80's Retromania

poruka: 5
|
čitano: 828
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
80's Retromania

(Noir Deco - Future to fantasy)

Ne znam da li ste primijetili, ali u ovim hladnim tehno vremenima ispod radara sve je prisutnija nostalgija za 80-ima. Pokrećem ovu temu kako bi raspravljali o raznim područjima (glazba, film, igre, računala/tehnologija i sve vezano) iz 80-ih i koja su vezana na spomenutu dekadu.
Iz pop kulture uzmite za primjer Far Cry 3: Blood Dragon gdje se parodira Robocop, Terminator i sl. gdje god se stigne. Ono što je fascinantno je uspjeh istog, jer je čak i takvo parodiranje puno predobrog soundtracka, cheesy McCheese humora, veselih boja i pozitive iako je kill, kill, pew pew {#}

Youtubeom se širi nekakav new retro wave. Izvođači koje bih istaknuo su osim gore slušljivog i Power Glove (FC3:BD soundtrack), Dynatron, Mitch Murder, Perturbator...
Jedan 80's inspiriran Kickstarter film: Kung Fury

Što se filmova tiče, osim ekranizacije stripova sve se više rade re-makeovi klasika kao što su Total Recall, Robocop... Meni osobno najdraži filmovi svakako su još Back to the Future, Rambo (prvi), kultni Blade Runner, Aliens, E.T. i mnogi, mnogi drugi. Pitam se, pa zašto pobogu nitko nema muda napraviti nešto takvo danas? Ima dobrih filmova, ali malo je otkvačenih scenarija. Glazbu da ne spominjem, kao da nas sustavno zaglupljuju...

Cyberpunk je isto tako slavu stekao u tom razdoblju prije svega Neuromancerom, romanom Williama Gibsona. Cyberspace, matrica, nano roboti, neonska svjetla i noire. Preporuke su Deus Ex/DE: Human Revolution, System Shock 2, Akira, Ergo Proxy, spomenuti Blade Runner i mnoga druga remek djela iz svijeta zabave. Sve što mislite da je "MUST" postajte.

*spoiler*

(Blade Runner)

Danas je sve ozbiljno, uredno i bijelo/sivo/crno. Fali mi tog šarenila i nekog pozitivnijeg duha. Često se samo izoliram headsetom i slušam nešto s 80's synthovima čisto da se opustim. Kad sam bio osnovnoškolac, tamo od sredine 90-ih imali smo jedan dobar disco club. Bio je prekrasan, hexa plesni podij sa šarenim bojama, odvojena kabina za DJ-a s miksetama i svom opremom, na wc-u tada kod nas rijetkost - sve na senzor. NEONKE... Iza terasa s puno zelenila, akvarij, 80's glazba. Na žalost mjesto je izgorjelo zbog el. instalacija, a kad sam počeo izlaziti više nisam našao ništa slično.

(Alf)

Malo generalnog, walkman, NES, Frankie says relax majice, Miami Vice, arkadni strojevi (koji su 10 god kasnije kod nas bili jako popularni, svaki dan bih u lokalnoj slastičarni derao nešto)

(općenito iz 80's kulture)

Eto, pokrenut nostalgijom otvorih ovu temu, pa ako želite - nadovežite se. Ako ne, barem da nekog motiviram da odgleda, odsluša, odigra nešto vezano na spomenuto... Budite veseli i šareni {#}

EDIT: Na žalost većinu videa mi zeznulo prikaz...

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 21:28 (noirDEC0).
14 godina
odjavljen
80's Retromania

Najzesci CyberPunk po meni definitivno je Serial Experiments : Lain  ,al bas i nije za svakoga 
no kak si uspio propustit Ghost in The Shell ? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 21:30 (Arnold Layne).
12 godina
protjeran
80's Retromania

U preletu sam samo generalno spomenuo, od svakog nešto, naravno Ghost in the shell je obavezno, a za Serial Experiments : Lain nisam čuo moram priznati. O ćemu je, ovako bez spoilera? {#}

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
14 godina
odjavljen
Re: 80's Retromania
noirDEC0 kaže...

U preletu sam samo generalno spomenuo, od svakog nešto, naravno Ghost in the shell je obavezno, a za Serial Experiments : Lain nisam čuo moram priznati. O ćemu je, ovako bez spoilera? {#}

O spoju interneta i stvarnog svijeta odnosno probijanju granice između tog dvoje 
zesci mindfuck  

12 godina
protjeran
80's Retromania

Pogledat ću dok uhvatim vremena, skida se, hvala na preporuci.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice