WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.967.754
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Ja ga sad pokrenuo... imao 4GB o otheru. Ostalo mi svega 400MB na mobitelu...

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: WP8 - Općenito
Smooth Operator kaže...

al to nisu riješili sa gdr3?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina
Smooth Operator kaže...

Koji mobitel i koju verziju software-a imaš?

16 godina
skank666 kaže...
Smooth Operator kaže...

Jesu. Imam GDR3 na 8x i nemam problema sa other folderom ili što je već.

Battlelog: MUDO_HR
16 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

GDR2 na Lumia 820.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
izzy007 kaže...

Molio bih vlasnike Ativ S koji imaju SLUŽBENI GDR3 update, a ne onaj putem Developer Accounta,  da provjere koji CSC= country/carrier specific code  imaju aktivan na mobitelu. Naime postoji način za dobivanje GDR3 update-a na Ativ ukoliko se mobitelu promijeni CSC code.
Da bi provjerili koji kod imate potrebno je napraviti sljedeće:
1: utipkati ##634# i pričekati par sekundi
To će pokrenuti diagnostics app

2. U diagnostics app potrebno utipkati *#321647335  te će vam se tada pojaviti csc dostupni kodovi
Kod mene to ovako izgleda:
ATO
 BTU
 DBT ->Current CSC
 ITV
 XEF
 XEO

Ukoliko se sa DBT (Njemačka) CSC promijeni na ATO (Austrija) te se HARD RESETIRA telefon moguće je pokrenuti nadogradnju na GDR3.

Woop  . Zahvaljujem na savjetu . CSC promijenio i sad mi dolazi update :) 

Ostalo postelam ili na poslu ako budem imao vremena ili veceras :)

It's all about the sound . (Quincy Jones)
17 godina
unimatrix001 kaže...
CSC promijenio i sad mi dolazi update :) Ostalo postelam ili na poslu ako budem imao vremena ili veceras :)

Javi kako je proslo. :)

17 godina
odjavljen
knight kaže...
unimatrix001 kaže...
CSC promijenio i sad mi dolazi update :) Ostalo postelam ili na poslu ako budem imao vremena ili veceras :)

Naravno. Evo , instalacija je u tijeku . Dojmovi veceras :)

15 godina
unimatrix001 kaže...
knight kaže...
unimatrix001 kaže...

Molim te daj probaj dali imaš mogućnost vraćanja CSC regije natrag.

Iako ju ja ne bih vrato, jer koliko čitam po forumima ATO regija uvijek dobije prva updat-e. Tako je bilo sa GDR1 pa sa GDR2 i sad sa GDR3. Vjerojatno će onda i WP8.1 prvi za nju biti dostupan. Ali molio bih te svejedno samo provjeri dali možeš i dalje pristupiti tom meni u mobitelu nakon nadogradnje na GDR3.

15 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Kako izbrisati jednim potezom sve kontakte u imeniku na Lumii 920? Ne vidim nigdje takvu opciju. Frend je jučer čačkao po mom mobu i zabunom syncao svojih 300-injak kontakata tak da sad imam oko 500 brojeva u mobu. Neću valjda morat brisat jedan po jedan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WP8 - Općenito

kad će mi ponuditi gdr3 update, hoće li mi obrisati sve podatke iz mobitela?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Neće, sve ti ostaje.

12 godina
neaktivan
amater_2 kaže...
skank666 kaže...
Smooth Operator kaže...

Jesu. Imam GDR3 na 8x i nemam problema sa other folderom ili što je već.

Nemas problema jer imas interno 16gb..ja na 8s imam 4gb interne od cega mi ostalo nakon updatea na gdr3 i hard reseta oko 1.2gb. Instaliram aplikacije najbitnije i eto me na 400mb-a

Nije se nista poboljsalo ovim updateom..jos ni app koja je radila ranije i pomogla mi dosta s memorijom, shrink storage, vise ne radi, izlazi iz aplikacije stalno..

WP8 kao OS me sve vise odusevljava, a isto toliko me 8S kao mobitel sve vise zivcira iskljucivo zbog to problema sa memorijom. Izuzev toga je odlican..

15 godina
veki22 kaže...

Kako izbrisati jednim potezom sve kontakte u imeniku na Lumii 920? Ne vidim nigdje takvu opciju. Frend je jučer čačkao po mom mobu i zabunom syncao svojih 300-injak kontakata tak da sad imam oko 500 brojeva u mobu. Neću valjda morat brisat jedan po jedan?

e iz telefona pobrisati sve kontakte. ALi uvijek postoji i zaobilazni put. Upali PC, laptop ili šta već koristiš te odi na outlook.com. Tamo se logiraj sa userom i passwordom s kojim si aktivirao mobitel (Microsoft Account). Kad se logiraš u mail odi na PEOPLE HUB. Nadam se da znaš doći do tamo. U njemu imaš popis svih svojih kontakata (facebook, linkedin, skype, massenger itd). Budući da mobitel sinkronizira kontakte s PEOPLE HUB-om, teoretski bi svaki obrisani kontakt iz PEOPLE HUB-a trebao značiti da će isti nestati i iz mobitela. Za test pobroši SAMO JEDAN KONTAKT u PEOPLE HUB-u te provjeri dali je isti nestao iz mobitela. Vjerojatno mu treba neko vrijeme da sinkronizira HUB sa mobitelom. Ukoliko niti nakon 10ak minuta nije kontakt nestao iz mobitela onda ova metoda ne funkcionira na žalost. Ukoliko je nestao onda samo u HUB-u označi sve kontakte koje želiš brisati i obriši ih. Isti bi trebali nestati i iz mobitela.

Javi rezultate :)

15 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Hvala ti , budem probao to malo kasnije.

Sada me brine jedna druga stvar, sinoć sam stavio mobitel punit oko 10 navečer, oko 12 je pokazivalo da je pun, ištekam ga i nakon 2 videa na yt-u (možda 5, 6 min oba) preko wifi-a mi je baterija sa 100 pala na 66%, reko možda nije bio pun pa nisam pratio dalje.

Danas ga stavim punit, pratio sam kad je signalizirao da je pun, opet ga ištekam i nakon sat vremena čistog stand by-a (3g ugašen, wifi ugašen, lokacija ugašena, nijedan program u pozadini) baterija mi je pala na 66% opet.

Nemoguće da izgubim 34% baterija nakon sat vremena čistog stand by-a.

U čemu bi mogao biti problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Da ti možda ne vrti navigaciju u pozadini?
Dali si instalirao kakve aplikacije? Moguće da je problem u nekoj od aplikacija.
Ako nisi resetiraj telefon (soft restart)
15 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Ne vrti navigaciju u pozadini, sve je ugašeno i nijedna aplikacija se ne vrti u pozadini. Aplikacija naravno da imam.

Sad sam ga stavio punit opet, kad dođe do 100% ostavit ću ga i nakon pol sata vidjet stanje, ako opet padne onda ću probat soft reset. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Aj ga probaj drzat na punjacu i nakon 100% sve dok se punjac ne odhladi pa onda probaj, mozda je nekakva softwareska greska pa krivo pokazuje.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
17 godina
odjavljen
izzy007 kaže...
unimatrix001 kaže...
knight kaže...
unimatrix001 kaže...

Iako ju ja ne bih vrato, jer koliko čitam po forumima ATO regija uvijek dobije prva updat-e. Tako je bilo sa GDR1 pa sa GDR2 i sad sa GDR3. Vjerojatno će onda i WP8.1 prvi za nju biti dostupan. Ali molio bih te svejedno samo provjeri dali možeš i dalje pristupiti tom meni u mobitelu nakon nadogradnje na GDR3.

Evo provjerio za pristup CSC-u . Dostupno i dalje . Nemam potrebe vracati jer je sve kao i prije. 

Na brzinu sam sve sredio ( imao vremena na poslu , ipak ) i sad jos neke app-ove poskidati . Ne vidim nekakve bitne promjene osim nesto sitno brzeg otvaranja foldera sa glazbom i imenika . Zapinjanja nije ni bilo :) Dakle , tko hoce GDR3 , go for it {#}

15 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Izgleda da se zblesirao softver pa je krivo pokazivalo.

Puni se, u Battery Pro+ appu pokazuje da se puni (i ikona na status baru pokazuje utičnicu), tj piše charging i odjednom padne baterija sa 68% na 67%, a kao puni se.

Sad sam napravio soft reset, i aplikacija i ikona na status baru pokazuju da je puna baterija.

Zasad izgleda sve ok.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 22:57 (veki22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
unimatrix001 kaže...
izzy007 kaže...
unimatrix001 kaže...
knight kaže...
unimatrix001 kaže...

Evo provjerio za pristup CSC-u . Dostupno i dalje . Nemam potrebe vracati jer je sve kao i prije. 

Na brzinu sam sve sredio ( imao vremena na poslu , ipak ) i sad jos neke app-ove poskidati . Ne vidim nekakve bitne promjene osim nesto sitno brzeg otvaranja foldera sa glazbom i imenika . Zapinjanja nije ni bilo :) Dakle , tko hoce GDR3 , go for it {#}

Čim sutra dođem doma s posla i upogonim novu Sim karticu radim update na GDR3 {#}

Imam jedno pitanje za vas WP "iskusnjare" {#}.

Na kojoj regiji držite mobitel?  Neke aplikacije nisu dostupne za nas pa zato pitam.

Dali tu regiju postavite samo u mobitelu ili ju morate i u outlook.com prebaciti? I dali onda nakon što skinete željenu aplikaciju sve vratite na staro?

16 godina
izzy007 kaže...

Čim sutra dođem doma s posla i upogonim novu Sim karticu radim update na GDR3 {#}

Imam jedno pitanje za vas WP "iskusnjare" {#}.

Na kojoj regiji držite mobitel?  Neke aplikacije nisu dostupne za nas pa zato pitam.

Dali tu regiju postavite samo u mobitelu ili ju morate i u outlook.com prebaciti? I dali onda nakon što skinete željenu aplikaciju sve vratite na staro?

Postavi odmah na UK ili na meričku  {#} regiju i ne mjenjaj ju.

Postavi samo na mob-u.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 23:44 (amater_2).
17 godina
odjavljen
amater_2 kaže...
izzy007 kaže...

Postavi samo na mob-u.

Upravo tako . Meni je na USA sve osim CSC-a 

17 godina
unimatrix001 kaže...
amater_2 kaže...
izzy007 kaže...

Postavi samo na mob-u.

Kod mene je BiH region, a par puta sam mijenjao na US da skinem IMDB, TuneIn radio i sl. aplikacije koje nisu updateane otkako je aktivan store za BiH.

Mogu li se kupovati aplikacije na taj nacin?

16 godina
knight kaže...
unimatrix001 kaže...
amater_2 kaže...
izzy007 kaže...

Postavi samo na mob-u.

Kod mene je BiH region, a par puta sam mijenjao na US da skinem IMDB, TuneIn radio i sl. aplikacije koje nisu updateane otkako je aktivan store za BiH.

Mogu li se kupovati aplikacije na taj nacin?

Možeš. Možeš plaćati i PayPal-om.

HR i BIH možeš samo kreditnom karticom. 

17 godina
WP8 - Općenito

Samo da preporucim, ukoliko neko igra na mobitelu - prije 3 dana je izasao Dungeon Hunter 4.

Inace nisam neki gamer, a igranje na telefonu posebno mrzim zbog kontrola - ali ovo je zbilja igrivo i jednostavon za kontrolisanje.

Ne razumijem se bas u zanrove - nesto je kao RPG/Hack & Slash ili sta vec...mene kao neznalicu podsjeca na Diablo.

Free je, s tim da se doplacuju nekakvi dijamanti - jedino sto ne mogu skontati koliko je to neophodno da bi se napredovalo.

Tek sam poceo igrati i za sada do 8. levela sam dosao bez ikakvih problema i potrebe za placanjem necega.

Mada je i Ativ pogolem, volio bih da imam Lumia 1520 za ovo. :)

p.s. Igrati sa slusalicama - zbog atmosfere, koja se pokvari na vanjskim zvucnicima telefona.

http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/dungeon-hunter-4/8f8b4298-c9d9-4998-bf97-9d89e7c3e019?signin=true

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 11:33 (knight).

1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
veki22 kaže...

Puni se, u Battery Pro+ appu pokazuje da se puni (i ikona na status baru pokazuje utičnicu), tj piše charging i odjednom padne baterija sa 68% na 67%, a kao puni se.

Sad sam napravio soft reset, i aplikacija i ikona na status baru pokazuju da je puna baterija.

Zasad izgleda sve ok.

koji mobitel imaš? meni se zna desit tu i tamo da jednostavno stane punjenje na 60% i kad ga resetiram pokaže 100% ili pokazuje da je pun, iskopščam ga i odmah padne na 60%. opet ga resetiram i sve OK. :/ lumia 920

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
12 godina
skank666 kaže...
veki22 kaže...

Zasad izgleda sve ok.

koji mobitel imaš? meni se zna desit tu i tamo da jednostavno stane punjenje na 60% i kad ga resetiram pokaže 100% ili pokazuje da je pun, iskopščam ga i odmah padne na 60%. opet ga resetiram i sve OK. :/ lumia 920

To se i meni dogada na l820

15 godina
neaktivan
skank666 kaže...
veki22 kaže...

Zasad izgleda sve ok.

Isto Lumia 920, a i kolega ima isti problem sa 820. Možda se to riješi kad izađe gdr3 update. Meni je zasad sve ok.

Jel ima još netko sa Lumiom takvih "problema"?

16 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

od kada vam se to događa? meni negdje od ljeta...

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice