Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.619
|
čitano: 5.720.887
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav!

Vidim da je gospodin iznad u sličnoj dilemi kao i ja...

No da ispričam svoju priču :)

Kupio bih novi monitor do 3000 kn, za gaming (27" ili veće), koji bi išao uz gtx1060 (koju isto planiram kupit, možda tražim previše; može neka preporuka i za proizvođača grafičke ovdje?), ako je moguće dati preporuku u "Svijet medija" bio bih zahvalan! Bi li bilo bolje 1440 ili 1080 sa ovom karticom?

Hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2016 15:20 (puregold).

0 0 hvala 1
10 godina
Re: Koji monitor kupiti
Stjepanj kaže...

jbga onda ja nemam amwa panel u svom benq gw2760!

pitao sam te na kojim postavkama u monitoru ti je namjestena AMA opcija(off/high/premium) high i premium daju zbluranu sliku tj crnu/pogotovo textove) na off je najbolje(iako u jako tamnim i mracnim igrama preium izgleda kao da je brze), jesi probao uopce?!

evo ti i video snimio sam mobitelom:

sry slabo se vidi s mobitelom sam snimao no nema nikakvih anomalija ni prijelaza u pecini:)!

evo i s textom gdje se na sivoj boji ljepo vidi kako zaostaje kad je upaljena premium opcija!

LP

Odziv amwa panela u tamnim scenama je očajan pri čemu dolazi do zatamnjenja slike i gubitka detalja. Ne primjeti se uvijek, samo u nekim specifičnim scenama, ovo je najočitiji primjer na koji sam naletio:

https://sendvid.com/un5zbxub

Slika ispod  je isto dobar primjer. Probaj brzo micati sliku po ekranu i zelena pozadinska mreža je odmah za tri nijanse tamnija. Na svim AMA postavkama, također Benq GW2760hm.

Čini se da je tamno zelena boja zapravo dosta problematična za amwa panel.

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Jel postoji neki posteni monitor 1440p sa freesyncom? Cijena zamalo pa nije bitna.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Što bi se meni sada isplatilo od monitora uzeti?

trenutno imam ovaj 27" tnac 2ms

naginjem jako nekom 144hz freesync no jel bi mi 24" bilo dovoljno ili da se držim 27" pričam o full hd rezoluciji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jonja kaže...

Jel postoji neki posteni monitor 1440p sa freesyncom? Cijena zamalo pa nije bitna.

razmisli dva puta.

ja da imam love možda bih uzeo ovako nešto : Asus MG278Q  ili možda : BenQ XL2730Z

ja ciljam na ovak nešto : AOC G2770PF

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2016 21:59 (toxic).
9 godina
neaktivan
toxic kaže...
Jonja kaže...

razmisli dva puta.

ja da imam love možda bih uzeo ovako nešto : Asus MG278Q  ili možda : BenQ XL2730Z

ja ciljam na ovak nešto : AOC G2770PF

Uz ove predložene pogledaj i ASUS MG279Q koji je novija verzija gore navedenog  asusa i trebao bi imati ips panel.

evo ti popis freesync monitora pa pogledaj otprilike šta te zanima- 144hz ili ovi što idu do 75hz, ips ili tn

http://www.144hzmonitors.com/list-of-freesync-monitors/

13 godina
protjeran
Callisto kaže...
4

Odziv amwa panela u tamnim scenama je očajan pri čemu dolazi do zatamnjenja slike i gubitka detalja. Ne primjeti se uvijek, samo u nekim specifičnim scenama, ovo je najočitiji primjer na koji sam naletio:

Slika ispod  je isto dobar primjer. Probaj brzo micati sliku po ekranu i zelena pozadinska mreža je odmah za tri nijanse tamnija. Na svim AMA postavkama, također Benq GW2760hm.

moram priznati da pojam nemam o cem pricas, ja takvih problema u igrama nemam, ponavljam primjetni su anomalije jedino na bijeloj podlozi kad je sivo i crno s textom +av na premium!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Taj ASUS bi bio savrsen da mu Freesync ide do 144Hz, al kakve su to zavrzlame da ide samo do 90Hz? Takodjer, TN matrica ne dolazi u obzir prilikom kupnje tako skupog monitora. Hvala na linku, po njemu vidim da Acer xf270hu je prilicno savrsen izbor, ali nema ga nigdje u HR, pa pitam jel zna itko neki strani ducan da shipa u HR?

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Tom asusu se moze podesiti freesync raspon, ali ovisi jel ti se da s time igrati. A acer mozes kupiti u alzashopu, na amazon.de ili amazon.co.uk

https://m.alzashop.com/27-acer-xf270hubmijdprz-d3860052.htm?o=1

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2016 13:15 (roxas).
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Kad stavim u kosaricu na Amazonu pise da ne shipa na moju adresu (Hrvatska). Kakav je taj Alzshop?

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ja nisam narucivao iz alze, ali koliko sam skuzio ljudi su u pravilu zadovoljni. To je uz computeruniverse i caseking webshop iz kojeg se najcesce narucuje kad se kupuje izvan Hrvatske. Pregledaj malo ovu temu, trebao bi pronaci sto te zanima
http://m.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/opcenito-o-kupnji-hardvera-eu/189582?page=64
13 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav, koji monitor kupiti do 1500kn (1080p, oko 24") za vecinom gaming?

Ima li neki dobar sa freesyncom?

Isplati li se kupiti curved monitor? Danas je 10% popusta u abrakadabri na sve pa bi uzeo neki od njih, ova 4 mi izgledaju dobro, nekako naginjam da uzmem ovog DELL-a (ima li razlike sto je 6ms a ne 5ms?) no stvarno se nemogu odluciti:

https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog-Racunala-i-periferija-Monitori/LCD-23%2C6%22-IPS-WLED-HDMI-5ms/p/G000PVA

https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog-Racunala-i-periferija-Monitori/Monitor-S-series-23%2C8%22/p/3007MJK

https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog-Racunala-i-periferija-Monitori/Monitor-LS24E510CS-23.5%27%27-LED/p/D001KDO

https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog-Racunala-i-periferija-Monitori/LS24E500CS-EN/p/R005JDI

Mrzim kada ležim na plaži i pojede me dinosaur.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

Čisto da sam sebi odgovorim na pitanje postavljeno nekoliko stranica ranije, uzeo sam Benq XL2411Z i monitor je bomba. Preporučam svima koji su u dilemi uzeti ovaj monitor ili ne, za gaming odlična stvar.

Battle.net: Doragon#2752

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Kakve su mu crne boje? TN matrica me uvijek plasi.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Jonja kaže...

Kakve su mu crne boje? TN matrica me uvijek plasi.

Baš sam gledao na yt usporedbu sa asusovim monitorom i djeluje mi isprano. Nekako su kontrast i saturacija preloše. 

Što se mene tiće ja sam se predomislio. Nisam neki HC gamer da mi sad treba low input lag i 144Hz pogotovo jer mi komp u večini igara ne prelazi 60fps. 

Tako da trenutni 19" AOC E950SWN za gaming tokom snimaja i streamanja gameplaya u 1280x720 je dosta. A naknadno ću si uzeti neki ultrawide vjerojatno LG 29um68 zbog rada sa fotografijiama i videoprodukcijom, a bit će dobar i za gaming kad ne budem snimao gameplay.

13 godina
Koji monitor kupiti

Ima li nesto bolje od ovoga monitora do 1500kn? Mozda neki sa freesyncom?

Mrzim kada ležim na plaži i pojede me dinosaur.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Uzeo sam jucer Benq EW2750ZL u Hg Spotu i monitor je brutala.Dosada sam imao U2312HM i on je odlično

durao 2 godine , a prelazak na 27-icu je stvarno osvjezenje , boje su fantastične , kao i kutovi , monitor je flicker free , 1080p reza ne djeluje opce loše ,

dapače sve je oštro i ne primjećujem bilo kakvu pixelizaciju.Posto uglavnom igram sportske simulacije , to sada izgleda fantastično , ni traga nekakvim

problemima.Uglavnom apsolutna preporuka za monitor.

C2D E6850@ 3Ghz,Gigabyte P35-DS3P,2x1Gb Kingmax 667,Sapphire Radeon HD3870 ,Seasonic S12II-500,2x320Gb Seagate Baracuda+500Gb Samsung Spinpoint,Samsung 971P

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
penetrisac kaže...

Uzeo sam jucer Benq EW2750ZL u Hg Spotu i monitor je brutala.Dosada sam imao U2312HM i on je odlično

durao 2 godine , a prelazak na 27-icu je stvarno osvjezenje , boje su fantastične , kao i kutovi , monitor je flicker free , 1080p reza ne djeluje opce loše ,

dapače sve je oštro i ne primjećujem bilo kakvu pixelizaciju.Posto uglavnom igram sportske simulacije , to sada izgleda fantastično , ni traga nekakvim

problemima.Uglavnom apsolutna preporuka za monitor.

ako imas dovoljno jak hardwer za 4k rokni tu rezu pomocu dsr-a/vsr-a(bez AA) i uzivaj u jos boljoj slici!lp

12 godina
Koji monitor kupiti

LP planiram kupit dva monitora, jedan za sebe, jedan za sestru. Njoj treba samo za faks i za gledanje serije pa sam njoj mislio kupiti ovaj https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=35970. E sad, meni bi trebo ugl za gaming, a ne bi ga platio puno vise nego ovaj. Pa sam gledao https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=34215. Zanima me je li velika razlika izmedu 6ms i 1ms response time. Ako nije, uzeo bi isti, pa onda sljedece godine neki 144hz, posto mi nije tako hitno. Hvala

GamingOnline
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pisao sam već nekoliko puta i već sam i sebi dosadan, ali nikako da odlučim. Zaključio sam da bi mi idealan monitor bio MG279Q ili XF270HU, ali nisam siguran jesam li spreman iskeširati 4500+ kn za monitor. Zanima me što biste mi preporučili od jeftinije alternative, 144 hz freesync TN panel za nekih 2000+ kn, 1440 IPS/VA za 3000 ili čekanje pada cijena? Ekran bi bio za gaming (Dota, War Thunder, Diablo, Overwatch...), posao i filmove. U principu me jako privlači taj 144 hz (ili bilo što više od 60hz) i freesync, a nikad ih nisam vidio u akciji tako da ne mogu procijeniti vrijede li tih para i vrijedi li se zbog toga odreći IPS panela (volim lijepe boje). Sve više naginjem tome da otkantam freesync i visoke frekvencije i da se odlučim za 1440 IPS.

EDIT: Grafičku uskoro mijenjam za rx480.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 19:15 (Domdom32).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Domdom32 kaže...

Pisao sam već nekoliko puta i već sam i sebi dosadan, ali nikako da odlučim. Zaključio sam da bi mi idealan monitor bio MG279Q ili XF270HU, ali nisam siguran jesam li spreman iskeširati 4500+ kn za monitor. Zanima me što biste mi preporučili od jeftinije alternative, 144 hz freesync TN panel za nekih 2000+ kn, 1440 IPS/VA za 3000 ili čekanje pada cijena? Ekran bi bio za gaming (Dota, War Thunder, Diablo, Overwatch...), posao i filmove. U principu me jako privlači taj 144 hz (ili bilo što više od 60hz) i freesync, a nikad ih nisam vidio u akciji tako da ne mogu procijeniti vrijede li tih para i vrijedi li se zbog toga odreći IPS panela (volim lijepe boje). Sve više naginjem tome da otkantam freesync i visoke frekvencije i da se odlučim za 1440 IPS.

EDIT: Grafičku uskoro mijenjam za rx480.

grafa ti je preslaba za bilo sta na min 60, kamoli 144+, pad cijena 1440p i 4k monitora nebus gledao jos barem 5g! uzmi si neki 27" 1440p s boljim odazivom( obavezno ispod 5ms) ips ili Va panel, nikako tn!LP

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Jel ti vidis koje covjek igre igra? Takodjer, odaziv i nije toliko bitan... Slazem se da TN panel je katastrofa ako se uzima novi monitor, al ako je neki jeftini 144Hz, zasto ne?

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pa da, mislim da bih trebao bez problema vrtiti navedene igre preko 100 fps-a na 1440 kad nabavim rx 480, 7870 je na 1080 sve vrtjela na 60-70+. Za ove povremene single playere me ni nije toliko briga. Pokušat ću negdje vidjeti kako izgledaju ti 8-bitni TN-ovi za koje govore da su dobri i kako je igrati na 144 hz pa ću odlučiti.

11 godina
neaktivan
Callisto kaže...
Stjepanj kaže...

jbga onda ja nemam amwa panel u svom benq gw2760!

pitao sam te na kojim postavkama u monitoru ti je namjestena AMA opcija(off/high/premium) high i premium daju zbluranu sliku tj crnu/pogotovo textove) na off je najbolje(iako u jako tamnim i mracnim igrama preium izgleda kao da je brze), jesi probao uopce?!

evo ti i video snimio sam mobitelom:

sry slabo se vidi s mobitelom sam snimao no nema nikakvih anomalija ni prijelaza u pecini:)!

evo i s textom gdje se na sivoj boji ljepo vidi kako zaostaje kad je upaljena premium opcija!

LP

Stjepanj nema potrebe da lupas decku TD kada ima pravo. Ne laze i AMVA ima navedenih problema sa 
tamnim scenama. Uploadat cu i ja svoja videa, ali pogledaj i sve recenzente i svi ce ti potvrditi isto.
Mozda ti nisi naletio na to ili ne primjecujes, ali ti problemi su tu. Nije to nesto strasno, jer ipak se ne pokazuje
u svim scenama, vec tu i tamo, ali definitivno je problem prisutan.

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav ekipa. Zanima me koji monitor mi preporučate do cca 1500kn+-. Monitor je za casual gaming, gledanje filmova. LP

0 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti

Koliko sam ja istraživao monitore u zadnje vrijeme, najisplativiji FREESYNC je definitivno  Acer XF270HU koji se kreće oko 3800 HRK. Jedina mana je TN. Međutim i to je puno para tak da i ja razmišljam da bi uzeo 27 inča 1440 bez FS. Al malo mi je žao tak. Volio bi FS probat posebno na novoj konfi.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Azmo kaže...

Koliko sam ja istraživao monitore u zadnje vrijeme, najisplativiji FREESYNC je definitivno  Acer XF270HU koji se kreće oko 3800 HRK. Jedina mana je TN. Međutim i to je puno para tak da i ja razmišljam da bi uzeo 27 inča 1440 bez FS. Al malo mi je žao tak. Volio bi FS probat posebno na novoj konfi.

A koji bi bio najpovoljniji 27 inča, 1440 rezolucija, IPS monitor s G-sync-om?

12 godina
Rakun kaže...
Azmo kaže...

A koji bi bio najpovoljniji 27 inča, 1440 rezolucija, IPS monitor s G-sync-om?

Iskreno, ne znam jer me G-SYNC ne zanima zbog kartice tak da to nisam niti gledao. Ali, ovaj FREESYNC Acer ima  G-SYNC "brata" pa je on možda ok. Oznaka je Acer XB270HU. Pogledaj njega. Znam samo da je dosta skuplji od prvog al je G-SYNC i IPS matrica.

16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

može prijedlog 24" ili većeg FHD monitora do 1200kn. Poželjno je da se može spojiti na GPU pod Moj PC (Glavno računalo) i da valja za poneki gaming na HD rezi sa starijim naslovima.

Nisam baš u tijeku sa monitorima a i vrijeme je da zamijenim vremešne mrcine pod imenima ASUS MM17D i Philips 170S (trenutno je dual monitor setup, kombinacija GT620 i Intel HD2000, sve preko VGA jer sam negdje zagubio VGA na DVI adapter)

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Azmo kaže...

Sta nije to IPS monitor? http://www.overclock.net/t/1581706/acer-xf270hu-1440-ips-144-hz-adaptive-sync-thread

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2016 17:41 (roby27).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice