Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.608
|
čitano: 5.715.388
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 22:31 (maucina).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Koji monitor kupiti

Za te cijene nema. Ti su najbolji po recenzijama. Zapravo imas benq GW2760HS.
Ali bi ti ja ipak od svih tih preporucio Benq ew2750ZL. Ima najnoviji 2.3 amva
panel i poboljsan je naspram ostalih jos. Jako dobre recenzije. Naravno sam monitor
je noviji od svih navedenih. 

17 godina
Koji monitor kupiti

Sto mislite o Acer S277HK?

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti

4K IPS G-sync monitor

http://www.144hzmonitors.com/monitors/acer-xb321hk-32-inch-4k-ips-g-sync-gaming-monitor/

nadam se da ce svemu tome u roku od 2g cijena pasti na neke razumne grane

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
danny_2 kaže...

Za te cijene nema. Ti su najbolji po recenzijama. Zapravo imas benq GW2760HS.
Ali bi ti ja ipak od svih tih preporucio Benq ew2750ZL. Ima najnoviji 2.3 amva
panel i poboljsan je naspram ostalih jos. Jako dobre recenzije. Naravno sam monitor
je noviji od svih navedenih. 

Nije mi neka razlika u cijeni, oba monitora su VA, a Samsung ima zakrivljeni ekran. Jel po necemu bolji taj BenQ ako je ista cijena a nije zakrivljen kao Samsungov?

11 godina

Ovdje se daju okvirne preporuke. Puno njih nezna razliku izmedju IPS/TN/VA. Je li bas taj BenQ po necemu bolji od Samsunga, to valja proguglati i da ti sad netko ide nest odgovoriti odgovor bi dosao sa googlea. Znaci parametara ima hrpu, ne samo tip matrice/kontrast/odaziv i te neke stvari koje se reklamiraju i najvise spominju. Npr. bitna stvar kao sRGB pa i RGB coulour gamut se obicno ne spominje u opisu proizvoda. Neki monitori se daju brutalno iskalibrirati, neki ne, profili su obicno vec napravljeni ili imas YT videje kako su ljudi namjestili postavke kod sebe. Uglavnom, probaj sam pronaci odgovor pa nas mozes i informirati.

17 godina
mario1990 kaže...

Decki zahvaljujem na odgovorima  Znaci to su nekakav "best buy" za tu cijenu.

Za mene je Benq GW2470H BestBuy, i to zato jer se tu opet radi o VA/AMVA vs IPS LCD panel kaj drugo.IPS AOC je nekome možda atraktivan, meni je recimo ružan s tim izvitoperenim stalkom u jednu stranu.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat

maucina kaže...

Nije mi neka razlika u cijeni, oba monitora su VA, a Samsung ima zakrivljeni ekran. Jel po necemu bolji taj BenQ ako je ista cijena a nije zakrivljen kao Samsungov?

Moraš se prvo zapitat jel ti uopče treba ovakav iskrivljeni ili ispigani monitor.Meni se nekak čini, da osim gejminga od toga ispiganog zaslona baš i nema previše koristi.

Kaj se tiče tog VA Samsunga, on je ok i po kvaliteti slike je kao neki Benq AMVA monitor.No opet mene muči isti detalj, nemam poima ko proizvodi taj VA LCD panel kojeg koristi Samsung.Ja tu informaciju nisam našel, a bez takvog detalja bitan upitnik i dalje ostaje visiti u zraku.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

pozdrav! trebam preporuku za eyefinity setup... isao bi na 3 x 24" monitora... znaci jedan od ta tri mora imati display port... druga dva po mogucnosti dvi izlaze jer na svojoj grafi imam 2x dvi, 1x hdmi i 1x DP... ili neki konverter sa dvi na hdmi ako moze preko njega? naravno pod uvjetom da konverter nije poput onoga sa DP na dvi active koji kosta ko svetog petra opanak...

eyefinity ce bit iskljucivo za gaming (iRacing, AC, RBR, uglavnom za sim racing). recimo monitor tipa ovog benq sto preporucate bi bilo super jer moze na zid, steta sto nema dvi i DP, ili nesto tako u tom cjenovnom rangu (100kn gore-dole ne igra ulogu)... monitori mogu biti sva 3 ista ili ovaj sa DP moze bit drugaciji, bitno da je iste dijagonale i reze :) hvala

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

A da uzmes jedan 21:9 ?

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
rambox kaže...
mario1990 kaže...

Za mene je Benq GW2470H BestBuy, i to zato jer se tu opet radi o VA/AMVA vs IPS LCD panel kaj drugo.IPS AOC je nekome možda atraktivan, meni je recimo ružan s tim izvitoperenim stalkom u jednu stranu.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat

Ako bi usporedili konkretno taj aoc i benq gw2470h , koje su prednosti aoc-a nad njim? 

De gustibus non est disputandum.
11 godina
neaktivan

Pa nije im cijena ista, samsungov je skuplji za oko 300 kuna. E sad koji je bolji osobno ti nitko ne moze 
reci iz iskustva ukoliko oba nije imao. Zasto je samsungov skuplji?? Mozda zbog imena i  zakrivljenosti 
panela, medutim na dijagonali od 27 " ta zakrivljenost i nije nesto bas nesto posebna. Dosta ih ni ne primjeti nesto bas. 
Pravu razliku ces najbolje saznati ako nades recenzije od oba monitora od istih recenzenata.
Na pcmonitors ima recenzija za benq ew2750zl i jako dobra recenzija je.
Plus benq monitor kazu da se lako clocka na 75 hz. Pa eto ako ista ti znaci.
Kazem Benq bi ti bila moja preporuka na osnovu sto sam o njemu citao
po recenzijama i od korisnika. Za taj samsung nema recenzije na toj stranici.
Iako iskreno mislim da su oba monitora tu negdje i da razliku medu njima mozda neces
ni primjetiti. Tako da ili potrazi recenzije ili uzmi sto ti se vise svida. Preporuke si dobio.
U svakom slucaju sretno sta god da odaberes. :)

17 godina

Mislim da samsung koristi lg panele

12 godina

Netocno, pa samsung je veliki proizvodac svojih S-PVA panela, siguran sam da je i takav u njemu, nemaju oni potrebu kupovat panele od LG-a kad imaju svoje tvornice. 

14 godina
mario1990 kaže...
rambox kaže...
mario1990 kaže...

Ako bi usporedili konkretno taj aoc i benq gw2470h , koje su prednosti aoc-a nad njim? 

Ovdje sam stavio prednosti jedne i druge tehnologije. IPS je nešto bolji u gamingu, dok je VA za filmove

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=163&jumpto=4828711&sort=asc&view=flat

17 godina
roby27 kaže...

Netocno, pa samsung je veliki proizvodac svojih S-PVA panela,siguran sam da je i takav u njemu, nemaju oni potrebu kupovat panele od LG-a kad imaju svoje tvornice. 

Ne taj Samsung nema S-PVA LCD panel, nego baš ima nazivno VA LCD panel, ali njegov proizvođač za sad meni nije poznat.

Samsung za taj ispigani VA monitor navodi 3000:1 statički kontrast, a to je recimo ista vrjednost kao kod svih Benq AMVA LCD panela godina proizvodnje 2012+.Dalje nema smisla razglabat, dakle Samsung ima VA LCD panel, ali preostali točniji detalji za sad nisu poznati.

http://www.samsung.com/levant/consumer/it/monitor/curved-monitor/LS27D590CS/ZN

zuper kaže...

Ovdje sam stavio prednosti jedne i druge tehnologije. IPS je nešto bolji u gamingu,dok je VA za filmove

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=163&jumpto=4828711&sort=asc&view=flat

Ne možeš samo napisat da je VA bolji za filmove, to nema smisla jer je odgovor vrlo uzak, i zapravo izrazito neprecizan i teško probavljiv.

Pa to smo več rješili/logično je, dakle visoki kontrast+dobra crna boja+nema IPS glow, to je vrlo poželjno za bilo kakav sadržaj na ekranu.Valjda znaš kakvu sliku ima stari CRT televizor, ili ovaj novi famozni turbo skupi OLED panel=viši kontrast od Plazme+crna boja da boli glava. 

Kaj se tiče tog tvojeg linka, lako je okačit dvije fotke sa hrpom informacija. Ali treba na hrvatskom istaknut ono najbitnije u praksi, dakle VA/AMVA vs IPS pa još malo proširit neke druge informacije, kao na ovom linku kojeg ja ionako često linkam.

13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozz ljudi, zanima me koji monitor kupiti za gaming u cjenovnom rangu do 1300kn +- 100 kn, BENQ GW2470H više nema gotovo nigdje na zalihi :(

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zajeb kaže...

A da uzmes jedan 21:9 ?

hmm neznam kako bi to funkcioniralo? jer bi mi lijevi i desni bili pod nekim određenim kutom...

ovako nekako 

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

tražim ~21-23" monitor za rad doma, što će reći da ću pred njim provoditi malo vremena (većinu obavim na poslu), nekih 2h dnevno max, nacrtu u autocadu i to je to. Trebao bi imati HDMI priključak s kojim bih ga spojio na laptop. Nekih drugih zahtjeva nemam.

0 0 hvala 0
13 godina
zlovenac kaže...

Pozdrav,

tražim ~21-23" monitor za rad doma, što će reći da ću pred njim provoditi malo vremena (većinu obavim na poslu), nekih 2h dnevno max, nacrtu u autocadu i to je to. Trebao bi imati HDMI priključak s kojim bih ga spojio na laptop. Nekih drugih zahtjeva nemam.

Ja budem piknuo ovo koje je kolega već preopručio

https://www.nabava.net/monitori__90/lg-monitor-tv-22mt47d-ips-led__11379201

17 godina
ssiilljjoo kaže...

Pozz ljudi, zanima me koji monitor kupiti za gaming u cjenovnom rangu do 1300kn +- 100 kn, BENQ GW2470H više nema gotovo nigdje na zalihi :(

Kako nema kad ima, dakle M-Computers tamo piše "artikal je dostupan" pa ih kontaktiraj i provjeri.

https://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2470h-led-238-24__17272451

U slučaju da je taj model trenutno rasprodan, onda moš uzet malo skuplji model EW2440L.To je po tehnikalijama identičan AMVA monitor, a razlika je očito samo u drukčijem dizajnu kučišta.

http://www.m-computers.hr/monitor-led-24-benq-ew2440l-4ms-vga-hdmi-mhl-full-hd-va-panel/EUR43292/product/

zlovenac kaže...

Pozdrav,

tražim ~21-23" monitor za rad doma,što će reći da ću pred njim provoditi malo vremena (većinu obavim na poslu), nekih 2h dnevno max, nacrtu u autocadu i to je to. Trebao bi imati HDMI priključak s kojim bih ga spojio na laptop. Nekih drugih zahtjeva nemam.

Ako več ideš na veči monitor, onda odma preskoči 23 pa izaberi 24 veličinu.Monitor ipak ne kupuješ svaki dan, a 24 veličina je sve samo ne prevelika to sigurno.

13 godina
Koji monitor kupiti

rambox mislim da ovo govorim u ime svih forumaša kojima već lagano ideš na živce..

DOJADIO si sa tim Benq i VA panelima !!! Mislim čovječe svaka ti čast na zalaganju ali pretjeruješ... mislim ljudima preporučuješ 27" monitor sa FHD rezom kao best buy što je odma flop...

Sad, liku koji radi u CAD-u (kut gledanja - najbitniji) i NAVEO je 21 - 23 " i povremeno korištenje opet preporučaš BENQ ...

Nemoj se uvrjedit ali cool off dude...

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 15:45 (DarthMarkus).
Moj PC  
11 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ja dosta radim u ACadu i 25" i 1440p mi je super. Hrpa mjesta, a sve oštro.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Hmm, za CAD bih ja uzeo 32-40".

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Slažem se, ali ako ti je CAD kruh, ali meni nije, amaterski radim pa mi je i 25 dosta :)

:

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

@DarthMarkus

Fala kurcu, nisam jedini koji ovako misli.... ise bilo mi je bed išta napisat kad vidim koliko se lik trudi da pomogne drugima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 17:15 (Hacknwack).
16 godina
protjeran
Hacknwack kaže...

@DarthMarkus

Fala kurcu, nisam jedini koji ovako misli.... ise bilo mi je bed išta napisat kad vidim koliko se lik trudi da pomogne drugima.

Nebi se on toliko trudio da nema koristi od toga.

Sve što imam u životu sam ukro, jedino sam vozačku kupio
11 godina

Kak to mislis? Uglavnom svaki ducan koji prodaje BenQ ili VA monitor prodaje i IPS i PLS. Kakve bi koristi trebao imati od toga, da ga BenQ placa radi "promoviranja"? Rambox uglavnom dobro govori, ali vjerujem da ljudima ide na zivce to markiranje u svim bojama, ogromni citati, svako malo preskakanje reda i nekakvi za njega specificni komentari. Meni osim markiranja to ne smeta, a po meni bi bilo bolje da preporuke budu objektivinije.

Konkretno u slucaju Ramboxa napisati da IPS, PLS, AHVA monitori imaju "prilično slaba crna boja", samo jer BenQ ima veci staticki kontrast je presubjektivno za jednu vecu temu na bug forumu. Black Crush je pak mana koja se rijetko spomene, a mislim da je prva mana VA monitora. Znaci onaj "Color Shift-free" iz ovog linka http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat nije ispeglana stvar. Tako da, ako cemo pisati da je "IPS Glow je posebno nezgodan/izražen u tamnijim situacijama na monitoru", onda je bome i Black Crush posebno nezgodan u tamnim sitacijama. Treba biti objektivan. Po meni nist od tog nije tak nezgodno. Nadalje, slabo se prica o colour gamutu aka sRGB/RGB postotku koji ima velik utjecaj na vjernost ne samo crne, nego i svih ostalih boja. Za to je vec potrebna recenzija pa onda dobro dodje kakav link recenzije u cemu Rambox ne zaostaje.

Nekakav moj zakljucak iz ovoga je da je da se prvo kupca uputi sto zeli, ako sam ne navede:

1) velicina dijagonale? ako se ide na skuplji monitor rezolucija/ refresh rate/ G-Sync/FreeSync?

2) koje konektore zeli?

3) ocekuje li ista od ergonomskih funkcija (npr. pivot, VESA itd.)?

4) ima li jos kakvih zahtjeva kao mozda nekakav moderniji dizajn, sirina okvira (tzv. "bezeli"), jamstvo, semi-glossy ili npr. hard-matt premaz ekrana..

Time se vec dobro skrati odabir i onda onaj koji preporucuje preporuci jedan ili par modela sa IPS/AH-IPS/AHVA, zatim VA/MVA/AMVA+, zatim PLS monitor/a, ako naravno svi pokrivaju uvjete.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 19:07 (The_Fichek).
17 godina
DarthMarkus kaže...

rambox mislim da ovo govorim u ime svih forumaša kojima već lagano ideš na živce..

DOJADIO si sa tim Benq i VA panelima !!! Mislim čovječe svaka ti čast na zalaganju ali pretjeruješ... mislim ljudima preporučuješ 27" monitor sa FHD rezom kao best buy što je odma flop...

Sad, liku koji radi u CAD-u (kut gledanja - najbitniji) i NAVEO je 21 - 23 " i povremeno korištenje opet preporučaš BENQ...

Nemoj se uvrjedit ali cool off dude...

Dakle ti bi eliminiral/pobacal u smeče sve 1080p/27 monitore, kao bezvezene i nepotrebne monitore pa nema frke.Ako ti ne razumiješ šta je uloženo-dobiveno BestBuy, dakle ponuda 27/1080p monitora to je tvoj problem.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/monitori-1080p-rezolucijom-rijetki/220305.aspx?page=0&jumpto=4497554&sort=asc&view=flat

Ajd se ti vrati nazad, pa pročitaj opet moj prijašnji post i kaj sam tam napisal.Valjda vidiš kaj sam prvo citiral+odgovor, a šta sam drugo citiral+odgovor gdje sam samo preporučil da izabere monitor 24 veličine.U odgovoru na drugi citat, pa tu uopče nisam preporučil koji monitor kupit pa valjda znaš čitat?

Kad smo več kod AMVA LCD panela, kakvi te sad spopali kutevi gledanja kad tu nema nikakvih problema.AMVA LCD panel proizveden prije 2012 godine, to nije isto kao AMVA LCD panel proizveden 2012+ godine, ali ti o tome očito nemaš poima.

Gdje si ti isčupal informaciju da AMVA LCD panel nije dobar za CAD i slične stvari ko ti je to rekel?Šta je ovo dole nego AMVA LCD panel, i to 32 veličine/1440p rezolucije namjenjen baš za takve potrebe, kutevi gledanja?

http://orwww2.benq.com/product/monitor/bl3200pt/

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/benq_bl3200pt.htm

Dakle da zaokružimo recimo 24 AMVA monitor 1080p rezolucije, pa to je za CAD obično smeče od monitora?

Ja ču i dalje nastavit preporučat istu priču, zato jer je današnji AMVA LCD panel uloženo-dobiveno sasvim logična preporuka.

Ovo kaj si napisal ali cool off dude..., valjda ti je jasno da je to isto ko da nisi ništa napisal=nema nikakvog efekta.

popo kaže...
Hacknwack kaže...

@DarthMarkus

Nebi se on toliko trudio da nema koristi od toga.

Uh da imam velike koristi, to se čak i na kamionu vozi, jer Benq me skupo plača za preporuku njihovih AMVA monitora. To je ipak sasvim dosta, daljni komentar nije potreban to sigurno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2015 0:39 (rambox).
15 godina
neaktivan
karlo666 kaže...

pozdrav! trebam preporuku za eyefinity setup... isao bi na 3 x 24" monitora... znaci jedan od ta tri mora imati display port... druga dva po mogucnosti dvi izlaze jer na svojoj grafi imam 2x dvi, 1x hdmi i 1x DP... ili neki konverter sa dvi na hdmi ako moze preko njega? naravno pod uvjetom da konverter nije poput onoga sa DP na dvi active koji kosta ko svetog petra opanak...

eyefinity ce bit iskljucivo za gaming (iRacing, AC, RBR, uglavnom za sim racing). recimo monitor tipa ovog benq sto preporucate bi bilo super jer moze na zid, steta sto nema dvi i DP, ili nesto tako u tom cjenovnom rangu (100kn gore-dole ne igra ulogu)... monitori mogu biti sva 3 ista ili ovaj sa DP moze bit drugaciji, bitno da je iste dijagonale i reze :) hvala

nitko nista nema pametno za preporucit da otprilike ispunjava ove zahtjeve? 

12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

pozdrav,

Sad planiram uzet komp ali mi naravno uz njega treba neki dobar monitor za gaming. Nisam bas pri novcu ( nekih 500 kn) s obzirom da kupujem gaming komp, pa sam dosao do ideje da kupim rabljeni monitor. E sad me zanima koliko mi se to uopce isplati i jel' postoji neki dobar monitor od 20'' kojeg mogu kupit da je nov.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice