WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.967.251
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: WP8 - Općenito
Jučer mi stigao Samsung Ativ S. Mobitel, kad ga uspoređujem sa svojim Iphone 4s, izgleda moćno. Nisam stigao još puno toga testirati jer mi kartica od Tele2 neće raditi do četvrtka. Jedino što mi se ne sviđa kod mobitela, a i kod svih ostalih sličnih, je težina. Mobitel je prelagan. Nemam osjećaja kad ga primim. Nadam se da će hard case koji sam naručio dodati nešto na težini. Ovo je za mene katastrofa lagano. Ne znam kako su mogli Lumii 920 zamjerati težinu.
Mobitel je došao s GDR1 pa sam ga odmah preko WiFi ažurirao na GDR2 i napravio hard reset. Pojavio se Data Sense. GDR3 ne nudi na žalost. WiFi radi stabilno ali zato imam drugi problem pa se nadam da će mi netko tu pomoći. Kad ste aktivirali telefon dali ste prijavili na opciju MICROSOFT ACCOUNT ili na Outlook (mislim da se tako zvalo)?
Ja sam išao na Microsoft Account i sad imam problem da ne mogu slati mail!!!
Znači mail adresa xxx@outlook.com koja je sad u mobitelu šalje sa 7 sati zakašnjenja mailove. U početku nisam mogao niti primati niti slati. Onda sam se logirao u web sučelje maila i vidio sam da su tamo mailovi koje sma si polsao s drugog mobitela, te su tada čudom proradili dolazni mailovi. Znači pošaljem si mail i u roku 4 sekunde isti dođe u Samsung, alli kad šaljem ništa. Tek jutros oko 7h je stigao mail koji sam jučer poslao u 22h. Ovo je katastrofa!!. Najbitniji feture smart phona mi je PUSH MAIL. Ako to ne radi onda ga mogu baciti u smeće. I upravo se to događa da ne radi push mail kad šaljem. Dali je to zbog toga što nemam Sim karticu u mobitelu ili nešto treće ne znam. Vidim da je ekipa imala sličnih problema i to riješila akiviranjem mobitela s Outlook a ne Microsoft accountom, iako ja tu ne vidim razliku.
17 godina
izzy007 kaže...
Jučer mi stigao Samsung Ativ S. Mobitel, kad ga uspoređujem sa svojim Iphone 4s, izgleda moćno. Nisam stigao još puno toga testirati jer mi kartica od Tele2 neće raditi do četvrtka. Jedino što mi se ne sviđa kod mobitela, a i kod svih ostalih sličnih, je težina. Mobitel je prelagan. Nemam osjećaja kad ga primim. Nadam se da će hard case koji sam naručio dodati nešto na težini. Ovo je za mene katastrofa lagano. Ne znam kako su mogli Lumii 920 zamjerati težinu.
Mobitel je došao s GDR1 pa sam ga odmah preko WiFi ažurirao na GDR2 i napravio hard reset. Pojavio se Data Sense. GDR3 ne nudi na žalost. WiFi radi stabilno ali zato imam drugi problem pa se nadam da će mi netko tu pomoći. Kad ste aktivirali telefon dali ste prijavili na opciju MICROSOFT ACCOUNT ili na Outlook (mislim da se tako zvalo)?
Znači mail adresa xxx@outlook.com koja je sad u mobitelu šalje sa 7 sati zakašnjenja mailove. U početku nisam mogao niti primati niti slati. Onda sam se logirao u web sučelje maila i vidio sam da su tamo mailovi koje sma si polsao s drugog mobitela, te su tada čudom proradili dolazni mailovi. Znači pošaljem si mail i u roku 4 sekunde isti dođe u Samsung, alli kad šaljem ništa. Tek jutros oko 7h je stigao mail koji sam jučer poslao u 22h. Ovo je katastrofa!!. Najbitniji feture smart phona mi je PUSH MAIL. Ako to ne radi onda ga mogu baciti u smeće. I upravo se to događa da ne radi push mail kad šaljem. Dali je to zbog toga što nemam Sim karticu u mobitelu ili nešto treće ne znam. Vidim da je ekipa imala sličnih problema i to riješila akiviranjem mobitela s Outlook a ne Microsoft accountom, iako ja tu ne vidim razliku.

Hm moram priznati da bas ne kuzim. Ja imam pod email+accounts Microsoft account koji sam aktivirao sa outlook.com adresom. I sve radi besprijekorno. Jedino sto su iz nekog razloga stavili da se gmail moze namjestiti da osvjezava minimalno svakih 15 minuta a outlook trenutno kako stigne mail. Mozda je kod tebe nesto dugo u pitanju a ne account. Buduci ti salje sa 7 sati zakasnjenja mozda ima neke veze sa podesavanjem vremenskih zona u mobitelu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 9:22 (Eld).
17 godina
WP8 - Općenito

Mobitel je prelagan. Nemam osjećaja kad ga primim. Nadam se da će hard case koji sam naručio dodati nešto na težini. Ovo je za mene katastrofa lagano. Ne znam kako su mogli Lumii 920 zamjerati težinu.

Vremenom se naviknes, iako se i meni svidja tezina Lumie 920, mnogo lakse ispadne iz ruku, nego Ativ.
Sto se tice acc, kod mene je @live.com i nemam problema - ne znam sta bi mogao biti razlog.

Jedino sto su iz nekog razloga stavili da se gmail moze namjestiti da osvjezava minimalno svakih 15 minuta a outlook trenutno kako stigne mail.

To je nakon sto je Google prestao podrzavati Exchange sync, koliko znam. Ranije, jos dok sam koristio WP7, Google je mogao isto.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

E ovo se dugo čekalo, cca godinu dana, VLC za WP: http://www.wpcentral.com/vlc-windows-8-and-windows-phone-almost-ready

Nemam 14 godina
Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
odjavljen
Danijel14 kaže...

E ovo se dugo čekalo, cca godinu dana, VLC za WP: http://www.wpcentral.com/vlc-windows-8-and-windows-phone-almost-ready

Yay ...FLAC konacno {#}{#}{#}

It's all about the sound . (Quincy Jones)
15 godina
Eld kaže...
izzy007 kaže...

Hm moram priznati da bas ne kuzim. Ja imam pod email+accounts Microsoft account koji sam aktivirao sa outlook.com adresom. I sve radi besprijekorno. Jedino sto su iz nekog razloga stavili da se gmail moze namjestiti da osvjezava minimalno svakih 15 minuta a outlook trenutno kako stigne mail. Mozda je kod tebe nesto dugo u pitanju a ne account. Buduci ti salje sa 7 sati zakasnjenja mozda ima neke veze sa podesavanjem vremenskih zona u mobitelu.

I ja sam aktivirao Microsoft Account s outlook.com adresom. Ali kad sam išao aktivirati bilo je više opcija ponuđeno. Jedna je bila Microsoft Account i kad nju klikneš upišeš email adresu. Ali druga opcija je bila Outlook. To nisam kliknuo. E sad, čitam da sam možda kod aktivacije umjesto Microsoft Account trebao kliknuti Outlook i tamo upisati outlook.com email adresu. Vremenska zona je poštelana. Vrijeme na satu je ok. Regija je Hrvatska. Ne kužim što je problem. Upravo sam sad dobio još jedan mail koji sam sinoć u 22h poslao!!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 11:58 (izzy007).
16 godina
neaktivan
WP8 - Općenito
Vi koji imate Ativ S, gdr2, imate li Data Sense?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
izzy007 kaže...

I ja sam aktivirao Microsoft Account s outlook.com adresom. Ali kad sam išao aktivirati bilo je više opcija ponuđeno. Jedna je bila Microsoft Account i kad nju klikneš upišeš email adresu. Ali druga opcija je bila Outlook. To nisam kliknuo. E sad, čitam da sam možda kod aktivacije umjesto Microsoft Account trebao kliknuti Outlook i tamo upisati outlook.com email adresu. Vremenska zona je poštelana. Vrijeme na satu je ok. Regija je Hrvatska. Ne kužim što je problem. Upravo sam sad dobio još jedan mail koji sam sinoć u 22h poslao!!!

evo kako kod mene na lumii 920 izgleda, provjeri da ti "download new content" nije postavljen na "daily"

Battlelog: just_mau5
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 13:42 (berto).
13 godina
neaktivan
unimatrix001 kaže...
Danijel14 kaže...

Koja je namjena VLC-a?

15 godina
boy005 kaže...

Jučer sam napravio update na GDR2 i imam Data Sense. Da bi dobio Data Sense, moraš napraviti HARD RESET telefona kad instaliraš GDR2. Znači nakon instalacije GDR2 napravi sljedeće:

Navigate to settings.
Tap “about”.
Tap “reset your phone”.
Confirm by tapping “yes”.

Sa ovim si napravio Hard Reset i nakon reboota ćeš dobiti Data Sense.

15 godina
berto kaže...
izzy007 kaže...

evo kako kod mene na lumii 920 izgleda, provjeri da ti "download new content" nije postavljen na "daily"

Imam sve tako postavljeno. Ali nešto nije kako treba.

Probat ću danas dodati drugu mail adresu pa ću vidjeti dali ona radi.

15 godina

Molio bih vlasnike Ativ S koji imaju SLUŽBENI GDR3 update, a ne onaj putem Developer Accounta,  da provjere koji CSC= country/carrier specific code  imaju aktivan na mobitelu. Naime postoji način za dobivanje GDR3 update-a na Ativ ukoliko se mobitelu promijeni CSC code.
Da bi provjerili koji kod imate potrebno je napraviti sljedeće:
1: utipkati ##634# i pričekati par sekundi
To će pokrenuti diagnostics app

2. U diagnostics app potrebno utipkati *#321647335  te će vam se tada pojaviti csc dostupni kodovi
Kod mene to ovako izgleda:
ATO
 BTU
 DBT ->Current CSC
 ITV
 XEF
 XEO

Ukoliko se sa DBT (Njemačka) CSC promijeni na ATO (Austrija) te se HARD RESETIRA telefon moguće je pokrenuti nadogradnju na GDR3.

16 godina
neaktivan
izzy007 kaže...
boy005 kaže...

Jučer sam napravio update na GDR2 i imam Data Sense. Da bi dobio Data Sense, moraš napraviti HARD RESET telefona kad instaliraš GDR2. Znači nakon instalacije GDR2 napravi sljedeće:

Navigate to settings.
Tap “about”.
Tap “reset your phone”.
Confirm by tapping “yes”.

Sa ovim si napravio Hard Reset i nakon reboota ćeš dobiti Data Sense.

Napravio ja odavno gdr2 update ali nisam napravio reset, pa rekoh da pitam...

napravio reset maloprije i hopa, evo ga... {#}

16 godina
odjavljen
Povecali su download limit na store-u na 100mb... Pa pripazite
Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina
tonix8 kaže...
unimatrix001 kaže...
Danijel14 kaže...

Koja je namjena VLC-a?

copy/paste sa drugog site-a:

VLC media player is a highly portable multimedia player for various audio and video formats (MPEG, DivX/Xvid, Ogg and many more) as well as DVDs, VCDs, and various streaming protocols. However in recent years it has also become a extremely powerful server to stream live and on demand video in several formats to our network and the Internet. VLC is made by the non-profit foundation VideoLAN.

11 godina
skank666 kaže...
Povecali su download limit na store-u na 100mb... Pa pripazite

Sto to tocno znaci?

16 godina
odjavljen

do sada je limit bio na 50mb, što če reći da ti je za neke aplikacije, veće od 50mb, bila potrebna wifi mreža. ni da si htjeo nisi je mogao skinut preko mobilnog interneta. sad je taj limit na 100mb.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
14 godina
WP8 - Općenito

jel se može nekako tekst složiti u browseru? Uzak mi je i malo velik

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
izzy007 kaže...

Molio bih vlasnike Ativ S koji imaju SLUŽBENI GDR3 update, a ne onaj putem Developer Accounta,  da provjere koji CSC= country/carrier specific code  imaju aktivan na mobitelu. Naime postoji način za dobivanje GDR3 update-a na Ativ ukoliko se mobitelu promijeni CSC code.

2. U diagnostics app potrebno utipkati *#321647335  te će vam se tada pojaviti csc dostupni kodovi
ATO
 BTU
 DBT ->Current CSC
 ITV
 XEF
 XEO

Ukoliko se sa DBT (Njemačka) CSC promijeni na ATO (Austrija) te se HARD RESETIRA telefon moguće je pokrenuti nadogradnju na GDR3.

Da li si probao? Zanima me moze li se vratiti CSC nakon update-a, odnosno da li sve funkcionise kako treba i bez vracanja i da li CSC ima nekog utjecaja na koristenje telefona.

15 godina
knight kaže...
izzy007 kaže...

ATO
 BTU
 DBT ->Current CSC
 ITV
 XEF
 XEO

Da li si probao? Zanima me moze li se vratiti CSC nakon update-a, odnosno da li sve funkcionise kako treba i bez vracanja i da li CSC ima nekog utjecaja na koristenje telefona.

Nisam još probao. Nadao sam se da će se netko javiti tko ima GDR3 pa da tu objavi koji CSC kod ima u mobitelu.

Uglavnom promjena CSC koda može dovesti do toga da LTE radi ili ne radi ali kako ovaj mobitel nema LTE opciju (ili ima?) onda je meni svejedno. Ako mu promijenim CSC sa Njemačke na Austriju ne vidim što bi moglo ne raditi. U USA ljudi imaju probleme da im ne radi LTE ili da im radi LTE a ne radi wifi sharing/internet sharing/hotspot  jer Sjeverno Američki provideri vole naplaćivati sharing pa su oni pokušali promjenom CSC koda omogućiti i jednu i drugu opciju. Po defaultu im je radio LTE ali nisu imali sharing pa su i to htjeli aktivirati. Koliko sam tamo čitao bez problema su vraćali CSC kod na staru vrijednost. Samo što svaka promjena CSC koda radi Hard Reset uređaja.

Što se tiče mog problema sa Push mailom i dalje ne radi dobro. I dalje mailovi kasne kad se šalju. Dali netko može pogledati i napisati koji mail server imaju upisan pod MICROSOFT ACCOUNT SETTINGS. To se nalazi u Email + Account opciji.

I još jedno razočaranje sam doživio. WP ne podržava Yahoo push mail. Moguće je samo podesiti da skida mailove svakih 15 30 ili koliko već minuta. Na iphone to radi bez problema. Dali postoji kakav trik da se omogući push za yahoo mail? Ovo je smiješno.

16 godina
odjavljen

dub-m.hotmail.com

što se tiće yahooa, možeš probat dodat yahoo acc u outlook pod posebnim folderom npr: yahoo. tako sam ja imao gmail

17 godina
WP8 - Općenito

Uglavnom promjena CSC koda može dovesti do toga da LTE radi ili ne radi ali kako ovaj mobitel nema LTE opciju (ili ima?) onda je meni svejedno

LTE svakako nemam, tj. nema ga koliko znam ni BHTelecom jos uvijek. A i sam se pitam da li ima verzija telefona sa LTE ili nema...mozda je ta verzija koja podrzava LTE za US trziste?

Dali netko može pogledati i napisati koji mail server imaju upisan pod MICROSOFT ACCOUNT SETTINGS. To se nalazi u Email + Account opciji.

dub-m.hotmail.com

Account je @live.com, mada sumnjam da to ima veze, logujem se normalno na outlook.com.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
knight kaže...

Account je @live.com, mada sumnjam da to ima veze, logujem se normalno na outlook.com.

također, meni je aaaaaa@outlook.com u biti alias za jfjkjfkfj@live.com ili takva nekakva blesava šema

16 godina
izzy007 kaže...
knight kaže...
izzy007 kaže...

ATO
 BTU
 DBT ->Current CSC
 ITV
 XEF
 XEO

Nisam još probao. Nadao sam se da će se netko javiti tko ima GDR3 pa da tu objavi koji CSC kod ima u mobitelu.

Uglavnom promjena CSC koda može dovesti do toga da LTE radi ili ne radi ali kako ovaj mobitel nema LTE opciju (ili ima?) onda je meni svejedno. Ako mu promijenim CSC sa Njemačke na Austriju ne vidim što bi moglo ne raditi. U USA ljudi imaju probleme da im ne radi LTE ili da im radi LTE a ne radi wifi sharing/internet sharing/hotspot  jer Sjeverno Američki provideri vole naplaćivati sharing pa su oni pokušali promjenom CSC koda omogućiti i jednu i drugu opciju. Po defaultu im je radio LTE ali nisu imali sharing pa su i to htjeli aktivirati. Koliko sam tamo čitao bez problema su vraćali CSC kod na staru vrijednost. Samo što svaka promjena CSC koda radi Hard Reset uređaja.

Što se tiče mog problema sa Push mailom i dalje ne radi dobro. I dalje mailovi kasne kad se šalju. Dali netko može pogledati i napisati koji mail server imaju upisan pod MICROSOFT ACCOUNT SETTINGS. To se nalazi u Email + Account opciji.

I još jedno razočaranje sam doživio. WP ne podržava Yahoo push mail. Moguće je samo podesiti da skida mailove svakih 15 30 ili koliko već minuta. Na iphone to radi bez problema. Dali postoji kakav trik da se omogući push za yahoo mail? Ovo je smiješno.

dub-m.hotmail.com to mi piše pod poslužitelj.

Battlelog: MUDO_HR
15 godina

Trenutno nisam u mogućnosti pogledati ali mislim da je i kod mene isti mail server.
Jedino što mi pada na pamet da bi možda mogao biti uzrok je to da sam na hotmail.com dodao alias koji je bio outlook.com te ga učinio Primarnim. Nakon toga sam išao brisati stari hotmail account, javio mi se nekakvo upozorenje koje nisam čitao, te sam pobrisao stari hotmail account a outlook.com je ostao jedini. Windows 8 mi je odmah prepoznao novi account pri logiranju i logirao sam se sa starim passwordom od hotmaila. Znači da bi ta tranzicija sa hotmaila na outlook trebala biti ok. Jedino možda da s tim ovo sve ima veze.

Mislim da USA tržište ima LTE verziju, ali za Europu takve verzije nema, ili nije bilo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 11:35 (izzy007).
16 godina
izzy007 kaže...
Trenutno nisam u mogućnosti pogledati ali mislim da je i kod mene isti mail server.
Jedino što mi pada na pamet da bi možda mogao biti uzrok je to da sam na hotmail.com dodao alias koji je bio outlook.com te ga učinio Primarnim. Nakon toga sam išao brisati stari hotmail account, javio mi se nekakvo upozorenje koje nisam čitao, te sam pobrisao stari hotmail account. Windows 8 mi je odmah prepoznao novi account pri logiranju i logirao sam se sa starin passwordom od hotmaila. Znači da bi ta tranzicija sa hotmaila na outlook trebala biti ok. Jedino možda da s tim ovo sve ima veze.

Mislim da USA ržište ima LTE verziju, ali za Europu takve verzije nema, ili nije bilo.

Kolega, ako si čačkao po primarnim mail adresama na outlooku onda ti je vjerovatno do toga. 

Imao sam i ja nekih problema s tim.

Ajde ti lipo napravi hard reset i nannovo postavi račun. Naravno backup prije i ako ti ovo nije tlaka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 11:37 (amater_2).
16 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Koliko ima posla ponovo postaviti telefon nakon reseta?

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
16 godina
Smooth Operator kaže...

Koliko ima posla ponovo postaviti telefon nakon reseta?

Pa nebi triba imati puno. Aplikacije će mu se same instalirat, jedino mu ostaje posložiti početni ekran po svom guštu i naravno ubacit svoje račune od FB, vibera itd....

16 godina
odjavljen

najgore mi je opet sve pinnat i posložit... i ukucavat accounte opet.

15 godina
amater_2 kaže...
izzy007 kaže...
Jedino što mi pada na pamet da bi možda mogao biti uzrok je to da sam na hotmail.com dodao alias koji je bio outlook.com te ga učinio Primarnim. Nakon toga sam išao brisati stari hotmail account, javio mi se nekakvo upozorenje koje nisam čitao, te sam pobrisao stari hotmail account. Windows 8 mi je odmah prepoznao novi account pri logiranju i logirao sam se sa starin passwordom od hotmaila. Znači da bi ta tranzicija sa hotmaila na outlook trebala biti ok. Jedino možda da s tim ovo sve ima veze.

Mislim da USA ržište ima LTE verziju, ali za Europu takve verzije nema, ili nije bilo.

Kolega, ako si čačkao po primarnim mail adresama na outlooku onda ti je vjerovatno do toga. 

Imao sam i ja nekih problema s tim.

Ajde ti lipo napravi hard reset i nannovo postavi račun. Naravno backup prije i ako ti ovo nije tlaka.

Nije meni problem napraviti Hard Reset jer ionako nemam sim karticu u telefonu pa niti nemam ništa od aplikacija gore, osim onih koje su bile od početka. Sim će se tek sutra aktivirati. Ali ja sam čačkao po adresama prije nego sam uopće i dobio mobitel. Htio sam biti spreman :)

Ja sam nakon Hard Reseta dodavao outlook.com mail i svejedno ne radi, odnosno poslani mailovi kasne dok dolazni stižu odmah. S tim da sam primijetio da kad mail šaljem na yahoo treba mu jako dugo dok kad šaljem na neku drugu adresu stiže puno brže.  

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice