Hackintosh (Ivy Bridge)

poruka: 34
|
čitano: 6.434
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Hackintosh (Ivy Bridge)

Ovako, tko god zeli producirat muziku, fotografije, video i sve graficki intenzivne zadatke preporucujen mu da uzme Mac.

Posto su Mac-ovi preskupi postoji i druga varijanta a to je Hackintosh. E sad Hackintosh ne radi bas na svemu, a ako zelite napravit svoj mozete nac listu kompatibilnih dijelova na tonymacx86.com forumima.

U biti sta san tija rec je da iman trenutni Hackitnosh vec misec dana (prije san isto ima al AMD i to verzija 10.6.8 i to samo zbog tog sta se obozavan zaj***** sa takvin stvarima), a u Windowse bootan samo kad me prijatelji zovu na CoD-a ili slicno. Sta se tice produkcije muzike spasija mi je zivot jer GarageBand za malu cijenu pruza vise efekata nego iti jedan entry-level softver za snimanje instrumenata i vokala. Spojin bass na pojacalo, sa pojacala na USB i prica gotova! Sniman muziku u visokoj kvaliteti, a ubrzo namjeravam uzet i ASUS XONAR zvucnu karticu, a taman mi je danas dosao SSD. Stavit cu link od svog build-a na tonymac-u ali nije update-an tako da nema SSD na listi komponenti. Da prestanen pisat vise, evo link:

http://www.tonymacx86.com/user-builds/100131-sucess-markos-customac-pro-i7-3770k-z77-mpower-2x4gb-vengeance-hd-6850-z12-plus.html

Slobodno se javite ako triba savjeta za Hackitnosh, radin sa njima jos od leopard-a iliti 10.5.3.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 2:20 (themilxt3r).
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
Hackintosh (Ivy Bridge)

Ček, Hackintosh na AMD-u? Molim te u PM mi pošalji kako si ti to radio, dal si radio sa retail OSX-om itd, jer mi treba OSX za Logic Pro i Final Cut. Hvala

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Hackintosh (Ivy Bridge)
footballer kaže...

Ček, Hackintosh na AMD-u? Molim te u PM mi pošalji kako si ti to radio

+1

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
12 godina
neaktivan
Hackintosh (Ivy Bridge)

kupis Mac OS X Snow Leopard Install DVD i skines http://nawcom.com/osx86/ModCD/ i onda unzippas i sprzis iso na cd i sve ostalo ce ti pisat kad dojes u bootloader (ono modbin kernel), a za kext-ove i ostale stvari moras se raspitat po netu. Moj je radija cakum pakum, ko da je intel.

Nazalost Lion i Mountain Lion nemaju retail metodu za AMD i nerade ni blizu ko Snow Leopard, a uz to mislim da se distribucije ne isplate prvenstveno zato sta mislin da apple zasluzuje tih 20$ za razliku u Microsofta koji je nabija oni jeb*ni metro iako ga svi mrze i to uz astronomsku cijenu, al fala Bogu pametni ljudi su napravili startisback.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 20:14 (themilxt3r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ajde ako imaš image za svoj PC - daj ga meni u inbox.

Ne želim riskirati sa kupovanjem MAC medija dok ne vidim da stvarno radi na mom PC-u.

Thx

12 godina
neaktivan

zauzima 6.7 gb, ako bas oces piratski mos nac na tpb, al probaj nac u iso file zato sta dmg nes moc sprzit

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 20:15 (themilxt3r).
15 godina
protjeran

Što god sam probao u ISO formatu - ne radi - moj PC ne boota taj medij i gotovo.

Stavio u MacBook Pro - i boota DVD bez problema.

12 godina
neaktivan

onda skini ovaj dmg.

moras imat 8gb usb minimum. onda u disk utility na macbook-u formatiraj usb sa GUID partition table i Mac OS Extended (Journaled). onda klikni na mount-ani dmg u disk utilityu i klikni na restore tab i u source dovuci os x install dvd ako vec nije u source-u, a u destination formatirani usb. onda jednostavno sprzis ovaj nawcom cd pomocu poweriso, dvd decrypter etc. onda bootas sa dvd-a, a pritom moras imat ustekan usb sa restore-anin dmg u USB 2.0 PORT-u i kad ti se otvori bootloader samo upises onu liniju u kojoj se nalazi modbin kernel i tribalo bi ti bootat u installer, al koliko san ti vidija na profilu svakako ti nece radit snow leo sa HD7770 zato sta nije podrzan prije 10.7.5 mislin ic ce tebi OS ali neces moc koristit neke aplikacije jer ce ti u biti bit isto ko da imas windowse bez grafickih drivera, al opet mos probat

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 20:27 (themilxt3r).
14 godina
odjavljen
Hackintosh (Ivy Bridge)

Misliš da bi na mom radio? Čuo sam i da može koristit samo 4 GB RAM-a?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hackintosh (Ivy Bridge)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

to govore neuki. Stvar je sta kernel od Snow Leopard-a ima dva mode-a 64-bitni i 32-bitni, a po default-u se boota u 32-bitni pa budale misle da nemoze vise od 4GB rama. Installer bootaj u 32-bitnom modu tako da upises arch=i386, a kasnije kad instaliras bootas u 64-bitni tako da upises arch=i386 -force64

12 godina
neaktivan

nisam proba 10.8.4 na amd-u. prvo zato sta sad imam i7 3770K, a drugo zato sta jos 1000000000% nije izasa patchirani kernel.

14 godina
odjavljen
Hackintosh (Ivy Bridge)

Dobro, ali misliš da će mi raditi? Imaš sve pod "Moj PC"

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

oce 100%, graficka ti je odlicna za snow leo zato sta je cak Apple koristija te graficke u starin Mac-ovima.

14 godina
odjavljen
Hackintosh (Ivy Bridge)

OK, tnx..cekaj, nastavit cu u PP

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hackintosh (Ivy Bridge)

ja imam ep43-ds3l matičnu i radeon 4870 grafu te proc q6600. koliko bi problema trebao imat prilikom instalacije ?

sad kad je skola zavrsila cu se pozabavit sa osposobljavanje hackintosha (totalni noob sam u tome).

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 20:39 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
peace_of_cake kaže...

ja imam ep43-ds3l matičnu i radeon 4870 grafu te proc q6600. koliko bi problema trebao imat prilikom instalacije ?

sad kad je skola zavrsila cu se pozabavit sa osposobljavanje hackintosha (totalni noob sam u tome).

Idi u temu u istom podforumu za hackintosh, tamo imas sve podatke..također posjeti tonymacosx forum, tamo mozes isto pitat sve sta te zanima :D

12 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

morat ces se par miseci maltretirat prije nego sta sve povatas, al najbolja mista za naucit su ti tonymacx86.com i macbreaker.com

15 godina
Hackintosh (Ivy Bridge)

Ja sam imao namjeru kupiti OS X ali na mojoj konfiguraciji ne radi{#}.... Što se tiče obrade multimedije, Ubuntu Studio je sasvim dovoljan većini korisnika.  

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Ja sam imao namjeru kupiti OS X ali na mojoj konfiguraciji ne radi{#}.... Što se tiče obrade multimedije, Ubuntu Studio je sasvim dovoljan većini korisnika.  

neznan sta ti pricas, na tvojoj konfi perfektno radi vidija san na tonymacx86 + prijatelj mi ima isti samo 2700K

16 godina
phoenix2003 kaže...

Ja sam imao namjeru kupiti OS X ali na mojoj konfiguraciji ne radi{#}....

NE RADI?!

Jedini problem sa Ivy Bridgeom je sleep ,ako i to već nije rješeno.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 21:18 (kizo2703).
15 godina
Hackintosh (Ivy Bridge)

Pokušavao sam i neće. Pokrene, ali stane.  Ne prijavljuje nikakvu grešku. Čaprkao sam po UEFI-ju ali ništa, opet isto. Također pokušavao na VirtualBox-u i opet isto. Tako da sam odustao (za sada).

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Pokušavao sam i neće. Pokrene, ali stane.  Ne prijavljuje nikakvu grešku. Čaprkao sam po UEFI-ju ali ništa, opet isto. Također pokušavao na VirtualBox-u i opet isto. Tako da sam odustao (za sada).

pa koju grafu imas

15 godina
Hackintosh (Ivy Bridge)

Integriranu HD3000...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
phoenix2003 kaže...

VirtualBox baš i nije user friendly za OS X. Probaj VMWare ,samo ga za Leopard i Snow Leopard prvo morašdeblokirati da možeš instalirati client verziju.

phoenix2003 kaže...

Integriranu HD3000...

HD3000 kext

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 22:17 (kizo2703).
15 godina
Hackintosh (Ivy Bridge)

Zanimljivo da je i na VirtualBox-u i kada sam direktno pokušao instalirati, instalacija identično zaustavljena. Pokušao sam i "različite" iBoot-e ali nije bilo razlike... Pokušaću ovih dana opet.... Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

Zanimljivo da je i na VirtualBox-u i kada sam direktno pokušao instalirati, instalacija identično zaustavljena. Pokušao sam i "različite" iBoot-e ali nije bilo razlike... Pokušaću ovih dana opet.... Hvala!

Ista stvar i kod mene.

Dali netko od AMD korisnika može isprobati?

http://philtesone.com/?page_id=12

13 godina
phoenix2003 kaže...

Bootaj sa -v boot flagom da vidiš gdje je zapelo.

EDIT: što se tiče AMD korisnika, imate distribuciju od Niresha (AMD 10.7.2) pa ako imate vremena i volje, isprobajte.

Majke mi
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 22:40 (Cromaki).
12 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

samo bootaj sa -v i uslikaj mi verbose boot screen di ti stane pa mozda ti mogu pomoc :D, sve u svemu javi se pomoc cu ti, prijateljevu skoro identicnu konfu sam rijesio

14 godina
odjavljen
Hackintosh (Ivy Bridge)

Ja mislim da meni neće radit jer imam PATA HDD, a ne sata :S

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice