Ovaj zadnji video to nema veze s monitorom, ja ne igram igrice ali to je ili do neke igrice ili loših postavki HDMI spojenog monitora.Sve ostale primjere ja ne primječujem, a isto tak imam Benq AMVA monitor dakle nema frke.
http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat
Ghostinga trunku ima na Benq AMVA LCD panelima, ali to su sitnice oko kojih se ne treba opterečivat. AMVA monitori imaju druge puno bitnije prednosti, to je ono najbitnije i to se vrlo lako primjeti.
Pa nisi baš dobro shvatio, jer AMVA LCD paneli imaju dvostruko veči statički kontrast i puno bolju crnu boju.To se odma primjeti u praksi, dakle kad imaš na stolu za usporedbu dva monitora jedan IPS/PLS a drugi AMVA.
Sto se tice ovog videa sa witcherom to je do AMVA panela. Dokazano. I sam imam benq 2750ZL. Nije to nikaki problem
do losih postavki, HDMI-a i slicno.
To je mana AMVA panela, da u takim tamnim scenama dolazi do muljanja tamnih boja ili toga sto vidis na videima.
Isto tako igre kao svemirske simulacije dolazi do muloojanja u svemiru, pa one zvijezde (bijele tocke), se
muljaju i umjesto bijele budu svie i malo se stope sa crnom pozadinom svemira.
Naima brzina VA panela je kao i IPS u nekim slucajevima, ali IPS ima otprilike konstantnu brzinu u svim svcenama. Primjer
na IPS odziv je 8 do 14 ms, dok na VA panelu je odziv od 8 do 14 ms na normalnim scenama, ali kada dodu tamne scene odziv
pada i preko 20-30 ms. Kao sto rekoh mana svih VA panela. Osim jednog samsungovog koji navodno nije imao tih problema u
svemirskoj simulaciji, ali ne sjecam se sad koji je model.
Inace rambox je u pravu da VA panel ima 2 do 3 ili vise cak bolji kontrast, vecinom nemaju bleedinga i imaju bolju crnu, te je gledanje filmova
pogotovo mracnih scena je dosta bolji nego na IPS.
Nije to stvar jel neko u pravu,nego je poanta da se več odavno znaju karakteristike AMVA LCD panela izrađenih 2012+godine.AMVA LCD paneli realno uopče i nemaju problema sa probijanjem pozadinskog osvjetljenja.Ne sječam se takve informacije, da se bilo ko buni dakle imam bilo koji današnji VA monitor, sa spomena vrjednim probijanjem pozadinskog svjetla.Uostalom sve bitno je nabacano na dolnjem prvom linku pa nema frke.
Drugi link je realna situacija, dvadeset Asus 27 IPS monitora i probijanje pozadinskog osvjetljenja=50% primjeraka je šipak za pokrit sa plahtom.