SE Xperia 1 vs. iPhone

poruka: 287
|
čitano: 67.905
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: SE Xperia 1 vs. iPhone
dejo6 kaže...
HCSC kaže...

za one koji neznaju to možete sa SVIM WM uređajima pa tako i SE X1

i sa većinom sonyericssona.
i da, može i preko bluetootha ako nema wirelessa ili usb kabela.
 Znači wireless router i to je to
My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
17 godina
SE Xperia 1 vs. iPhone

ako ideš preko kučnog wireless onda se možeš spojiti sa bilo kojim mobom koji ima WiFi podršku.

هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
17 godina
SE Xperia 1 vs. iPhone

tako je, ali samo u routing načinu rada (znači username i pasword ukucani u sam router koji onda ima 24 sata konekciju - ionako default za wireless). Bridge način rada nije moguć na iphoneu i vjerujem ni na WinMo

"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma (car)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dejo6 kaže...
pusic008 kaže...

Malo citam postove, i kladim se da 99% ljudi koji komentiraju protiv iphona u zivotu ga nije vidilo, a kamoli koristilo... Nijedan mobitel do sada napravljen nije ni blizu iphona.

Evo zasto to mislim. Iphone je krs kada se npr specifikacijama upoređuje sa npr. n96. No mi obicni ljudi koristimo upravo ono sto ima iphone 3g, a to je, muzicki player kvaliteta zvuka koju nece imati nijedan "obican" mobitel narednih bar 10god. Dalje safari preglednik, na kojem se jedinom da ugodno pregledati video, internet sadrzaj, i druge internet usluge. Ima gps koji moze na velikom ekranu itekako bit koristan, ima senzore pokreta, sto igre cini fenomenalnim. Ima touch screen, koji utjece na komfornost u upravljanju svega sto sam nabrojao.

Sad nedostaci, prvo spominju mms, ja kao i 99% korisnika u zivotu nije poslalo 2mms-a. Zatim kamera, imam kamere na mobitelima vec 7 8god, nisam uslikao 10slika s njima.

xperia ima najbolju kvalitetu zvuka među mobitelima i najbolju reprodukciju videa. a iphone ima najtiši zvučnik među mobitelima tako da iphone i glazba baš i ne idu zajedno.
 Nezz jesi li vidio ali napisao sam iphone 3g, na kojem je dosta poboljsan zvucnik, i sto se tice jacine zvuka zvucnika i kvalitete zvuka koju taj zvucnik daje. Istina "osnovni" iphone se nije bas mogao pohvaliti zvucnikom, ni po kvaliteti ni po jacini, ali apple je ispravio taj mali nedostatak u iphonu 3g. A sto se tice zvuka koji putuje proz slusalice, iphone je daleko iznad i nokie n96 i xperie, ako ne vjerujes uzmi i jedan i drugi i treci mobitel par dana pa ce ti bit malo jasnije o cem pricam...
Intel q6600 mbo asus P35 8gb DDR2 ATI 3870 512mb 1TB WD Samsung 2232bw Logitech G15 Logitech G7 Logitech X530 5,1 Laptop, acer 5730zg
17 godina
SE Xperia 1 vs. iPhone

Hm, osobno ga imam i turbo sam zadovoljan kvalitetom zvuka, ali to da je najjači glazbeni mobitel i je i nije istina. Ima jedan od najkvalitetnijih zvučnih procesora i uparen sa strašnim slušama daje puno bolji zvuk nego većina mp3 playera na tržištu (ne mobitela nego baš mp3 playera), a naravno odskače od konkurencije količinom svoje memorije pa kad se sve zbroji i oduzme uzima krunu, ali koliko sam imao prilike isprobati HTC touch HD koji je više exponiran kao poslovni mobitel nego kao multimedijalni player kod samog reproduciranja pjesama u mp3 formatu daje bolji zvuk od iPhonea što je pomalo žalosno.

Doduše na istom tom HTC-u trza video sa malo većim framerateom što kod iphonea nije slučaj, pa koliko god mob bio multimedijalno jak na jednom polju, pada na drugima, isto kao i iphone. Multimedijalni mob na kojemu možeš pustit bilo što ali nemožeš poslat drugima što je pomalo idiotski (napominjem ima mms, ali šalji ti mp3 pjesmu mmsom). Možda ameri i ostatak svijeta već uzimaju wireless kao prosjek a bluetooth im je zastario ali to kod nas hvala bogu nije slučaj.

"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma (car)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nCh! kaže...

Hm, osobno ga imam i turbo sam zadovoljan kvalitetom zvuka, ali to da je najjači glazbeni mobitel i je i nije istina. Ima jedan od najkvalitetnijih zvučnih procesora i uparen sa strašnim slušama daje puno bolji zvuk nego većina mp3 playera na tržištu (ne mobitela nego baš mp3 playera), a naravno odskače od konkurencije količinom svoje memorije pa kad se sve zbroji i oduzme uzima krunu, ali koliko sam imao prilike isprobati HTC touch HD koji je više exponiran kao poslovni mobitel nego kao multimedijalni player kod samog reproduciranja pjesama u mp3 formatu daje bolji zvuk od iPhonea što je pomalo žalosno.

Doduše na istom tom HTC-u trza video sa malo većim framerateom što kod iphonea nije slučaj, pa koliko god mob bio multimedijalno jak na jednom polju, pada na drugima, isto kao i iphone. Multimedijalni mob na kojemu možeš pustit bilo što ali nemožeš poslat drugima što je pomalo idiotski (napominjem ima mms, ali šalji ti mp3 pjesmu mmsom). Možda ameri i ostatak svijeta već uzimaju wireless kao prosjek a bluetooth im je zastario ali to kod nas hvala bogu nije slučaj.

Samo da malo ispravim, moze se i bluetoothom u iphone 3g slat podatci, jer ima ugradjen taj bluetooth mogul, potrebna je samo aplikacija za slanje fileova preko bluetootha. A jel imas "obicni" ili 3g iphone???
Intel q6600 mbo asus P35 8gb DDR2 ATI 3870 512mb 1TB WD Samsung 2232bw Logitech G15 Logitech G7 Logitech X530 5,1 Laptop, acer 5730zg
16 godina

imaš na GSM areni tablice sa glasnoćom zvučnika i kvalitetom zvuka pa pogledaj. kvaliteta zvuka je najbolja kod xperie, a zvučnik je 14db glasniji. to ti je više nego duplo glasnije.

17 godina
SE Xperia 1 vs. iPhone

3G nov novcati, ako se može prosvijetli me, ali čisto sumnjam, sve aplikacije za share na njemu koriste ugarađenu wireless karticu. Bluetooth modul postoji, ali mobitel podržava samo handsfree protokole, svi bluetooth file sharing protokoli na samome uređaju su nepostojeći, počevši od najrasporostranjenijeg A2DP nadalje.

Istina 14 db je golema razlika, svaki decibel je osjetno jači od prijašnjeg, ali čisto sumnjam da se pri maksimalnoj glasnoći zadržava kvaliteta zvuka te on apsolutno sigurno mora početi krčiti ako je odvrnut do daske, što na iphoneu nije slučaj (ali zato mu je max volume relativno tih).

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2009 21:06 (nCh!).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dejo6 kaže...

imaš na GSM areni tablice sa glasnoćom zvučnika i kvalitetom zvuka pa pogledaj. kvaliteta zvuka je najbolja kod xperie, a zvučnik je 14db glasniji. to ti je više nego duplo glasnije.

Ljudima kao ti neke stvari ni ne treba objasnjavat. Zar je neko reko da se iphone hvali jacinom zvucnika, svi pricaju o kvaliteti zvuka u slusalicama gdje mu xperia nije ni do koljena. Ako se pitas zasto, to je svjetski poznato, ako ti ne znas sta je to, tvoj problem, ja nisam taj koji cu ti to govoriti...

Ako nekom stvarno treba na iphoneu jak zvucnik kupit ce neke hi-fi zvucnike za svoj iphone, a o kvaliteti tih hi-fi, i njihovoj jacini necu niti pricat.
Zvucnik na mobitelu je kao sto vjerovatno i sam znas mal dosta, pa sto je veca glasnoca kod tog malog zvucnika gubi se kvaliteta zvuka. Ako ti nije ni ovo jasno zasto, googlaj, ja nisam taj koji cu ti objasnjavati...
16 godina
neaktivan
nCh! kaže...

3G nov novcati, ako se može prosvijetli me, ali čisto sumnjam, sve aplikacije za share na njemu koriste ugarađenu wireless karticu. Bluetooth modul postoji, ali mobitel podržava samo handsfree protokole, svi bluetooth file sharing protokoli na samome uređaju su nepostojeći, počevši od najrasporostranjenijeg A2DP nadalje.

Istina 14 db je golema razlika, svaki decibel je osjetno jači od prijašnjeg, ali čisto sumnjam da se pri maksimalnoj glasnoći zadržava kvaliteta zvuka te on apsolutno sigurno mora početi krčiti ako je odvrnut do daske, što na iphoneu nije slučaj (ali zato mu je max volume relativno tih).

Susjed mi ima iphone 3G, skino je neku aplikaciju za njega, i salje i prima pjesme video, sve zivo. Malo progoglaj sigurno ces nesto naci...
17 godina
SE Xperia 1 vs. iPhone

Hm aj ga pitaj ime pa ću potražiti dotičnu svojim metodama :D. Sve koje sam ja našao (trenutno korisim AirSharing) korite wireless.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nCh! kaže...

Multimedijalni mob na kojemu možeš pustit bilo što ali nemožeš poslat drugima što je pomalo idiotski (napominjem ima mms, ali šalji ti mp3 pjesmu mmsom).

Pa prije ćeš je poslati MMS-om nego preko BT-a!!! Meni je glazba sva u viskoj kvaliteti i nema šanse da idem nekom slati pjesme od 6-7 MB preko BT-a jer za to treba 5 min. najmanje...
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

App za BT se zove Bluesnow, ali to je još u razvoju i koliko znam ne daju je još na korištenje.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
vjeko kaže...

App za BT se zove Bluesnow, ali to je još u razvoju i koliko znam ne daju je još na korištenje.

Ma nije samo ta aplikacija, njemu je dosla na iphoneu, ona i jos nekoliko korisnih aplikacija, koje inace treba kupiti. Ima jednu aplikaciju moze snimati video u rezlociji ekrana u neogranicenom trajanju...
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2009 21:23 (pusic008).
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

To nema veze sa BT, ta aplikacije se spaja preko Wlan-a.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
vjeko kaže...

Kakvim wlanom, prebacuje se preko bluetootha na drugi mobitel koji nema wlan
17 godina
vjeko kaže...

I meni se čini. Aplikacija za snimanje videa se zove cycorder i radi pristojno, ali sa još uvijek smanjenim framerateom.
16 godina
neaktivan
nCh! kaže...
vjeko kaže...

I meni se čini. Aplikacija za snimanje videa se zove cycorder i radi pristojno, ali sa još uvijek smanjenim framerateom.
 Ma prebacuje fileove preko bluetootha npr na nokiu n73 koja nema wlan.
16 godina
neaktivan
pusic008 kaže...
dejo6 kaže...

Ljudima kao ti neke stvari ni ne treba objasnjavat. Zar je neko reko da se iphone hvali jacinom zvucnika, svi pricaju o kvaliteti zvuka u slusalicama gdje mu xperia nije ni do koljena. Ako se pitas zasto, to je svjetski poznato, ako ti ne znas sta je to, tvoj problem, ja nisam taj koji cu ti to govoriti...

Ako nekom stvarno treba na iphoneu jak zvucnik kupit ce neke hi-fi zvucnike za svoj iphone, a o kvaliteti tih hi-fi, i njihovoj jacini necu niti pricat.
Zvucnik na mobitelu je kao sto vjerovatno i sam znas mal dosta, pa sto je veca glasnoca kod tog malog zvucnika gubi se kvaliteta zvuka. Ako ti nije ni ovo jasno zasto, googlaj, ja nisam taj koji cu ti objasnjavati...
 Imao sam iPhone i sada imam SE X1,kao prvo slusalice se mogu zamjenit sa walkman verzijom slusalica koje su fenomenalne,jedino neprosvijetljen covjek moze reci da nisu. Jos bitnije je da vidim koliko vi imate potrebu koristit takvu vrstu mobitela (mislim sad jedan poslovan covjek trazi od moba da ima bombastican zvuk,ajd molim te...jer osim poslovnog covjeka takav mob si kupuju sminkeri zeljni paznje...), sta se tice zakljucne ocjene dajem prednost X1 jer je osjetno jeftiniji, pristupacniji, servisibilniji, ljepsi, a paneli su vrlo korisna funkcija. Kad smo vec bili kod zvuka i sl., mogu reci da ima i puno bolju kameru .
Death is not the end, she is a new beginning
16 godina
pusic008 kaže...
dejo6 kaže...

ali xperia ima i bolju kvalitetu zvuka od iphonea.
i zanimljivo je da prvi iphone ima bolju kvalitetu zvuka nego iphone3g
ima toga ovdije

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_x1-review-303p7.php

http://www.gsmarena.com/latest_features-review-171p2.php

16 godina
neaktivan
dejo6 kaže...
pusic008 kaže...
dejo6 kaže...

ali xperia ima i bolju kvalitetu zvuka od iphonea.
i zanimljivo je da prvi iphone ima bolju kvalitetu zvuka nego iphone3g
ima toga ovdije

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_x1-review-303p7.php

http://www.gsmarena.com/latest_features-review-171p2.php

Ovo su testovi ako dobro ne vidis vanjskih zvucnika, reko sam vec za njih da se iphone bas i ne hvali s njima, nit ih neko posebno hvali, mada ovi na 3g verziji nisu nimalo losi. Iphone se dici kvalitetom zvuka iz slusalica, govorim ovo vec 10-put, a to sto pojedini ljudi sporo kopcaju, nije moj problem...
16 godina
neaktivan
Salamander kaže...
pusic008 kaže...
dejo6 kaže...

Imao sam iPhone i sada imam SE X1,kao prvo slusalice se mogu zamjenit sa walkman verzijom slusalica koje su fenomenalne,jedino neprosvijetljen covjek moze reci da nisu. Jos bitnije je da vidim koliko vi imate potrebu koristit takvu vrstu mobitela (mislim sad jedan poslovan covjek trazi od moba da ima bombastican zvuk,ajd molim te...jer osim poslovnog covjeka takav mob si kupuju sminkeri zeljni paznje...), sta se tice zakljucne ocjene dajem prednost X1 jer je osjetno jeftiniji, pristupacniji, servisibilniji, ljepsi, a paneli su vrlo korisna funkcija. Kad smo vec bili kod zvuka i sl., mogu reci da ima i puno bolju kameru .
 Ja sam ince iz bih, u nas ovamo je cca ista cijena i jednom i drugom. Cijena im je cca4000kn.
17 godina
SE Xperia 1 vs. iPhone

ovaj interface na x1 mi je tako užasan....bljak

jučer sam overclockal WC-papir :P :P :P MSN> leo_labin@hotmail.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
leo_819 kaže...

ovaj interface na x1 mi je tako užasan....bljak

za razliku od iphoneovog, o kom ne treba posebno pricat...
16 godina
pusic008 kaže...
 Ovo su testovi ako dobro ne vidis vanjskih zvucnika, reko sam vec za njih da se iphone bas i ne hvali s njima, nit ih neko posebno hvali, mada ovi na 3g verziji nisu nimalo losi. Iphone se dici kvalitetom zvuka iz slusalica, govorim ovo vec 10-put, a to sto pojedini ljudi sporo kopcaju, nije moj problem...
 to su testovi zvuka u slušalicama, pročitaj šta tamo piše pa onda to komentiraj. jel toliko teško priznati da iphone nema najbolji zvuk.
16 godina
neaktivan
dejo6 kaže...
pusic008 kaže...
 to su testovi zvuka u slušalicama, pročitaj šta tamo piše pa onda to komentiraj. jel toliko teško priznati da iphone nema najbolji zvuk.
 Evo citam ponovo, nigdje ne vidim da se odnosi na zvuk slusalica. Ja nemam sta priznati, nit mi je namijera svadati se s tobom, zasto, skaci me se vise.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2009 22:51 (pusic008).
16 godina
pusic008 kaže...
 Evo citam ponovo, nigdje ne vidim da se odnosi na zvuk slusalica. Ja nemam sta priznati, nit mi je namijera svadati se s tobom, zasto, skaci me se vise.
 "In order to record the samples needed for analysis we use the M-Audio Fast Track Pro external audio interface, which has decent enough capabilities to allow testing even the most high-quality portable music players."
ukopča se taj uređaj u izlaz za slušalice i onda se testira kvaliteta. normalno da neće preko zvučnika to radit.
16 godina
neaktivan
dejo6 kaže...
pusic008 kaže...
 "In order to record the samples needed for analysis we use the M-Audio Fast Track Pro external audio interface, which has decent enough capabilities to allow testing even the most high-quality portable music players."
ukopča se taj uređaj u izlaz za slušalice i onda se testira kvaliteta. normalno da neće preko zvučnika to radit.
 ok ok, ocito nisi upoznat sa imenom apple, no dobro....kao sto sam reko neda mi se prepirat s tobom....pozzzz
17 godina
neaktivan
SE Xperia 1 vs. iPhone

iphone=iPod........al zvuk u slusalicama ovisi kakve slusalice imate........tu bi sony terbo bit u prednosti al vi taj bolji zvuk necete ni primjetiti prepirete se bezveze

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ali sony je u prednosti i iphone nema isti zvuk ko ipod. pogledaj malo testove.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice