SE Xperia 1 vs. iPhone

poruka: 287
|
čitano: 67.903
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: SE Xperia 1 vs. iPhone
HCSC kaže...

Ovdje se govori malo o platformama malo o samim proizvođačima. Symbian ima skoro 50% smarthphone tržišta.

Ajde neka i OSX prestigne WM to opet ništa ne znači, nedaje uvid da je OSX na iPhone-u bolji OS naspram Symbian ili WM. Uzmimo običe dummy Nokia modela na S40 platformi koja nije smartphone i ima ih puno veči broj na tržištu, nego WM uređaja što ne znči da je zato S40 bolja platforma...

zato što većina proizvođača koristi win platformu, nokia ima symbian RIM blackberry ima svoj i OSX ... tj jedan samo uređaj iPhone ...

naravno da broj korisnika ne znači da je proizvod bolji (najčešće suprotno) ... samo sam ilustrirao da je valjda OS dokazan ako ga toliko ljudi koristi ...

A.
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

@artfull

koje ti gluposti pises, to je nevjerojatno. kakvo rezanje OSX-a? o cemu ti pricas? pa to nema veze s tim! to su dvije razlicite arhitekturei to je samo nazvano po tome. (isto kao i WM)

a sto se tice programa i "OSX" iPhone platforme, ajde mi reci neki suvisli program za nju. naravno, to ne postoji, ali ljudima poput tebe je bitno da postoji iPhone FRULA program kojim mozes svirat neke svoje gluposti.

inace, ja sam zagovornik windows mobile platforme.

i ove tvoje izjave koliko je prodano cega, tko ce koga stici itd. okaci macku o rep. sve ima svoju publiku.

ovo ce sad pokrenuti napade na mene, ali...

btw. evo jedna slika za vas iPhone fanove... :)

iPhone :) iPhone :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
HCSC kaže...

Ovdje se govori malo o platformama malo o samim proizvođačima. Symbian ima skoro 50% smarthphone tržišta.

Ajde neka i OSX prestigne WM to opet ništa ne znači, nedaje uvid da je OSX na iPhone-u bolji OS naspram Symbian ili WM. Uzmimo običe dummy Nokia modela na S40 platformi koja nije smartphone i ima ih puno veči broj na tržištu, nego WM uređaja što ne znči da je zato S40 bolja platforma...

zato što većina proizvođača koristi win platformu, nokia ima symbian RIM blackberry ima svoj i OSX ... tj jedan samo uređaj iPhone ...

naravno da broj korisnika ne znači da je proizvod bolji (najčešće suprotno) ... samo sam ilustrirao da je valjda OS dokazan ako ga toliko ljudi koristi ...

A.
 Evo sve ali ovo nikako ne shvatam?

Proizvodi koje ne koristi niko(ili jedna osoba, posto ne shvatam najbolje teoriju) su najcesce najbolji na trzistu?
17 godina
SE Xperia 1 vs. iPhone

Alo, ljudi, ajmo malo stat na loptu...

SE X1 ili I-Phone???

Ova dva ajmo ih tako nazvati "telefona" (iako su i milion drugih stvari) spadaju u dvije potpuno razlicite klase.

Po meni I Phone je multimedijalni telefon, mail, chat, video, MP3 player, otprilike u razredu sa N95 i slicnim mobitelima.

s druge strane, SE X1 je poslovni mobitel, u rangu sa HTC TYTN II, Blackberry series, Nokia E90, HTC Touch Pro ( by the way, ja imam Touch Pro).

Mislim da bi bilo pametno da ne mjesamo kruske i jabuke, u ovom slucaju, dva razlicita razreda telefona.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
SE Xperia 1 vs. iPhone

SE X1 mi nije toliko upečatljiva, rađe bi odabrao nešto sa "punom tipkovnicom" kao HTC Touch Pro.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Zašto? Pa nisu toliko različiti :)

0 0 hvala 0
17 godina
SE Xperia 1 vs. iPhone

Svi win mobile deviceovi koriste Win CE kao jezgru. Win CE nije napravljen samo za mobitele, nego se moze naci u jako puno drugih uredzaja, poput iptv uredzaja, ip telefonija i slicno. On se moze (skoro pa klikajuci check-boxove) ogolit i prilagodit da radi na gotovo bilo cemu. Zadnja vezija Win CE je 6, a Win Mobile 6.1 (zadnji mobile win) koristi Win CE 5, i daleko je od mogucnosti najnovijeg kernela.

OEM vendori pak uzmu ogoljelu verziju Win Mobile (recimo 6) platforme, i onda na njoj razvijaju svoje shell aplikacije, poput telefona, raznih playera i slicno. Uzmite da je win mobile sigurno godinu dana u zaostatku za zadnjim CE kernelom, pa da OEM proizvodzacima (HTC, AT&T, ...) treba sigurno 6 mjeseci da prilagode svoj software za najnoviju verziju win mobile-a, i dolazi se do znacajne "razlike" u primjenjenoj i dostupnoj tehnologiji.

U ovome takodzer mozemo vidjeti zasto su neki win mobile uredzaji "spori". Problem nije u OSu, nego u razvijateljima tih "shell" aplikacija, koji ocigledno fušare (neznam sto bi drugo rekao).

Win mobile takodzer mora imati najbolju mogucu podrsku za LOB (line of biz) aplikacije, sto sigurno stvara odredzene, drugacije zahtjeve nad host OSom od iPhonea i OSXa. Time se dosta smanjuju dodirne tocke tih uredzaja, i tesko ih je usporedzivati bez kontexta primjene.

To vise nisu telefoni, nego pravi kompaktni i prenosivi PC-i!

Iz moje developerske perskektive, win mobile je puuuuno vise "friendly" uredzaj za razvijanje aplikacija, pogotovo poslovnih, iako problemi nastaju zbog postojanja gomile hardwarea na kojemu se win mobile vrti. iPhone nema tih problema, ali razvoj aplikacija je pain-in-the-ass (objective C), koji je mozda (sigurno) pogodniji za igrice i slicne gluparije.

"A developer is a machine that converts coffee into code"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cromiki kaže...

a sto se tice programa i "OSX" iPhone platforme, ajde mi reci neki suvisli program za nju. naravno, to ne postoji, ali ljudima poput tebe je bitno da postoji iPhone FRULA program kojim mozes svirat neke svoje gluposti.

Frula je genijalna aplikacija!!!
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the universe. That makes us something very special. - Stephen Hawking
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2008 20:05 (vjeko).
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Engadget review

Our only major cautions before buying blind revolve around the lackluster reception in fringe areas of coverage and the lag / hiccups associated with WinMo 6.1. There's hardly anything more frustrating with a new handset than the inability to reliably make / take calls and the inability to navigate effortlessly around every nook and cranny of an operating system without four reboots per day. SE's Panels UI holds some real promise, but until it becomes more seamlessly integrated (meaning less lag in every respect), we can't say it's a game-changing inclusion.

In almost every other way, though, the XPERIA X1 shines. The battery life is stellar, the browsing in Opera is delightful, the VGA resolution is drool-worthy and the integrated camera isn't too shabby, either. This here truly is a case of matching up the pros and cons with your specific needs and determining which list outweighs the other. Now, if someone figures out how to get Android up and running on this thing, we wouldn't say a "wholehearted recommendation" would be too far from the realm of feasibility.

We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the universe. That makes us something very special. - Stephen Hawking

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Mozda malo OT, ali ima li ovaj iPhone 3G slot za SIM karticu?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

Ma Xperia je totalno razočaranje. Prekjuče sam se igra s njom na sajmu u Munchenu. Stvarno sam očekiva da će biti vrhunska stvar po specifikacijama al softver je grozan, sve je trzavo, odziv je super spor, ona je nespretna za držanje i korištenje, glavne tipkice su debilno raspoređene. Tipkovnica izgleda bolje od HTCove al nema tako dobar filing kao njegova. Još jednom se pokazalo da brojke i slike s neta ne znače ništa dok stvar ne uzmeš u ruke. Za touch screen uređaje jako je važna brzina odziva, da sve bude intuitivno i instantno a ne sa odmakom, ovako se totalno gubi smisao toucha.

Evo baš čitam review na engadgetu
koji potvrđuje ono šta sam već prije reka da Windoze na njemu grcaju u radu i imaju previše zastajkivanja, šta mu vridi šta su mu nakrcali miljun funkcija kad sve kilavo rade i kad OS nije prilagođen touch screen uprabi, tj sve u OSu osim panela koji su jedini prilagođeni touchu al trzaju
http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Neki se žale na štekanje sftwarea na xperii, za informaciju došao je update softwarea i sad sve radi ko podmazano. Evo

samo je malo kvaliteta loša

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SE Xperia 1 vs. iPhone

Da i ja napisem svoj komentar i obrazlozim malo neke stvari.Kao prvo moram reci da nisam neki fan Applea i iPhone-a i da sam dosad koristio Blackberry.Posto sam od prije par dana vlasnik iPhona i koristio sam svakakve smart telefone mogu samo reci da je definitivno najkompletnije rijesenje ipak iPhone.U krugu ljudi u kojem se krecem svi su navodno veliki eksperti i poznavaoci tehnologija i svi navodno trebaju ugradjene tehnologije tipa kamera od 5 Mpx,bluetooth,pisanje poruka in-motion u autu i sl.

Nisu to ljudi koji si ne mogu priustiti iPhone,nego su jednostavno žrtve prevelike fame koja se stvorila oko tog telefona,i u znak protesta odbijaju koristiti taj telefon jer je to "šminkerski gadget",a recimo SE Xperia 1 je kao super poslovni telefon za priznate biznismene i onaj tko ga koristi dozivjet ce ultimativno zadovoljstvo i orgazam prilikom koristenja istog.Isto tako,ima puno ljudi koji nisu informaticki osvjesteni,pa su ipak kupili iPhone da budu u trendu jer je to ipak iPhone trend i sminkerski brand.Isto tako ima puno sirotinje koja ima iPhone,a nemaju za "žvake".Sve su to žrtve marketinga.

Dakle da se vratim na temu.Ne preporucam kupnju tog Sony Ericssona iz jednostavnog razloga jer je to win mobile platforma i samo "touch screen" naspram "multi touch screen-a".Spor mobitel i jednostavno nezgrapan za koristenje.Sucelje nije user friendly,kad hoces kliknuti na ikonu programa,postoji mogucnost da slucajno pokrenes aplikaciju koji nisi htio,i sve djeluje nekako prebukirano i prenatrpano.Takodjer organski mrzim olovčicu za tipkanje po ekrančiću,pa to je nesto najodvratnije sto postoji.

Necu reci da je iPhone fantastican mobitel,ali je jednostavno najbolji za ono sto meni treba.Touch screen je fantastican.Prima naredbe i pokrece programe jednostavno fenomenalno brzo.Nema sanse da slucajno pokrenes aplikaciju koju nisi htio.Sucelje je brzo,reprodukcija mp4 filmova instantna,nema trzanja,sve se pokrece u sekundi.iPod player odlican,email je takodjer odlicno rijesen.Jedan dodir na ekranu i skidanje emailova jednostavno brzo kao u outlooku.Tipkanje po virtualnoj tipkovnici je jednostavno fantasticno zahvaljujuci multi touch ekranu.Bluetooth sam ionako koristio za spajanje slusalica.Ne znam,ali netko je rekao "ako hoces skinuti glazbu na telefon i programe,sve moras platiti na iTunesu".

Ovo je stvarno najsmjesnija izjava od poznavaoca "tehnologija".Pokrenete itunes,kliknete na svoju kolekciju mp3-a na disku,select all i drag and drop na ikonu vaseg iPhona u itunes aplikaciji.To je to.

Telefon je jednostavno receno fantastican za svakodnevno koristenje,primanje emailova i slanje,surfanje po internetu,imate Hot spot,imate iphone tarife od 2 GB,1 GB,kameru kao i 99% telefona na trzistu.Takodjer moram reci da ta kamera od 3.2 mpx na toj xperiji 1 je tesko smece kao i na iPhonu.Ako hocete kameru kupite si digitalni fotoaparat,jer sve te kamere na telefonima sluze za hitne slucajeve,ako bas trebate nesto uslikati,a ne da idu na izlozbu.Da skratim.IPhone moze sve sto i Xperia,cak i bolje,jer ti netreba olovčica za čačkanje po ekranu,nego sve radis pipkanjenjem prsta po ekranu koji je taman velik koliko i treba biti za pregledanje dokumenata i browsera.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2008 19:30 (Romano).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Romano kaže...

Da i ja napisem svoj komentar i obrazlozim malo neke stvari.Kao prvo moram reci da nisam neki fan Applea i iPhone-a i da sam dosad koristio Blackberry.Posto sam od prije par dana vlasnik iPhona i koristio sam svakakve smart telefone mogu samo reci da je definitivno najkompletnije rijesenje ipak iPhone.U krugu ljudi u kojem se krecem svi su navodno veliki eksperti i poznavaoci tehnologija i svi navodno trebaju ugradjene tehnologije tipa kamera od 5 Mpx,bluetooth,pisanje poruka in-motion u autu i sl.

Nisu to ljudi koji si ne mogu priustiti iPhone,nego su jednostavno žrtve prevelike fame koja se stvorila oko tog telefona,i u znak protesta odbijaju koristiti taj telefon jer je to "šminkerski gadget",a recimo SE Xperia 1 je kao super poslovni telefon za priznate biznismene i onaj tko ga koristi dozivjet ce ultimativno zadovoljstvo i orgazam prilikom koristenja istog.Isto tako,ima puno ljudi koji nisu informaticki osvjesteni,pa su ipak kupili iPhone da budu u trendu jer je to ipak iPhone trend i sminkerski brand.Isto tako ima puno sirotinje koja ima iPhone,a nemaju za "žvake".Sve su to žrtve marketinga.

Dakle da se vratim na temu.Ne preporucam kupnju tog Sony Ericssona iz jednostavnog razloga jer je to win mobile platforma i samo "touch screen" naspram "multi touch screen-a".Spor mobitel i jednostavno nezgrapan za koristenje.Sucelje nije user friendly,kad hoces kliknuti na ikonu programa,postoji mogucnost da slucajno pokrenes aplikaciju koji nisi htio,i sve djeluje nekako prebukirano i prenatrpano.Takodjer organski mrzim olovčicu za tipkanje po ekrančiću,pa to je nesto najodvratnije sto postoji.

Necu reci da je iPhone fantastican mobitel,ali je jednostavno najbolji za ono sto meni treba.Touch screen je fantastican.Prima naredbe i pokrece programe jednostavno fenomenalno brzo.Nema sanse da slucajno pokrenes aplikaciju koju nisi htio.Sucelje je brzo,reprodukcija mp4 filmova instantna,nema trzanja,sve se pokrece u sekundi.iPod player odlican,email je takodjer odlicno rijesen.Jedan dodir na ekranu i skidanje emailova jednostavno brzo kao u outlooku.Tipkanje po virtualnoj tipkovnici je jednostavno fantasticno zahvaljujuci multi touch ekranu.Bluetooth sam ionako koristio za spajanje slusalica.Ne znam,ali netko je rekao "ako hoces skinuti glazbu na telefon i programe,sve moras platiti na iTunesu".

Ovo je stvarno najsmjesnija izjava od poznavaoca "tehnologija".Pokrenete itunes,kliknete na svoju kolekciju mp3-a na disku,select all i drag and drop na ikonu vaseg iPhona u itunes aplikaciji.To je to.

Telefon je jednostavno receno fantastican za svakodnevno koristenje,primanje emailova i slanje,surfanje po internetu,imate Hot spot,imate iphone tarife od 2 GB,1 GB,kameru kao i 99% telefona na trzistu.Takodjer moram reci da ta kamera od 3.2 mpx na toj xperiji 1 je tesko smece kao i na iPhonu.Ako hocete kameru kupite si digitalni fotoaparat,jer sve te kamere na telefonima sluze za hitne slucajeve,ako bas trebate nesto uslikati,a ne da idu na izlozbu.Da skratim.IPhone moze sve sto i Xperia,cak i bolje,jer ti netreba olovčica za čačkanje po ekranu,nego sve radis pipkanjenjem prsta po ekranu koji je taman velik koliko i treba biti za pregledanje dokumenata i browsera.

Došao je update softwarea i nema više štekanja, usavršeniji je od iPhonea, ima veću rezoluciju ekrana i plus što iPhone pokraj njega meni izgleda ko bloket
My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Ako zelis imidž, kupi iPhone, u protivnom uzmi SE

Intel Dual 2 Core E8500, Ati Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pa i Xperia je lijepa, iako nema toliko jaki kontrast kao iPhone, ali većinom ljudi kupuju iPhon zato jer je šminkerski i možete se pravit pred prijateljima. Koji god da izabereš nečeš požaliit jer se radi o malim razlikama između performansi gdje pobjeđuje X1 !
What makes a good soldier, Is it his heart, or his maind?
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Svi papagajima koji neprestano ponavljaju "argument" iphone je za šminkanje neka pogledaju najnoviju usporedbu mobilni browsera i dokaz da iPhone već godinu ipo pruža najbolje iskustvo interneta na svakom koraku i da ga još nitko nije prestiga osim šta mu se G1 približija.

http://gizmodo.com/5090988/mobile-browser-battlemodo-which-phones-deliver-the-real-web

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

iPhone je fenomenalan uređaj!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Ma ja sam bio fan iPhonea ali sam onda počeo razumno razmišljati. Uzeo sam svoj se k550i i usporedio s iPhoneom i zaključio da ja imam 10x više koristi od njega nego od iPhonea. Koliko god zvučalo nevjerovatno ali je istina(šta će mi mob koji ne može snimit neki "fajt" Belji se, šala)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

Svi papagajima koji neprestano ponavljaju "argument" iphone je za šminkanje neka pogledaju najnoviju usporedbu mobilni browsera i dokaz da iPhone već godinu ipo pruža najbolje iskustvo interneta na svakom koraku i da ga još nitko nije prestiga osim šta mu se G1 približija.

http://gizmodo.com/5090988/mobile-browser-battlemodo-which-phones-deliver-the-real-web

Ja tu ne vidim usporedbu sa XperiomNeodlučan
Istina da je iPhone 3G u web browsingu nešto brži ali su razlike minimalne, samu stranicu xperia brže otvori, ali kasni možda sekundu za iPhoneom 3G u otvaranju slika
17 godina
SE Xperia 1 vs. iPhone

Što se sučelja tiče, bolje bi bilo uspoređivat iPhone sa HTC Touch Diamondom nego sa X1. Onaj ko ne želi iPhone to mu je bolje rješenje od SonyEricssona.

A i Touch HD uskoro dolazi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2008 14:21 (Hrco).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Moje mišljenje je da je za posao najbolja xperia a ko hoće multimediju neka uzme HTC Touch HD

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2008 14:26 (BORN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BORN kaže...
dgigibao kaže...

Istina da je iPhone 3G u web browsingu nešto brži ali su razlike minimalne, samu stranicu xperia brže otvori, ali kasni možda sekundu za iPhoneom 3G u otvaranju slika
Zar Xperia nije na Windows Mobile platformi? E pa ona je dobila ocijenu 3 iliti C ako se koristi Opera a IE bolje da ne vidiš kako je prošao.
Kako ti znaš da su razlike minimalne, gdje si vidio usporedbu?
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Subjektivnoo govoreći, ovdje se uspoređuje win mobile i OSX ... za rad na multitouch "smart phoneu" ...

trebati će još minimalno godinu dana da se pojave uređaji koji će biti zasnovani na win mobile 7 (ako se pojavi do tada) i koji će imati podršku za sve što OSX na iPhone-u sad podržava ... brojne multitouch gesture, zune (iPod) sučelje, itd ... 

U isto vrijeme realno je za očekivati novi iPhone za cca 6 mjeseci, novi OSX za cca 9 mjeseci, a v4 iPhonea za cca 16 mjeseci ako ne i prije ... dakle najvjerojatnije će apple opet biti u prednosti jednu do dvije generacije pred konkurencijom.

ako sam ispravno pročitao ovih dana ... 250 milijuna downloada aplikacija sa app storea u oko pola godine od otvaranja istog!! 7 miljuna uređaja u zadnja 3 mjeseca, do kraja godine očekuje se još približno toliko ... Ako to nije impresivno zaista neznam što je ...

Apple je u jedinstvenoj poziciji, ima svoj OS koji je blago rečeno najnapredniji komercijalni OS današnjice, ima svoj dizajn UIa i hardwarea, do sad su sudjelovali u dizajnu elektronike hardwarea (na razini komponenti, neke čipove, matične ploče itd). Kupovinom PA Semija i ovih dana, dovođenjem vrhunskih ljudi iz drugih firmi (najjačeg IBM ovog čovjeka zaduženog za razvoj powerPC platforme) imaju mogućnost već sad dizajniranja glavnih procesora za svoje uređaje.

Kad se na to doda vlastiti app store za koji svaki dan dolazi brdo aplikacija i koji je nevjerojatno popularan, te vlastitog dućana za ostalu multimediju koji je ionako odavno najpopularniji na svijetu (iTunes je broj 1 prodavatelj glazbe recimo) imaju jedinstvenu infrastrukturu i razvojno okruženje o kojem ostali mogu samo sanjati ... bojim se da konkurencija ima zaista noćne more ...

Apple ionako ima apsurdan rast za ovu industriju i za jednu tako veliku i zrelu firmu ... ako pogledamo što su napravili mobilnim operaterima (nitko nije dobio takve subvencije i toliki dio kolača i ustupaka) ili proizvođačima mobitela tj starim igračima (nokia, samsung, sony itd) sa svojim prvim modelom, nastavak je logičan.

Novi modeli će sve više ionako biti neka vrsta smartphone ova ... sa rastom tog segmenta rasti će i tržište za iPhone ... 30 do 50 milijuna iPhone a u narednih 18 mjeseci su projekcije ... to će već osigurati appleu dominantnu poziciju na tržištu uređaja (igraju u segmentu gdje su marže i zarada najveći).

Ulazak Della i "kompjuterskih" firmi na tržište motorole, nokije i ostalih je sljedeće (već su se najavili i iRiver i neki drugi marginalni igrači) ... Sony navodno već razvija svoj vlastiti OS ( i za kompjutere?!) ... i Microsoft otvoreno kopira sve od applea, nekoć samo software , sad i poslovnu strategiju ... međutim trebati će dugo vremena da se itko približi i napravi nešto slično ... 

Do tada, sve ove usporedbe su besmislene ... iPhone je zacementiran na vrhu ... duugo duugo vremena ... nije stvar u samim komponentama i nečijim laičkim percepcijama dizajna i kvalitete (da iPhone je i najkvalitetniji uređaj po istraživanju zadovoljstva korisnika, kao i apple računala među ostalim proizvođačima) Kad se stvari stave u perspektivu nije realno očekivati da itko može i napraviti bolji i korisniji uređaj u ovom momentu.

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dgigibao kaže...
BORN kaže...
dgigibao kaže...

Zar Xperia nije na Windows Mobile platformi? E pa ona je dobila ocijenu 3 iliti C ako se koristi Opera a IE bolje da ne vidiš kako je prošao.
Kako ti znaš da su razlike minimalne, gdje si vidio usporedbu?

17 godina
neaktivan

Da li znate tko je pomogao percepciji iPhone-a kao "fancy" uređaja?

Vi koji konstantno pljujete po njemu. Jer da to ne radite, za njim se ne bi digla tolika prašina i bio bi još samo jedan u nizu mobitela. A valjda ipak ima nešto u njemu da probudi malog vraga u nekima od vas..Belji se

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

Subjektivnoo govoreći, ovdje se uspoređuje win mobile i OSX ... za rad na multitouch "smart phoneu" ...

trebati će još minimalno godinu dana da se pojave uređaji koji će biti zasnovani na win mobile 7 (ako se pojavi do tada) i koji će imati podršku za sve što OSX na iPhone-u sad podržava ... brojne multitouch gesture, zune (iPod) sučelje, itd ... 

U isto vrijeme realno je za očekivati novi iPhone za cca 6 mjeseci, novi OSX za cca 9 mjeseci, a v4 iPhonea za cca 16 mjeseci ako ne i prije ... dakle najvjerojatnije će apple opet biti u prednosti jednu do dvije generacije pred konkurencijom.

ako sam ispravno pročitao ovih dana ... 250 milijuna downloada aplikacija sa app storea u oko pola godine od otvaranja istog!! 7 miljuna uređaja u zadnja 3 mjeseca, do kraja godine očekuje se još približno toliko ... Ako to nije impresivno zaista neznam što je ...

Apple je u jedinstvenoj poziciji, ima svoj OS koji je blago rečeno najnapredniji komercijalni OS današnjice, ima svoj dizajn UIa i hardwarea, do sad su sudjelovali u dizajnu elektronike hardwarea (na razini komponenti, neke čipove, matične ploče itd). Kupovinom PA Semija i ovih dana, dovođenjem vrhunskih ljudi iz drugih firmi (najjačeg IBM ovog čovjeka zaduženog za razvoj powerPC platforme) imaju mogućnost već sad dizajniranja glavnih procesora za svoje uređaje.

Kad se na to doda vlastiti app store za koji svaki dan dolazi brdo aplikacija i koji je nevjerojatno popularan, te vlastitog dućana za ostalu multimediju koji je ionako odavno najpopularniji na svijetu (iTunes je broj 1 prodavatelj glazbe recimo) imaju jedinstvenu infrastrukturu i razvojno okruženje o kojem ostali mogu samo sanjati ... bojim se da konkurencija ima zaista noćne more ...

Apple ionako ima apsurdan rast za ovu industriju i za jednu tako veliku i zrelu firmu ... ako pogledamo što su napravili mobilnim operaterima (nitko nije dobio takve subvencije i toliki dio kolača i ustupaka) ili proizvođačima mobitela tj starim igračima (nokia, samsung, sony itd) sa svojim prvim modelom, nastavak je logičan.

Novi modeli će sve više ionako biti neka vrsta smartphone ova ... sa rastom tog segmenta rasti će i tržište za iPhone ... 30 do 50 milijuna iPhone a u narednih 18 mjeseci su projekcije ... to će već osigurati appleu dominantnu poziciju na tržištu uređaja (igraju u segmentu gdje su marže i zarada najveći).

Ulazak Della i "kompjuterskih" firmi na tržište motorole, nokije i ostalih je sljedeće (već su se najavili i iRiver i neki drugi marginalni igrači) ... Sony navodno već razvija svoj vlastiti OS ( i za kompjutere?!) ... i Microsoft otvoreno kopira sve od applea, nekoć samo software , sad i poslovnu strategiju ... međutim trebati će dugo vremena da se itko približi i napravi nešto slično ... 

Do tada, sve ove usporedbe su besmislene ... iPhone je zacementiran na vrhu ... duugo duugo vremena ... nije stvar u samim komponentama i nečijim laičkim percepcijama dizajna i kvalitete (da iPhone je i najkvalitetniji uređaj po istraživanju zadovoljstva korisnika, kao i apple računala među ostalim proizvođačima) Kad se stvari stave u perspektivu nije realno očekivati da itko može i napraviti bolji i korisniji uređaj u ovom momentu.

A.

To što si napisao nije subjektivno, već potpuno objektivno. Da je više ovakvih ljudi na forumu, sam forum bi bio koristan. Sad je stvar da svaki thread nažalost prelazi u dječje prepucavanje.
Fenomenalan post.  Tko imalo zna o IT svijetu, svjestan je kako stvari stoje (to nisu djeca na ovom forumu koji kažu da je iPhone za šminkere i ostale glupe izjave). Sve lijepo rečeno bez neke infantilne pristranosti za neki proizvođač ili uređaj. Objektivno si opisao situaciju kakva jest, za to postoje argumenti, istraživanja, statistike itd.  i to ne može nitko pobiti.
Ili ipak može?(vidi dolje)Osmijeh
Core 2 Duo 6750 3.2GHz 4GB ddr2 800 MHz GeForce 8800GT 512 MB Gigabyte P35-DS3L Vista Ultimate
17 godina
neaktivan
cromiki kaže...

@artfull

koje ti gluposti pises, to je nevjerojatno. kakvo rezanje OSX-a? o cemu ti pricas? pa to nema veze s tim! to su dvije razlicite arhitekturei to je samo nazvano po tome. (isto kao i WM)

inace, ja sam zagovornik windows mobile platforme.

i ove tvoje izjave koliko je prodano cega, tko ce koga stici itd. okaci macku o rep. sve ima svoju publiku.

ovo ce sad pokrenuti napade na mene, ali...

btw. evo jedna slika za vas iPhone fanove... :)

Evo ti odgovor nekog tko valjda zna kako stoje stvari,  

OSX za iPhone je u principu MacOSX ... kernel i osnovne low level stvari ... WIn mobile 6, 7 ... su bazirane na Win Ce platformi, Vista, XP su bazirane na NT jezgri ... postoji mislim i Windows XP embedded koji bi bio recimo ogoljeni XP ... tema je prekompleksna, htio saa istaknuti da im je jezgra ista i da će s vremenom vjerojatno OSX na iPhoneu i na Macu i više sličiti ...

Windows CE je potpuno drugačiji operativni sistem, drugi kernel, nije ogoljena ili "izrezana" verzija desktop Windowsa. Uz to osim x86 podržava i MIPS, ARM itd ...

Xperia je očigledno vrlo dobar uređaj ... međutim , kao što sam rekao ... iPhone je replicirao one prednosti Maca na Mobile platformu gdje će vjerojatno biti još izraženije i bitnije, jednostavnost korištenja, lakoću, doslijednost, kvalitetu i dostupnost.

Ovo što je suvislo, što nije, me nije volja komentirati ionako neznaš o čemu pričaš ...

A.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.11.2008 20:15 (artfull).
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Kad će više Xperia u hrvatsku!!!???VičePlač

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

Šta je?!?! Da je nećeš možda kupit?Smijeh

Kažu da škola nije ztvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina... Sticks and stones may break my bones, but chains and whips exite me.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2009 20:58 (Hex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice