Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.295.791
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Ryzen CPU
3n3m1 kaže...
Stekao sam dojam da ljudi hoče Ryzen 8/16 za đabe,ali neshvačaju upotrebu tog relativno skupog procesora koji je al pari sa 6900K za više od duplo manje novca,sada ljudi traže izgovor za slab OC Ryzena na vrlo mladoj platformi pa kao uzdižu i7 7700K u nebesa zbog više frekve jer je očito ostalo to kao jedina blaga prednost.Dajte se ljudi ostavite tih par mhz i uživajte u blagodatima više jezgara.

Kako da ja u njima uživam kad nemam nikakve koristi?!

R5 serija se čeka!!

AUDIOFIL
17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Škotova priča kako jedan cpu prestiže drugog i što znači testiranje na manjim rezolucijama

Jedan od ovih je uskoro usko grlo

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

s druge strane po najnovijim testovima dvojezgreni G4560 nešto bolji od osamjezgrenog FX 8370 na 1080p i 1440p rezi, drugi dvijezgreni 7350K osjetno bolji. Dvojezgreni u igrama na 100% a osamjezgreni na puno manje...nije sve to baš tako egzaktno kako se misli.

http://www.techspot.com/review/1348-amd-ryzen-gaming-performance/page5.html

I dalje msilim da je za gamere nadolazeći jeftini 4/4 ryzen najbolji izbor...lako se u dalekoj budućnosti nadogradi na 8/16.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.3.2017 23:28 (XXX).
14 godina

Ovu temu treba preimenovat u "Ryzen ne valja za gaming, i7 7700K valja" jer je to jedina tema o čem se drobi bezveze iz posta u post.

8 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ovu temu treba preimenovat u "Ryzen ne valja za gaming, i7 7700K valja" jer je to jedina tema o čem se drobi bezveze iz posta u post.

I opet konstantna usporedba baba i žaba naravno da su četverojezgreni procovi bolji trenutno u gaming segmentu od osmojezgrenih, ali hajde da sačekamo izlazak amd-ovih 4 i 6-jezgrenih  pa da onda uspoređujemo i da vidimo kakvo je stanje

13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Skylaku sam dao jedno 3mj da platforma dođe sebi prije nego sam ga kupio i mislim da ću isto napraviti sa ryzenom iako sam inicijalno planirao samo zamijeniti i5 za i7. AMD je oduševio, pogotovo sa 1700 - ista cijena kao 7700k, performanse 6900k. Pobliže pratim razvoj situacije sa crosshairom i vjerujem da ću ići na tu ploču no uzimam u obzir i taichi.

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Kaj se performansi u igrama tiče biti će iste, jer to su isti procesori sa ugašenim jezgrama. S druge strane biti će daleko bolji omjer uloženo/dobiveno kada je igranje u pitanju.

15 godina
hrvooje kaže...

Škotova priča kako jedan cpu prestiže drugog i što znači testiranje na manjim rezolucijama

Ta donja slika je zesce sranje koje nema nikakv dokaz a ja cu ti to opovrgnuti sa videom

tako nemoj vjerovati svemu sto je uslikano

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.3.2017 0:55 (dreadmoore).
17 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Ta donja slika je zesce sranje koje nema nikakv dokaz a ja cu ti to opovrgnuti sa videom

Nemam pojma što dokazuješ kad vjerovatno nije ista niti grafička niti rezolucija, niti monitor, nito clock

Za kreatore sadržaja sva pitanja su odgovorena :)

16 godina
protjeran
hrvooje kaže...
dreadmoore kaže...

Nemam pojma što dokazuješ kad vjerovatno nije ista niti grafička niti rezolucija, niti monitor, nito clock

Samo uzmi u obzir da se 6800K clocka 30% a iz 1700X se da izvuc jos 10-15%...

14 godina
neaktivan
Kad tad će AMD usavršiti svoj 14nm proces pa sa očekivannjem i bolji OC,tko zna možda nas dopadne i neka revizija kao u doba Phenoma II.
17 godina
neaktivan
ansha kaže... 

1700X je bio na 4.0 , a 6800K na 4.2 i to su ti rezultati. Oba clockana dokle trenutno ide. S tim da je prvi 50 dolara manje i dvije jezgre više

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.3.2017 8:37 (hrvooje).
13 godina
AMD Ryzen CPU

nego ima li tko na forumu ryzena ? 

gledam cijene po adm.hr - uzas, postali su jos skuplji (sto je najjace, prodaju sva 3 ryzen R7 a imaju samo jednu maticnu, i to B350)

gtx960 prodaju za 1800kn rofl

15 godina
Pa imaš na alzi. Baš jučer gledao. Asus prime x370pro + r7 1700 za cca 4200kn po trenutnom tečaju i free šiping
16 godina
protjeran
hrvooje kaže...
ansha kaže... 

1700X je bio na 4.0 , a 6800K na 4.2 i to su ti rezultati. Oba clockana dokle trenutno ide. S tim da je prvi 50 dolara manje i dvije jezgre više

Ma intel u svakom slucaju treba smanjit cijene..

17 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
hrvooje kaže...

Nemojte pljuvat po čovjeku...odvrtio je "sličan" test na svojoj konfi na praznom serveru kao i Jocker samo što njegova grafa nije GTX1080 nego GTX1070 što naravno ima utjecaja i na krajnji rezultat.

Ako se ne varam najveće zauzeće je bilo oko 70% i to kratkotrajno.

Ono što mene zanima je koliko bi bilo zauzeće CPU kada bi odvrtio takav test na Conquest-u sa 64 igrača 

14 godina
AMD Ryzen CPU
12 godina
ansha kaže...
hrvooje kaže...
dreadmoore kaže...

i nek uzme u obzir da je i7 6800k 6c/12t a Ryzen je 8c/16t 

Nije mi jasno zašto se uspoređuju 4c/8t i 6c/12t sa procesorom koji je 8c/16t, zbog cijene ili ??? 

Po mom nema cijena tu ulogu jer nije bitno tko što nudi i po kojoj cijeni. 

Ja to ovako gledam:

Intel 8c/16t vs AMD 8c/16t

Intel 6c/12t vs AMD 6c/12t

Intel 4c/8t vs AMD  4c/12t

Ovako bi to tribalo gledat jer cijena je nešto sasvim drugo i to je stvar vlastitog nahođenja Intela i AMD-a, taj sistem uloženo dobiveno nebi smio imat ulogu u gledanju performansi jer to već spada u rat cijenama između proizvođača.

ništa mi se neda
15 godina
nicky.sl kaže...

Nije mi jasno zašto se uspoređuju 4c/8t i 6c/12t sa procesorom koji je 8c/16t, zbog cijene ili ??? 

Ja to ovako gledam:

Ovako bi to tribalo gledat jer cijena je nešto sasvim drugo i to je stvar vlastitog nahođenja Intela i AMD-a, taj sistem uloženo dobiveno nebi smio imat ulogu u gledanju performansi jer to već spada u rat cijenama između proizvođača.

Možda vani, ali kod nas ne. Kod nas nije stav treba mi procesor koji mi može vrtit na x fps u nekoj igri ili koji ima x jezgri nego je uglavnom imam 3k kn za procesor i što mogu za to dobiti.

Prema tome velika većina korisnika ni ne gleda 6900k  jer im ne pada na pamet toliko dati za procesor i onda se svodi na npr 7700k vs 1700 u rangu do 3k kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.3.2017 9:41 (axos).
12 godina
axos kaže...
nicky.sl kaže...

Ja to ovako gledam:

Možda vani, ali kod nas ne. Kod nas nije stav treba mi procesor koji mi može vrtit na x fps u nekoj igri ili koji ima x jezgri nego je uglavnom imam 3k kn za procesor i što mogu za to dobiti.

Prema tome velika većina korisnika ni ne gleda 6900k  jer im ne pada na pamet toliko dati za procesor i onda se svodi na npr 7700k vs 1700 u rangu do 3k kn.

Normalno da je isplativije kupit 1700 ali netriba njegove performanse uspoređivat s procesorom koji ima duplo manje jezgri jer ipak je to neki drugi svijet

ništa mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.3.2017 9:48 (nicky.sl).
17 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
 Normalno da je isplativije kupit 1700 ali netriba njegove performanse uspoređivat s procesorom koji ima duplo manje jezgri jer ipak je to neki drugi svijet

Zašto ne bi uspoređivao isti cijenovni segment mada je velika razlika u jezgrama / performansama ?

Pa to je glavna stavka dok kupuješ proc... ili bilokoju drugu stvar

odrediš cijenovni segment, odabereš najbolje performanse po cijeni i bok

EDIT: Slažem se da u pravilu nije fair play, ali krajnjeg korisnika zanima samo cijena i što dobiva za plaćeno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.3.2017 10:04 (LOL123).
8 godina
protjeran
LOL123 kaže...

Zašto ne bi uspoređivao isti cijenovni segment mada je velika razlika u jezgrama / performansama ?

EDIT: Slažem se da u pravilu nije fair play, ali krajnjeg korisnika zanima samo cijena i što dobiva za plaćeno.

Kako ne kužiš da su 7700K i 1700 samo cjenovno konkurentni. Ako trebaš jezgre onda je 1700 očit izbor, a ako samo i isključivo gejmaš onda biraš 7700K zbog bolesnih taktova. Ne postoji one cpu to rule them all.

My pleasure darlin
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.3.2017 10:29 (Jim Raynor).
12 godina
LOL123 kaže...
nicky.sl kaže...

Ja mislim da sam rekao da je isplativije kupit Ryzen i potpuno se slažem da je prilikom kupnje presudna cijena ali govorim da netreba uspoređivati dva različita svijeta procesora jer ipak 4 jezgre protiv 8 jezgri nema šanse bez obzira na cijenu.

Imam u drugom kompu Xeona 6c/12t model x5675 za pratari socket 1366 koji u multiju pere i7 6700k, da li to smatraš fer usporedbom ??? 

ništa mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.3.2017 10:39 (nicky.sl).
17 godina
moderator
AMD Ryzen CPU

Kratite citate!

13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Sasvim solidni rezultati (1440p na vise) kad se uzme u obzir da je nova platforma i da sljedi jos malo peglanja.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/XsX-2902/hero/22973692
14 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Izgleda da ce izbaciti video gdje ce konkretno pricati o maticnim plocama i onima koje bi preporucili za OC, jer kako kazu "We wouldn't recommend any motherboard for OC, because some of these vrm's aren't that great". 

16 godina
Lucidius kaže...

Ma nema smisla tebi objasnjavat, uglavnom linkat cu ti ovaj post za 3 mjeseca kada dodu slabiji modeli pa ces vidjet kolko si smijesan sa tim pricama o mega klokanju skupa sa ostalima. Zapamti jos jednom kaj kazem, 4.2Ghz plafon kajnces vidjet na bilo kojem Ryzenu.

Taman da je plafon 4.2 ghz na R5 procovima, uz sve ostalo što nude i za koju cijenu, nevidim u čemu je problem pri odabiru proca kada netko kupuje novu ili nadograđuje stariju mašinu, bio laik pa trazio mišljenje (sad kako stvari stoje preporučit će svatko ryzena) ili bilo netko tko se kuzi u hardware i ne pati u razlici od 200-300 mhz clocka koji na kraju krajeva da li je proc na 4.2 ili na 4.5 ne pridonosi nikakvim značajnim pomacima u performansama osim u sintetičkim testovima, grijanju i mogućoj nestabilnosti,  i u tvojoj glavi.

Naporan si kroz cijelu temu, jer šta god ti je bilo napisano bilo kao argument ili poslano kao link ti grčevito nalaziš neki razlog da dokazuješ kako je Intel najbolji i jedini izbor pri kupovini i izboru komponenti, i kako je i7 7770k jedini i najbolji izbor proca za gaming, i kako je nova serija procova od AMDa smeće.

Ako ćeš već brijat na fanboy bolest, pričekaj barem Skylake-x platformu pa onda mozes privremeno ispoljavat tu svoju bolest. Why so Serious? 

Mislim da si ti taj kome više nema smisla objašnjavati.

Riječ dana Mega-klokanje lol.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Pa zato jer ga je on odlucio kupiti!, do neki dan je pricao da je narucio fenomenalni R7 1700, kako ubija bla bla...sad  ista prica s intelom!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.3.2017 12:10 (Stjepanj).
17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Klokani 1700 na 3.9GHZ daje isto vrijem u Blenderu kao i klokani 1800X na 3.9GHz

Apple, spavaš li mirno :) Apple, spavaš li mirno :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.3.2017 12:28 (hrvooje).
13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

nevjerovatno!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice