Asus PRIME x870-P

poruka: 3
|
čitano: 347
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Asus PRIME x870-P

Pozdrav ekipa,

Imam jedno pitanje, odnosno vjerujem da je moje shvaćanje dobro, ali ipak da provjerim.

Dakle radi se o ploči Asus PRIME x870-P i ostatak konfe pod Moj PC.

Trenutno stanje je da imam 1x GPU na prvom slotu PICEX gen.5 x16, te jedan SSD M2 na prvom slotu koji je gen.5 međutim ssd je gen.4

Planiram staviti još jedan SSD M2 na drugi M2 slot, isto gen.4

Ukoliko sam ispravno shvatio, u tom slučaju neće biti downgrade na lane-u od GPU niti downgrade na lane-u od prvog slota za M2 ?

Samo u slučaju slota 3 i 4 za SSD isključuje se PCIEX 16 drugi i treći slot?

Najbitnije mi je ustvari da mi M2 ssd ne ruši perfromanse prvog GPU slota, PCIEX16 5.0

Lp,

BяєGa
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Asus PRIME x870-P
Brega55 kaže...

Pozdrav ekipa,

Imam jedno pitanje, odnosno vjerujem da je moje shvaćanje dobro, ali ipak da provjerim.

Trenutno stanje je da imam 1x GPU na prvom slotu PICEX gen.5 x16, te jedan SSD M2 na prvom slotu koji je gen.5 međutim ssd je gen.4

Ukoliko sam ispravno shvatio, u tom slučaju neće biti downgrade na lane-u od GPU niti downgrade na lane-u od prvog slota za M2 ?

Najbitnije mi je ustvari da mi M2 ssd ne ruši perfromanse prvog GPU slota, PCIEX16 5.0

Lp,

Da, ne bi ti trebalo rušiti performanse prvog PCI-E 16x uopće.

Imam 850 ploču, 2 PCI Gen 4 NVMe-a, složeno kao što misliš staviti, sve radi bez problema i rušenja performansi.

15 godina
Re: Asus PRIME x870-P
TomoR kaže...
Brega55 kaže...

Pozdrav ekipa,

Lp,

Da, ne bi ti trebalo rušiti performanse prvog PCI-E 16x uopće.

Imam 850 ploču, 2 PCI Gen 4 NVMe-a, složeno kao što misliš staviti, sve radi bez problema i rušenja performansi.

U principu tako sam i shvatio, GPU PCIE GEN 5 bi trebao i dalje biti na x16

BяєGa
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice