Imam Youtube kanale, imam zaradu od njih i isplata ide na Adsense.
Sa Adsensa zatražim ispalutu na devizni od ZABA-e, platim porez i doprinose (drugi dohodak) i to je funkcioniralo do tamo negdje sredine 2021.
E onda Google javio da se mora ispuniti neki upitnik oko poreza za Ameriku i pošto je RH jedina u EU koja nema još sporazum za izbjegavanje duplog opoerezivanja - udaraju mi 30% od sve zarade koju su mi donijelo Amerikanci.
Da sada ne idem u detalje oko 1/4 mi uzmu samo radi toga (na svakih 1000€ uzmu 250€ i onda ja još RH porez i ne dobijem niti 500€)!!!!
Dakle ne mogu više tako dalje i prestao sam tražiti isplatu i gomilam novce na Adsense računu eto već skoro godinu dana i čekam da se senilni Biden ili tko već sjeti potpisati taj ugovor sa RH - pogotovo sada kad smo maknuli vize.
Jel ima netko neku ideju kao to premostiti??? Razmišljao sam da prijavim adresu u Sloveniji, jer Google samo pošalje kod za verifikaciju na tu adresu (imam nekoga tko može primiti poštu) - mislim da me nitko nikada nije tražio dokumente. Ne znam više dal moram neke dokumente priložiti tamo kad popunjavam taj "tax form" - davno sam to popunjavao.
Neka ideja? Molim bez odseli se i sl. Baš imam problem radi sporosti politike dviju država.