Koliko ste platili softver instaliran na svom PCu?

poruka: 29
|
čitano: 3.400
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Iako postoji besplatni softver za svaku moguću kategoriju komercijalnog softvera, ipak pretpostavljam da večina ljudi u Lijepoj našoj koriste crackirani softver.

Zanima me koji ste sve softver koji je instaliran na vašem računalu, doista i platili..!

Što se mene tiće, Windowse i neki drugi MS softver dobivam besplatno od FER-a, većina ostalog softvera je freeware, dok sam nekoliko softverskih alata koji predstavljaju "standard" u svojoj kateogriji, crackirao. Jedan jedini softver sam doista i platio svojim novcem, a to je NOD32 antivirus ( akademska licenca, 50% popusta Smijeh ).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

0 kn

OS - Ubuntu 7.10 (0kn)

Uredski softver - OpenOffice (0kn)

Program za prženje - Brasero (0kn)

Program za gledanje DVD-ova - SMplayer (0kn)

itd... sve besplatno :)

- Hrvatski linux portal - www.linuxzasve.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni je sve od reda Opensource

Ssssssssssslim Ssssshady yeah that is me
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Koliko ste platili softver instaliran na svom
Zippo kaže...

Meni je sve od reda Opensource

Meni je sve od reda crackiranoSramim se

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't
stand one bit of competition
17 godina
neaktivan

windows xp + vista = 2 kn za prazne cd i dvd medije

ostali instalacijski programi na HDD-u: torrent = mjesečna DSL pretplata

Intel C2D 2,66 GHz, 4 Gb RAM, HD 3850, SB 320 Gb + WD 250 Gb, Philips 200ws, 850 W RMS panasonic 5.1 sound system
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

0 kn. Sjecam se da sam par puta kupio orginalnu igru.

Zlo i Naopako
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

0kn, ne znam zaš da ljudi plačaju ako mogu proći jeftinije, ajde da je kod nas standard kao u SAD-u, pa bih možda nekad i kupio original igricu ili nešto. A i hardver je skuplji kod nas i to previše. Trebamo se žaliti primorcu haha

17 godina
neaktivan

Crackirano... Sramim se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

0 kuna.

(.) (.)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

0 Kn

widnows xp

sve ostalo sa torrenta,rapidshare ili posuđeno Smijeh

netreba mi linux da imam sve đabe Belji se

Athlon64 x2 5000+ @ 2.99GHZ, 2GB DDR2 667,DFI Infinity SLI II-M2, nVidia 8800gts

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nula, pazim da mi troškovi nisu veliki, 0 je prihvatljiva cijena...Belji se

17 godina
neaktivan

Pa jel ima jedna duša na ovom forumu koja je platila pokoju kunu za softver na svom računalu ? Smijeh

BUG-ovci javite se vi, da malo popravite prosjek ove teme - znam da Oleg kupuje svoj softver hehe.....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Šime kaže...

Pa jel ima jedna duša na ovom forumu koja je platila pokoju kunu za softver na svom računalu ? Smijeh

BUG-ovci javite se vi, da malo popravite prosjek ove teme - znam da Oleg kupuje svoj softver hehe.....

Evo moj laptop je došao sa Vista licencom (što mu povisilo cijenu) i onda sam na njega instalirala crackiran XP Belji se
17 godina
moderator
Šime kaže...

Oleg je na putu (zaglavio u povratku na nekom aerodromu zbog štrajka osoblja, bit će neki novi "osobni stav" kada se vrati :), pa evo da se ja javim. Poslovni softver dobijemo od firme, ali u igre pošteno ulažemo svoju lovu! Oleg (vrlo često) i ja kupujemo preko Steama (uz niski dolar - igre su fakat jeftine, recimo Team Fortress 2 platio sam manje od 150 kn).
17 godina
neaktivan

Sve je crackirano... :(

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

platio sam vistu 10 KM na pijaci poslije je instalirao da vidim kako radi pa je izbrisao i vratio se na xp

0 0 hvala 0
17 godina

Nikad nista nisam platio, niti cu platiti.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hm...   sve mi neugodno sad, ali platio sam u biti samo igre WoW i LOTRO, a platit ću i Age of Conan ćim stigne.

Programe i OS-ove nabavljam (za sada), ahem...  'free of charge'  Sramim se

To je mislim stvar navike i kulture u kojoj se odrasta, te materijalnih prilika tj. životnog standarda zemlje u kojoj živiš. Želim reći kako još od vremena C64, Spekija i Amige nisam nikada platio niti jednu igru ili program, pa mi je nekako postalo 'normalno' da niti ne plaćam za to. Posudiš od frendova pa si presnimiš ili ti netko dofura i tak..  nabavlja se od kojekuda. Zadnjih godina tu je net i 'flat rate' pristup pa deri!  Kako u lijepoj našoj nisu baš zavidne životne prilike, nekako mi je uvijek opravdanje pred samim sobom bilo u stilu 'Da ne mogu to dobiti besplatno, ne bi ionako ni igrao to, pa izdavači/proizvođači ionako ne gube ništa kad ja to nabavim'.

Mislim, ono..  moj mjesečni džeparac bio je 400kn, što bi bilo za jednu originalnu igru ili neki jeftiniji program (a onda čitav mjesec ne bi imao ni prebijene kune).

Sada kada radim za ok plaću, počinjem drugačije percipirat čitavo to tržište i polako mi prelazi u naviku svakih par mjeseci kupiti nešto 'originalno' u Algoritmu jer si ipak to mogu priuštiti, a i kužim sav trud koji je uložen u pojedini komad softvera.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
protjeran

Prijatelj mi je posudio sigurnosne kopije svojih programa, a on ih je sve uredno platio.

Skupljam Kinder-jaja!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zar se softver kupuje?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

win xp 900kn

adobe studio 8 

(dreamweaver, flash pro, fireworks)    12.000kn

i još hrpa opensource softwarea za zvuk, video i 3d animiranje

najveći hrvatski portal za kulturu i umjetnost --- www.svijetkulture.com
17 godina
neaktivan

nikad nista od softwarea kupioSramim se

jesus loves me!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nista nisam platio, ili sam dobio ili je freeware

Da se mene pita, sve je preskupo, trebalo bi sve biti raspolozivo

preko Steam-a ili slicnih servisa, sad kad je dolar "jeftin" moglo bi se tu i tamo nesto

kupiti direktno s weba

Onako kad se ode u ducan, treba platiti porez, kutiju, cd, marzu trgovca itd...

pa na kraju ispadne preskupo...

Drugi je problem sto nekih softvera i nema za kupiti kod nas, pa je korisnik prisiljen

na piratske verzije, sto naravno ne opravdava piratluk

× Asus P5B-Eplus × E4300@3GHz(fsb1333) × Crucial Ballistix 2x1Gb 4-4-4-12@833MHz × Asus Radeon 3870 × Seagate 7200.10 x2 = 530Gb total × Corsair 520HX × win_xp+win_vista ×× LCD NEC 1970 NX ××
17 godina
neaktivan
Većinom koristim freeware programe. Jedino sam BitDefender Total Security od programa kupovao. U biti uvijek sam spreman kupiti bilo koji orginal, a uvjet mi je samo jedan - nesmije biti od Electronic Artsa ili Microsofta. Ako je netko od tih dvoje u pitanju koristim crackirane verzije.
17 godina

Kupio nekad davno original UT, zatim već par godina igram DAOC kojeg sam kupio (plus 6 ekspanzija Sramim se ), NWN2 sam dobio uz grafičku...

Sve ostalo što koristim je freeware, osim Nera kod kojeg je priča išla ovako:

Dobio 7.0 OEM uz pržilicu

nakon mjesec dana kaže Nero imaš upgrade na netu, oćeš/nećeš

Oću kažem ja, a on se update-a, i nakon toga kaže da imam piratsku verziju, wtf.

Onda ja deinstaliram i opet instaliram staru verziju, al ne da se on i stalno tupi da imam piratsku verziju

Onda ja pop**** i skinuo crackiranu 8.0 i to je jedini nelegalni soft koji imam, al ne osjećam grižnju savjesti zbog toga Nevinašce

17 godina

o kn....

uvijek se nešto nađe besplatno, nešto krekam i to je uglavnom to

Oko za oko, četkica za zube.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nisam nikad... sto bih... uvijek se moze naci free software a uostalom posto sam iz BiH sve je piratsko..mada mislim za kucnu upotrebu i ne treba nista od komercijalnog softwera..naravno windows ali i oni su vecinom piratski barem kod nas,,mozda jos i piratski office ali ima i za njega zamjena openoffice (prilicno solidna zamjena za nekog ko ne koristi office cesto)... sto se tice multimedije ima kamaru bespaltnih programa za slusanje muzike, gledanje videa (mnogo besplatni codexa) i za przenje cd-a mislim da solidno obavlja svoju funkciju Burn4Free primjera radi i ja mislim da je to, to.... mislim da za kucne upotrebe ni AV ne treba biti komercijalni svoj posao moze dobro obaviti AVG, avast HOME ili Antivira :D ali to je kad se nebi koristio piratski softwer...ali vecina od nas koristi komercijalne programe za koje nista nije izdvojila.. ali ja mislim da se moze i bez njih ...toliko od mene
17 godina
neaktivan

Uh, izgleda da jedini kupujem softver. Nevinašce

Ovako odoka, instalirano je cca 2.000,00 USD softvera, s tim što MS softver imam preko MSDN licence pa ga plaćam samo 420,00 USD godišnje. Ostalo je Corel, Roxio Easy, Smart Saver, Smart FTP, Diskeeper, Norton AV, razne .NET kontrole...

Mislim, uvijek mi je nekako normalno bilo da omjer kanta:(monitor, miš, tipkovnica):(ostala periferija) bude 1:1:1, a softver da plaćam otprilike koliko i ukupni hardver. Naravno, govorim o kućnom/radnom računalu...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

MSDNAA

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice