DX10 vs DX9 zaključana tema

poruka: 71
|
čitano: 10.861
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
DX10 vs DX9

Koji je po vama bolji, imali tko iskustva s DX10-om, pišite recite, koji po vama DX daje bolju kvalitetu igre i dali je DX10 promašaj godine???

AMD Athlon 3200+, 1gb DDR 2 RAM, Radeon X1600/1650 series
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
RE: DX10 vs DX9
Dodinho kaže...

Koji je po vama bolji, imali tko iskustva s DX10-om, pišite recite, koji po vama DX daje bolju kvalitetu igre i dali je DX10 promašaj godine???

e pa naravno da je "bolji" DX10, pa to je isto kao da pitaš jel bolji Yugo ili Porsche...Smijeh  samo što on naravno zahtjeva grafičke novih generacija i jače strojeve ako želimo vidjeti razliku...

bobo desmra
16 godina

To je možda točno ali kažu da DX9 ima bolje teksture vode i da se razlika u ta dva DX ne vidi, kažu da DX10 samo daje realnost grafici. Isto tako ima ljudi kojima je DX9 bolji od DX10.

AMD Athlon 3200+, 1gb DDR 2 RAM, Radeon X1600/1650 series
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2008 17:05 (Dodinho).
16 godina

dx10 je stvarno jako zahtjevan a razlike neke velike i nema (bolje more i trava ostalo sve tak malo bolje poboljsanje)

intel q6600,500gb hard,4gb ram corsair520w
16 godina
neaktivan

Dx10 je sasvim drugačiji pristup renderiranju nego dx9 i zato je hardverski zahtjevniji, no također zato pruža daleko veću fleksibilnost i modularnost pri programiranju grafike. Glavna prednost mu je potpuna programabilnost. Razlike će se vidjeti tek za godinu do dvije kad programeri ovladaju sasvim novim rutinama i hardver još malo 'ojača' Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
16 godina
neaktivan

DX10 vizualno nije određen. Grafika je onakva kakvom je programeri naprave, a nije u niti jednom segmentu definirana API-jem. DX9 pak ima fixed function pipeline s nekim predefiniranim metodama.

DX10 je daleko napredniji i omogućava više. U većini slučajeva nebi smio biti sporiji od DX9 nego upravo suprotno - brži.

U DX9 i DX10 se može napisati ista stvar do neke granice, ali DX9 je u jednom trenutku jednostavno usko grlo.

Za objasniti princip rada trebalo bi objasniti kako radi DirectX Graphics, a za to nemam vremena. Google it!

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
16 godina
neaktivan

slažem se s naxeeom no nisam stvaratelji igara ne iskorištavaju puni potencijal DX10  pa su zato igre sporije i  izgledaju skoro isto s DX9

16 godina
neaktivan
Pa mene je razočarao DX10, jedino što imam grafičku kompatibilnu sa DX10, ali opet skoro isto, najviše promjene sam vidio u igri Crysis., i Bioshock
16 godina
neaktivan
DX10 vs DX9

Iako se na DX10 (very high) postavkama može vidjeti velika razlika u grafici. Treba se vidjeti razlika u postavkama na nekom drugom levelu (skoro svi uspoređuju postavke na Contactu). Razlika između High i Low je toliko mala da se čudim. Voda u jezerima skoro pa isto izgleda i na High i na Low postavkama na levelu Onslaught, tek se na very high vidi veća razlika npr. u valovima i dinamičnosti. Crysis je tek na samom početku fotorealistične grafike koja zapravo nije ni započela. Tek ćemo kasnije vidjeti odraz stvarnost u igrama.Smijeh

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DX10 vs DX9

A rekli ste da je dx10 napredniiji mozete mi onda objasniti jer sam vidio na forumu da crysis ima neki patch i ako ukljucis dx9 "sve" izgleda kao da je dx10 ukljucen??mozda sam u krivu ali ako nisam onda u pitanje korisnost dx10Belji se

0 0 hvala 0
16 godina
DX10 vs DX9

Crysis nije DX10 igra i tocka. Crysis je marketinski trik.

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 Mb OC 2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DX10 vs DX9

Siguran sam da je dx10 tehnologija u dolasku, isto kao što je 64 bitni OS u dolasku, no realnost je da još uvijek jedan veliki broj koristi nešto drugo i tome se prilagođavaju proizvođači igara. Da danas napišu igru isključivo za dx10, tada se dograđa problem da se to može vrtiti samo na Visti koju realno ima tek na 10% PC (ili koliko već), a netko tko razvija igru razmišlja o što većem potencijalnom broju kupaca što nas dovodi u situaciju, da će igra biti razvijena za dx7 (WoW) i biti fantastično tržišno uspješna... Na ovo pitanje tehnološki nema nekog smisla niti pokušavat odgovorit, novija generacija je bolja, ako zanemarimo bugove i slično, no ekonomija je ta koja odlučuje.

gdje da potpišem

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DX10 vs DX9

Čini se da MS Visti dolazi kraj. Sumnjam da će Crysis nagovoriti ljude da kupuju Vistu. Ona je propali slučaj i na zalazu. Postoji mogućnost da Microsoft napravi novi DX za svoj novi OS. No, ne znam hoće li se MS opet popesti na tron samo pomoće igara. No to i jest jedina stvar u kojoj MS vodi bitku s Apple-om. Ljudi koji koriste MS XP su zadovoljni. Iako bi tržište igraće industrije jedino moglo pomoći MS da izdavanjem novih videoigara privuće pozornost. Tu su također i konzole.

No meni se čini da MS prošao svoj vrhunac, te se bori za opstanak na svakom području. više se čini da je MS na većem zalazu nego njihov OS Vista.Mršti se

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DX10 vs DX9

Kao i DX10.

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
SOS kaže...

Čini se da MS Visti dolazi kraj.

No meni se čini da MS prošao svoj vrhunac, te se bori za opstanak na svakom području. više se čini da je MS na većem zalazu nego njihov OS Vista.Mršti se

Ti si sinko rodjen kad je vecina nas koristila win95 pa mislim da ne znas o cemu pricas.
SOS kaže...

Kao i DX10.

Ovo gore navedeno.
Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
16 godina
protjeran
SOS kaže...

Čini se da MS Visti dolazi kraj. Sumnjam da će Crysis nagovoriti ljude da kupuju Vistu. Ona je propali slučaj i na zalazu. Postoji mogućnost da Microsoft napravi novi DX za svoj novi OS. No, ne znam hoće li se MS opet popesti na tron samo pomoće igara. No to i jest jedina stvar u kojoj MS vodi bitku s Apple-om. Ljudi koji koriste MS XP su zadovoljni. Iako bi tržište igraće industrije jedino moglo pomoći MS da izdavanjem novih videoigara privuće pozornost. Tu su također i konzole.

Damn right, u Americi jako pada prodaja Winza, a raste prodaja Maca jer tamo je u svakom uredu jedno računalo, a kompaniji nije u interesu da im zaposlenici igraju igre, nego da imaju kvalitetna računala koja se ne ruše i koja mogu obrađivati dokumente i raditi brzo. Ovo, naravno, može bez problema i "čist" PC koji nema virusa i prepunjen registry, no stvar je baš u tome: za Mac jedva ima par virusa, dok ih je za PC prepun internet i infekcija prijeti na svakom koraku. Kod Maca ovo nije problem pa se zato jako prodaje. Zapravo, tolika rasprostranjenost PC-a radi protiv njega jer svi virusi se rade za PC jer je najrašireniji, a hakerima je u interesu da pogodi što više računala. Zato pada prodaja Winza i PC-a. Osobno, najviše volim Linux jer se Apple i Microsoft bore samo za novac, a Linux nije komercijalan i njegov cilj nije imati što više novca, ima samo onoliko koliko je potrebno za održavanje servera itd.
Posjetite moj forum: hidenentertainmentforums.freeforums.org Ulogirajte se kako biste mogli dl-ati.
16 godina
neaktivan
DX10 vs DX9

Čini se da ljudi traže kvalitetne proizvode rađene dulje vrijeme, za razliku od Viste i DX10 brzo sklepanog radi marketinga. Pa i zato raste broj prodanih Mac-ova u Americi. Zapravo Apple i zaslužuje pobjedu nad MS-om. On se pojavio puno prije i napravio puno kvalitetniji proizvod nego Gates. Zapravo MS Vista je najgori potez MS dosad. Ta ga nekolicina ljudi jedino spašava od propasti. Možda je čak jedini razlog barem male prodaje Viste baš Crysis i DX10 no to MS neće spasiti. Osim svega ovoga tu je i piratski software Viste kojemu baš povodi taj brzi i loš tj. nekvalitetan razvoj Viste i DX10. Tu se najviše vidi razlika između DX10 i DX9:

Koja je naravno malena.

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DX10 vs DX9

Piratski software podrazumjeva da je loše i brzo napravljena grozna zaštita, koja je odmah (ne toliko odmah) probijena.

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
SOS kaže...

SOS kaže...

Kao i DX10.

SOS kaže...

Čini se da ljudi traže kvalitetne proizvode rađene dulje vrijeme, za razliku od Viste i DX10 brzo sklepanog radi marketinga. Pa i zato raste broj prodanih Mac-ova u Americi. Zapravo Apple i zaslužuje pobjedu nad MS-om. On se pojavio puno prije i napravio puno kvalitetniji proizvod nego Gates. Zapravo MS Vista je najgori potez MS dosad. Ta ga nekolicina ljudi jedino spašava od propasti. Možda je čak jedini razlog barem male prodaje Viste baš Crysis i DX10 no to MS neće spasiti. Osim svega ovoga tu je i piratski software Viste kojemu baš povodi taj brzi i loš tj. nekvalitetan razvoj Viste i DX10. Tu se najviše vidi razlika između DX10 i DX9:

Koja je naravno malena.

SOS kaže...

Piratski software podrazumjeva da je loše i brzo napravljena grozna zaštita, koja je odmah (ne toliko odmah) probijena.

"Postoji mogućnost da Microsoft napravi novi DX za svoj novi OS."

Ha ha ha!
Čovječe Božji pa kaj to melješ???
DX10 tek počinje, kao i Vista, ne da propada!!!
Prave igre sa DX10/10.1 tek dolaze!
Crysis je razlog prodaje Viste????

P.S.
SOS, vjerojatno patiš od bolesti zvane ne mogu pokrenuti Crysis/Aero!
Ostalo ti je objasnil DrNasty!
Neka pati koga smeta.....
16 godina
neaktivan
DX10 vs DX9
Uopće mi se ne da pisati kako sam u pravu. Pa će se zato samo smješkati... HAhaCool 
Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

P.S.
SOS, vjerojatno patiš od bolesti zvane ne mogu pokrenuti Crysis/Aero!
Ostalo ti je objasnil DrNasty!
Usput: Mogu bez problema pokrenuti Crysis.
Ozbiljno...
16 godina
protjeran
DX10 vs DX9

Nisam na ničijoj strani, ali prodaja pc-a i viste je zaista jako opala u Americi

Posjetite moj forum: hidenentertainmentforums.freeforums.org Ulogirajte se kako biste mogli dl-ati.

0 0 hvala 0
16 godina
SOS kaže...

Čini se da ljudi traže kvalitetne proizvode rađene dulje vrijeme, za razliku od Viste i DX10 brzo sklepanog radi marketinga.

Da se nadovezem na djecije gugukanje:
Microsoftova politika je da izdaje os svake 3 godine (95, 98, xp-2001 godine)
Po ovom planu vista nije na brzinu sklepana nego je dobro kasnila.
Ja sam na windowsima od 3.x i vidio sam vise verzija dx-a nego ti razreda skole.
Sto se tice marketinga, nemoj spominjati nesto sto ti sinapse jos ne mogu pojmiti.
Toliko od mene na ovoj temi
Pozdrav 
Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
16 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
SOS kaže...

Čini se da ljudi traže kvalitetne proizvode rađene dulje vrijeme, za razliku od Viste i DX10 brzo sklepanog radi marketinga.

Da se nadovezem na djecije gugukanje:
Microsoftova politika je da izdaje os svake 3 godine (95, 98, xp-2001 godine)
Po ovom planu vista nije na brzinu sklepana nego je dobro kasnila.
Ja sam na windowsima od 3.x i vidio sam vise verzija dx-a nego ti razreda skole.
Sto se tice marketinga, nemoj spominjati nesto sto ti sinapse jos ne mogu pojmiti.
Toliko od mene na ovoj temi
Pozdrav 
 Nisam siguran u to jer ni ti ne znaš kada je Microsoft uopće počeo planirati Vistu. Do tada je i MS XP bio više prodavan od Mac-a, te MS nije imao potrebu proizvoditi novi OS. 
Ozbiljno...
16 godina
DX10 vs DX9

Vista je sinko planirana 5 mjeseci prije izlaska xp-a.

Otad je dozivjela znacajne promjene tokom razvoja i odgadjanja tako da je microsoft sam sebi napravio konkurenciju sa xp-om.

Uostalom odi na wiki:

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_vista

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DX10 vs DX9

Evo da se i ja ukljucim. Neznam kakve su to furke da je Vista nestabilna. Koristim je oko 7 mjeseci (Home Premium) i ne pamtim mozda 2 puta da je se srušila a dnevno sam i po 8 sati za računalom (malo radi faksa, malo programiram, malo igram itd.). Bio je bas jedan topic o predrasudama u vezi Viste. Cinjenica je da je prije puno ljudi na nju "lajalo" jer nisu imali hardver koji ju je bio u stanju normalno vrtiti. Danas je situacija već malo drukčija. I htjeli vi ili ne htjeli prije ili poslije morati ćete preći na vistu.

A sada on topic :

Malo je glupo uspoređivati DX10 i DX9 kad ovaj prvi nije još ni 20% iskorišten. Prednosti su ogromne i vrijeme će to pokazati. To me podsjeća na vremena kada GeForce 256 nije bio "bolji" od Matrox Millenium G400 Max čisto iz razloga jer nijedna igra tada nije podržavala T&L. A danas nema nijedne igre bez T&L-a. Možda i nije baš neka usporedba ali nadam se da shvaćate poantu. Jednostavno treba malo sačekati da ta tehnologija malo "procvjeta" pa da vidimo tko ce onda reći da je DX9 bolji od DX10. Pitajte bilo kojeg programera koji se imalo razumije u to i sve će vam biti jasno.Namigiva

CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ 2 GB RAM 667MHZ ASUS 7300 GT @ 475/920
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
DX10 vs DX9

Pa programeri na ovom forumu (npr. naxeem) govore da je bolje i da se ne moze usporedjivati dx9 i dx10 ali djeca ne slusaju.

Ali djeca rijetko kad slusaju Osmijeh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Otad je dozivjela znacajne promjene tokom razvoja i odgadjanja tako da je microsoft sam sebi napravio konkurenciju sa xp-om.

Uostalom odi na wiki:

Planirana možda jest, ali kada je MS započeo raditi na njoj ne zna se. Osim toga ja ne raspravljam o kvaliteti Viste nego o maloj prodaji (što znači da se ni DX10 ne koristi često). No točno je da je Apple i njihov Mac mnogo kvalitetniji od Viste, pa i MS-ovih driver-a.
Ozbiljno...
16 godina
neaktivan
SOS kaže...
DrNasty kaže...

Uostalom odi na wiki:

Planirana možda jest, ali kada je MS započeo raditi na njoj ne zna se. Osim toga ja ne raspravljam o kvaliteti Viste nego o maloj prodaji (što znači da se ni DX10 ne koristi često). No točno je da je Apple i njihov Mac mnogo kvalitetniji od Viste, pa i MS-ovih driver-a.
 Iz članka u Wikipediji "Microsoft began work on Windows Vista, known at the time by its codename "Longhorn" in May 2001, five months prior to the release of Windows XP" mislim da lijepo piše kad je započet rad na Visti. 170 miliona prodanih licenci Viste je sasivm pristojan broj.
I neznam zašto svi u bilo kojoj temi koja ima nekakve veze sa Vitsom trude sve uvjeriti kako ja to najlošiji OS na svijetu. Niko nikoga ne tjera na kupnju, a i tako koliko mi se čini, večina ovdje prisutnih članova ima piratske verzije bilo XP bilo Viste.
Naravno da je DX10 bolji od DX9, još kad bude potpuno iskorišten.
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2008 19:33 (Perica).
16 godina
neaktivan
DX10 vs DX9

Ja ne kažem da je Vista loš OS. No, da loše se prodaje. Sad kada je najavljen Windows 7, sumnjam da će se Vista nešto bolje prodavati. Vista je trebala imati bolju zaštitu od XP u vezi piratizacije software-a pa zato pišem o ilegalnim verzijama Viste. I da to što se tad najavila ne znači da su je "fizički" počeli "sastavljati".

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice