Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.631
|
čitano: 5.725.709
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji monitor kupiti
danny_2 kaže...
rambox kaže...

Ovaj zadnji video to nema veze s monitorom, ja ne igram igrice ali to je ili do neke igrice ili loših postavki HDMI spojenog monitora.Sve ostale primjere ja ne primječujem, a isto tak imam Benq AMVA monitor dakle nema frke.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

Ghostinga trunku ima na Benq AMVA LCD panelima, ali to su sitnice oko kojih se ne treba opterečivat. AMVA monitori imaju druge puno bitnije prednosti, to je ono najbitnije i to se vrlo lako primjeti.

Pa nisi baš dobro shvatio, jer AMVA LCD paneli imaju dvostruko veči statički kontrast i puno bolju crnu boju.To se odma primjeti u praksi, dakle kad imaš na stolu za usporedbu dva monitora jedan IPS/PLS a drugi AMVA.

Sto se tice ovog videa sa witcherom to je do AMVA panela. Dokazano. I sam imam benq 2750ZL. Nije to nikaki problem
do losih postavki, HDMI-a i slicno.
To je mana AMVA panela, da u takim tamnim scenama dolazi do muljanja tamnih boja ili toga sto vidis na videima.
Isto tako igre kao svemirske simulacije dolazi do muloojanja u svemiru, pa one zvijezde (bijele tocke), se 
muljaju i umjesto bijele budu svie i malo se stope sa crnom pozadinom svemira.
Naima brzina VA panela je kao i IPS u nekim slucajevima, ali IPS ima otprilike konstantnu brzinu u svim svcenama. Primjer 
na IPS odziv je 8 do 14 ms, dok na VA panelu je odziv od 8 do 14 ms na normalnim scenama, ali kada dodu tamne scene odziv 
pada i preko 20-30 ms. Kao sto rekoh mana svih VA panela. Osim jednog samsungovog koji navodno nije imao tih problema u
svemirskoj simulaciji, ali ne sjecam se sad koji je model. 

Inace rambox je u pravu da VA panel ima 2 do 3 ili vise cak bolji kontrast, vecinom nemaju bleedinga i imaju bolju crnu, te je  gledanje filmova 
pogotovo mracnih scena je dosta bolji nego na IPS.

Nije to stvar jel neko u pravu,nego je poanta da se več odavno znaju karakteristike AMVA LCD panela izrađenih 2012+godine.AMVA LCD paneli realno uopče i nemaju problema sa probijanjem pozadinskog osvjetljenja.Ne sječam se takve informacije, da se bilo ko buni dakle imam bilo koji današnji VA monitor, sa spomena vrjednim probijanjem pozadinskog svjetla.Uostalom sve bitno je nabacano na dolnjem prvom linku pa nema frke.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat

Drugi link je realna situacija, dvadeset Asus 27 IPS monitora i probijanje pozadinskog osvjetljenja=50% primjeraka je šipak za pokrit sa plahtom.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=213&jumpto=4959471&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Evo što sam dobio na redditu u vezi BenQ XL2411Z, AOC G2460PF, AOC g2460FQ.

If you want Free-Sync get the Viewsonic XG2401 which has much better image quality compared to all of these. The XL2411Z is horrible and the GF2460PF is an old and irrelevant model with LED PWM Dimming or Flicker which ruins motion clarity and makes some people suffer from health issues like headaches and/or eyestrain.

Best Reviewed PWM/Flicker Free 144hz Monitors:

best pickovi

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Nije mi ovo sad skroz jasno, u citatu pise da GF2460PF pati od Flickera, a onda na best Flicker Free 144Hz Monitors linku ispod taj isti monitor zavrsi na 3. mjestu  Ima nekaj da sam propustio? Nije da se bas razumijem u kvalitetu pojedinih TN panela i ostalih dijelova, al koju god sam recenziju gledao o tom monitoru je pozitivna, cak ga i dosta hvale, boje su navodno ok, a s obzirom da ima TN panel do color shiftinga dode pod relativno"velikim" kutom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 12:50 (war3_tft).
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

I ja se ovih dana nećkam da li da uzemem neki 144hz monitor ili da ostanem na benq gw2470 60hz...

Igram samo CSGO(supreme rank sam) i zadovoljan sam monitorom ali me stalno kopka kako bi bilo da imam 144hz-a :D

Od 144hz monitora isao bi na Benq xl2411z cisto iz razloga sto ima najvecu podršku po netu što se tiče kalibracije slike i sl. no opet odbojno mi je kod njega što je to ipak 2 godine star monitor...pa sad ne znam jel mi trebaju nove điđe miđe na nekom novijem monitoru ili nema tolike razlike između modela iz 2014 i novijih...

Drugi po izboru bi mi bio Asus MG248Q (ovogodišnji model??), ali on je cca 400-500 kn skuplji, sad je li se isplati tih para....ili bolje uzet jeftiniji benq+ mehaničku tipkovnicu...ne znam :)

Na druge proizvođače ne bi išao, čisto iz razloga jer me strah da će kvaliteta slike biti sranje a po netu nigdje podrške za kalibrirat to...

EDIT: Također low blue light opcija mi je obavezna koji god da uzmem :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 13:01 (toshiba12345).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako igraš na 4:3 možeš staviti na 75 Hz u windowsima. Imam isti monitor i kada sam to napravio bilo je preporod za oči. Čudo koliko razlika sa 60>75 može biti. Zato i želim 144 pod svaku cijenu.

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Igram na 1600x900, na 4:3 mi prebrzo lete ljudi...ali nisam znao da može na 75hz...baš ću isporbat :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kiky877 kaže...

If you want Free-Sync get the Viewsonic XG2401 which has much better image quality compared to all of these.

Ali ovog monitora nema za kupiti u Hrvatskoj?

EDIT: Kao ni Asus MG248Q valjda, pa je treća opcija onda ovaj AOC monitor. Meni bi isto trebao Freesync monitor.

Battle.net: Doragon#2752
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 13:32 (Putn1k).
12 godina
Koji monitor kupiti

Hvala na svim odgovorima, puno ste mi pomogli

Još me samo jedna stvar interesira. Imate li iskustva sa vraćanjem monitora nakon kupnje (npr zbog mrtvih pixela) te koji su dućani najviše susretljivi.

Nisam previše upoznat sa zakonima u hrvatskoj, pa me zanima da li imamo pravo vratiti monitor bez razloga u nekih prvih x dana? Citao sam nesto da takav zakon vrijedi u EU, ali neznam da li su ga kod nas prihvatili.

Zasad sam jedino primjetio da treba izbjegavati EDigital.

Ako imate neka pozitivna ili negativna iskustva s ducanima, mišljenja su dobrodošla 

0 0 hvala 0
14 godina

Kod kupnje na daljinu, 14 dana.

http://potrosac.mingo.hr/hr/potrosac/clanak.php?id=12616

Kod kupnje u dućanu, ovisi o uvjetima proizvođača i dobroj volji trgovca.

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Igram i ja trenutno na 1600 900 također 75 Hz. Pomoću custom resolution utility sam ga rokno na 75 i radi sve stabilno (samo ga prebacujem kad idem igrat). Zadovoljan sam sa ovim trenutnim Benq, no jebiga 144 Hz je čudo valjda imati.

1600x900 @75Hz 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
martin999 kaže...

Hvala na svim odgovorima, puno ste mi pomogli

Još me samo jedna stvar interesira. Imate li iskustva sa vraćanjem monitora nakon kupnje (npr zbog mrtvih pixela) te koji su dućani najviše susretljivi.

Nisam previše upoznat sa zakonima u hrvatskoj, pa me zanima da li imamo pravo vratiti monitor bez razloga u nekih prvih x dana? Citao sam nesto da takav zakon vrijedi u EU, ali neznam da li su ga kod nas prihvatili.

Zasad sam jedino primjetio da treba izbjegavati EDigital.

Ako imate neka pozitivna ili negativna iskustva s ducanima, mišljenja su dobrodošla 

Kupnja na daljinu ima 14 dana za povrat, kupnja u ducanu ne znam, 7 dana? 

U svakom slucaju, jedan mrtvi pixel nije dovoljan kao razlog povrata jer sam proizvodjac ima ne znam min 5 komada mrtvih pixela kao pravo za reklamaciju. Tak da ak ne zadovoljava te proizvodjaceve uvjete za reklamaciju, mozes bez obrazlozenja reci da nisi zadovoljan kupljenim proizvodom i vratiti neosteceno i kompletno sve sto si dobio prilikom isporuke. 

Znaci ak pozobas mrtvi pixel, zapakiraj i reci da nisi zadovoljan i vrati. Ak pitaju zakaj velis da prema zakonu ne moras reci :D 

I nije niti lose snimiti unboxing, jer nesto zna biti osteceno/nedostajati prilikom dostave - ustvari nisi niti duzan preuzeti posiljku ako vidis da je stigla ostecena.

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
12 godina
Putn1k kaže...
Kiky877 kaže...

If you want Free-Sync get the Viewsonic XG2401 which has much better image quality compared to all of these.

Ali ovog monitora nema za kupiti u Hrvatskoj?

EDIT: Kao ni Asus MG248Q valjda, pa je treća opcija onda ovaj AOC monitor. Meni bi isto trebao Freesync monitor.

https://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B01A0ZRR50/geizhals07-21/ref=nosim?m=A3P5ROKL5A1OLE

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Asus+MG248

14 godina
neaktivan

Viewsonic XG2401 piše da ne dostavljaju u HR, a Asus je skuplji dosta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 22:54 (Kiky877).
10 godina
Koji monitor kupiti

Što mislite o lg 27mp68vq-p za mix između gaminga te obrade fotografija i video produkcije?

0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

Ne, ipak onda uzimam taj AOC G2460PF jer budem ionako uzel RX 480 pa bude to lijepa dugogodišnja kombinacija.

Battle.net: Doragon#2752

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Na taj i ja pucam. Vjerovatno nije najkvalitetniji, iako sam gledao dobre recenzije o njemu, al mislim da ima jako dobar omjer ulozenog i dobivenog.
10 godina
froxie24 kaže...

Što mislite o lg 27mp68vq-p za mix između gaminga te obrade fotografija i video produkcije?

S obzirom da trenutno imam 18.5" monitor bio bi mi možda čak i preveliki skok na 27" pogotovo jer je 1080p. Eventualno neki 24" ips sa dobrom produktivnošću i za gaming, da mi predložite do 2500kn.

Možda Asus MX259H iako vidim po recenzijama da ima dosta ghostinga u igrama.

Eventualno druga opcija mi je LG 29UM58-P samo za video i photo editing a stari 19" monitor mogu korisitit za istovremeno igranje, snimanje i streaming igre u 16:9 formatu. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2016 17:51 (froxie24).
10 godina
Koji monitor kupiti

Neznam jel kriva tema ali cisto brzinsko pitanje :

Pojavilo mi se ovo i kad sam se logirao i dalje je bilo, ali kad sam resetirao racunalo nesto je :

https://s31.postimg.org/lsd8kyfxn/IMG_1512.jpg

Edit : radi se o dell u2715h tek kupljen

Edit 2 : ovo crno u sredini sam ja izrezao zbog imena i prezimena i emaila

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2016 1:09 (Croshadow1234).

0 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti

odličan video review

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2016 16:58 (roby27).

0 0 hvala 0
17 godina
roby27 kaže...

odličan video review

Daleko je to od odličnog, realno tip previše žlabeče/predugačak video a zapravo je kod 21-9 vs 16-9 sve vrlo jednostavno.Dakle rezolucija ide u drugi plan, a u prvi red ide ono kaj je nekome najbitnije, recimo filmofili za njih je samo 21-9 i ništa drugo itd.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2016 0:16 (rambox).
12 godina

a tv serije u 16:9 formatu ;)

11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Kakvo bozje muljanje u tamnijim scenama imam prvu verziju va panela i nikad vidio nesto slicno...primjeti se blur kad se stavi onaj drek(nemrem se sjetiti trenutno) na premium postavku u panelu!, na off je meni najbolje na high se takoder kod scrollanja texsta vidi blur!lp

Upravo tako kakvo se vidi na videima. U tamnim scfenama dolazi do toga. Ne svim, ali u dosta njih.
Svi recenzenti su to naveli, a osobno sam testirao to na 2 AMVA monitora. 2760Hm i na svom 
2750zl. U witcheru 3, u svemirskim simualcijama, pa cak i u Piilars of eternity vec na pocetnom djelu igre. 
Evo ukratko igre u kojima sam naletio na to.  I to je normalno za VA panel. 

13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

jbga onda ja nemam amwa panel u svom benq gw2760!

pitao sam te na kojim postavkama u monitoru ti je namjestena AMA opcija(off/high/premium) high i premium daju zbluranu sliku tj crnu/pogotovo textove) na off je najbolje(iako u jako tamnim i mracnim igrama preium izgleda kao da je brze), jesi probao uopce?!

evo ti i video snimio sam mobitelom:

sry slabo se vidi s mobitelom sam snimao no nema nikakvih anomalija ni prijelaza u pecini:)!

evo i s textom gdje se na sivoj boji ljepo vidi kako zaostaje kad je upaljena premium opcija!

LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2016 0:03 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

jbga onda ja nemam amwa panel u svom benq gw2760!

pitao sam te na kojim postavkama u monitoru ti je namjestena AMA opcija(off/high/premium) high i premium daju zbluranu sliku tj crnu/pogotovo textove) na off je najbolje(iako u jako tamnim i mracnim igrama preium izgleda kao da je brze), jesi probao uopce?!

evo ti i video snimio sam mobitelom:

sry slabo se vidi s mobitelom sam snimao no nema nikakvih anomalija ni prijelaza u pecini:)!

evo i s textom gdje se na sivoj boji ljepo vidi kako zaostaje kad je upaljena premium opcija!

LP

Nisam rekao da je u svim scenama, ali je primjetan i primjetio sam ga u nekoliko igara.
Kad uhvatim vremena snimit cu i staviti video da vidis.  U meduvremenu odei na livescore i
scrollaj stranicu pa mi reci lijevi i desni rub koji ima crno-sive linije i scrolaj stranicu pa mi reci sta vidis.
Da probao sam i sam AMA sa of i sa premium i najbolje je na high. kad odes na premium onda je brzi
odziv, ali zna doci do overshoota. 

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Bok, moze preporuka koji kupiit od ova dva, ili neki dr prijedlog?

hvala

6 Samsung S24D590PL
5 LG 23MP68VQ-P
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2016 23:30 (ToNi185).

0 0 hvala 0
10 godina
Koji su to modeli slike ništa ne znaće.
11 godina
neaktivan
Ja mislim da ti je onaj treci najbolji.
"Ono si što jedeš" - ja sam pizza (ne, ozbiljno, pitajte @Tony1999)
15 godina
Koji monitor kupiti

Jednostavno pitanje - uzeti monitor s G-SYNC tehnologijom ili ne?

Koje su prednosti te tehnologije?

Opravdavaju li razliku u cijenu?

Planiram kupiti GTX 1070, pa jel baš moram ići na monitor s G-SYNC-om?

Kad smo već ovdje - koji monitor veličine 27'' i rezolucije 1920x1080 (Full HD) bi ste u tom slučaju preporučili, a da je dobavljiv u hrvatskim dućanima?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Rakun kaže...

Jednostavno pitanje - uzeti monitor s G-SYNC tehnologijom ili ne?

Koje su prednosti te tehnologije?

Opravdavaju li razliku u cijenu?

Planiram kupiti GTX 1070, pa jel baš moram ići na monitor s G-SYNC-om?

Kad smo već ovdje - koji monitor veličine 27'' i rezolucije 1920x1080 (Full HD) bi ste u tom slučaju preporučili, a da je dobavljiv u hrvatskim dućanima?

Hvala!

ne opravdava razliku u cijeni jer isto to dobijes kod amd-a besplatno, samo naravno moras imati amd gpu!

27" FullHd mislim da ti je Benq tu najbolji izbor, nek ti netko samo kaze tocan model jer ih ima vise modela!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
Koji monitor kupiti

Ali ja planiram imati nVidia grafičku - ako uzmem monitor bez toga neće li onda biti previše "trganja" i "trzanja" slike?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice