Samsung Galaxy S2 umro

poruka: 12
|
čitano: 5.222
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S2 umro

Umro mi je Samsung Galaxy S2, pod garancijom.

U jednom trenutku se ekran ugasio, i prilikom ponovog pokretanja se zaglavio na Samsung Galaxy S II logu. Vađenje baterije nije pomoglo. Nije bilo moguće staviti ga u recovery mod (volume-up, menu, power), nego samo u download mod (volume down, menu, power). Pročitah da bi možda mogao pomoći ponovni flash originalnog firmware-a, ali nažalost nije. Uređaj i dalje ostaje samo na Samsung logou, download mod i dalje radi.  

Nisam ga root-ao niti modificirao prije ovog smrzavanja. 

Danas je odnešen na servis, Mobis, gdje mi odbijaju garanciju jer je " uređaj je neovlašteno softverski modificiran.". Kažu da bi popravak redovno koštao oko 2500 kn. Imate li kakav savjet za mene?

Znam da sam budala jer sam naivno odnio na servis umjesto da sam resetirao download count sa USB JIG-om, ali pretpostavio sam da će u Mobisu izaći u susret.

razmjenavjestina.org
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Samsung Galaxy S2 umro

Jesu ti rekli koji to popravak kosta 2500 kuna, da nije maticna otisla ako je tolko?

Ja sam nekad trebal skinuti drugi sluzbeni firm i flesati ga 2 puta za redom, jer u protivnom je isto ostal na logu. Znaci skini neku stariju verziju firma sa Sammobila i flesaj ga 2-3 puta, pa probaj.

A to da si isel na kartu da ti izađu u susret, na to u ovoj sugavoj drzavi zaboravi.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 umro

Vjerovatno je flash, ali kako oni to popravljaju ne znam. Ženska je spomenula matičnu, neki film na ekranu i još nešto. Pokupit ću ga sa servisa kasnije danas pa ću znati detaljnije. 

Mislim da modificiranje softvera nebi smjelo utjecati na garanciju za hardver. Svaki hardver koji može oštetiti softver bi trebalo izbjegavati. Mislim da Samsung Galaxy S2 nije takav. Naravno uvijek mogu posve legalno ići gaziti NAND flash dok ne crkne - ne koristeći "neovlašteni" softver i  tako dobiti pravo na X zamjena ploča, želim ukazati da ovaj sada sistem nije fair. 

Koji proizvođač i koji servis ne gnjavi oko 'neovlaštenog' softvera ako crkne , da znam što kupiti u budućnosti?

razmjenavjestina.org
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 16:15 (vrodic).
14 godina
protjeran
Samsung Galaxy S2 umro

Gle, ako ti je brojac u recovery-u pokrenut, to je njima znak da je gore flesano nesto sto nije sluzbeno, tj. neovlasteno.

Priznat ce ti garanciju takvog mobitela, jedino ako se dokaze da takav neovlasteni softwer nije uzrok kvara, ali to su iznimke ovde kod nas.

Kaj bi ti kupil u buducnosti? Znam da se Samsung moze bez problema vratiti na stock, isto kao i HTC, pa ti sad odluci.

Ajd javi kaj su rekli u servisu.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Za Samgung bez problema znači da treba imati USB JIG da bi se download count postavio na 0?

razmjenavjestina.org
14 godina
protjeran
Samsung Galaxy S2 umro

Ne treba ti nikakav JIG.

1. flesas stock firmware

2. ponovo samo rootas CF root-om

3. instaliras aplikaciju "Triangle away" kojom ponistis brojac

4. opet flesas stock firmware

5. "factory reset" da ponistis status i mob je ko iz ducana.

daniel
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Daniel, mobitel ne radi, radi samo download mode. Ni recovery ni ništa. Odin ne uspije flashati niti kernel, a bome niti puno veći Stock Firmware. Nije radio niti prije mog flashanja. Samo stoji zaglavljen na logu.

Meni BTW u servisu tvrde da mogu vidjeti da je mob modificiran i kad je resetiran sa JIG-om. U svakom slučaju ušao sam u prepisku s njima oko svojih prava, poslao i mail Samsung Hrvatska, a nakon toga pronašao i dragulj koji će me nadam se zaštiti definitivno:

EU direktiva 1999/44/CE. Uskoro smo u EU. Garancija će još vrijediti. Hvala bogu na EU i FSFE Legal teamu:

http://www.modmymobile.co.uk/category-blog/83-rooting-and-custom-roms-does-not-void-warranty.html

razmjenavjestina.org
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 20:18 (vrodic).
14 godina
protjeran
Samsung Galaxy S2 umro

Jel ti u download modu onaj zuti trokut nacrtani? Jer ako je, onda je to znak da je flesan neki neovlasteni software i mos ga jebat onda.

Vidi sliku;

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vjerovatno je, ne sjećam se jeli bio prije: Kada stisnem tu volume up, onda jasno vidim download count veći od 0.

Kažu da JIG to resetira, i da miče trokut. A kažu mobisovci (neznam jel to fakat tako) da mogu vidjeti i JIG resetiran mobitel. Kako god bilo mislim da to nije pravedno, i nadam se da će mi njihov razum i EU direktiva gore pomoći. Ako ne, onda neću kupovati samsung i bok.

Vidio sam zgodnih jeftinih Gigabyte mobitela za 1000 kn u Intersparu (http://mob.hr/recenzija-gigabyte-gsmart-rio-r1/) :)

razmjenavjestina.org
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 20:22 (vrodic).
17 godina
Postoji jedan način koji pomaže samo u slučaju kad ništa ne ide.

Spojiš mobitel na 24V (ovi obicni servisi ce ti besplatno to napravit), pregori mu matična i onda odneseš na ovlasteni servis.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
Samsung Galaxy S2 umro

Maticna kosta 1600kn jer toliko je meni bilo ali sam odnio u privatnika i popravio za 150 tako nesto

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Samsung Galaxy S2 umro

To ce to vrijediti za svaki brand, nema veze dal je Samsung.

Da, probaj odnesti u servis nek do kraja sprze maticnu, pa ga opet odnesi na servis, ali negde drugde. Mesc ili Europatrade, zavisi gde si ga sad nosil.

Za 1000 kuna imas rabljene S2 na Njusci, ja bi rađe to nego Gygabite. Izmjenis maticnu i dotovo.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice