Hardware za privatan net

poruka: 7
|
čitano: 2.566
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Hardware za privatan net

Ovako, u kraju mi se pojavio "privatan" internet, pod privatan mislim nije neka telefonska kompanija niti išta takvo nego privatnik koji postavlja odašiljače itd...

Za spajanje na tu mrežu trebala bi mi kao prvo antena-tanjur-dish ili kako se već zove i router.

Udaljenost do najbliže pristupne točke je negdje 2 kilometra i imam optičku vidljivost, pa mi sad treba preporuka kvalitetne antene i routera. Dao bi i više novaca za povoljniji ping i stabilniju vezu jer će se brzo povratiti pare s razlikom u cijeni, sad plačam 200 kn 4 megabita a onda bi za 75 dobio 10 megabita.

Također router da bude kvalitetniji da mogu dijeliti wifi sa susjedom tako da neki s vanjskim antenama, gledao sam nešto kao Asus ac2400 rt-ac87u ali sam se nadao nečemu povoljnijem ako ima, ako ne spreman sam dati pare i za njega ako će obavljati posao kako spada.

Ako ima koji znalac za mreže zahvaljujem na pomoći. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Hardware za privatan net

Ako u tvojoj ili kod tog privatnika okolici  ima još korisnika wifi uređaja odustani od toga jer nećeš dobiti ništa pa je bolje ostati i na 2Mb nego ulagat u to.

14 godina
neaktivan
AF139 kaže...

Ako u tvojoj ili kod tog privatnika okolici  ima još korisnika wifi uređaja odustani od toga jer nećeš dobiti ništa pa je bolje ostati i na 2Mb nego ulagat u to.

naravno da ima drugih korisnika, ima ih stotine na toj mreži, stric mi je jedan od njih ima urednih 8 megabita, nalazi se pola kilometra od mene. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2015 18:05 (nex987).
11 godina

Pogledaj kod njega koliko brzo otvara web stranice ili download koju količinu podataka uspjeva progurati.

Kad se neki od tih stotinjak  koji su na par stotina metara od tog privatnog hot-spota nakače svojim signalom koji je daleko jači od tvog koji je 2 km udaljen mora ti sve zapinjati i gubit ćeš konekciju pa makar imao grid antenu od 24 dBi.

Taj ruter koji link si stavio je dual-band tj 2,4 i 5 GHz ali na 2,4 je podjednak ruterima ostalih korisnika , a band od 5GHz vjerovatno nitko i ne koristi .

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2015 19:30 (AF139).
16 godina
neaktivan
Hardware za privatan net

Ima kod mene jedan koji dila net, i da, brzina je 10mbit/s ujutro u 3 dok na nikog spojenog, vecinu dana je net neupotrebljiv.

Btw. nadam se da neide 100njak koridnika na 1 ruter lol.

E,sad to sam napisao kako bi bio oprezan,jer je oprema skupa a rezultati znaju biti razočaravajući, pogotovo ako je mjesto više naseljeno i ima puno rutera koji rade na istom kanalu onda je sve to skupa veliko s*anje. Također zbog udaljenosti može biti da netko upali TV (ili neki drugi uređaj) i tebi net postane neupotrebljiv.

A sad što ti treba, treba ti jedan ruter sa client modom i jedan ruter sa access point modom. Na ovaj ruter sa client modom spajaš neku bolju (usmjerenu) antenu (npr gridicu, ili bi možda i sat kantena bila dovoljna, sve je to upitno), a ovaj ruter sa access point modom ti služi tome da se na njega može spojiti susjed. To je u slučaju da na nekom od uređaja nemaš wireless karticu pa se želiš spajati žično na ruter (i idealan slučaj pošto možeš postaviti access point tako da radi na nekom kanalu koji nije zauzet), drugi slučaj je kada na svim uređajima imaš wireless tada možeš uzeti neki repeater sa 2 antene i na jednu spojiti neku jaču antenu....

Gledaj rutere koji rade i na n standardu pošto je tja standard malo brži/bolji.

Ruteri te mogu koštat do 500kn skupa (vjerojatno i manje), gridica kad sam je ja kupovao je bila oko 600kn,također što se antene tiće bilo bi super kad bi ti netko tko se više kuži mogao preporučiti i neš drugo.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2015 20:12 (zerocool12).

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Hardware za privatan net

Hvala na odgovoru, budem ovih dana malo probavao kod njega na duže vrijeme testirati vezu tako da se sigurno neću zaletiti. Gledao sam routere s ac standardom (5 ghz) jer bi se susjed koristio s mojom zbirkom filmova preko android media playera koji podržava ac wifi standard. Ovako je signal na jednoj crtici pa se nadam da bi router s ac poboljšao signal.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Samo ruteri za band 5GHz imaju mod "ac" (na 2.4GHz nemaju "ac") a problematično je to što na toj frekvenciji signal ima manji domet što radi toga što lošije prolazi zidove a dio zato što su antene u ruterima većinom unutrašnje za 5GHz.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice