Problem sa D-link Dir-655 i T-Com-om

poruka: 8
|
čitano: 4.868
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dakle, kupio sam router iz naslova. Ubacio sam CD i spojio ga, te pratio upute na CD-u ( za pravilno spajanje routera). I ne detektira moj Ethernet cable, tj. onaj koji ide iz splittera u router. Ne pali se ta lampica (ona sa Zemaljskom kuglom).

Ajd ja ono OK, bilo je mnogima tako (da nece preko CD-a), pa odem ja na 192.168.1.1 i tamo odem setupirat. I zovem jos T-Com i kazu mi oni sve (DNS i to) i opet nece. Nemam uopce interneta, a ne svijetli mi ta lampica. Kazu mi onda oni da nazovem servis odakle sam i kupio router.

Tek ja zovem ADM (gdje sam i kupio) i kažu da je to najvjerovatnije hardverski problem, jer bilo kako da je setupiran, čim stavim Ethernet cable da bi mi ga trebao očitati (upaliti se ta lampica).

Eto, sad vas pitam, ima li općenito problema sa tim routerom na T-Comu (u korisničkoj službi T-coma su mi rekli da je router kompatibilan), ako netko ima kakvu ideju ili rješenje.

Jedina razlika što sam primjetio kod starog T-Com routera je da je za taj Ethernet cable utor bio ADSL, a sada na ovom novom ne pise ADSL nego Internet, ali koliko sam shvatio onu agenticu u T-comu to ne igra nikakvu ulogu.

Molim vas što prije jer već u srijedu ujutro šaljem Overseasom nazad!

Unaprijed Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bilo tko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problem sa D-link Dir-655 i T-Com-om
TheGh0st kaže...

Dakle, kupio sam router iz naslova. Ubacio sam CD i spojio ga, te pratio upute na CD-u ( za pravilno spajanje routera). I ne detektira moj Ethernet cable, tj. onaj koji ide iz splittera u router. Ne pali se ta lampica (ona sa Zemaljskom kuglom).

Ajd ja ono OK, bilo je mnogima tako (da nece preko CD-a), pa odem ja na 192.168.1.1 i tamo odem setupirat. I zovem jos T-Com i kazu mi oni sve (DNS i to) i opet nece. Nemam uopce interneta, a ne svijetli mi ta lampica. Kazu mi onda oni da nazovem servis odakle sam i kupio router.

Tek ja zovem ADM (gdje sam i kupio) i kažu da je to najvjerovatnije hardverski problem, jer bilo kako da je setupiran, čim stavim Ethernet cable da bi mi ga trebao očitati (upaliti se ta lampica).

Eto, sad vas pitam, ima li općenito problema sa tim routerom na T-Comu (u korisničkoj službi T-coma su mi rekli da je router kompatibilan), ako netko ima kakvu ideju ili rješenje.

Jedina razlika što sam primjetio kod starog T-Com routera je da je za taj Ethernet cable utor bio ADSL, a sada na ovom novom ne pise ADSL nego Internet, ali koliko sam shvatio onu agenticu u T-comu to ne igra nikakvu ulogu.

Molim vas što prije jer već u srijedu ujutro šaljem Overseasom nazad!

Unaprijed Hvala!

Pogledaj ovo, tu piše da taj ruter nema u sebi ADSL MODEM te se adsl modem mora kupit zasebno.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=124209

Valentin
14 godina
neaktivan

E, a imam sada Router D-link Dir-655 i ADSL Router D-link DSL-584T u koji se moze ustekati taj sivi kabel iz splittera i da potom radi internet.

E sada,može li mi tko kako objasniti kako se spoji to u koracima? Ja sam probao tako da uzmem LAN kabel i spojim ga na DSL-584T routeru na LAN1, a drugi kraj spojim u Internet utor na Dir-655. Upali se lampica, no svijetli narančasto te nakon konfiguriranja preko CD-a se neće povezati na internet.

Molim vas da mi objasnite kako se sada ta dva routera spoje ili što već trebam napraviti.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Znaci na routeru DSL-584 sve radi savršeno, dok nakon konfiguriranja routera Dir-655 ne radi internet. Molim vas da mi objasnite kako se to spoji što je prije moguće.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ovako kolega, nisam siguran, ali mislim da bi na ovaj način ovo trebalo proradit.

Prvo D-link DSL-584T treba postaviti u BRIDGE MODE, neznam točno kako to ide za tvoj modem, to vjerojatno piše u manualu, mislim da treba pokrenut početni setup ponovo i  odabrati bridge mode i ponovno upisat korisniče podatke i restartat modem. To sve piše u manualu na početku, samo slijedi manual.

Drugo u početnom setupu D-link Dir-655 (vidi manual) treba odabrat PPPoE, upisat korisničke podatke i završit setup. Isto kako piše u manualu na početku. Može se podesit i WLAN mreža.

E da na prvom uređaju moraš isključit DHCP, a na drugom uključit. To isto vjerojatno piše u manualu kako.

Evo manuali za obadva uređaja:

http://ftp.dlink.ru/pub/ADSL/DSL-584T/Manual/manual.pdf

http://www.dlink.com/products/?tab=3&pid=DIR-655&rev=DIR-655

Na ovom drugom linku manual se skida u PDF.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 12:03 (Valentin17).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Hvala! Namjestio sam!

Puno hvala! :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nema frke, i drugi put.{#}

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 9:26 (Valentin17).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice