Tako je. Gledao sam Samsunga koji je imao sjajnu sliku no postolje mu je bilo uzasno, sav se tresao na najmanji udar. Ovaj Dell ima postolje fanstasticno, zalijepi se za stol, ne mrda nigdje. Moze se podesavati visina, okretati ekran, ma fanatazija. Sto se slike tice, ja sam zadovoljan i za taj novac vjujem da bolje ne moze, ako se gleda cijeli paket(slika, ergonomija, garancija, konektori). Sto se slike i konektora tice vjerujem da moze bolje, no nisam nasao monitor s ovom ergonomijom, slikom i garancijom za 1614kn u ducanu(web kupnja nije dolazila u obzir). Zao mi je sto samsung nije imao bolje postolje jer slika mu je bila impresivna. No i ovako je super :)
Sve je to do ukusa i potreba. Meni recimo postolje uopce nije toliko bitno. Tilt je sve sto mi treba.
Nemam potrebe okretati i sta ja znam sve ne monitor, a ako i bude okrenem cijelog jednim laganim
potezom i ok. Meni je vaznija slika i velicina ekrana. Sto se tice toga da se trese monitor, ja stvarno ne znam sta vi
radite sa stolom kad vam se monitor trese ili kakav stol imate da se sve toliko trese. I jel mozda lupate po stolu,
da vam s toliko trese. Ali i to se da riejsiti nekim psotoljem, mada moj stol je cvrst i dosta velik, tak da ni kad tipkam
monitor se ne pomice. Ali taj dell je odlican monitor, moj prijatelj ga je imao, ali ga prodao jer mu je slika bila zrnasta malo
zbog onog premaza koji je jaci nego na ostalim monitorima. Kojeg si samsunga to gledao bio???
Osobno ne radim nista posebno s stolom niti lupam niti ista, no ako mogu birati da mi postolje bude gotovo kao zalijepljeno za stol ili ne, biram prvo. Moj stol je lagan, nije neka velika kvaliteta pa je bolje da monitor bude stabilan,a ovaj je jako stabilan. Meni je recimo bitno da ga mogu pomicati po visini. Slazem se s tim zrnastim djelom, malo je zrnasto i na to bi ljudi trebali paziti pri kupovini. Ako im to smeta bolje da ga ne kupuju.
Gledao sam ova dva monitora:
1.Philips 234E5QHAW/00 - 1.499
2.Samsung S24D590PL - 1.599
Za Philips sam citao da ima slab kontrast, a za Samsung da ima slabo postolje i komplikacije oko menija, pogotovo gasenje je lose rijeseno. Dok ovaj Dell ima te stvari super rijesene.