Pozdrav. Idem u srednju školu i živim u učeničkom domu. Pošto tamo nemam bežični internet pronašao sam u susjedstvu wireless konekciju (ruter gigaset sx763),sa vanjskom usb karticom tp-link tl-wn422g koja ima vanjsku omni antenu, udaljenu 270m (točno izačunata zračna linija pomoću arkod web preglednika ). Ta antena je bila na krovu učeničkog doma (mukte
) i sa produžnim usb kablom mi je dolazila do sobe i internet je bio normalne brzine. Sada je ta kartica krepala i došlo je na red da tražim jednostavnije wireless rješenje.Ovaj put volio bih karticu u sobi, a to znači 3 zida više.Moram još dodati da je kuća gdje je internet konekcija na višoj nadmorskoj visini. Gledao sam kartice na http://www.dealextreme.com/ (znam da je kina al bi možda nešto moglo biti korisno).Evo moje pitanje je koja bi po vama bila najbolja wireless kartica i antena po mogučnosti po prihvatljivoj cijeni.Može biti i wireless ruter/AP. Volio bih ako bi mi netko mogao malo pojasniti razlike 54 mbps i više (dali to utječe na brzinu interneta),dB kod antena i Ghz.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
54 Mbps ti je sasvim dovoljno za surfanje, a veće brzine ćeš samo osjetiti pri prijenosu podataka sa jednog računala na drugo
ovisno o standardu koji koristiš za wireless signal (802.11a/b/g/n) koriste se drugačiji frekvencijski rasponi
802.11b/g/n koriste 2.4GHz, a 802.11a/n koriste 5GHz
n podržava obje frekvencije
što se tiče dB kod antena to označava koliko ona pojača određeni signal
hvala sad sam skužio....
dali imaš možda preporuku koju bi karticu sa antenom mogao koristiti ovdje.Dali bi ovdje bolje pasala omnica ili usmjerena? Tamo na dealextremu imaju neke sa 1000, 2000 čak i 3000mW kartica sa omnicom od mislim 9dB dali bi mi neka od tih bila dobra?
Malo prouči OVU temu i znat čes koju karticu odabrati.. Ove kineske od 3000mw nemoj ni gledati, jer nemaju ni približno tu snagu.
što mislite o ovom uređaju http://www.protis.hr/products/details/airlive-npower-hipower-wirelessb-g-n-poe-ap-router-adjustable-output-power-12v-passive-poe-por/45562
kada bih njega iskoristio kao wireless reciver, samo me muči dali se na gigasetu mora promijenit mode. Ovaj airlive se samo stavi u client mode i na njemu se može pronači mreža.
što mislite o ovom uređaju http://www.protis.hr/products/details/airlive-npower-hipower-wirelessb-g-n-poe-ap-router-adjustable-output-power-12v-passive-poe-por/45562
kada bih njega iskoristio kao wireless reciver, samo me muči dali se na gigasetu mora promijenit mode. Ovaj airlive se samo stavi u client mode i na njemu se može pronači mreža.
I šta ćeš s tim?? Kolko sam ja skužio tebi treba kartica i antena za spojit se na neki drugi router međutim hoćeš da je elegantno kod tebe u kompu... Nema problema - treba ti kartica sa RP/SMA konektorom za antenu - većina takvih koje idu u PCI utor na kompu su takve, imam doma dvije obje D-Linkove dakle uzmi neku 150kn na nju spojiš antenu (hvataš signal, imaš vidljivost i znaš gdje je točno) i to usmjerenu koju fino ušarafiš vani pokraj prozora i kabelom dovučeš do kartice u kompu. To ti je još nekih 200kn za antenu i kabel i imaš svoj net i nitko te ne j*be...
Mislio sam ovaj ruter stavit u client mode i s njim se prikljucim na ruter koji daje internet. samo zanima me dali bi se onda u tom drugom ruteru (gigaset sx763) moralo nešto podešavat da on prihvati ovog mog, i onda sa lan-om u pc. Interesantan mi je taj ruter jel ima jak wireless pa sam mislio da bi mogo dobro odradit posao
netrebaš ništa mjenjat na siemensu
znači samo se spojim kao sa wireless karticom
.......želim se zahvaliti na sudjelovanju u temi ali se plan ovoga promijenio.........trebam 3 wireless AP-a rasporediti da pokriju zgradu wirelessom. Ova 4 su u igri: thomson tg782i (u AP modu, ne koristi se kao modem), dlink dwl 2100ap (sa malom 3 ili 5 db antenom) siemens gigaset se555 (ap mode) i dlink dsl g684t.......dali bi tko mogao ih mogao poslagat po jacini wireless signala da znam kako da i h postavim.Thnx for help.
treba mi preporuka za antenu, udaljenost izvora oko 60m, prepreke su zidovi 5-6 zidova..bitno mi je da je 'osjetljiva'-neznam kako bi to nazvao ali uglavnom da mogu bez problema igrati online igre a da ping ne skače..po mogućnosti da ne bude dimenzijama velika, mislio sam na one usb kućne antene ali nemam dovoljno znanja da sam odaberem koja mi odgovara..bilo bi dobro da podržava backtrack..može biti i za veće udaljenosti ukoliko bi mi nekad trebalo.. cijena okvirno 200kn a može i manje i više ..hvala