@ wyks
-ne postoji besplatna studentska verzija, postoji MSDNAA za obrazovne (i sl) ustanove.
Nošenje tih windoza kući i korištenje je jednako nelegalno kao i bilo koja druga la-torrente verzija, tj. krađa.
Ne razumijem zašto onda mogu skinuti te Windowse, dakle sa MSDNAA stranice + dobim key, na moje ime, dakle ulogiran sam sa svojim studentskim računom i dobim key na svoje ime. Ako je nošenje tih Windowsa nelegalno, gdje da ih onda instaliram i iskoristim taj key?
1)Po meni je krivica linux zajednice što bez obzira na distribuciju gore nije upaljen GUI (pazi radi se o predinstaliranom linuxu u tvornici gdje ga mogu podesiti kao i win da radi out of box)
2)I dok sami linuxaši ne riješite takve stvari sa OEM distribucijom dotle neće biti linuxa u široj primjeni na latopima. (NHF)
A ovo što sam njemu morao skinuti linux, on nije jedini, mnogi ga skinu upravo jer ne dobe upaljen GUI.
Danas je GUI sve (Apple je ljude naučio na šarenilo, 3) a linux opasno kaska za time sa ovakvim načinom) IMHO.
1) Jeees, ajmo sad svi Linuxaši, idemo provaliti u tvornice i poinstaliravati Gnomeove, KDE-ove i ostale DE-ove na te laptope!
2) Linux? OEM?
3) Predlažem ti da prošlu stranicu (ili pretprošlu, nisam siguran) malo prelistaš, bilo je riječi o GUI-u... Također, prije nego veliš ovakvu glupost ukucaj u Youtube: compiz fusion ili elive gem ili enlightenment 17 ili e17, možeš ukucati i eye candy ubuntu/mint/koja ti distra padne na pamet pa pogledaj nešto od toga, pa onda desno imaš related videos koji te vode na još takvih videa itd. itd. Onda kad to pogledaš možemo dalje pričati o GUI-ju na Linuxu.