Nesto ne radi

poruka: 9
|
čitano: 1.269
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nesto ne radi

Imam komp koji je prestao radit jednog dana.

On se upali ali nema slike

graficka nije, napajanje nije jer su zamjenjeni ispravnom...

bojim se da bi mogla bit maticna ali diode od napajanja na njoj rade, a nesto je i bilo upalo u njega, ali je on radio cijelo popodne dok ja to nisam izvadio (naravno ugasio sam prije toga komp)

Nebi htjeo kupit procesor ili memoriju da vidim dali je u tome problem samo zbog "eliminacije"

Ima tko kakav savjet?

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nesto ne radi

Jučer sam imao isti problem. LED diode na matičnoj isto radile. Komp je bio neki stari Pentium II. Stvar sam rješio mjenjanjem MBO (od prethodne sam zadržao samo RAM) i komp je onda radio.

17 godina
neaktivan
Whalter vT kaže...

Jučer sam imao isti problem. LED diode na matičnoj isto radile. Komp je bio neki stari Pentium II. Stvar sam rješio mjenjanjem MBO (od prethodne sam zadržao samo RAM) i komp je onda radio.

Cijeli komp si onda mjenjao samo RAM ostavio?

17 godina
neaktivan

Mjenjao sam matičnu i procesor. Sve druge komponente su ostale. Procesor nisam ispitao (jer nemam matičnu za taj socket). Dakle matična je sigurno u banani, a možda i cpu.

17 godina
neaktivan
Nesto ne radi

Pošto si eliminirao napajanje i GPU, najverovatnije ti je memorija. Ako imaš više modula, probaj ostavit samo jedan u slotu i tada probaj. Isto tako ispremeštaj modul u različite utore. Ako i dalje ne radi, probaj posudit od kolege modul i probaj sa njime. Ako nije to onda ili matična ili procesor.

Uđe Bruce Willis u HGSpot i kaže: Daj Hard...od 500MB
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 12:35 (Quark).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nesto ne radi

meni se to desilo.....isao sam update-ati bios...i nesto je poslo po zlu i s****o sam kontroler na ploci....proc mi se poceo jako,jako grijat...posumljao sam na napajanje...al sam onda kupio novu plocu...i sad sve radi....dakle, moguce da ti je otisao nekakav kontroler ili nes slicno.....meni su svjetlile LED-ice....ventilatori su se vrtili, al sve u prazno....!!!

01010100 01001001 01001111

0 0 hvala 0
16 godina

-vrlo jednostavno, testiranje MBO napraviš tako da odspojiš sve osim CPUa i napajanja (baš sve)...

-bipkanje ti mora signalizirati .. ako nema bipova MBO ili napajanje... CPU je možda 1% krivac jer stvarno 'nikad' ne crkne..(ponekad ipak..)

-ako bipka, vratiš RAM, ponoviš, vratiš VGA.. itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...

-vrlo jednostavno, testiranje MBO napraviš tako da odspojiš sve osim CPUa i napajanja (baš sve)...

-bipkanje ti mora signalizirati .. ako nema bipova MBO ili napajanje... CPU je možda 1% krivac jer stvarno 'nikad' ne crkne..(ponekad ipak..)

u potpunosti se slazem....napravi to!!!

01010100 01001001 01001111
17 godina
neaktivan
Tionio kaže...
ihush kaže...

u potpunosti se slazem....napravi to!!!

veceras oko 2 ujutro :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice