao niti jedan procesor i kao da se ljudi sa 1600 ne igraju. Ja ne znam od kud izvlacite vise te spike i u najmanju ruku mi nije jasno.

Pricate o nekakvom gamingu na 144 lock, a to mozes jedino u moba igrama i cs'u i to apsolutno ne predstavlja nikakav "gaming". To je gaming za tebe, za sve ostale tu su normalni budget procesori koji danas odraduju odlican posao.
Nagledao sam se svega kroz godine al najsmjesnija mi je stigma da je jedino i7 gamerski procesor LOL...mislim zbilja.

A realno svaki gamer koji drzi do gejmanja ce ionako prije "ostatka" mjenjat monitor na vecu rezoluciju i tu vam tek pada u vodu stigma o i7 procu..
Jebote, imam frenda koji se dan danas igra na phenomu 955 i 6850 i njemu je to dobro. Aj ti sad njemu objasni kak mu treba i7 i 1080ti da bi se igrao ko covjek lol...

Dijagnoza je sljedeca. Najbolje ce uvijek bit najbolje, a s time i najskuplje no to za 99% populacije ne znaci apsolutno nista..
Jer to kaj je bolje ne znaci da je odmah i najisplativije...
Ljudi kupuju i uvijek ce kupovat ono za kaj imaju para, odnosno ono kaj ima daje najvise za ulozene novce.
Da, 1080ti daje vise od 1070 ali razlika ne vrijedi te pare. To kaj bi mi svi htjeli sve najbolje ne predstavlja realno stanje stvari.
Isto mos primijenit i za procesore..

Ja cijelo vrijem pricam o tome da netko tko je kupio 6700k ne moze biti naguzen, taj se vec par godina igra na kakvom monotoru zeli i sa kakvom karticom zeli, dok je ovaj sto je sad presao na npr 1600 u istom tom periodu potrosio jednake pare ali na dva procesora, jedino sto je imao, sad trenutno ima i imat ce losije performanse za te iste pare.

144fps lock nije nuzan i na to sam ti ja konkretno odgovorio, vec si zaboravio na to? 

Ljudi kupuju sto mogu i sto im je najisplativije, no shit, aj dobro da si mi otkrio nesto novo... Ovo je CHAT tema pa mozemo valjda diskutirati, a moja tvrdnja je da netko tko je kupio 6700k/7700k nikako nije napravio pogresku.

toxic  Gore sam objasnio zasto 144fps lock nije nuzan. Tebi je 1080p ne znam sta, a meni je sve ispod 100hz isto to i kaj cemo sad? Problem je sto se sudi po forumu sa 20 aktivnih clanova i hrvatistanu o tome koliko su zastupljeni high refresh rate monitory dok je vani skroz drugacija prica, citaj malo strane forume, reddit itd. Pa pogledaj samo onaj mindfactory i njihovu prodaju, jedan 7700k je mjesecima bio top u prodaji, sad ga je sustigao ryzen 1600, al opet je i7 jedan od najprodavanijih, i sad ti meni reci da medu tim kupcima nema hrpa njih sto koriste 100hz+ monitore, how yes no. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 14:56 (war3_tft).
18 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Ja cijelo vrijem pricam o tome da netko tko je kupio 6700k ne moze biti naguzen, taj se vec par godina igra na kakvom monotoru zeli i sa kakvom karticom zeli, dok je ovaj sto je sad presao na npr 1600 u istom tom periodu potrosio jednake pare ali na dva procesora, jedino sto je imao, sad trenutno ima i imat ce losije performanse za te iste pare.

144fps lock nije nuzan i na to sam ti ja konkretno odgovorio, vec si zaboravio na to? 

Ljudi kupuju sto mogu i sto im je najisplativije, no shit, aj dobro da si mi otkrio nesto novo... Ovo je CHAT tema pa mozemo valjda diskutirati, a moja tvrdnja je da netko tko je kupio 6700k/7700k nikako nije napravio pogresku.

toxic  Gore sam objasnio zasto 144fps lock nije nuzan. Tebi je 1080p ne znam sta, a meni je sve ispod 100hz isto to i kaj cemo sad? Problem je sto se sudi po forumu sa 20 aktivnih clanova i hrvatistanu o tome koliko su zastupljeni high refresh rate monitory dok je vani skroz drugacija prica, citaj malo strane forume, reddit itd. Pa pogledaj samo onaj mindfactory i njihovu prodaju, jedan 7700k je mjesecima bio top u prodaji, sad ga je sustigao ryzen 1600, al opet je i7 jedan od najprodavanijih, i sad ti meni reci da medu tim kupcima nema hrpa njih sto koriste 100hz+ monitore, how yes no. 

Tko je rekao da se ne koriste 144hz monitori?  Samo ovdje u tvom tekstu ispada da se samo Intelaši mogu igrati dok ovi s Amdom ne.. Poanta je sto se jedni igraju na 90 fpsa a drugi na 110 fpsa.

Sasvim nebitno..

14 godina
neaktivan
CPU chat tema

Ispravka netocnog navoda - kolega Viator postao je dva filmica bf1 mp m

na ultra postavkama sa fov na 120 gdje 'vrti' na 144fps-a u 1440p i 1080p.

A kasnije ove veceri jos malo ulja na vatru ide...

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 15:02 (Viator).
14 godina
CPU chat tema

Ne laži, vidis da po forumskim pričama ryzen ne prijelazi 70FPS-a. Zapravo je bulldozer V2.

14 godina
protjeran
toxic kaže... 

Tko je rekao da se ne koriste 144hz monitori?  Samo ovdje u tvom tekstu ispada da se samo Intelaši mogu igrati dok ovi s Amdom ne.. Poanta je sto se jedni igraju na 90 fpsa a drugi na 110 fpsa.

Sasvim nebitno..

Aj shvati da sam se ja nadovezao jedino na ono tvoje da su se zaje ovi sto su uzeli 6700k/7700k i nista vise, ovo ostalo kad pocnete spominjati naravno da cu se nadovezati. Pa naravno da se svi mogu igrati, ja prvi nekome preporucim ryzen 1600 tko se igra na 60-75hz, onome tko se igra iznad naravno ne posto su razlike puno vece nego sto si ti napisao

.

14 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Osim sto mora da bira jebeno dobro hladjenje, preporucljivo i delid da mu se procesor ne bi istopio 

A onda i s vodom ima temperature tipa 85-90*C ali to je sad odjednom sve ok 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
18 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
toxic kaže... 

Sasvim nebitno..

Aj shvati da sam se ja nadovezao jedino na ono tvoje da su se zaje ovi sto su uzeli 6700k/7700k i nista vise, ovo ostalo kad pocnete spominjati naravno da cu se nadovezati. Pa naravno da se svi mogu igrati, ja prvi nekome preporucim ryzen 1600 tko se igra na 60-75hz, onome tko se igra iznad naravno ne posto su razlike puno vece nego sto si ti napisao

.

Sto sam rekao krivo? Stalno se spominje gazenje Ryzena sto nije tocno i na to sam reagirao i rekao da ja Inel nagazio sam svoje.

Ryzen je zapravo najbolje sto se svima moglo desiti i apropo njega je Intel konacno ponudio svojim kupcima nesto novije i bolje.

Jesi li ikada imao 144hz monitor? Ja jesam i to 1080p 144hz znas kada je vidljiva razlika ? Moze li mi netko reci da vidi razliku izmedu 100 i 144 fpsa ovdje na forumu?

Max fps nije toliko bitan. AVG je bitan ali je min najbitnijii a o tome ovdje nitko ne prica..

Kolika je razlika min fpsa Ryzena nasprem i7 ili nekog i5 o tome se treba pricati.

Jer imho min 40 fpsa vs min 60 fpsa je razlika veca nego izmedu 100 i 144fpsa ovo prvo jako osjetno ovo drugo uopce nije.

Tu je ono sto bi za intela trebalo naglasavit no ovdje se stvari gledaju apsolutno krivo.

13 godina
chaselol kaže...

Osim sto mora da bira jebeno dobro hladjenje, preporucljivo i delid da mu se procesor ne bi istopio 

a baš... isto kao što sad odjednom nekima temperatura igra ulogu, dok su ranije pričali kako je to nebitno jer možeš undervoltat, možeš kupiti dobar hladnjak, te zima dolazi...

fanboysi su baš smiješni 

14 godina
protjeran
chaselol kaže...

Tako to ide, u slucajevima zesceg ocaja se vadi "delid karta" koja je neistinita koliko i tuzna. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice