Pitanje je jednostavno. Treba mi sto jeftiniji mobitel koji moze pristojno prikazivati mape s google earth-a. Cijena negdje do 1000 kn, bitno da ima sto veci ekran jer mi je to za staroga! 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nadam se da ima neku frstu mobilnog flat rate- a. inače se budete svadili, i to jako..
mozda neka touch nokia, besplatne offline karte, bolja pokrivenost
i kvalitetan uredaj, sigurno kvalitetniji i dugotrajniji od nekog androida za istu cijenu
There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
U Zagrebu bilo gdje kupujem. Iskreno receno, nemam pojma dal da uzmem na bonove ili neku tarifu. Mobitel bi sluzio sa sms, pozive i navigaciju u prirodi, ostalo nije bitno. Pretpostavljam da ce mi trebati internet za navigaciju pa mislim da bi bilo bolje u nekoj tarifi!
Uf, sad vise nisam siguran u nista... Zaboravio sam napomenuti da kad kazem navigacija ne mislim na obicni, kako bih rekao, GPS prikaz. Da sad ne objasnjavam zasto, stari bi to ISKLJUCIVO koristio za pregledavanje terena oko Knina, nikakva inozemstva niti aplikacije, gadgeti i ostala preseravanja , a posto to i nije bas 5th Avenue, trebalo bi mu nesto sto ima dobre snimke kao npr. s Google Earth-a, na njemu se odlicno vidi cijelo to podrucje. On sad trenutno koristi Google Earth na kompu al mu je to malo ne prakticno, pa bi mu bilo lakse da dok je na terenu da moze na mobitelu pregledavati to podrucje, odletiti na određene koordinate (da, to je isto jedan kljucni dio), stavljati oznake itd. Dali uopce ima na mobitelu neka aplikacija koja bi mu mogla pruziti sve to? Google Earth je savrsen za taj posao, samo sto ne znam dali ima neka mobilna verzija Google Earth-a!
jel on zna kolko ce mu to interneta trosit na mobitelu...mislim da bi bolje bilo kupit mobitel s ugradenim gps-om i da mu mobilna mreza samo pomaze da brze nade gps signal
koliko vidim njemu bi bilo najbolje uzet garmin navigaciju sa topografskim kartama jer neznam kako će na terenu baš lovit 3g signal da bi skidao karte sa google maps...
može se uzeti navigacijski uređaj ili neki smartphone sa gps-om i na njega instalirati navedenu navigaciju
Nisam isprobao ali mislim da ti se isplati pogledati ovo. Nabavi neki jeftinij mob s Androidom (čim veći ekran za te novce) i peri.
moraš znat da bilo kakva navigacija užesno ždere bateriju na mobu. ako ti tata mora puno pješaćiti tj biti po par sati daleko od autopunjača, možda bi trebao uzeti samostalni gps uređaj. mislim da sam negdje pročitao da garmini imaju najjače baterije. a od mobova navodno nokija ima najbolje baterije, al nisam imao nokiju pa ne znam...
nokia karte imaju i satelitski prikaz, dosta dobar, usporediv s google earth
i naravno ima cache, sto znaci da nece istu sliku skidati dvaput
symbian je i podosta stedljiviji na internetskom prometu od ostalih os-ova
tako da c7 ili ako stari ne voli touch bezvremenska n95 
a ako ekran nije toliko bitan, nokia 2710
nokia karte imaju i satelitski prikaz, dosta dobar, usporediv s google earth
i naravno ima cache, sto znaci da nece istu sliku skidati dvaput
symbian je i podosta stedljiviji na internetskom prometu od ostalih os-ova
tako da c7 ili ako stari ne voli touch bezvremenska n95 
a ako ekran nije toliko bitan, nokia 2710
Super ako ima satelitski pogled, nisam ovo znao. A za 'skidanje iste slike dvaput' se ne mora brinut ako nokija ima offline karte? Ili mozda grijesim, nemam pojma?!:)
a ulice su napravljene vektorski, a ne slike kao gmaps i manje zauzimaju, bolje se skaliraju i brze ucitavaju. a posto je nokia vlasnik navteq-a, kvalitetne karte su osigurane
There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
a- ha, kužim :)
u svakom slučaju decko treba uzeti u obzir i jako slabu pokrivenost 3g signalom u lici. samostalni gps uređaj ima svojih mana naspram smartphone- a ali ima i svojih prednosti.. jedna od njih je potpuna neovisnost o lokalnoj gsm i data mreži, gps signala barem ima svugdje. naravno osim u nekakvim klancima ili slično, ali tamo ionako nema nikakvog signala za mob. nokija sa satelitskim snimkama u cashe memoriji možda isto ne bi bila loša kao riješenje, samo bi se stari morao prethodno doma pripremiti prije odlaska na specifični teren- tj skinuti snimke baš tog područja
ako ce ti stari koristit navigaciju izricito za boravak u prirodi zaboravi na mobitele... baterija ode u par sati a pogotovo ako ce svako malo palit ekran za pregled polozaja, i nedovoljno jak prijem gps signala... tipa ako si u sumi, klancu ili nesto tako - no signalo!
profi rjesenja su ti jedini izbor ali to i kosta.. npr http://www.vrhunac.hr/oprema/kompasi-i-navigacija/navigacija-edge-800-bundle-hrm-cad.html
ja sam se takodjer neugodno iznenadio kad sam u nedjelju odlucio snimit rutu (ivine vodice - parking, velebit) i kad ono nema signala a ja na cca 1200m nisam u sumi, klancu, imam signala ali bilo je malo naoblacno tocno iznad nas.. sad jel ga to sje8alo ili nesto drugo ne znam ali cinjenica je da gps nije radio... e da, imam omniu7
Aha, znaci koliko sam skuzio, neki Android koji bi uvijek skidao karte s interneta ne dolazi u obzir zato sto nema 3g signala i zbog baterije? S obzirom na to, onda bilo kakav mobitel otpada a to bi znacilo da bi trebao uzeti neki samostalni GPS uredjaj. Moze neki link za nesto takvo pa da vidm kako to izgleda, s tim da nije preko nekih 1500 kn?
Pa cini mi se ok, samo ima tu jako puno modela pa mi mozete preporuciti jedan koji je inace najhvaljeniji? Da jos jednom istaknem koje su kljucne stvari koje MORA imati - da moze odletiti na odredjene koordinate i da ima detaljan prikaz terena kao otprilike Google Earth. Baterija ne mora biti nesto posebna jaka jer nece biti stalno ukljucen. Sto se tice ostalih opcija i "gadgeta" - ne moze stetiti, al bez ovih dvije koje sam naveo, ne dolazi u obzir! 
a najbolje možda da isprobaš za početak neku nokiju.. nađite nekoga ko ima takav mobitel pa malo prolunjajte po terenu po kojem se inače kreće na poslu, čisto da vidite da li imate problema sa signalom i tako. sve ovisi o tome gdje točno ide, u bližu okolicu grada knina recimo ili 20- 30 km?!?! takve stvari će te vi najbolje (sa)znati. možda mu bude dobra i neka nokija, sa jačom baterijom tko zna?!?
autonavigacije ti inače imaju dosta lošije ekrane u usporedbi sa mobitelima i općenito gledano, prilagođene su najviše vožnji po cesti. niti slika im nije nešto a niti detalji. i jedna napomena- ako se odlučiš za autonavigaciju obavezno moraš tražiti onu sa kartama hrvatske. mislim da je najbolja adriaroute
mislim nemoj misliti da te 'zamajavamo', jednostavno ti samo prenosimo ono malo što znamo. ja recimo imam jeftinu garmin auto- navigaciju i ekran i i grafika su 10 x gori nego na mobitelu.. malo istraži i na google i ovdje, malo na terenu sa različitim uređajima pa najbolje odluči sam.. 
Ma da, razumijem, problem je u tome sto ja stvarno nisam upucen ove stvari tako da mi mozete reci sta god zelite ja cu reci ok!
Da, upravo sam se i bojao toga, svi ti samostalni GPS-ovi mi se ne cine bas detaljni jer vecinom sluze za auto navigaciju koja meni ni u kojem slucaju ne odgovara! Al dobro, probat cu onda neku nokiju ili tako nesto, nema mi druge... Probat cu naci ovu N8 u nekoj tarifi s internetom, a sto se tice 3g signala, po vasim rijecima sam zakljucio da se nokijine mape jedanput skinu i to je to! To mi se ne cini lose, ali jos cu se raspitati tu u Tele2 ili T-mobile-u. U svakom slucaju hvala na pomoci! 
je8iga, ona navigacija sto sam ti je linkao ne koristi karte koje koristi i autonavigacija... ove su puuuuno detaljnije i sa iscrtanim svakim puteljkom.... namjena je pretezito za bicikliste ali i tebi bi posluzila.. samo, ipak to kosta malo previse.