Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.574
|
čitano: 5.685.511
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

kupio sam si sad monitor, i imam laptop al mi nezeli ga povezat sa hdmi kablom, sta da radim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Kakva je kvaliteta AOC monitora?

0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

jeli je ovo dobar 4k/60 monitor iako je tn matrica 

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_186&products_id=15473

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Koji monitor kupiti
4mal kaže...

Nikako, za tu cijenu bolje ovo https://www.alzashop.com/27-acer-b276hkymjdpprz-4k-uhd-d2358583.htm?o=10

17 godina
Koji monitor kupiti

kod nas bi kupio na rate...moze i do 5k....

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2015 21:48 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Onda svakako ovaj prelijepi Acer https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=203841

17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

samo pazi cijena za rate ti je veca obicno 10%

10 godina
protjeran
4mal kaže...

Radije bih uzeo Samsunga jer je Samsung i s TN matricom kvalitetniji, bolji monitor, s boljom slikom nego dosta razvikanih jeftinijih monitora s tim famoznom IPS, PVA, PLS..matricama

Trajat će ti 10 godina, dok se većina osim Della i Lenova dosta brzo kvare pa ćeš opet skuplje proći.

samsung je MERCEDES među monitorima, ali znaš i sam "koliko para toliko glazbe".

12 godina

Vau imamo i proroke na ovom forumu, svaka čast na ovakvom postu pitam se samo kako te nije sram. 

13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Preletel sam forum i u dilemi sam između dva monitora koja bi se ponajviše koristili za internet, čitanje dokumneti, nešto manje igranje i video.

Dell me privlači jer je IPS, bolji za čitanje, boje, kvaliteta izrade, čvrst i podesivi stalak, ali i 300kn skuplji.

Benq MVA neznam puno, osim da ima bolji kontrast i vjerojatno lošiji ghosting za igre. Navodno da je dobar. Oba su 3.g. jamstva.

Dal tu postoji još koji izbor? Flicker-Free mi je bitno da imaju.

Edit: vidim da benq od digitalnih ulaza ima samo hdmi, al' nebrem naci koja verzija.., provodi to opce sliku u 60Hz?

Edit2: sad mislim koju verziju HDMIa ima grafa na koju bude isel.., nebrem nigde pronaći. MSI R6790

5 Dell P2414H
12 BENQ GW2470H
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.10.2015 8:52 (HrcHC).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

pozdrav

u potrazi sam za monitorom 23-24''

cijena recimo nekih 1300-1500kn

primarni razlog zbog kojeg tražim novi monitor je rad od kuće (programiranje), te mi je bitnije da bude ugodan za rad nego dobar za filmove i igrice :)

svaka preporuka dobrodošla

0 0 hvala 0
17 godina
HrcHC kaže...

Preletel sam forum i u dilemi sam između dva monitora koja bi se ponajviše koristili za internet, čitanje dokumneti, nešto manje igranje i video.

Dell me privlači jer je IPS, bolji za čitanje, boje, kvaliteta izrade, čvrst i podesivi stalak, ali i 300kn skuplji.

Benq MVA neznam puno, osim da ima bolji kontrast i vjerojatno lošiji ghosting za igre. Navodno da je dobar. Oba su 3.g. jamstva.

Edit: vidim da benq od digitalnih ulaza ima samo hdmi, al' nebrem naci koja verzija.., provodi to opce sliku u 60Hz?

Edit2: sad mislim koju verziju HDMIa ima grafa na koju bude isel.., nebrem nigde pronaći. MSI R6790

Izaberi Benq+Flicker Free+Low Blue Light, i ne opterečuj se verzijama HDMI priključka sve če šljakat bez problema.Ako negdje zapne oko HDMI spajanja/slike, tu je ovaj dolnji prvi link i nema frke.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

http://www.benq.com/product/monitor/gw2470h/

Dell zapravo nije bolji za čitanje, jer nema čitajuče ili Reading Low Blue Light opcije, ili točnije Dell uopče nema Low Blue Light tehnikalije.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
12 godina
bozhan kaže...

pozdrav

u potrazi sam za monitorom 23-24''

cijena recimo nekih 1300-1500kn

primarni razlog zbog kojeg tražim novi monitor je rad od kuće (programiranje), te mi je bitnije da bude ugodan za rad nego dobar za filmove i igrice :)

svaka preporuka dobrodošla

Eto imas od Benq modela low blue light modove za cuvanje vida, EW2440L i GW2470H 

Od Samsunga D i E seriju 390 i 590

Od Acera G seriju 247 i 257

14 godina
Koji monitor kupiti
Kaj nije netko napomenuo da je za text i surfanje IPS zahvalnije rješenje zbog specifičnog položaja subpiksela?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Može molim vas još koja preporuka (trenutna preporuka od zuper -> dell-ultrasharp-u2515h)!?

Tražim monitor prikladan za crtanje (AutoCAD), modeliranje, surfanje (puno 'čitanja' (članaka, knjiga ...)), multimedija itd.

Uglavnom monitor pred kojim ću provodit puno vremena ('prikladan za oči'). Cijena max ≈ 300 eura (optimalno npr. 250), veličina ekrana 24-28'' (optimalno npr. 27'').

*napomena -> [spajanje preko Dell-ovog laptopa (samo HDMI priključak; grafička - NVIDIA GeForce 820M 2GB; ]

*napomena -> monitor planiram kupiti (i obaviti dostavu) preko interneta, izvan RH (Njemačka).

Unaprijed hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.10.2015 22:09 (TheSmokingMan).

0 0 hvala 0
11 godina
Koji monitor kupiti

Jel znaš da će te ovaj monitor koštat 350€ sa dostavom plus 5% ako plaćaš putem paypala?

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

Jel znaš da će te ovaj monitor koštat 350€ sa dostavom plus 5% ako plaćaš putem paypala?

Misliš općenito na tip monitora koji tražim; ili konkretno na onaj koji sam naveo: dell-ultrasharp-u2515h?

Ukoliko si mislio na ovaj Dell-ov, recimo da znam, tj. pretpostavljam. Zato i tražim ipak nešto jefitnije (uz slabije karakteristike ofc).
Npr. AOC E2752VQ ili BenQ GW2760HM ili 'isti' Dell, al manji (samim time i jefitniji ofc): Dell U2414H?
Ili možda neki od Samsunga, LG-a, Asus ...?
Može preporuka/savjet pls?
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.10.2015 22:34 (TheSmokingMan).
13 godina
neaktivan
Jel moze asus g551jw laptop podrzat 4k monitor?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

u smislu prikaza i 4k playbacka da, u smislu gaminga ne 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

dupli post*

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2015 23:23 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti
evo uzeo sam benq RL2755HM, monitor je super, ima tih opcija i načina slika za podešavat da još isprobavam
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Znaci mogo bi normalno sve radit, gledat videe u 4k, editat videe u 4k i sve to?
Samo nebi mogo igrat igrice?
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Trebo bi savjet. Kupujem monitor, recimo za  igranje i rad na istom. Do nekih 1500-2000kn. Neznam jel uopće ima smisla 27" ili samo 24 dolazi u obzir za te novce jer teško da će bit rez više odd 1980x1080?

PS: možda i ps3 spojim na njega

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2015 15:03 (neoch).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
neoch kaže...

Trebo bi savjet. Kupujem monitor, recimo za  igranje i rad na istom. Do nekih 1500-2000kn. Neznam jel uopće ima smisla 27" ili samo 24 dolazi u obzir za te novce jer teško da će bit rez više odd 1980x1080?

PS: možda i ps3 spojim na njega

Zavisi od osobe do osobe, ali meni, a i vecini ljudi po onome sto citam je 
1920x1980 je sasvim ok za 27" monitor. Barem za gledanje filmova, igranje i surfanje. 

E sad kazes da ti treba  za rad. Za kakav rad ti treba?
Uglavnom mozda neki od sasmunga s27d590p, s27d390h i s27e390hs.
To su sve PLS/IPS paneli dosta hvaljeni, isti panel koriste, malo drugacije su namjesteni,
a razlikuju se po izgledu, stalcima i utorima. 

13 godina
neaktivan
rambox kaže...
HrcHC kaže...

Izaberi Benq+Flicker Free+Low Blue Light, i ne opterečuj se verzijama HDMI priključka sve če šljakat bez problema.Ako negdje zapne oko HDMI spajanja/slike, tu je ovaj dolnji prvi link i nema frke.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

http://www.benq.com/product/monitor/gw2470h/

Dell zapravo nije bolji za čitanje, jer nema čitajuče ili Reading Low Blue Light opcije, ili točnije Dell uopče nema Low Blue Light tehnikalije.

Znaci uzimam Benqu, u anketi nadmočno pobjedil.., makar nisam očekival tak loš rezultat za Dell, odnosno IPS.

Kaj se tiče Low Blue Light, to mi je najmanja stavka, ima brdo programa koji reduciraju plavu boju na screenu, di si možeš po tajminzima složit i sl...

16 godina
Koji monitor kupiti

Na što da obratim pažnju pri kupovini televizora za korištenje kao monitora? Nisam baš primjetio da napišu vrstu panela koju koriste. Inače, tražim nešto za tatu, trenutni 27" TN 1080p AOC mu je postao premali, pa si hoće kupiti nešto veće, a oko 2500kn to su jedino 32"-40" televizori. Znam da to i nije najbolja ideja, ali probao je koristiti i bolje monitore i televizore i ipak se odlučio za TV. Ne očekujem ništa više od 1080p, a mislim da to ni ne želi s obzirom da mu je cilj da bolje vidi.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Trebam savjet za kupnju novog monitora. kriterin su sljedeći: da je monitor ips, 27˝ i da je rezolucija 1440p.

koristio bi se za igranje, multimedija i surfanje. 

za sad mi je privlacan   Acer monitor CB270HUbmidpr kosta oko 3000+ kn.

zanima me je li dobarizbor i ima li neki drugi slican njemu (moze bit i skuplji) za preporucit ili je ovaj dobar.

unaprje hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sta mislite o ovom monitoru, jel ima hdmi?
Ili ima nesto bolje za tu cijenu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice