Mp3 media player za smartphone

poruka: 11
|
čitano: 3.627
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 mjeseci
mp3 media player za smartphone

hi,
trazim vec duze vrijeme neki media player
za android smartphone u kojem cu imat muziku
u folderu spremljenu.
Uvijek isti problem imam na bilo kojem media
playeru na mobitelu , kada je neki orginalan
album poput npr. the clash london calling
koji se nalazi u folderu onda je sve ok,
folder mi je u music library odem tamo kliknem
na folder the clash london calling i odaberem
pjesmu unutar njega koju hocu slusat.
Medjutim imam foldere na laptopu sa muzikom u kojima
nisu orginalni albumi vec npr. dam ime folderu
Techno i unutar njega mi se razne stvari nalaze,
kada takav jedan folder prebacim na mobitel
onda se u music library ne nalazi taj folder i ne mogu na
njega kliknut i odabrat pjesmu kao kod orginalnog
albuma vec mi se samo pjesme pojave i onda su sve razbacane i pomijesane jedna s drugom , pa ne znam kako nac koju zelim, znaci ja bi htio da su mi i ti folderi sa raznim stvarima ko i orginalni albumi u jednom folderu
da kliknem na taj folder npr. techno i odaberem stvar ,
koji media player bi trebao skinut?

0 0 hvala 0
12 godina

probaj Music Folder Player...

nisam osobno probao, ali zvuči kao nešto što opisuješ (i ocjena je 4.6 na Store-u)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pi Music Player ima sve to i još puno više:

https://play.google.com/store/search?q=pi+music+player&c=apps&hl=en

Tigar Krezumica
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Mp3 media player za smartphone
Preporuka od mene za AIMP. Da se sve to podesiti. Besplatan je i bez ikakvih reklama. Lp

0 0 hvala 0
15 mjeseci

hvala na odgovoru
budem probao, inace
nasao sam i ja jedan ,poweramp koji prikazuje foldere sortirane,
samo kaj mi kod njega smeta sto mi ne pise cijeli naslov
npr. pjesma 23 prosinac pise mi samo prosinac bez 23,
onda recimo imam vise stvari od david bowiea i ne vidim naziv pjesme
vec samo npr. david bowie m umjesto david bowie modern love,
tako da ne znam kod nekih koja je koja stvar, mozda je stvar u tome
sto imam besplatnu verziju powerampa,mozda da kupim full verziju
od 7.50eur ne bi toga bilo , ne znam

0 0 hvala 0
15 godina
Sve to možeš riješiti s mp3 tag editor softverom (npr. https://www.mp3tag.de/en/)
Za ime albuma upišeš ime foldera (ili što god želiš) i ujedno središ imena pjesama. Nakon toga će sve raditi onako kako želiš u svim mp3 plejerima.
16 godina

-ovako, .. ono 'zašto' ti 'originali' rade ok, kako želiš, dok kompilacije-pirat ne.. to je stvar postojanja baze, podatci-naslovi.. i u slučaju mp3 id-tagovi kao i playliste, playeri koji to sve odavno podržavaju.

-kad imaš original, bez tagova, player provjeri i pronađe online u bazi, kad nije takav original-tvornički, kad je kompilacija, tad takav popis ne postoji za albume.. tad sam moraš stvoriti listu-popis-podatke, slike albuma ili što god ti padne na pamet kao tip-žanr pjesme, godinu izdanja itd. .. kao i redosljed izvođenja, abecedno, albumski po redu tracka, random-mix.. koji služi upravo tome da ne slušaš istim redosljedom milijun puta jer i to dosadi..

-to sve rade id tag editori, playeri podržavaju i sve tad pripremiš na računalu, natipkaš.. i kreiraš playlistu, kao najzgodniji fičer koji to riješava, a ako player koji koristiš na mobitelu-tabletu-uređaju.. ne podržava playliste sigurno podržava nešto od tog, način sortiranja pri čemu i on može čitati tagove i umjesto samo po abecedi sortirati po takvom internom podatku, npr redosljed s originalnog albuma, mada to kao ime samog filea ne vidiš, tj tag je interni dio u mp3 fileu, dodatni dio header-podataka i neovisno podržava li player liste sigurno podržava mp3-tagove ..

-na računalu, os kao win, noviji-moderni.. podržavaju sve to već direktno na nivou osa, pa juzer ni ne primjećuje kako to radi, npr čim uđeš u folder sa slikama promjeni se način prikaza sadržaja sukladno slikama, kad uđeš u folder s glazbom, promjeni se upravo za tu namjenu, za prikaz tagova .. metapodatci unutar filea. .. i možeš sortirati po bilo kojem od za to logički ponuđenih kriterija, ne samo abeceda, kao i grupiranje itd.

-na uređaju, mobitel-ostalo.. to sve mora raditi-podržavati sam player pa ovisiš o tome što on nudi, dok su ekšli to već zamrle apps na računalima jer su nezanimljive kao izvor zarade, besplatno itd.. no mobilne apk-aps su ono što se štanca masovno i pokušava prodati kroz store pri čemu je tisuće klonova-klonova koji rade isto ili teoretski je isto, samo je pitanje dali se neki programer sjetio ponuditi neki fičer kao što sad ti želiš.. ili je važno kako radi lightshow koji sad podržavaju razni uređaji kao bt-zvučnici ili kućišta računala s ledicama-ventilatorima-panelima u rgb bojama..

-dakle, što tražiš, mp3 player, playliste, mp3 id-tag (verzije, 1-2-3..) .. i  od ponuđenog izabereš-probaš, dok za vlastite kompilacije koje nisu postojeći-originalni albumi ne postoji popis pa to moraš editorom napraviti sam ili već prezueti.. jer ako skineš neki mp3 on već sigurno u sebi ima id tag.. tj kad ripaš s recimo audio cd-a tad ti rip-soft, audio editor, nudi i to, kao fileformat, naslove, sve živo pa i it-tagove koje tad može povući s originalnog popisa cda online ili ručno napišeš bilo što što ti padne na pamet.. no to netko jednom mora napraviti da bi postojalo, tad je lako koristiti naravno ako player to nudi-podržava pri čemu svi praktički teoretski sve podržavaju samo je pitajne imaju li button-opciju da ti se to ponudi kao npr sortiranje.. ili playanje liste.

+ problem s kreiranjem playliste.. staza (path) mora biti relativna, ne apsolutna, kad radiš nešto na npr win-pc-računalu.. stvarna-apsolutna staza je tad nešto u obliku C:\ .. od npr desktopa ili music foldera-podfoldera.. a taj paht ne postoji na uređaju kao mobitel-android, tj mora biti relativna staza ako imaš fildere-podfoldere (direktorije), npr folder 'rolingstonsi' s podfolderima po albumima.. tad playlista mora imati taj relativan path da bi došla do cilja, desni dio patha, ne lijevi kao root-disk-c: path.. i iz tog razloga 'jeftikaner' playeri na mobitelu ni ne nude playanje liste, jer bi morali uzeti u obzir relativan path do filea ovisno gdje je file-lista do file-sadržaja a to traži određenu količinu memorije umnoženu za duljinu patha, broj slova, s tisućama pjesama koje stanu na današnje kapacitete medija.. tj lako je bilo u doba audio cd-a kad je na medij stalo 10-20 pjesama u raw-vaw formatu, pa i par stotina u mp3 .. sad stane tisuće, dok su takvi playeri imali vrlo malo memorije, npr autoradio.. a nasljednici na mobitelima vuku njihove korjene, ne s računala tj ne očekuju više rama za pathove itd.. + tad za npr random sortiranje mora imati duplo-više rama jer mora učitati početne pathove i presložiti ih u neke nove za što treba prostor-resurs... uz ograničene brzine medija kao sd-kartica koje bi mogle raditi takvo učitavanje recimo pola sata dok učita sve sadržaje-podfoldere.. tj problem mobilnih playera je iz kojih korjena potiču, s mobilnih uređaja klase autoradio ili walkman-playeri, ili s računala kao pc.. a mobitel je danas oboje, snage računala.. samo programeri trebaju to napraviti tj prvo se netko mora sjetiti da bi to možda bilo nešto zanimljivo masama na tržištu pa će napraviti ako u tome ima zarade ili barem masovne reklame.. lako je, 'treba samo ..' :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
15 mjeseci

ne znam dal se vama to isto dogodilo,
meni poweramp ima puno jaci izlaz za slusačice od nekog
drugog playera

0 0 hvala 0
12 godina
manfred1111 kaže...

ne znam dal se vama to isto dogodilo,
meni poweramp ima puno jaci izlaz za slusačice od nekog
drugog playera

možda ima neki gain upaljen po defaultu (ili zaobilazi onaj interni limiter za slušalice od samog uređaja - pošto se kod nekih uređaja automatski pali, često za klince i to)

3 godine

meni je USB player pro najbolji app tog tipa. Košta nešto sitno, ali vrijedi svaku lipu. Pardon, cent.

Ima mogućnost folder moda i library moda, može streamati s lokalnog NAS-a, popularnih cloud servisa. Zna iskoristiti ugrađene DAC-ove u mobitelima koji ih imaju, kao i vanjske. Uglavnom, kao korisnik iPhonea, stvarno žalim što nemam mogućnost koristiti taj app.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2025 15:03 (judge9xx).

0 0 hvala 0
8 godina
Kupio PlayerPro prije nekoliko godina još. Uglavnom radi OK, ali nisam pustio MP3 s moba otkad je Spotify stigao u Hrvatsku... 😅
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice