Dakle zanima me dal mi neko može pojasnit po čemu se gleda dali procesor može terat grafičku
Hvala
Upališ MSI afterburner, pokreneš igru i igraš je neko vrijeme. Kad završiš, pogledaš GPU usage ( što znači iskoristivost grafe ). Ako je an 99%, onda znači da ti konfiguracija iskorištava grafu u potpunosti i da ti jači CPU nebi ništa pomogao, odnsono da ti je dovoljan CPU. Ako GPU usage nije na 99%, ako varira recimo 60% do 70% i slično, onda znači da ti konfiguracija NEiskorištava grafu a to uglavnom znači da CPU neiskorištava grafu. Kad je situacija da je CPU usage nizak, obično bude CPU usage visok ( što znači da CPU daje sve od sebe, ali to nije dovoljno za grafu ). Još jedan od razloga što može uzrokovat slabiji GPU usage su i driveri. Tako da nekad možeš imat i dovoljan CPU, ali ti usage neće biti 99% jel driveri nekorsite grafu potpuno u pojedinoj igri. Uglavnom, ako ti GPU usage nije 99%, to ti je gotovo sigurno znak da ti je CPU preslab.
Hvala a dali postoji mogučnost da znaš prije kupnje???
Traži po internetu, velika je vjerojatnos da je bench netko već odradio, ili je netko već psotavio isto pitanje i dobio odgovor.
evo da vidis ja sam ti u toj situaciji u kojem procesor ne iskoristava grafu do kraja :) al nisam primjetio probleme(osim fpsa)
evo da vidis ja sam ti u toj situaciji u kojem procesor ne iskoristava grafu do kraja :) al nisam primjetio probleme(osim fpsa)
hahahah pa fps i je taj problem
Reci šta želiš kupit pa ću ti reći kakvo je stanje sa botlneckom.
u planu je core2quad ali ebiga novac ne pada s neba (to jest potrosen za novu :))
Ma trenutno ne želim ništa KRIZA me uhvatila nego tek tolko da proširim malo znanje.
Naprimjer sad imam hd5770 i AMD 5000+ 2.6Ghz koji ne iskorištava grafičku pa ga moram clockat, trenutno radi na 3.0 a ide do 3.3 al tih 3.3 mi je nedostižno zbog prevelikih temperatura. ugl neznam dal na 3.0 mogu iskoristit grafičku.
Idem skinut afterburner i probat
zalosno je priznajem ali sad se moram stisnut i zasparat lovu..... jel ovo za nove igre nema smisla.... dal da idem na rabljene ili na nove??
Ma trenutno ne želim ništa KRIZA me uhvatila nego tek tolko da proširim malo znanje.
Naprimjer sad imam hd5770 i AMD 5000+ 2.6Ghz koji ne iskorištava grafičku pa ga moram clockat, trenutno radi na 3.0 a ide do 3.3 al tih 3.3 mi je nedostižno zbog prevelikih temperatura. ugl neznam dal na 3.0 mogu iskoristit grafičku.
Idem skinut afterburner i probat
Neiskorištava je u današnjim igrama bez obzira koliko ga clockao.
zalosno je priznajem ali sad se moram stisnut i zasparat lovu..... jel ovo za nove igre nema smisla.... dal da idem na rabljene ili na nove??
Probaj nać polovni 775 socket CPUi clockneš ga na 3.0+Ghz i onda si dobar za gaming. Ako želiš uzet novi onda moraš mjenjat cijelu platformu tako da ti je to onda velik trošak.
dap definitivno nac rabljeni......
Zanima me
imam E6420 na 3ghz
i 9800gtx+ amp
i pokrenuo msi i pokrenuo cod mw3 na extra 2000x1500 i pokazuje mi zauzeće grafičke je max 45% fps 40,sad me zanima dali mi je cpu bottleneck?
Pa trenutno skupljam za
Procesor AMD FX X8 8120 BOX
i
Asrock 990FX EXTREME3
I naravno još jednu hd 5770 u crossfire
Sve skupa mislim uložit 4 soma za mbo cpu gpu i ram
I dal če taj procesor terat te 2 ili baš da odem skroz na intel.
Ovo korito sad jedva može dx9 terat sve šteka strahota
Prvo, kakva ti je to rezolucija ?? Odgovor je jasan sam po sebi .
Prvo, kakva ti je to rezolucija ?? Odgovor je jasan sam po sebi .
Najnormalnija rezolucija.
Mislim da meni također proesor ne može iskoristiti grafu. Na većini mi igara, bez obzira na postavke, niski fps.. Npr. Dirt 2, sve na max ~18fps, sve na low i 800x600 ~20fps. Probaj sam stavljati druge drivere ,ali ništa. Je li moguće i to da mi PSU ne može iskoristiti grafu? Ili čak da je PCI-e x16 1.0 koči?
Ali ionako ću uskoro kupovati novi komp bez grafe tako da bi neki quad, 4gb RAM, 5670 bili dovoljni za rezoluciju do 1280x1024.
JA sam primjetio bootleneck zasada u codu 5 i gta4 (dirt2 bc2 farcry2 na max nema toga) a na starim 32 bitnim winsima je bilo tri puta gore recimo call of juarez BiB je bootleneck bio takav da si izgubio volju za igrat..... sada na 64 winsima ga na istoj igri nema :D..
JA sam primjetio bootleneck zasada u codu 5 i gta4 (dirt2 bc2 farcry2 na max nema toga) a na starim 32 bitnim winsima je bilo tri puta gore recimo call of juarez BiB je bootleneck bio takav da si izgubio volju za igrat..... sada na 64 winsima ga na istoj igri nema :D..
COJ je toliko nezahtjevan da ne kužim kak osi to primjetio na njemu, onaj engine leti.
vijeruj mi jesam svako malo je igra dropala i to zesce......
bio je tada hard pun ovana.... sada je jedan (manji ali sporiji) prazan a ovaj veci je na 50% koristenosti :)
Ako ti i je bilo trzalo, nije sigurno zato što si imao 32 bitne windowse !!
eto neki dan sam ju preso bez i jednog trzaja, prije bi proc dok je nista radio bio na 60% sad je na 2-6% :)
prije bi proc dok je nista radio bio na 60% sad je na 2-6% :)
I to povezujes sa 32 bitnim operacijskim sustavom?
prije bi proc dok je nista radio bio na 60% sad je na 2-6% :)
I to povezujes sa 32 bitnim operacijskim sustavom?
nisam to nigjde napisao nego sam reko kakvo je prije i sadasnje stanje.
Onda nije potrebno isticati koji ti je OS bio tada, a koji sada, kada znas da nije to u pitanju. Mislim to je kao da ja sad napisem "na starom racunalu koje ima floppy mi Cod4 steka, a na ovom novom koje nema floppy mi ne steka". I onda ispadne da ja u biti krivim floppy za stekanje :D
Sorry na cjepidlacenju, ali svakakvi ljudi ovo citaju. Netko bi te mogao krivo shvatiti i onda valjati uokolo gluposti...
NHF
ma.... stvarno neznam jednostavno nesto ga je moralo ubrzati :) ili je igra slucaja :)