ASUS RT-N10E problem

poruka: 13
|
čitano: 11.318
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
ASUS RT-N10E problem

Poz Bugovci.

Naime imam jedan veliki problem koji me nenormalno iritira izludit ću ! .

Danas sam dobio navedeni Router, i radio je sve OK, dok nisam ištekao LAN kablove i vratio ih na ista mjesta.

Problem je kada želim da se konektujem preko mobitela, on mi izbaci samo ovo (SLIKA).

Znal ko u čemu je problem, da riješim ko čovjek više čitav dan se patim :( .

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ASUS RT-N10E problem

Znal itko {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: ASUS RT-N10E problem

- Imaš li zadnji Asus firmware instaliran? Asus RTN10E Support. Pogledaj i njihov FAQ(Knowledge Base).

- Provjeri da nisi možda krivi mrežni(lan) kabel uštekao u wan priključak(port).
- Ponovno odštekaj i uštekaj mrežne kable. Možda koji nije dobro sjeo, pa nema kontakta.
- Što točno ne radi? Problem se javlja kad se pokušavaš bežično spojiti na ruter prek smartphonea? A kad se bežično spajaš prek pc-a?
- Na tvojoj slici je prikazana web adresa stranice za konfiguraciju rutera. Katkad se zna pojaviti problem s prikazom web stranica na smartphonu. Tak da, podešavaj ruter isključivo putem pc-a.

- Pokušaj se spojiti na net putem drugog internet preglednika u smartphonu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 12:54 (D1001).
13 godina
D1001 kaže...

- Imaš li zadnji Asus firmware instaliran? Asus RTN10E Support. Pogledaj i njihov FAQ(Knowledge Base).

- Provjeri da nisi možda krivi mrežni(lan) kabel uštekao u wan priključak(port).
- Ponovno odštekaj i uštekaj mrežne kable. Možda koji nije dobro sjeo, pa nema kontakta.
- Što točno ne radi? Problem se javlja kad se pokušavaš bežično spojiti na ruter prek smartphonea? A kad se bežično spajaš prek pc-a?
- Na tvojoj slici je prikazana web adresa stranice za konfiguraciju rutera. Katkad se zna pojaviti problem s prikazom web stranica na smartphonu. Tak da, podešavaj ruter isključivo putem pc-a.

- Pokušaj se spojiti na net putem drugog internet preglednika u smartphonu.

Zadnji firmware je stavljen.

LAN nisam uštekao jer sam juče cio dan i noć visio i pokušavao da napravim....

-Mobitel uhvati WiFi, i izbaci još jedan prozor na kome piše potvrda tako neš.

-Kada to kliknem otvori mi to kao na slici gore.

15 godina

Stavi screenshot te potvrde. Prouči ovo.

13 godina
D1001 kaže...

Stavi screenshot te potvrde. Prouči ovo.

Sad cu to da vidim

Edit: probao sam gore navedeno sa slike / linka... nece opet ista stvar.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 15:35 (micr0).
15 godina

Hm, hm...
- Jeli radilo prije nego si ištekao mrežne kable van? Ako jest, probaj se točno sjetiti što si promijenio.
- Kako se spajaš na internet? RT-N10E je putem mrežnog kabla spojen sa dsl modemom/ruterom ili?

- Imaš li kakvih problema sa pristupom internetu? Možeš li se uopće spojiti na internet preko RT-N10E?
- Možeš li se spojiti na ruterov wifi signal(mrežu) preko pc-a/laptopa? Posudi od nekog smartphon, laptop, pa isprobaj. Bitan korak kako bi utvrdio jeli problem u ruteru ili smartphonu.
- Jeli wifi signal koji loviš dovoljno jak?

- Promijeni SSID od rutera i za početak stavi jednostavnu lozinku WPA2-PSK(AES) tipa. Ako to imaš u opcijama rutera, također promijeni sljedeće postavke:

Frequency(Channel): 11, ili kanal gdje ima najmanje interferencija
Channel Bandwidth: 20
Guard Interval: Long
Beacon Interval: 75
Data Beacon Rate(DTIM): 1
Fragment Threshold: 2304, ili 2306
RTS Threshold: 2304, ili 2307

Isključi WPS(Wi-Fi Protected Setup).

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 17:51 (D1001).
13 godina
D1001 kaže...

Hm, hm...
- Jeli radilo prije nego si ištekao mrežne kable van? Ako jest, probaj se točno sjetiti što si promijenio.
- Kako se spajaš na internet? RT-N10E je putem mrežnog kabla spojen sa dsl modemom/ruterom ili?

- Imaš li kakvih problema sa pristupom internetu? Možeš li se uopće spojiti na internet preko RT-N10E?
- Možeš li se spojiti na ruterov wifi signal(mrežu) preko pc-a/laptopa? Posudi od nekog smartphon, laptop, pa isprobaj. Bitan korak kako bi utvrdio jeli problem u ruteru ili smartphonu.
- Jeli wifi signal koji loviš dovoljno jak?

- Promijeni SSID od rutera i za početak stavi jednostavnu lozinku WPA2-PSK(AES) tipa. Ako to imaš u opcijama rutera, također promijeni sljedeće postavke:

Frequency(Channel): 11, ili kanal gdje ima najmanje interferencija
Channel Bandwidth: 20
Guard Interval: Long
Beacon Interval: 75
Data Beacon Rate(DTIM): 1
Fragment Threshold: 2304, ili 2306
RTS Threshold: 2304, ili 2307

Isključi WPS(Wi-Fi Protected Setup).

Evo odradio sam to kao što si rekao.

Jednom sam se uspio konektovati na bug.hr, i probam ponovo neće kao ni na šta drugo....

A ne trazi vise onu provjeru.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 19:07 (micr0).
15 godina

Znatno bi olakšao meni i drugim članovima ovog foruma kad bi odgovorio na sva pitanja koja su ti postavljena. Ako se spajaš na net preko dsl modema, vjerujem da je u tom dsl modemu uključen nat-dhcp. Stoga:
a) prebaci rt-n10e u Access Point mod. Opcija se nalazi u "System Setup - Operation mode".
b) Ako ne radi, vrati na "IP Sharing mode", ali isključi firewall. Pritom i ostale postavke (RTS, Beacon interval,...) stavi onako kako sam već napisao.
c) Ako ne radi, provjeri postavke pod "Internet Connection". Igraj se sa "Automatic IP" i "PPPoE" opcijom.
d) Ako ne radi, katkad pomaže resetiranje rutera na default postavke i ponovno podešavanje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 21:35 (D1001).
13 godina
D1001 kaže...

Znatno bi olakšao meni i drugim članovima ovog foruma kad bi odgovorio na sva pitanja koja su ti postavljena. Ako se spajaš na net preko dsl modema, vjerujem da je u tom dsl modemu uključen nat-dhcp. Stoga:
a) prebaci rt-n10e u Access Point mod. Opcija se nalazi u "System Setup - Operation mode".
b) Ako ne radi, vrati na "IP Sharing mode", ali isključi firewall. Pritom i ostale postavke (RTS, Beacon interval,...) stavi onako kako sam već napisao.
c) Ako ne radi, provjeri postavke pod "Internet Connection". Igraj se sa "Automatic IP" i "PPPoE" opcijom.
d) Ako ne radi, katkad pomaže resetiranje rutera na default postavke i ponovno podešavanje.

a) Neće u Access Point mod.

b) Uradio sam to.

c) Igrao sam se i sa Automatic IP i PPPoe)

d) Resetovo sam ga ništa nije pomoglo

Tebi hvala što se mučiš da mi pomogneš.

15 godina

Kad se spojiš na wifi mrežu putem smartphona, negdje bi trebao imat opciju koja pokazuje više detalja o toj mreži. Nađi ju i stavi screenshot.

13 godina
ASUS RT-N10E problem

Izvoli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ove slike potvrđuju da se možeš bežično spojiti na rt-n10e. Problem je u prikazu web stranica, u vezi prema internetu. Možda čak dsl ruter ili mobitel zezaju. Ili nisi dobro spojio dsl ruter i rt-n10e, neispravan kabel,... Pogledaj na forumina jesu li ljudi sa tvojim mobitelom imali sličnih problema.

U WAN opcijama rt-n10e rutera provjeri MTU/MRU vrijednosti. Ako su 1500, stavi 1492. Ako su 1492, stavi 1500.

Ovako na daljinu ti više ne mogu pomoći. Mogu ti još samo savjetovati da isprobaš sve što sam do sada napisao, jer je rješenje na vrhu jezika. U krajnjem slučaju, možda je rt-n10e neispravan. Ljepo na servis s njim, pa neka provjere gdje je problem.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice