Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 20.625
|
čitano: 4.926.958
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji monitor kupiti
notloB kaže...
FakeDeath kaže...

u HGSpotu je taj monitor 419e, ne vidim razloga uzimati na Amazonu :S

Ili ja krivo gledam pa je tamo dosta jeftinije?

Thx, mislio sam monitor kupovati tek negdje krajem ove ili početkom druge godine tako da sam postavio link čisto da se vidi o kojem se monitoru radi, u svakom slučaju netom prije kupovine još ću se raspitati na temi.

Pa do tada bude izašlo 2 nova modela i ovih više ne bude :D

16 godina

I ja planiram uzeti rtx 5090 ali za 2g. može li kakav savjet jeli to ok ili možda Amd rješenje bude bolje 

15 godina
Pozdrav, molim preporuku monitora isključivo za video nadzor; 15-19" ne treba više, rad u suštini 24/7, kamere su 4k ali ako ima neki best buy u manjoj rez., može i to.

Ako postoje neki monitori specijalizirani za to, super, ako ne, onda neki koji pouzdano mogu duže vrijeme raditi non stop.
WHITE STONES VARAŽDIN
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

nJUŠKALO 17 LCD 10E

2 godine
FakeDeath kaže...

Pa do tada bude izašlo 2 nova modela i ovih više ne bude :D

Sumnjam da ih više ne bude za 3, 4 mjeseca.

4 godine
Koji monitor kupiti

Jel postoji neki dobar VA do 300 eura?

0 0 hvala 0
16 godina

e sad baš 300...hmm ovaj zna biti na akciji malo preko 350 no ne u našim dučanima i jako je dobar AOC Q27G3XMN

Oko 230e je Odyssey g5, a nešto malo bolji od njega bude Dell 27" S2722DGM za oko 280e

15 godina
Zeppelin Graf kaže...

Jel postoji neki dobar VA do 300 eura?

https://www.amazon.de/Acer-XV275UP3-Bildschirm-h%C3%B6henverstellbar-FreeSync/dp/B0C3D9V3YN

Evo za samo 50 eura više imaš ovaj odličan Acer VA MiniLED monitor. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2024 18:20 (ghibli7).
4 godine
Wiz3m4n kaže...

e sad baš 300...hmm ovaj zna biti na akciji malo preko 350 no ne u našim dučanima i jako je dobar AOC Q27G3XMN

Oko 230e je Odyssey g5, a nešto malo bolji od njega bude Dell 27" S2722DGM za oko 280e

Za ovog AOC-a sam čuo na rtings, zvijer, samo je kod nas naravno puno skuplji. Neznam kakav je Samsung G5, gledao sam G6 on se da naći za 350 kod nas.

16 godina
Koji monitor kupiti

Pozz ekipa. 

Zelio bih upiknuti si neki 34" ultrawide monitor ali da ne kosta kao svetog Petra kajgana 

Nisam neki gamer i gaming mi nije prioritet niti da ima sada brdo Hz i refresh rate brzi od Flasha, a niti one svijetlece djidje midje nisu pod moranje, cak bih vise volio da nema RGB-a. 

Znaci mozete li preporuciti neki solidan 34" ultrawide, da ima pristojnu sliku, da je jednostavnijeg dizajna bez lightsabera na sebi i najbitnije vesa mount (sumnjam da se danas uopce moze naci monitor bez toga ali da naglasim). 

1 0 hvala 0
16 godina
ghibli7 kaže...

https://www.amazon.de/Acer-XV275UP3-Bildschirm-h%C3%B6henverstellbar-FreeSync/dp/B0C3D9V3YN

Evo za samo 50 eura više imaš ovaj odličan Acer VA MiniLED monitor. 

Ili ovaj , ja bi išao na njega da uzimam, čisto da probam

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2024 18:38 (Wiz3m4n).
15 godina
Zeppelin Graf kaže..

Za ovog AOC-a sam čuo na rtings, zvijer, samo je kod nas naravno puno skuplji. Neznam kakav je Samsung G5, gledao sam G6 on se da naći za 350 kod nas.

Ciljaj taj AOC jer je odlično ocijenjen na Rtingsu kako si napisao, bolji od ovog Acera.Osvrt i dojmove na Acera imaš u postu mr.pottera. 

https://www.amazon.de/AOC-Gaming-Q27G3XMN-2560x1440-schwarz-rot/dp/B0CNRPGQBG.

Radi ovoga bi se vrijedilo rastegnuti 100€.16k kupaca na amazon.de je dalo odlične povratne informacije o njemu. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2024 21:45 (ghibli7).
15 godina
Dr. Vicko kaže...

Pozz ekipa. 

Zelio bih upiknuti si neki 34" ultrawide monitor ali da ne kosta kao svetog Petra kajgana 

Nisam neki gamer i gaming mi nije prioritet niti da ima sada brdo Hz i refresh rate brzi od Flasha, a niti one svijetlece djidje midje nisu pod moranje, cak bih vise volio da nema RGB-a. 

Znaci mozete li preporuciti neki solidan 34" ultrawide, da ima pristojnu sliku, da je jednostavnijeg dizajna bez lightsabera na sebi i najbitnije vesa mount (sumnjam da se danas uopce moze naci monitor bez toga ali da naglasim). 

aoc-cu34g2x

https://www.rtings.com/monitor/reviews/aoc/cu34g2x

ili

ASUS-VG34VQL1

https://www.rtings.com/monitor/reviews/asus/tuf-gaming-vg34vql1b

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2024 1:02 (ghibli7).
14 godina
ghibli7 kaže...
Zeppelin Graf kaže..

Ciljaj taj AOC jer je odlično ocijenjen na Rtingsu kako si napisao, bolji od ovog Acera.Osvrt i dojmove na Acera imaš u postu mr.pottera. 

https://www.amazon.de/AOC-Gaming-Q27G3XMN-2560x1440-schwarz-rot/dp/B0CNRPGQBG.

Radi ovoga bi se vrijedilo rastegnuti 100€.16k kupaca na amazon.de je dalo odlične povratne informacije o njemu. 

AOC Q27G3XMN sam gledao kao prvi izbor (na osnovu recenzija), no odlučio sam se za ACER iz više razloga: cijena -bio cca 70 eur jeftiniji (četvrtina cijene monitora), kvaliteta izrade i dizajn (postolje, kućište, mada je to stvar ukusa), bolje pozadinsko osvjetljenje (384 vs 336 zona) i veća svjetline ekrana. Glavni nedostatci:ručno prebacivanje u HDR mod preko monitora ; mogu se riješiti preko njihove aplikacije acer display widget (kojeg za ovaj monitor ne spominje ni Acer , a podržava je, niti itko u recenzijama). Aplikacija čak ima opciju automatskog prepoznavanja igre i prebacivanja u mod kojeg želimo.  Motion blur u igrama ne vidim, no  smatram da mi je i tako oko tromije od prezentiranih alata i testova.

Led traka na pozadini je po meni promašaj, jer sam očekivao da je puno svetlija pa je koristiti kao pozadinsko svjetlo, no toliko slabo svijetli da nema nikakvog efekta na zidu iza monitora. 

Vidim da se kod nas na tržištu pojavio i  Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i - koji ima 1152 zona, IPS matrica,180 Hz , 1ms  cijena u rangu oko 400 eur, no nema još testova, a čini mi se jako interesantan monitor. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2024 9:11 (mr.potter).
16 godina
Koji monitor kupiti

ili ovaj 100Hz Lg za 260e

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mr.potter kaže...

Vidim da se kod nas na tržištu pojavio i  Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i - koji ima 1152 zona, IPS matrica,180 Hz , 1ms  cijena u rangu oko 400 eur, no nema još testova, a čini mi se jako interesantan monitor. 

Da, zahuktava se situacija na terenu minileda....hvala za info za ovaj 

10 godina
Koji monitor kupiti

Ekipa pozdrav. 

poceo klincu slagati konfu lagano, pa bi prvo uzeli monitor. Naletio na deal danas za ovaj monitor skoro na 50%. Dakle s 1200€ na 620€. 

pa me zanima da li je to ok monitor za te novce, ili mi mozete preporuciti mozda neki drugi bolji u tom cjenovnom rangu do 600€. Mozda Oled neki. A vidim da kolega iznad preporucuje i Xiaomi mini led za jedtinije novce...

zahvaljujem na odgovorima

0 0 hvala 0
16 godina

Pa ovo što je kolega naveo Xiaomi nije da ga je preporučio nego je javio da je na tržištu i to je 27 model....vidim da si naveo 32 da želiš i taj odysssey je 4k monitor dok je xiaomi 2k....odluči se prvenstveno koju bi veličinu i rezoluciju pa onda po tome idu i preporuke

10 godina

Ma svejedno zapravo dal bude 27" ili 32". Bitno da bude do tih spomenutih 600€. Velim, samo danas je ta cijena na popustu. Pa se lomim dal da ga upiknem za tu cijenu, s obzirom da je puna cijena dosta veca, ili da za tu istu cijenu uzmem nesto kvalitetnije, nevezano za velicinu, ili tehnologiju panela...

za klinca je, slazemo prvu konfu, pa sta god da uzmem njemu ce biti wooow. Cak mislim da ce mu 32 biti overkill?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2024 13:44 (Matthew26).
15 godina
Matthew26 kaže...

Ma svejedno zapravo dal bude 27" ili 32". Bitno da bude do tih spomenutih 600€. Velim, samo danas je ta cijena na popustu. Pa se lomim dal da ga upiknem za tu cijenu, s obzirom da je puna cijena dosta veca, ili da za tu istu cijenu uzmem nesto kvalitetnije, nevezano za velicinu, ili tehnologiju panela...

za klinca je, slazemo prvu konfu, pa sta god da uzmem njemu ce biti wooow. Cak mislim da ce mu 32 biti overkill?

Meni je osobno dok sjedim za stolom 32" overkill (vertikalno). Ili 27" na 2K ili 34" ultrawide su mi nekako sweet spot.

Samsung što si naveo je baš ekstremna specifikacija. 4K reza uz VA panel je rijetkost. Ima jako visok RR (240), za što će trebati brutalan GPU kako bi se iskoristio pun potencijal (4K/240 fps, jel'). Osim toga ima i mini-led dimming, brutalan brightness u HDR-u (čak 2000nits, HDR10+ spec). Ali po meni, minus mu je možda ova stvarno dosta velika zakrivljenost (1000R), trebalo bi isprobati. Makar ja osobno nebi VA panel plaćao ni 600, a kamoli 1200e bez obzira na sve pozitivne specse.

S druge strane, ovaj novi mini-led xiaomi 27 zvuci jako primamljivo za 400e 

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2024 13:56 (mrsmith).
14 godina
Matthew26 kaže...

Naravno da je overkill ako je prvo računalo za klinca (osim ako klinac ima 18 godina  ). 32" 4k monitor traži i vrhunsku grafičku karticu + procesor + napajanje, a na kraju će klinac igrati Roblox ili Fortnite (moja situacija). 

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2024 13:59 (mr.potter).
16 godina
Matthew26 kaže...

Naravno da nije svejedno 27 ili 32, razlika u veličini je osjetna. Procjeni po dubini stola i udaljenosti, procjeni po ostatku računala prvenstveno uzeti u obzir grafičku karticu, ima i drugih faktora, no da ne kompliciramo, ja bih išao na 2k 144hz i više neki monitor....Puna cijena tog oddiseya je oko 870e ne 1200, to je marketinški trik od Samsunga....

Da ja uzimam sada djeci uzeo bih im opet isto....do 300e Dell 2724D ili do 400e gore spominjanog Aoca 27 2k Miniled // ili kojeg sam naveo gore sa Amazona 2k miniled 240Hz

To je neko moje razmišljanje....da ne zaboravim, malo sam gledao Xiaomija, jako dobre ocjene korisnika ako nisu fejk sa Wallmarta, za 400e svakako i njega bih razmotrio, recenzija od renomiranih sajtova još nema

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2024 15:03 (Wiz3m4n).
10 godina
Koji monitor kupiti

Ekipa hvala Vam na odgovorima. Da overkill je ocito za klinca onda taj monitor.

Mogu proci i jeftinije.... i vrlo vjerojatno ce tako i zavrsiti. Minecraft i Fortnite jer to i igra sad na plejci.

Jedino sto bi i tata odigrao novi Stalker koji je u dolasku i svasta nesto jel? 😇. konfa ce biti u rangu 2000-2500€ max s RX7900 XT i Ryzen 5 ili 7.

p.s. Sve vise i vise mi se svida ovaj Xiaomi mini led. Cekam neku recenziju pa onda odlucujem.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2024 16:21 (Matthew26).

2 0 hvala 0
4 godine
Matthew26 kaže...

Ekipa pozdrav. 

poceo klincu slagati konfu lagano, pa bi prvo uzeli monitor. Naletio na deal danas za ovaj monitor skoro na 50%. Dakle s 1200€ na 620€. 

pa me zanima da li je to ok monitor za te novce, ili mi mozete preporuciti mozda neki drugi bolji u tom cjenovnom rangu do 600€. Mozda Oled neki. A vidim da kolega iznad preporucuje i Xiaomi mini led za jedtinije novce...

Daj link tog Samsunga, ja ga nemogu naći na webshopu...

16 godina

Ako uzmeš Xiaomija molim te nam javi da znamo dojmove 

14 godina
Matthew26 kaže...

Ekipa hvala Vam na odgovorima. Da overkill je ocito za klinca onda taj monitor.

Mogu proci i jeftinije.... i vrlo vjerojatno ce tako i zavrsiti. Minecraft i Fortnite jer to i igra sad na plejci.

Jedino sto bi i tata odigrao novi Stalker koji je u dolasku i svasta nesto jel? 😇. konfa ce biti u rangu 2000-2500€ max s RX7900 XT i Ryzen 5 ili 7.

p.s. Sve vise i vise mi se svida ovaj Xiaomi mini led. Cekam neku recenziju pa onda odlucujem.

Ideja dijeljenja računala s klincem nije dobra, jer će ti klinac navečer stalno biti na računalu (naročito ako je prvo i klinac ima svoju sobu). Svome sam kupio prvo računalo ne bi li ga skinuo s svog računala. Kupi klincu neku konfiguraciju do 1.300 eur + monitor do cca 300 eur (Evo ja na takvoj konfiguraciji igram Starfield 2K full postavke sa 183 fps), jer ako je u "Minecraft fazi" proći će još godina do igranja pravih FPS/TPS AAA naslova (PEGI 18). Do tad će ti sve ovo "zastariti" pa ti je to bačena lova. Sebi složi računalo za gušt, jer vidim da lova nije u pitanju.

12 godina

Tako nekako!

Osim sto svi tu, kupujemo i volimo dobar monitor i PC.....

Nemojte krivo shvatit roditelji, mozda je bolje da nam djeca ne pocinju "gaming put", na PC od 2000-2500€ bez obzira na status.

Mozda jer nece shvatit u cemu uzivati u tom svijetu, ili cijeniti sto ima sve dok sam to ne kupi i ostvari.

Po meni nek se kupi nesto O.k., nek se uci na tome, pa ako zavoli nek se ima napredovati.

Lp

P.s. On-topic, dok se monitor moze lako podjeliti ako su s konfe pod stolom, samo da tajming igranja nije identican.

P.s.s. zanemariti sve sto sam napisao, ako se komp zapravo uzima za sebe i stalker, a zeli prikazat altruizam zeni i tako jel.

maximum effort
10 godina
Zeppelin Graf kaže...
Matthew26 kaže...

Ekipa pozdrav. 

Kako ne? Pa tu je. Ali taj popust je samo još danas do 00:00 i za Diners kartice.

https://www.samsung.com/hr/monitors/gaming/odyssey-neo-g8-g85nb-32-inch-240hz-1ms-curved-uhd-4k-ls32bg850npxen/

10 godina
metallic kaže...

P.s.s. zanemariti sve sto sam napisao, ako se komp zapravo uzima za sebe i stalker, a zeli prikazat altruizam zeni i tako jel.

Damn, you got me....  

Da uzima se za njega i ali i za mene kad se već uzima. Kupujem komp jer ga nisam imao od kako sam završio faks i ere Wow-a, tako da sam se ga malo zaželio iskreno jer sam od onda stalno na konzolama (u kući trenutno Switch i PS5) stoga sam odlučio investirati odmah u malo jaču konfu jer ne mislim uzimati još jedan za sebe. 

Ali na kraju sam odustao od tog Samsunga jer je očito overkill. Čekam recenzije za taj Xiaomi mini led. 

hvala ekipa

4 godine
Matthew26 kaže...
Zeppelin Graf kaže...
Matthew26 kaže...

Ekipa pozdrav. 

Kako ne? Pa tu je. Ali taj popust je samo još danas do 00:00 i za Diners kartice.

https://www.samsung.com/hr/monitors/gaming/odyssey-neo-g8-g85nb-32-inch-240hz-1ms-curved-uhd-4k-ls32bg850npxen/

Meni ne pokazuje tako veliki popust, ali ok, samo me zanimalo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice