Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.574
|
čitano: 5.697.503
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji monitor kupiti
steelman kaže...
Tiby kaže...

Definitivno preporuka Dell U2312HM, mrvicu veći i što je najvažnije bijelo je bijelo i crno je crno, topla preporuka.

Slično je i mene mućilo i odlučio sam se na malo većeg brata i zaista sam oduševljen.

Crno je bijelo u kutevima. Ako ti ovo na video koji linkam ne smeta onda uzmi taj monitor.

Evo jos jedan primjer, svi ti IPS monitori su jedno veliko govno kaj se tice crne slike.

Nisu, ja sad baš malo obraćao pažnju na svom i crna boja je crna ko mrak i dobra.

12 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

koji je monitor najbolje uzeti za nekih cca 2800 kn . Nebi manje od 24" ako se moze za tu cijenu i 27" bi bilo super, i vecinom provodim igrajuci igre na njemu . Spajao bih ga sa DVI a ako moze i HDMI . Dajte neki prijedlog 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Adict kaže...

koji je monitor najbolje uzeti za nekih cca 2800 kn . Nebi manje od 24" ako se moze za tu cijenu i 27" bi bilo super, i vecinom provodim igrajuci igre na njemu . Spajao bih ga sa DVI a ako moze i HDMI . Dajte neki prijedlog 

Ako ti ne smeta sto nema DVI onda ova dva svakako spadaju u uzi izbor

Samsung 27C750P  semi glossy AMVA panel, cak 5000:1 kontrast po review sa pc monitors ! isto tako ima nizak input lag ! flicker free

Samsung LS27D590PSX matt coating AD-PLS panel, kontrast cca 1000:1, isto nizak input lag, flicker free

A ovisi ako mislis igrati igre i gledati filmove 27" nije loša investicija, ako je vise za profi rad sa vise aplikacija onda je tu bolji 1440p monitor sa vise radne površine

Od ova dva svakako po meni je bolji noviji U2414H 16:9 monitor, sve je veci trend širokih formata ekrana kao primjer 21:9 i moram priznat da odlicno pokrivaju vidno polje oka nakon sto sam imao prilike vidjeti uživo, a i multitasking je odlican na širokim monitorima pogotovo vise tabova u browseru. 

14 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

ljudi dali se isplati uzet ova uzet ovaj 

BENQ GL2450H

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Pa TN matrica je ali ako ti to ne smeta onda se isplati. Ako kupuješ za keš možeš kupit i IPS monitora za te novce.

12 godina
chaselol kaže...

preporuka za 16:10 monitor, do cca 200 eur

gledao sam dosta toga i nema dosta na trzistu...

Kod nas za 200 eura tesko a da dobis pravu 1200p rezu, jedino 22" 1680 * 1050

Pogledaj vani ako nađeš jeftinije LG 24MB65PY-B, Asus PB248Q, Dell U2412M

12 godina
Dino.Randic kaže...

ljudi dali se isplati uzet ova uzet ovaj 

BENQ GL2450H

Ne kao sto je receno radi se o TN panelu, za tu cijenu ista veličina ali IPS Acer

12 godina

Dodaj jos 100 eura i dobis samsung  28 inca koji radi na 4k rezi.Mislim da ce za par godina to bit standard pa si miran desetak godina:)

Evo pogledaj review

12 godina
protjeran
roby27 kaže...
Adict kaže...

Ako ti ne smeta sto nema DVI onda ova dva svakako spadaju u uzi izbor

Samsung 27C750P  semi glossy AMVA panel, cak 5000:1 kontrast po review sa pc monitors ! isto tako ima nizak input lag ! flicker free

Samsung LS27D590PSX matt coating AD-PLS panel, kontrast cca 1000:1, isto nizak input lag, flicker free

Je bolje uzeti neki 27 " od ta dva samsunga ili Dell U2414H . Dell sam danas imao priliku i probati i svidio mi se monitor . Vecinom igranjem provodim na pcu te na netu , filmove malo gledam . 

12 godina

To sam moras odluciti, pogledaj negdje i 27" kvalitetan full hd monitor pa odluci dali ti treba veci ekran. 

10 godina
neaktivan
Pozdrav svima. Imam dilemu koji gaming monitor izabrati. Inace, ne igram PC, nego PS4, FPShootere., te sam odlucio sam prijeci na monitor. Gledao sam, raspitivao sam se i suzio sam izbor na ova dva (Samsung), iako je i Asus bio u igri, no Samsungu kao brandu vise vjerujem. Uzeo sam u obzir input lag (display lag), kontrast i rezoluciju. Nadam se da sam dobro suzio svoj izbor, mislite li da ce jedan od ovih posluziti? PRVI: http://www.harveynorman.hr/odjeli/informatika/racunalna-oprema/monitori/Monitor-SAMSUNG-S24B350.107329.html - 2ms, 1920x1080, static 1000:1, dynamic contrast 5 000 000:1 DRUGI: http://www.sancta-domenica.hr/monitor-samsung-ls24d300hs.aspx - 2ms, 1920x1080, statis 1000:1, dynamic contrast 5 000 000:1 Koliko sam shvatio, neke vece razlike nema, cak je i cijena ista. Svejedno, volio bih ako bi ste mi mogli pomoci koji da izaberem. Puno hvala. Vec sam dobio odg od robya (hvala) a volio bih cuti i druga misljenja
14 godina

Odaberi ovaj koji ima i HDMI da možeš spojit jer kolik vidim onaj drugi je samo analogni VGA. Ovo drugo je sve isto.

10 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Odaberi ovaj koji ima i HDMI da možeš spojit jer kolik vidim onaj drugi je samo analogni VGA. Ovo drugo je sve isto.

Imaju oba po 1x HDMI utor. Samo eto imaju taj TN panel pa ne znam, ako kazete da to nije dobro... Makar jedina svrha u koju bi ga koristio je igranje preko ps4, nista drugo
Ispricavam se svima ako sam naporan, samo bih rado skupio sto vise misljenja jer zelim, naravno sto bolje izabrati, pa eto, oprostite ako sam dosadan

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2014 9:42 (robertdefaro).
14 godina

Pa pravi gameri i kupuju TN matricu zato što je najbrža. Minus su kutovi gledanja ali to gameru nije važno jer sjediš točno ispred monitora. Druga stvar je što IPS i VA matrice imaju nešto bolje boje ali ni to kao gamer ne primjetiš. Dakle, ako si hardcore gamer onda ti je to dobra kupnja.

14 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

evo ovako sam odlucio znaci neki monitor do 1300kn 

bolje ako je jeftinije i naravno cim veci pozeljno najnoviji model, trgovina nevazna ali bolje da ima 3 god garancije..

sta kazete na ova 2 

http://www.protis.hr/products/details/monitor-aoc-ips-i2369vm-lcd-23-wide-wled-1920-x-1080-1xvga-2xhdmi-1x-dispaly-port-speakers-wallmount/71642

http://www.protis.hr/products/details/lg-monitor-23mp75hmp/81788

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Uzmi si taj AOC jel ništa bolje ne možeš naći za slične pare. 

12 godina
itomic009 kaže...

Pa pravi gameri i kupuju TN matricu zato što je najbrža. Minus su kutovi gledanja ali to gameru nije važno jer sjediš točno ispred monitora. Druga stvar je što IPS i VA matrice imaju nešto bolje boje ali ni to kao gamer ne primjetiš. Dakle, ako si hardcore gamer onda ti je to dobra kupnja.

Ako si pravi hardcore gamer onda kupujes 144hz TN gaming monitor a ovih 60Hz TN je bedasto kupovat jer nisu nista brzi od ekvivalent IPS/PLS/VA 60Hz matrica.

14 godina

Jesu brži, nema svaki hardcore gamer 2500 kn za monitor.

12 godina
Dino.Randic kaže...

bolje ako je jeftinije i naravno cim veci pozeljno najnoviji model, trgovina nevazna ali bolje da ima 3 god garancije..

sta kazete na ova 2 

http://www.protis.hr/products/details/monitor-aoc-ips-i2369vm-lcd-23-wide-wled-1920-x-1080-1xvga-2xhdmi-1x-dispaly-port-speakers-wallmount/71642

Tu bi isao na LG ili Samsung jer su PWM free bez obzira sto je taj AOC dobro opremljen konektorima. Naravno ako ti je stalo do vlastitih očiju. 

12 godina
itomic009 kaže...

Jesu brži, nema svaki hardcore gamer 2500 kn za monitor.

Nisu ništa brži da se to moze primjetiti tako da svakako IPS/PLS/VA u 2014 godini smo.

14 godina
roby27 kaže...
Dino.Randic kaže...

sta kazete na ova 2 

Tu bi isao na LG ili Samsung jer su PWM free bez obzira sto je taj AOC dobro opremljen konektorima. Naravno ako ti je stalo do vlastitih očiju. 

Ti baš vjeruješ u njihov marketing {#}.

12 godina

Marketing ili ne, recenzije govore svoje. 

14 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

aj vi predozite onda neki monitor ili da idem na polovno?

imao sam prije dell u2312hm i sad bi mogao polovnog uzeta garom vise od 1 god, pa koliko bi on mogao vrijedit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Dino.Randic kaže...

imao sam prije dell u2312hm i sad bi mogao polovnog uzeta garom vise od 1 god, pa koliko bi on mogao vrijedit?

A reci koliko si spreman dati za monitor? Znaci spajat ces ga cisto na konzolu? 

14 godina
odjavljen
roby27 kaže...
Dino.Randic kaže...

A reci koliko si spreman dati za monitor? Znaci spajat ces ga cisto na konzolu? 

1300 max za komp mi je to..

14 godina

Ako kupuješ za keš onda ovaj, dostava besplatna.

http://www.alzashop.com/27-benq-gw2760-d503190.htm

10 godina
neaktivan

Hvala itomicu i robyu na pomoci, izgleda da sad imam (slatke) muke za izabrati tn ili ips :D

17 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti
Nema tu slatkih muka, jedino IPS. Imaš u zadnjem Bugu veliki test IPS monitora 24'' dijagonale, ja već sad pikiram onaj Dell koji je best buy...
Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
CrnaBitanga kaže...
Nema tu slatkih muka, jedino IPS. Imaš u zadnjem Bugu veliki test IPS monitora 24'' dijagonale, ja već sad pikiram onaj Dell koji je best buy...

Razumijem, i evo malo se raspitujem jos sa strane, samo kod mene je drugacije jer ne igram igre na PCu, nego na PS4 koji cu onda spojiti hdmi-om, igram competative, klanske meceve i slicno i necu gledati filmove niti cu ici na internet, zato se tako i dvoumim jos. ah

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice