Led vs lcd?

poruka: 15
|
čitano: 12.263
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Led vs lcd????

Zanima me koja je razlika...i koji su bolji za igrice?

0 0 hvala 0
17 godina
Led vs lcd????

LED i LCD su jedno te isto.

LED je takodjer LCD televizor. Samo na drugi nacin ima sredjeno pozadinsko osvjetljenje.

Necu u nikakve tehnicke detalje, al recimo to tako, ovo sto je vecinom kod nas reklamirano ko LED je koma, i van Hrvatske je cak i zabranjeno da se reklamira kao LED. Samo marketinski trik. To su 95% samo edge LED modeli koji imaju cak i losiju sliku od obicnih LCD televizora, ali su tanji od obicnih, to im je jedina prednost.

Druga je stvar full EDGE lcd sa local dimmingom, al to je samo Sony X4500 koji je vec 2 godine star, te neki Sharp modeli. S tim da su ti televizori bili jaako skupi.

Naravno, ja pricam o televizorima, al ista stvar je i sa ovim monitorima.

Moj PC  
2 0 hvala 6
15 godina
neaktivan
RE: Led vs lcd????

Hvala puno majstore Osmijeh

17 godina
7boky7 kaže...

Zanima me koja je razlika...i koji su bolji za igrice?

Led ti je samo drugo osvjetljenje, koristi kao što i ime kaže LED DIODE,a obični LCD hladne katodne fluorescentne cijevi.

CCFL

LED

Led nisam koristio ni vidio pa neznam kakvo je,ali vjerovatno ništa posebno.

EDIT: i mislio sam da je to samo marketinški trik...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 14:00 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Led vs lcd?

Ne isplativo je davat za w2486l 2500 kn uzmi bolje samsungov p2370h ili ako bas hoces led preporucujem ti da uzmes mozda i najbolji tn led monitor xl2370 u protisu dodje 2300 kn ja ga isto mislim uzet odlican je.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Led vs lcd?

Ima li novijih saznanja o LED tv-ima? Zanima me Samsungova serija, jer gledao sam u dućanima i slika mi se čini čista, oštra, boje su žive...

Vrijedi li dati 1000 i više kuna za LED naspram "običnog" LCD-a?

Ne kužim se u tehnologiju, a moram zamijeniti svoj stari TV....

Never interrupt your enemy when he is making a mistake. Napoleon Bonparte

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dachande kaže...

LED je takodjer LCD televizor. Samo na drugi nacin ima sredjeno pozadinsko osvjetljenje.

Necu u nikakve tehnicke detalje, al recimo to tako, ovo sto je vecinom kod nas reklamirano ko LED je koma, i van Hrvatske je cak i zabranjeno da se reklamira kao LED. Samo marketinski trik. To su 95% samo edge LED modeli koji imaju cak i losiju sliku od obicnih LCD televizora, ali su tanji od obicnih, to im je jedina prednost.

Druga je stvar full EDGE lcd sa local dimmingom, al to je samo Sony X4500 koji je vec 2 godine star, te neki Sharp modeli. S tim da su ti televizori bili jaako skupi.

Što se kod nas zaista do te mjere manipulira potrošačima?

Kada će početi stizati 'pravi' LED ekrani onda u naše trgovine?

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
Dachande kaže...

Što se kod nas zaista do te mjere manipulira potrošačima?

Kada će početi stizati 'pravi' LED ekrani onda u naše trgovine?

Ima kod nas pravih led ekrana ali su jako skupi.

17 godina
neaktivan
Razor_Callahan kaže...

Možeš li mi navesti neke linkove molim te?

Lijep pozdrav ;)
17 godina
Dado_ZG78 kaže...
Razor_Callahan kaže...

Možeš li mi navesti neke linkove molim te?

http://hdtelevizija.com/2010/05/16/recenzija-lcd-panasonic-tx-l42d25e-106-cm/

17 godina
neaktivan
Led vs lcd?

Hyperion, nije ti to OLED, to ti je običan LCD samo šta mu pozadisnko izvedeno sa LED umjesto klasičnih sa CCFL. Visoku ocjenu su mi inače donijeli vrhunski kalibracijske mogućnsti kao i rezultati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.6.2010 14:19 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Led vs lcd?

OLED ekrani će tek kroz godinu, dvije masovnije stiči na tržište čini mi se (a i cijene moraju još dosta padati..).

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Led vs lcd?

Dado, pazi ovo! OLED ima sprijeda fosfor, znači može se upeć kao plazma ili CRT, pa nadalje donosi da je svaki piksel samoiluminirajući šta imaju i plazma i CRT i zato imaju veliki kontrast tako da ni tu ništa novoga neće donijeti OLED pogotovo kada se zna da za sada imaju jako loš kontrast. Jedina prrava prednsot OLED-a je da će se vjerojatno korisiti i za monitore za razliku od plazmi i to šta se može napraviti jako tanak i ima stvarno jako malu potrošnju. Hoće li nam uskoro OLED doči u većim dijagonalam i po prihvatljivoj cijeni teško je reći, nešto se bojim za budućnost OLED-a kao TV-a ili monitora jel sve više kompanija odustaje od razvoja pa je tako npr. Sony nedavno zamrza razvoj na godinu dana.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
RE: Led vs lcd?
Bara kaže...

Hyperion, nije ti to OLED, to ti je običan LCD samo šta mu pozadisnko izvedeno sa LED umjesto klasičnih sa CCFL. Visoku ocjenu su mi inače donijeli vrhunski kalibracijske mogućnsti kao i rezultati.

Pa zar nije i mislio na LED LCD?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice