IPhone 3G i baterija

poruka: 26
|
čitano: 15.831
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
IPhone 3G i baterija (problem)
pitanje

Imam jedan mali problem.

Prije 3-4 dana sam dobio iPhone 3G (kupljen u italiji, legalno otkljucan).

Na onoj konferenciji, Steve Jobs je rekao da baterija drzi do 300 sati u Standby modu.

Kad sam tek dobio mobitel, prvih 2-3 sata mi je bio stalno na punjacu, dok sam ja po njemu "cackao". I nakon toga sam pustio da se napuni do kraja.

Ne znam ima li to veze s i cim, jer sam slicno bar 100 puta radio na svojoj Nokiji 6233, ali evo problema:

Primijetio sam iz prve da mi se baterija abnormalno trosi. ujutro sam je napunio do kraja, a mobitel je cijelo vrijeme bio na Standby modu. Navecer mi je poceo svirat alarm da mi je baterija na 10%.

E sad, tko je kriv? Ja, jer sam praznu bateriju "mucio" 2-3 sata iz pocetka, ili je to do same baterije?

Hvala puno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: IPhone 3G i baterija (problem)
koliko baterija ima mAh? vjerojatno je do baterije i samog iphona(koji je po meni shrot). daj malo napisi kak ti se dopo taj iphone. ja ga mislio uzet ali kad cuo komentare odusto i kupio htc diamond
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
IPhone 3G i baterija

Čuj pusti da se baterije formira, treba joj jedno 3-4 potpuna pražnjenja  pa potom potpuna punjenja da se baterija formira i nakon toga bi ti trebala normalno raditi naravno ako nije kakva greškau samoj.

...benko, moje ti je rađe da si uzmeš HTC, boklji je uređaj sviše mogušnosti, a na tebi je što želiš i trebaš.

هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: IPhone 3G i baterija
autorov komentar

Ni sam neznam koliko mAh ima baterija, ne bi se cudio kad bi stavili neku staru NiMh bateriju, samo da ustede koji dolar, al dobro.

Mogao sam uzet i neki drugi mob, ali nisam ja tip kojem trebaju sve sitnice, nego samo malo sminke, i to je to (nemojte zamjerit) :D

Ovako sam napravio sinoc (nije mi jasno zasto i kako, ali evo):

Bateriju sam pustio da se isprazni do kraja (sve dok se mob ne ugasi). Bilo je oko 11 sati navecer.

Odmah sam ga stavio punit (na struju, a ne na komp).

U jutro je baterija bila puna, i na slici baterije se pojavio mali konektor (to je znak da je baterija puna).

Baterija je bila hladna, i ja sam, onako, testa radi, iskljucio iz struje punjac i opet ukljucio.

Slika baterije na ekranu je puna, a onaj mali indikator govori da se baterija puni.

I vec dva sata tako. Ne znam sta mu je.

17 godina
neaktivan
IPhone 3G i baterija

Za pocetak iskljuci 3G i postavi ga samo na GSM

"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
IPhone 3G i baterija

1.Ako mislis na onaj konektor u desnom kutu (onaj gromic mali) on je uvijek tu dok je uređaj spojen na usb,punjac

2.Moras ugasit 3g i wifi on trose bateriju kao ludu,ja surfam sa wifi-om nekih pola sata i potrosi mi oko 20% baterije...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Iskljucivanje 3G-a je prvo sto sam napravio prvi prvom paljenju mobitela.

Wi fi ne koristim, a eto, sad kad sam ga i upalio, nakon pola sata jutjuba i 8% baterije, baterija se ispraznila.

Da, mislim na taj gromicic. Kad je mob spojen na USB, punjac, prikazana je munja, a kada je baterija puna, prikazan je mali konektor (umanjena verzija ovoga: http://www.bug.hr/slikeid/cache/91509-54209.jpg_161_200_FalseFalse.jpg)

Meni je pokazivalo da je baterija puna, i onda kad sam iskljucio i opet ukljucio punjac, prikazana je munja.

Evo sad opet je baterija prazna, idem pricekat da se malo ohladi, i stavit cu mobitel punit.

To ce mu bit cetvrto punjenje, vidit cemo rezultate.

Imam neki cudan osjecaj da ovo sto se događa nije normalno. Pa baterija bi na standby mofu morala bar dva dana drzat, ovdje ne drzi ni 10 sati.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Evo, nakon ponovnog punjenja (mislim petog po redu), baterija traje malo duze. Mozda dva sata duze (isto cijelo vrijeme na standby).

Tako cu napravit jos nekoliko puta, i vidjet oce li trajanje ostat isto.

Bit cete obavijesteni Smijeh

17 godina
neaktivan
inace ti ppc-ovi trose puno,morat ces se naucit da ga svaku vecer stavisna punjenje. evo moj htc diamond izdrzi 2dana ak ne radim puno na njemu, ali posto se nemrem prestat igrat sa njim svaku vecer ga punim.
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ma nije problem u punjenju, punjac i struja su mi stalno dostupni, ali mi je cudno to sto je Jobs rekao da baterija traje do 300 sati u Standby modu. Ajde, recimo da je lagao, pa da drzi 100 sati. Ali meni ne drzi ni 10

17 godina
IPhone 3G i baterija

Sad neznam što je Jobs rekao, ali više manje svi kad daju takve rezultate o autonomije baterije daju iz rezultata napravljenim u idealnim (čitaj pa nerealnim uvjetima za nas) što znači max. jačina signala, vjerojatno rad samno na 2G mreži i apsolutni nikakvo čačkanje po mobitelu + da su ti sve ostale konekcije isključene, WiFi, bluetooth.

هردسري & سبيدسري
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2008 13:36 (HCSC).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

1.) Wifi je iskljucen

2.) Bluetooth je iskljucen

3.) Location Services je iskljucen

4.) Push gluposti su iskljucene

5.) Mobitel je u standby nacinu rada kratkim pritiskom na standby tipku.

E sad, ono sto ja ocu rec je da ne mora bit istinito ono sto je Jobs rekao. Ali ajmo rec da je lagao, pa da se radi o 100 sati rada na cekanju (dakle, smanjio sam tri puta), svejedno, meni baterija ne traje vise od 10 sati (po novome 12).

Imam cudan osjecaj da je greska u bateriji. Znam sve sto trebam znat o autonomiji baterije na iPhonu, i ovo mi je definitivno premalo.

Kao sto si rekao, pustit cu je da bude ukupno 10 potpunih punjenja i praznjenja da se baterija formira. Ako opet bude isto, ne znam sta cu.

17 godina
IPhone 3G i baterija

Mislim da 10 puta i nije potrebno, dostatno je 3-4. A ako imaš garanciju pravac Italija i vjerojatno ti ne gine servis, jer kako i sam znaš, sam bateriju ne možeš mijenjati/vaditi.

هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
IPhone 3G i baterija

Neznam,nemam iphone 3g ali meni first gen perfektno radi u stanby-u radi oko 2 dana ja mislim i bude onda oko 20% baterije, a vako relativno brzo potrosim jer puno sam na wifi-u i slusam puno muzike...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Jesi li proba da ga nadogradis na v2.1? Detaljan opis nadogradnje je ovde:

http://www.winsupersite.com/reviews/iphone21.asp

[Edit-Proceduralno :) ]

Kaze:

Significantly better battery life for most users. This I have not experienced. The iPhone 3G (and to a lesser extent any iPhone 2.x-equipped iPhone/iPod touch) gets significantly worse battery life than its predecessors. How bad is "significantly worse"? (Ovo je "bitno") Best case, you'll need to charge the phone every single day. And if you really use the thing, you won't make it through the day. It's bad. Really bad. 

"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2008 1:27 (Lazarus Long).
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Jesi li proba da ga nadogradis na v2.1? Detaljan opis nadogradnje je ovde:

http://www.winsupersite.com/reviews/iphone21.asp

[Edit-Proceduralno :) ]

Kaze:

Significantly better battery life for most users. This I have not experienced. The iPhone 3G (and to a lesser extent any iPhone 2.x-equipped iPhone/iPod touch) gets significantly worse battery life than its predecessors. How bad is "significantly worse"? (Ovo je "bitno") Best case, you'll need to charge the phone every single day. And if you really use the thing, you won't make it through the day. It's bad. Really bad. 

Ja uvijek cim izađe Pawn za novu verziju updatujem,o baterji neci nista reci,meni ga problem nije uopce punit,jer mi je uvijek u đepu i cim dođem kuci odma ga zabijem u dock
Meni baterije nema za koji sat jer cijeli dan koristim wifi...
Naravno svjetlost je vazan faktor meni je pri dnu negdje,neznam sta vise kazem nije mi bas baterije briga velika...
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Kad sam dobio mob, bio je 2.0.2 na njemu.

Mozda i nisam trebao nadograđivati. Ali cim sam procitao da rjesava probleme pucanja veze i produzuje trajanje baterije, bez razmisljanja sam ga stavio, odmah nakon aktivacije.

Mozda ce Apple nesto smislit u medjuvremenu.

Ok, saznao sam dosta stvari, ali ima jos jedno pitanje koje stoji jos od pocetka.

Kako sam naveo, cim sam prvi put upalio mob, prckao sam po njemu nekoliko sati dok je za to vrijeme on bio na punjacu. Nakon toga sam pustio bateriju da se napuni do kraja, i od toga trenutka sam jedno 15-ak puta ponovio proces isprazni do kraja - napuni do kraja - isprazni do kraja.

E sad je pitanje, da li sam time mogao ostetiti bateriju? Da radim tako svaki dan, vjerojatno da. A mene zanima je li stvarno tih nekoliko sati moglo utjecati na trajanje baterije?

Ako odgovor bude ne, ostaju mi dvije stvari: ili je baterija neispravna (desava se) ili moram cekat novi update.

17 godina
neaktivan
IPhone 3G i baterija

Ja sam na 2.1 i koristim skoro neprestajno wifi ali ne desava mi se da mi se ikad do kraja isprazni,ja bi rekao da je do baterije a battery life inace jest problem kod iphone-a nije prvi mob naravno i vecina ljudi rijesi to tako sto kupi dvije baterije i kad se jedna isprazni,swap i gotovo,ali posto iz nekog neopisivog razloga iphone-u bateriju mogu samo mijenjat oni njihovi radnici to nemoze se radit...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
IPhone 3G i baterija

ja imam stari iphone,prvih nekkoliko dana baterija je trajala tek 10-ak sati,nemoj dase brines sa svakim punjenjem baterija ce ti trajeti sve duze,moja sada traje oko tri dana.

spindoc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Napunio sam ga vec 20 puta, i meni se cini da baterija traje sve krace, a ne sve duze.

Mislim da je u pravu bio Lazarus Long sa svojim linkom.

Zapravo, 99% sam siguran. Prihvatit ću to kao rješenje rasprave.

Hvala svima.

17 godina
neaktivan
IPhone 3G i baterija

Lijepo se logiraj na www.mackorisnik.com forum i tamo ces sve rijesiti s ljudima koji znaju o cemu pisu, tj. imaju iPhone u malom prstu. Ovaj forum, pokazalo se nije za to.

Core 2 Duo 6750 3.2GHz 4GB ddr2 800 MHz GeForce 8800GT 512 MB Gigabyte P35-DS3L Vista Ultimate
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Evo mene opet, ali sad mi vec nista nije jasno.

Testa radi, napunio sam iPhone do kraja i iskljucio ga (u doslovnom smislu rijeci).

Mislio sam, ako mi na standbyu baterija ne drzi niti jedan dan, ako iPhone bas iskljucim, mozda ce drzat nekoliko dana, dok se "sama" ne isprazni (u bivse Nokia 6233 kad bi bateriju napunio do kraja i iskljucio mob, ispraznila bi se "sama" nakon nekog vremena)

Iskljucim ja mob navecer, ujutro ga upalim, kad ono baterija na 10%.

Ne razumijem.

15 godina
neaktivan
IPhone 3G i baterija

Evo mog problema, iPhone mi bude na punjacu, i iskljucim ga kad je pun, otvorim neku aplikaciju i za nekih 2 - 5 min iPhone se ugasi, nekad ga nemogu upaliti jer je baterija kao potpuno prazna, a nekad ga upalim s 1% baterije? jel zna netko kako da ovo popravim.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
IPhone 3G i baterija

Isključi 3G i baterija će ti trajat 3x duže. Kad ti zatriba brzo surfanje netom uključiš ga u 3 sekunde.

More Li...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uvijek mi je 3G iskljucen i wi-fi i sve, ali baterija mi traje 2 -5 minuta s 100% padne na 0 ili 1% kad sam recimo u nekoj igri.

17 godina
neaktivan
IPhone 3G i baterija

Odnesi ga na servis!

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice