e to je.. bio sam mijenajo sve postavke na eng. kako ti radi mango? ima kakvih smetnji zescih?
Ima nekih sitnih bugova ali nista strasno,uglavnom sve radi normalno i zadovoljan sam.Kad dode finalna verzija onda ce to bit to.Ak zelis updejtat mogu ti rec kak da to napravis.
da, daj linkove... e, kakvi bugovi?
Bing vision je zbugiran malo,IE mi se zna srusiti,znaci odem na bug.hr kliknem na bol forum,i kad kliknem teme u kojima sudjelujem zna me srusiti,a da to sprijecis moras drzat i otvorit u novom tabu teme u kojima sudjelujem ili bilo kaj drugo,onda te nebude izbacilo.
I zna zatrznut ponekad ali ful lagano kad ocu pogledat broj od nekog kontakta,ali to je ono milisekunda.Nemrem se sjetit kojih jos bugova ima,ma sitnice su to nista strasno.
Evo ovo skini http://dl.dropbox.com/u/17639565/Samsung%20Omnia%207.rar i tocno kak pise u pdf-u tak prati upute i sve ce bit uredu.
Sam pazi kad dodes do djela di trebas pokrenuti Windows phone OS 7.1 beta update tool,e tu umjeto tog toola pokreni ovaj provision.exe,dalje normalno prati uputstva.Nije tesko vrlo je jednostavno.
I najbolje bi ti prije backupa napraviti prvo hard reset telefona,tak da bude na nuli.
backup sam napravi u postupku ili moram sam?
Tocno po postupku sve radi kak pise.Inace ti ta aplikacija nedopusta napraviti backup jer nemas dev unlockan telefon,ali ova koju sam ti posalo je izmjenjean i ne provjerava dal ti je dev unlockan telefon tak da onda mozes najnormalnije napraviti backup,sam prati uputstva i sve ce ti proc bez greske.I obavezno hard reset prije backupa.
sad sam se jos neceg sjetio... slike si uploadam na skydrive (na mobu su samo one koje sam slikao s tim mobom) pa mi onda to mob povuce (valjda) na sebe... i sad kad idem gledat slike, prvi puta je trebalo malo pricekat da ih ucita (sliku po sliku), sad vise ne treba cekat ucitavanja pa me zanima jel on te slike negdje cacheirao u sebi i dali daljnje pregledavanje slika na ovaj nacin (znaci preko skydrivea) trosi promet?
to sam bio testirao tako da sam ugasio packet data i mogao sam normalno slike pregledavat pa me zanima jel to stvarno tako ili on non stop guta promet?
Ma ne ja ih nemam na sky driveu,pa kad ga ustekas na komp zune ti automatski slike povuce i spremi na komp,odi na documents,pictures i tam su ti slike od omnije.
Ma ne ja ih nemam na sky driveu,pa kad ga ustekas na komp zune ti automatski slike povuce i spremi na komp,odi na documents,pictures i tam su ti slike od omnije.
znam to... ja pricam o web albumima koje mi prikazuje u galeriji
Ja se baš danas vraćam autoputom iz Karlovca u ZG, i upalim prvo one gMpas.
Nema 3G-a pa sam bio na Edgeu, uglavnom:
- karte se užasno sporo loadaju
- određivanje položaja traje vječno
- dosta lagga scrollanje po karti
Nakon toga upalim one Maps od WP7 defaultne, koje btw nisam palio od kad sam raido update na NoDo.
- Odmah mi se mapa učita, a na Edgeu sam
- dodana nova funkcija directions koja mi omogućuje da nađem rutu do željene destinacije (to prije updatea nije bilo)
- karte i navigacija precizna u metar
- tekstualna objašnjena koje izlaze i skretanja treba napraviti (npr. izaći na izlazu Lučko, na autocestu Zagreb-Lipovac itd..)
- nimalo lagga kod scrollanja ili zumiranja karte
- jedini minus su malo lošije, s manje detalja i naziva ulica karte u odnosu na gMaps.
Ostao sam totalno PAF glatkoćom i jednostavnošću upotrebe navigacije na Maps aplikaciji, tako da je po meni ovo i više nego dovoljno dobra besplatna navigacija. Jedino nema glasovnih uputa, ali da se pretrpjeti, tako da moja iskrena preporuka WP7 kao navigacijskog uređaja.
Ček malo, imam samo pod MAPS to je vjerojatno to, GPS, ili ima još nekaj drugo?
Da, imaš mogućnost određivanja željene rute do destinacije, kao i praćenje tvoga položaja.
Znači baš Maps se zove aplikacija. Ako u njoj nemaš opciju directions moraš namjestiti postavke pod regional settings kao da si iz USA.
Da, imaš mogućnost određivanja željene rute do destinacije, kao i praćenje tvoga položaja.
Znači baš Maps se zove aplikacija. Ako u njoj nemaš opciju directions moraš namjestiti postavke pod regional settings kao da si iz USA.
Ah to, ma ne sviđa mi se uopće ta navigacija, imam osjećaj ko da imam google earth:D
Kaj jel ima još koja free aplikacija gps hvale vrijedna za skinut?
Čitam na netu da je izišel garmin za omniu, al nisam na marketu nigde našel...
Ah to, ma ne sviđa mi se uopće ta navigacija, imam osjećaj ko da imam google earth:D
Kad bi trebal mango doć, 9 mjesec?
Pozdrav, koje app preporučate i dal ima neki programčić ili kaj da mogu na home screenu imat ikonicu za brzo uključivanje/isključivanje WLAN-a da ne moram stalno u settings itd?
Kad bi trebal mango doć, 9 mjesec?
na ovome sajtu piše da izlazi sredinom 10 mjeseca, http://mourlife.com/mango-release-date-confirmedofficially-launched-in-mid-october-this-year/, i piše da će izać nove verzije mobitela, dvojezgreni highend mobiteli, i neki slabiji modeli, feature phones...
Jesi stavio mango?
ne jos...
ja ima problem sa wifi-em kad se konektujem na svoj wireless uvijek mi pise ''The phone couldn't reach the wifi network'' .Pokrecem omniu na 7392 (nodo cini mi se). Pomozite pls
Pozdrav, jel uspio ko od vas stavit navigon gps?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=919612&page=71
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=15985481&postcount=580
Ne znam ako ste vidjeli, izašla je službena Garmin navigacija ja WP7, cijena prava sitnica: 40$
@zvonac:
jel treba imati dev unlock za tu navigaciju? Jer vidim da treba petljati s deployanjem appsa, a nijedan deploy program ne radi ako nije dev unlockan tel.
Neg, kaj ima taj garmin skinut prek marketa, trial verzija?
http://www.wp7connect.com/2011/07/07/garmin-streetpilot-app-available-now/
Probal sam skinut, prek zune, al veli mi:sorry the requestet item is not avilable on your location
Iskreno, nisam je probao koristiti pa ne znam, zato što u trial modu nema navigacije, nego samo neke sporedne funkcije možeš isprobat.
kupio sam ija omniju 7 mobitel je ok .
nego morelimi itko rec molim vas kako se na ovom mobitelu pijesme koje skinem sa zuna stavljaju kao ton dolaznog poziva !
Cekaj sluzbeni mango ili si stavi sluzbenu betu.
Jel postoji da se nariktaju slova sa dijakritickim znakovima?tnx
Ne, eventualno možeš dobiti dijakritičke znakove za eka slova dugim držanjem tog slova, ali nažalost nema naših znakova.
U Mango updateu dolazi čitav niz novih jezika, kako za input tako i output, ali na žalost ne i Hrvatski. No dobro, možda se nađe neki slavenski jezik.
Ne, eventualno možeš dobiti dijakritičke znakove za eka slova dugim držanjem tog slova, ali nažalost nema naših znakova.
U Mango updateu dolazi čitav niz novih jezika, kako za input tako i output, ali na žalost ne i Hrvatski. No dobro, možda se nađe neki slavenski jezik.
Tko uopce koristi HR na mobitelu :)
Izderao sam se na tetu u T-Mobajla kad mi je isla promijenit jezik na HR kad sam kupio novi mob. Draga gospodjo, ne razumijem vam ja HR na mobitelima i racunalima :)
Slažem se, meni savršeno paše engleski, isto kao i na računalu. Kad vidim layout na HR izgubim se.
Jedino bi bilo zgodno da je moguće imati HR layout za tipkovnicu i autocorrect.
Evojedno pitanje za znalce - kako Omnijin Internet Explorer natjerati da automatski otvara web stranice prilagođene mobitelima? Npr. m.jutarnji itd,..? Jer što god napravim ne dobijam mobilnu verziju već običnu koju onda moram zumirati, micati lijevo-desno i slično?
Hvala!