CPU vs GPU

poruka: 37
|
čitano: 4.423
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: CPU vs GPU
Cvik kaže...

Pa trenutno skupljam za
Procesor AMD FX X8 8120 BOX
i

Asrock 990FX EXTREME3
I naravno još jednu hd 5770 u crossfire

Sve skupa mislim uložit 4 soma za mbo cpu gpu i ram

I dal če taj procesor terat te 2 ili baš da odem skroz na intel.

Ovo korito sad jedva može dx9 terat sve šteka strahota

hmm.. ja bi pre išo na 2500k + neka dobra ploča..... msm da bi veće performanse dobio....... :D

14 godina

Pa recimo sudeći po tvojim komentarima imao si nekakve viruse ili maliciozne programe. Kad si formatirao komp radi novih Windowsa, onda si pobrisao sve i od tuda takav pomak. To ovako na prvu mi pada na pamet, jel znam 100% da nije zato što si prešao sa 32 bit na 64 bit sustav.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 14:54 (itomic009).
15 godina
neaktivan
CPU vs GPU

moguce,vrlo moguce, jel sada gore imam samo igre i onih par programa za osnovnu funkciju :) al neznam wtf kako mi je frend instalirao winse na oba HDD-a? jel se to moze kako rijesit a da ne formatiram sve? mislim ne smeta mi radi sve uredno ali opet malo cudno :)

Sretan Božić i godina nova!
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 14:38 (Kewin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
CPU vs GPU

Istina je što kaže kolega Kewin,prije sam imao na BFBC2(win 7 x86) max 30fps cpu mi grafu nije mogao iskoristiti,i sada od kako imam win 7 x64 igra mi radi na 40-60fps,nisam mu vjerovao kao i vi svi no pokazalo se istinitim.

PM radi.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CPU vs GPU

da istina meni fps ne pada ispod 50. (znam sad ce svi mislit kako uspjevas na dual core celleronu takav fps- imat...)

Sretan Božić i godina nova!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kewin kaže...

da istina meni fps ne pada ispod 50. (znam sad ce svi mislit kako uspjevas na dual core celleronu takav fps- imat...)

Ma nema se tu sta misliti, pa i ja sam sa dualcem i hd4770 imao 50+ fps

15 godina
neaktivan
kruskar kaže...

Istina je što kaže kolega Kewin,prije sam imao na BFBC2(win 7 x86) max 30fps cpu mi grafu nije mogao iskoristiti,i sada od kako imam win 7 x64 igra mi radi na 40-60fps,nisam mu vjerovao kao i vi svi no pokazalo se istinitim.

Mogu biti brojni razlozi. Kako mozes biti siguran da je do OS-a? Ima li BFBC2 poseban executable za 64 bitne sustave, a poseban za 32 bitne?

Da imalo poznajes rad procesora shvatio bi kako malo smisla ima to sto govoris. Odredene memorijske operacije (konkretno, kopiranje velikih blokova memorije) se mogu ubrzati zbog dvostruko vecih x86 registra u 64 bitnom rezimu rada, ali to ne bi trebalo imati toliki utjecaj na igru, gdje je velika kolicina informacija u grafickom RAM-u i nema nikakve veze sa trenutnim stanjem procesora. To je jos vise povecano cinjenicom da 3D aplikacije uglavnom vrse operacije sa pomicnim zarezom, tako da se dvostruko veci cjelobrojni registar njih uopce ne tice, x87 registar je 80 bita i na 32 bitnom i na 64 bitnom sustavu, takoder su i SIMD instrukcije koje se cesto koriste za ubrzavanje 3D operacija potpuno nezahvacene izborom izmedu 32 i 64 bita.

Ne kazem ja da ti nisi osjetio ubrzanje, vjerojatno jesi (iako bi to moglo biti upitno ako nisi vrtio nekakav demo gdje se potpuno iste stvari odvijaju u oba slucaja), nego samo kazem da bi razlog za ubrzanje trebao traziti negdje drugdje.

Recimo testovi sa ove stranice:

http://blog.tune-up.com/windows-insights/32-bit-vs-64-bit-more-bit-more-performance/

64 bitni sistem jest nesto brzi, ali daleko je to od ovog ubrzanja o kojem ti pricas.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 17:48 (rustweaver).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice