Imam jedan problem, pa molim ako netko zna kako bi se to rješilo. Imam u digitalnom obliku jednu kartu. Na njoj moram označiti granice parcele i obojati unutar granice, tako da se naravno prozire kroz boju. Na koji način je to izvedivo i koji program koristiti - imam Corel i Photoshop. Hvala
Molim pomoć sa bojanjem
- poruka: 12
- |
- čitano: 2.160
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa mogel bi pobojati,staviti blending mode na multiply i smanjiti opacity u photoshopu.
Hvala na odgovoru. Photoshop baš i nije moje područje, pa bih bio vrlo zahvalan ako može malo detaljnije, u koracima. Hvala
Daj uploadaj sliku i objasni mi detaljnije kaj hočeš napraviti pa ču ja probati nekaj.
Hvala, ali nije potrebno. To mi je bilo hitno za posao, pa sam se sam ufurao u to i na kraju skužio.
Super.Prek čega si na kraju napravil
Prvo sam obilježio područje koje mi treba sa 'Quick selection tool'. Zatim sam kreirao novi layer i obojao to područje sa 'Paint bucket tool', a naknadno sam mijenjao prozirnost.
Slično sam ti i ja rekel
Ma vjerojatno i jesi, hvala ti, ali kao što rekoh photoshop baš i nije moje područje, tako da mi oni izrazi baš i nisu nešto značili.
Nije težak.Ja ga učim tek dva tjedna.
Pa da, i nije težak, barem ove osnovne stvari, u to sam se i sam danas uvjerio. Ali uz posao i faks baš i nemam vremena, ali nastojat ću sad malo poraditi i na tome. Htio sam i prije, ali ipak je AutoCAD na prvom mjestu.