DX10 vs DX9 zaključana tema

poruka: 71
|
čitano: 11.313
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: DX10 vs DX9
Lion King kaže...

A rekli ste da je dx10 napredniiji mozete mi onda objasniti jer sam vidio na forumu da crysis ima neki patch i ako ukljucis dx9 "sve" izgleda kao da je dx10 ukljucen??mozda sam u krivu ali ako nisam onda u pitanje korisnost dx10Belji se

To je laz. I sami su jednom prilikom izjavili da se neki efekti u Crysisu jednostavno nisu dali napraviti u DX9 (izmedju ostalog, DX10 dozvoljava mnogo duze i kompleksnije shader programe od DX9) i da su napravljeni samo za DX10. Sad, koliko su ti efekti stvarno vidljivi u igri to bi se dalo raspravljati, ali ocito je da razlika postoji.
17 godina
protjeran
DrNasty kaže...

...tako da je microsoft sam sebi napravio konkurenciju sa xp-om...

Da, previše korisnika je započelo na XP-u i previše se priviklo njemu da bi sada rekli "Oooo, gle, novi OS!! Idem ga odmah kupiti!" a istog trena CD staroga leti u smeće. Ljudi ne žele Vistu jer su navikli na XP i nemaju potrebe učiti kako raditi na novom OS-u (pa makar nema puno razlike, no oni koji nisu isprobali Vistu na duže vrijeme to ne znaju). Zato MS sada ide na "Ako ne milom, onda silom" taktiku, pa izbacuju sve više programa za Vistu dok XP zapostavljaju.
Posjetite moj forum: hidenentertainmentforums.freeforums.org Ulogirajte se kako biste mogli dl-ati.
17 godina
protjeran
SupremeCommander kaže...
Lion King kaže...

A rekli ste da je dx10 napredniiji mozete mi onda objasniti jer sam vidio na forumu da crysis ima neki patch i ako ukljucis dx9 "sve" izgleda kao da je dx10 ukljucen??mozda sam u krivu ali ako nisam onda u pitanje korisnost dx10Belji se

To je laz. I sami su jednom prilikom izjavili da se neki efekti u Crysisu jednostavno nisu dali napraviti u DX9 (izmedju ostalog, DX10 dozvoljava mnogo duze i kompleksnije shader programe od DX9) i da su napravljeni samo za DX10. Sad, koliko su ti efekti stvarno vidljivi u igri to bi se dalo raspravljati, ali ocito je da razlika postoji.
 I ja mislim jer ako se stavi na Very High pod DX-om 9 neki manje vidljivi efekti će biti izbačeni, no ako se isto napravi na DX 10 onda će se ti manji efekti vidjeti.
Posjetite moj forum: hidenentertainmentforums.freeforums.org Ulogirajte se kako biste mogli dl-ati.
17 godina
neaktivan
DX10 vs DX9

Nije ni čudo što se Vista ne prodaje onako kako bi MS želio. Sve kako bi MS zaradio. Bogataš=Viče.

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DX10 vs DX9

Što ako bi se pomoću vještog programiranja u Crysis consol-i mogle postavke prebaciti na high na very high?

To bi dokazalo da je DX10 ne tako dalek od DX9.

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DX10 vs DX9

To bi se moglo učiniti pažljivim uspoređivanjem Crysis datoteka (datoteke u CvarGroups) otvorenim sa notebookom na very high i high. neki su već uspijeli podesiti neke efekte na very high i to na MS XP-u no nisu sve.Smijeh

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
DX10 vs DX9

Mislim da jesu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DX10 vs DX9

Pa ako je tako, kakva je razlika velika ili mala. I gdje si vidio da su uspijeli sve staviti sa high na very high na XP-u

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
DX10 vs DX9

Ne moraš izazivati jer se ne želim svađati. Probao sam jedan patch još kad sam koristio demo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DX10 vs DX9

Sorry, samo me zanimalo.

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
DX10 vs DX9

No problem, samo mislim da bi mogao malo lakše sa tim odgovorima Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
DX10 vs DX9

Vama je crysis sinonim za dx10, kad neko kaze dx10, vi pomislite crysis.

Idite pljuvati po crysisu sta ste najahali zbog njega na dx10.

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
tihomir(3) kaže...

Siguran sam da je dx10 tehnologija u dolasku, isto kao što je 64 bitni OS u dolasku, no realnost je da još uvijek jedan veliki broj koristi nešto drugo i tome se prilagođavaju proizvođači igara. Da danas napišu igru isključivo za dx10, tada se dograđa problem da se to može vrtiti samo na Visti koju realno ima tek na 10% PC (ili koliko već), a netko tko razvija igru razmišlja o što većem potencijalnom broju kupaca što nas dovodi u situaciju, da će igra biti razvijena za dx7 (WoW) i biti fantastično tržišno uspješna... Na ovo pitanje tehnološki nema nekog smisla niti pokušavat odgovorit, novija generacija je bolja, ako zanemarimo bugove i slično, no ekonomija je ta koja odlučuje.

sto kao što je 64 bitni OS u dolasku - wtf???? 64 bit OS je tu vec godinama.... tj. desetljecima....
17 godina
SOS kaže...

Nije ni čudo što se Vista ne prodaje onako kako bi MS želio. Sve kako bi MS zaradio. Bogataš=Viče.

a ti radiš (ili ces raditi) za kokice i kikiriki?????? 
17 godina
neaktivan
sasa kaže...
SOS kaže...

To je samo šala. No bolje ići Linux-ovim stopama = Free is the best.Smijeh
Ozbiljno...
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Crysis je najbolja tema za uspoređivanje DX10 i DX9.
Ozbiljno...
17 godina
SOS kaže...

Čini se da ljudi traže kvalitetne proizvode rađene dulje vrijeme, za razliku od Viste i DX10 brzo sklepanog radi marketinga. Pa i zato raste broj prodanih Mac-ova u Americi. Zapravo Apple i zaslužuje pobjedu nad MS-om. On se pojavio puno prije i napravio puno kvalitetniji proizvod nego Gates. Zapravo MS Vista je najgori potez MS dosad. Ta ga nekolicina ljudi jedino spašava od propasti. Možda je čak jedini razlog barem male prodaje Viste baš Crysis i DX10 no to MS neće spasiti. Osim svega ovoga tu je i piratski software Viste kojemu baš povodi taj brzi i loš tj. nekvalitetan razvoj Viste i DX10. Tu se najviše vidi razlika između DX10 i DX9:

Koja je naravno malena.

po cemu ti zakljucujes da je mac os u bilo cemu losiji od win platforme? radis na visti/xp-u i pljujes po tome, a mac si vidio u bugu na nekom testu ili u nekom izlogu....
uostalom, ovaj zadnji OS iz apple-a je bio prepun "rupa" i nakon izlaska je došlo dosta zakrpa jer su ljudi koji ozbiljno rade imali JAKO puno zamjerki na naprofesionalnost koja se pokazala kod apple-a vezana uz kvalitetu OS-a!
MS sigurno nece propasti zbog piratluka u Hr ili bilo gdje drugdje.... Uostalom, odakle ti da su krenuli u propast?
Sorry Apple zajednici, ali njihov OS, tj. platforma je jedino dobra za grafiku i nista drugo! Barem je bila s PowerPC CPU, a danas i ne znam s ovim Intel rjesenjima.... mozda se varam...

17 godina
SOS kaže...
sasa kaže...
SOS kaže...

sve što je besplatno kad tad dođe na naplatu....
ništa u životu nije besplatno! 
17 godina
neaktivan
sasa kaže...
SOS kaže...

Čini se da ljudi traže kvalitetne proizvode rađene dulje vrijeme, za razliku od Viste i DX10 brzo sklepanog radi marketinga. Pa i zato raste broj prodanih Mac-ova u Americi. Zapravo Apple i zaslužuje pobjedu nad MS-om. On se pojavio puno prije i napravio puno kvalitetniji proizvod nego Gates. Zapravo MS Vista je najgori potez MS dosad. Ta ga nekolicina ljudi jedino spašava od propasti. Možda je čak jedini razlog barem male prodaje Viste baš Crysis i DX10 no to MS neće spasiti. Osim svega ovoga tu je i piratski software Viste kojemu baš povodi taj brzi i loš tj. nekvalitetan razvoj Viste i DX10. Tu se najviše vidi razlika između DX10 i DX9:

Koja je naravno malena.

po cemu ti zakljucujes da je mac os u bilo cemu losiji od win platforme? radis na visti/xp-u i pljujes po tome, a mac si vidio u bugu na nekom testu ili u nekom izlogu....
uostalom, ovaj zadnji OS iz apple-a je bio prepun "rupa" i nakon izlaska je došlo dosta zakrpa jer su ljudi koji ozbiljno rade imali JAKO puno zamjerki na naprofesionalnost koja se pokazala kod apple-a vezana uz kvalitetu OS-a!
MS sigurno nece propasti zbog piratluka u Hr ili bilo gdje drugdje.... Uostalom, odakle ti da su krenuli u propast?
Sorry Apple zajednici, ali njihov OS, tj. platforma je jedino dobra za grafiku i nista drugo! Barem je bila s PowerPC CPU, a danas i ne znam s ovim Intel rjesenjima.... mozda se varam...

Ne kažem da je MS Vista loša, nego da je mogla biti bolja.
Ozbiljno...
17 godina

SOS kaže...

Iako se na DX10 (very high) postavkama može vidjeti velika razlika u grafici. Treba se vidjeti razlika u postavkama na nekom drugom levelu (skoro svi uspoređuju postavke na Contactu). Razlika između High i Low je toliko mala da se čudim. Voda u jezerima skoro pa isto izgleda i na High i na Low postavkama na levelu Onslaught, tek se na very high vidi veća razlika npr. u valovima i dinamičnosti. Crysis je tek na samom početku fotorealistične grafike koja zapravo nije ni započela. Tek ćemo kasnije vidjeti odraz stvarnost u igrama.Smijeh

SOS kaže...

Čini se da MS Visti dolazi kraj. Sumnjam da će Crysis nagovoriti ljude da kupuju Vistu. Ona je propali slučaj i na zalazu. Postoji mogućnost da Microsoft napravi novi DX za svoj novi OS. No, ne znam hoće li se MS opet popesti na tron samo pomoće igara. No to i jest jedina stvar u kojoj MS vodi bitku s Apple-om. Ljudi koji koriste MS XP su zadovoljni. Iako bi tržište igraće industrije jedino moglo pomoći MS da izdavanjem novih videoigara privuće pozornost. Tu su također i konzole.

No meni se čini da MS prošao svoj vrhunac, te se bori za opstanak na svakom području. više se čini da je MS na većem zalazu nego njihov OS Vista.Mršti se

SOS kaže...

Kao i DX10.

SOS kaže...

Koja je naravno malena.

SOS kaže...

Piratski software podrazumjeva da je loše i brzo napravljena grozna zaštita, koja je odmah (ne toliko odmah) probijena.

SOS kaže...
Uopće mi se ne da pisati kako sam u pravu. Pa će se zato samo smješkati... HAhaCool 

SOS kaže...

P.S.
SOS, vjerojatno patiš od bolesti zvane ne mogu pokrenuti Crysis/Aero!
Ostalo ti je objasnil DrNasty!
Usput: Mogu bez problema pokrenuti Crysis.

SOS kaže...
DrNasty kaže...
SOS kaže...

Čini se da ljudi traže kvalitetne proizvode rađene dulje vrijeme, za razliku od Viste i DX10 brzo sklepanog radi marketinga.

Da se nadovezem na djecije gugukanje:
Microsoftova politika je da izdaje os svake 3 godine (95, 98, xp-2001 godine)
Po ovom planu vista nije na brzinu sklepana nego je dobro kasnila.
Ja sam na windowsima od 3.x i vidio sam vise verzija dx-a nego ti razreda skole.
Sto se tice marketinga, nemoj spominjati nesto sto ti sinapse jos ne mogu pojmiti.
Toliko od mene na ovoj temi
Pozdrav 
 Nisam siguran u to jer ni ti ne znaš kada je Microsoft uopće počeo planirati Vistu. Do tada je i MS XP bio više prodavan od Mac-a, te MS nije imao potrebu proizvoditi novi OS. 

SOS kaže...
DrNasty kaže...

Vista je sinko planirana 5 mjeseci prije izlaska xp-a.

Otad je dozivjela znacajne promjene tokom razvoja i odgadjanja tako da je microsoft sam sebi napravio konkurenciju sa xp-om.

Uostalom odi na wiki:

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_vista

Planirana možda jest, ali kada je MS započeo raditi na njoj ne zna se. Osim toga ja ne raspravljam o kvaliteti Viste nego o maloj prodaji (što znači da se ni DX10 ne koristi često). No točno je da je Apple i njihov Mac mnogo kvalitetniji od Viste, pa i MS-ovih driver-a.

SOS kaže...

Ja ne kažem da je Vista loš OS. No, da loše se prodaje. Sad kada je najavljen Windows 7, sumnjam da će se Vista nešto bolje prodavati. Vista je trebala imati bolju zaštitu od XP u vezi piratizacije software-a pa zato pišem o ilegalnim verzijama Viste. I da to što se tad najavila ne znači da su je "fizički" počeli "sastavljati".

SOS kaže...

SOS kaže...

Što ako bi se pomoću vještog programiranja u Crysis consol-i mogle postavke prebaciti na high na very high?

SOS kaže...

To bi se moglo učiniti pažljivim uspoređivanjem Crysis datoteka (datoteke u CvarGroups) otvorenim sa notebookom na very high i high. neki su već uspijeli podesiti neke efekte na very high i to na MS XP-u no nisu sve.Smijeh

HappyD kaže...

Mislim da jesu.

SOS kaže...

Pa ako je tako, kakva je razlika velika ili mala. I gdje si vidio da su uspijeli sve staviti sa high na very high na XP-u

SOS kaže...

Sorry, samo me zanimalo.

SOS kaže...
sasa kaže...
SOS kaže...

SOS kaže...
DrNasty kaže...

Crysis je najbolja tema za uspoređivanje DX10 i DX9.

Uživajte u remek djelu vrhunskog spammera!
Neka pati koga smeta.....
17 godina
neaktivan
sasa kaže...
SOS kaže...
sasa kaže...
SOS kaže...

sve što je besplatno kad tad dođe na naplatu....
ništa u životu nije besplatno! 
 Život je besplatan!!Smijeh
Ozbiljno...
17 godina
HappyD kaže...
SOS kaže...

Čini se da MS Visti dolazi kraj. Sumnjam da će Crysis nagovoriti ljude da kupuju Vistu. Ona je propali slučaj i na zalazu. Postoji mogućnost da Microsoft napravi novi DX za svoj novi OS. No, ne znam hoće li se MS opet popesti na tron samo pomoće igara. No to i jest jedina stvar u kojoj MS vodi bitku s Apple-om. Ljudi koji koriste MS XP su zadovoljni. Iako bi tržište igraće industrije jedino moglo pomoći MS da izdavanjem novih videoigara privuće pozornost. Tu su također i konzole.

No meni se čini da MS prošao svoj vrhunac, te se bori za opstanak na svakom području. više se čini da je MS na većem zalazu nego njihov OS Vista.Mršti se

Damn right, u Americi jako pada prodaja Winza, a raste prodaja Maca jer tamo je u svakom uredu jedno računalo, a kompaniji nije u interesu da im zaposlenici igraju igre, nego da imaju kvalitetna računala koja se ne ruše i koja mogu obrađivati dokumente i raditi brzo. Ovo, naravno, može bez problema i "čist" PC koji nema virusa i prepunjen registry, no stvar je baš u tome: za Mac jedva ima par virusa, dok ih je za PC prepun internet i infekcija prijeti na svakom koraku. Kod Maca ovo nije problem pa se zato jako prodaje. Zapravo, tolika rasprostranjenost PC-a radi protiv njega jer svi virusi se rade za PC jer je najrašireniji, a hakerima je u interesu da pogodi što više računala. Zato pada prodaja Winza i PC-a. Osobno, najviše volim Linux jer se Apple i Microsoft bore samo za novac, a Linux nije komercijalan i njegov cilj nije imati što više novca, ima samo onoliko koliko je potrebno za održavanje servera itd.
u kojem svijetu maste ti zivis?!?!?!  
inux nije komercijalan i njegov cilj nije imati što više novca - ????????? zato mozilla org godisnje milijarde dolara sprema u dzep svoje CEO?!
open source je samo poligon za "bespltno" testiranje software-a velikih koorporacija!!!!!
kako ste ljudi naivni!?
zar stvarno mislite da ti silni developeri rade danima, mjesecima, godinama za ništa?????
pa google, ibm, sun i sl. placaju stotine svojih developera da razvijajau open source projekte, daju ih zajednici na "korištenje", tocnije testiranje koje ih nista ne kosta i onda nakon godinu dana testova izadu iz bete u verziju 1.0 i odjednom se pojavi neki novi servis ili usluga nekog velikog IT branda...  koja KOŠTA!!!!
daj mi navedi sta je to krenulo u open source od nule i da je i dalje besplatno?! linux? suse server, red hat server, open office,...?????? to sve kosta ili je kostalo....
ok, klijenti bez ikakve podrske i garancije su free, ali to nitko ne koristi za ozbiljan rad...
17 godina
neaktivan
DX10 vs DX9

Armore, Armore... Pa kako ti se dalo??Osmijeh 

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SOS kaže...
 Planirana možda jest, ali kada je MS započeo raditi na njoj ne zna se.
 pa šta onda pričaš? ako se ne zna,onda ne znaš ni ti ni nitko o ovom forumu.i ti se onda praviš pametan.
ali zna se kad su počeli raditi na njoj,dali su ti link na wiki.

SOS kaže...

Ja ne kažem da je Vista loš OS. No, da loše se prodaje. 

rekao si to.prolistaj svoje postove

SOS kaže...

Sad kada je najavljen Windows 7, sumnjam da će se Vista nešto bolje prodavati.

o longhornu se počelo pričati prije nego što je xp pušten u prodaju, pa gledaj sad...

SOS kaže...

shvati konačno. crysis skoro pa i nema veze s dx10.

17 godina
DX10 vs DX9

odoh na kavu da se smirim..

samo sam se uzrujao..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
DrNasty kaže...

Zakačio si se s jednim, ne pljuj po svima!!
17 godina
neaktivan
sasa kaže...
HappyD kaže...
SOS kaže...

Damn right, u Americi jako pada prodaja Winza, a raste prodaja Maca jer tamo je u svakom uredu jedno računalo, a kompaniji nije u interesu da im zaposlenici igraju igre, nego da imaju kvalitetna računala koja se ne ruše i koja mogu obrađivati dokumente i raditi brzo. Ovo, naravno, može bez problema i "čist" PC koji nema virusa i prepunjen registry, no stvar je baš u tome: za Mac jedva ima par virusa, dok ih je za PC prepun internet i infekcija prijeti na svakom koraku. Kod Maca ovo nije problem pa se zato jako prodaje. Zapravo, tolika rasprostranjenost PC-a radi protiv njega jer svi virusi se rade za PC jer je najrašireniji, a hakerima je u interesu da pogodi što više računala. Zato pada prodaja Winza i PC-a. Osobno, najviše volim Linux jer se Apple i Microsoft bore samo za novac, a Linux nije komercijalan i njegov cilj nije imati što više novca, ima samo onoliko koliko je potrebno za održavanje servera itd.
inux nije komercijalan i njegov cilj nije imati što više novca - ????????? zato mozilla org godisnje milijarde dolara sprema u dzep svoje CEO?!
open source je samo poligon za "bespltno" testiranje software-a velikih koorporacija!!!!!
kako ste ljudi naivni!?
zar stvarno mislite da ti silni developeri rade danima, mjesecima, godinama za ništa?????
pa google, ibm, sun i sl. placaju stotine svojih developera da razvijajau open source projekte, daju ih zajednici na "korištenje", tocnije testiranje koje ih nista ne kosta i onda nakon godinu dana testova izadu iz bete u verziju 1.0 i odjednom se pojavi neki novi servis ili usluga nekog velikog IT branda...  koja KOŠTA!!!!
daj mi navedi sta je to krenulo u open source od nule i da je i dalje besplatno?! linux? suse server, red hat server, open office,...?????? to sve kosta ili je kostalo....
ok, klijenti bez ikakve podrske i garancije su free, ali to nitko ne koristi za ozbiljan rad...
 Briga me što me testiraju glavno da je besplatno.Osmijeh
Osim toga u kojem ti svijetu živiš: U onome punom zavjere.
Ozbiljno...
17 godina
protjeran
DX10 vs DX9

Svađa deprimira, umara i unesrećuje, zar ne?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dado2 kaže...
SOS kaže...
 Planirana možda jest, ali kada je MS započeo raditi na njoj ne zna se.
 pa šta onda pričaš? ako se ne zna,onda ne znaš ni ti ni nitko o ovom forumu.i ti se onda praviš pametan.
ali zna se kad su počeli raditi na njoj,dali su ti link na wiki.

SOS kaže...

Ja ne kažem da je Vista loš OS. No, da loše se prodaje. 

rekao si to.prolistaj svoje postove

SOS kaže...

Sad kada je najavljen Windows 7, sumnjam da će se Vista nešto bolje prodavati.

o longhornu se počelo pričati prije nego što je xp pušten u prodaju, pa gledaj sad...

SOS kaže...

shvati konačno. crysis skoro pa i nema veze s dx10.

Zašto me svi pljujete. Osim toga Crysis je jako povezan s DX10.
Ozbiljno...
17 godina
protjeran
sasa kaže...
HappyD kaže...
SOS kaže...

kako ste ljudi naivni!?
 Zašto je recimo prvi Ubuntu razvijen 20.10.2004. i otad je besplatan i kazu na stranici da će tako i ostati do kraja. Nije svim ljudima na pameti samo to da imaju ne znam koliko para. U kojem korumpiranom svijetu ti živiš?!?!?! Dobri ljudi nisu mit!!!!! Novac je potreban za život, ali nije to prva stvar na svijetu. Ufff... Šta su ovdje svađalice samo?!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice