Adobe Photoshop CS6 extended CMYK 32bit problem

poruka: 9
|
čitano: 3.392
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozz,

na Adobe photoshop cs6 extended kad ubacim sliku, naprimjer bilo koju....i idem Image>Mode>CMYK Color dodje mi da mi prebacuje na neki U.S Web Coated SWOP v2 , nakon toga idem opet Image<Mode>i zelim stavit ispod 32bit channel alisamo mi daje 8 i 16 bit...a 32 mi je bljedo/sivo znaci nemogu kliknut...Probao sam reinstall, napravio zadnji update...nema šanse da proradi...RGB bez problema ide u 32, al kad stavim CMYK Color samo 8 i 16 je dosputno. Netko imam kavko riješenje, i zasto se to dešava? Promjenit mozda taj profil? da nije taj U.S. Web Coated nego neki drugi ili sta? Probao sam i neke druge CMYK profile al uvijek isto!

FIFA 13 FUT Team: http://www.ea.com/intl/football/fifa-ultimate-team/show-off#gEex0KsOnIHku:pc
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Adobe Photoshop CS6 extended CMYK 32bit proble

Zaista ne kužim što ti treba CMYK s 32 bita po kanalu. Čini se da i Adobe razmišlja isto. Što bi ti radio sa 128-bitnom bojom?!

13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Zaista ne kužim što ti treba CMYK s 32 bita po kanalu. Čini se da i Adobe razmišlja isto. Što bi ti radio sa 128-bitnom bojom?!

Za u tisak...

FIFA 13 FUT Team: http://www.ea.com/intl/football/fifa-ultimate-team/show-off#gEex0KsOnIHku:pc
17 godina
moderator
TheDarkSide kaže...
mbaksa kaže...

Za u tisak...

To nije odgovor. Ne treba ti 32 bita po kanalu za tisak. Ne treba ti ni 16 bitova po kanalu za tisak - dovoljno ti je 8 bitova. Veća dubina boja u pravilu se koristi samo kod obrade slika za tisak.

13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
TheDarkSide kaže...
mbaksa kaže...

Za u tisak...

To nije odgovor. Ne treba ti 32 bita po kanalu za tisak. Ne treba ti ni 16 bitova po kanalu za tisak - dovoljno ti je 8 bitova. Veća dubina boja u pravilu se koristi samo kod obrade slika za tisak.

To sam i mislio, prvenstveno, ovo nije ni za mene, nego za kolegu, kojem treba za obradu za tisak. Malo sam konfuzno napisao i odgovorio, nemam neko veliko znanje u photoshopu pa ono :)

17 godina
moderator
TheDarkSide kaže...
To sam i mislio, prvenstveno, ovo nije ni za mene, nego za kolegu, kojem treba za obradu za tisak. Malo sam konfuzno napisao i odgovorio, nemam neko veliko znanje u photoshopu pa ono :)

Ni sad baš nije jasno. A možda se ni ja nisam najjasnije izrazio. Više od 8 bitova po kanalu ti eventualno treba samo tijekom obrade (dakle, tijekom rada sa slikom u Photoshopu) - kad sliku obradiš, kad si gotov, slobodno je spremiš tako da ima 8 bita po kanalu (to je onda 32-bitna boja ako je u CMYK kolornom prostoru), pa da je onda netko ubaci u InDesign ili Illustrator ili kamo već, da izradi dokument koji će dati tiskati.

Naravno, kad spremaš sliku, spremi je pod novim imenom - u pravilu nikad ne snimaj preko originalnih slika, odnosno uvijek imaj negdje sačuvanu originalnu sliku.

13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
TheDarkSide kaže...

Ni sad baš nije jasno. A možda se ni ja nisam najjasnije izrazio. Više od 8 bitova po kanalu ti eventualno treba samo tijekom obrade (dakle, tijekom rada sa slikom u Photoshopu) - kad sliku obradiš, kad si gotov, slobodno je spremiš tako da ima 8 bita po kanalu (to je onda 32-bitna boja ako je u CMYK kolornom prostoru), pa da je onda netko ubaci u InDesign ili Illustrator ili kamo već, da izradi dokument koji će dati tiskati.

Naravno, kad spremaš sliku, spremi je pod novim imenom - u pravilu nikad ne snimaj preko originalnih slika, odnosno uvijek imaj negdje sačuvanu originalnu sliku.

Ok hvala, budem prenio, pa ce valjda sve bit ok...:))

12 godina
neaktivan

Moze mi ko pomoci kada radim text u adope ps cs6 treba da stavim da mi se vidi korz slova slika."Da vidim sliku kroz slova".Moze pomoc?

{#}{#}

16 godina

Što samo napišeš neki tekst preko slike i da ti slova budu prozirna ili...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice