Dell U2410 vs HP LP2475w

poruka: 14
|
čitano: 3.835
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Dell U2410 vs HP LP2475w

Eto ga jednostavno, koji monitor je bolji, primjena bi bila uglavnom za dizajn (web i slično, ne fotke), tu i tamo film i igra.
Najbolje bi bilo da čujem iskustva iz prve ruke, nisu mali novci u igri.

Ovaj Dell imam priliku uzet polovno za 2400 kn, uzmite i to u obzir.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Dell U2410 vs HP LP2475w

Meni je taj Dell ekstra mon. Mada ne verujem da je i ovaj HP los, ima jaku cenu.

Ne znam sacekaj da se javi neko ko ima. Dobro procitaj iskustva.

Dell Ultra Sharp U2410 samo hvale ljudi. Ja sam video uzivo pored LG IPS i jos nekog monitora mogu reci da je slika neuporedivo bolja.

Znaci tek tako vidis koliko ovi obicni su prema njemu losi. IPS za igre neko ima zamerke, ne znam sta.

Meni je Dell U2410 zelja ali necu ga imati skoro a tada ce biti boljih. Za ovaj ne HP nista nisam cuo o njemu.

Proveri zasto taj prodaje tako dobar monitor polovno. Tu treba uracunati da se iznajmi ili pozajmi ili kupi onaj aparat za kalibraciju.

To je obavezno za takve monitore. 

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 9:50 (Vlada011).
15 godina
neaktivan
Dell U2410 vs HP LP2475w

Da, to sam isto htio pitat, jel zna itko koliko koštaju ti uređaji za kalibraciju, i koliko je lako rukovati s njima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dell U2410 vs HP LP2475w

Radio sam na HP-u u firmi, odličan spram bilo kojeg TN-a čak i tvornički kalibriran, a ideš li se igrati sa postavkama da se stvarno fenomenalno ugoditi.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Da, to sam isto htio pitat, jel zna itko koliko koštaju ti uređaji za kalibraciju, i koliko je lako rukovati s njima?

Nema ga smisla kupovati..

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
Dell U2410 vs HP LP2475w

Unajmiti onda, bilošto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovo može biti korisno - TFT Centralova baza ICC profila i postavki monitora: http://www.tftcentral.co.uk/articles/icc_profiles.htm

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
15 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Unajmiti onda, bilošto?

Najbolje bi bilo fizički odnijeti monitor u studio, ako imaš nekoga. Mogao bih možda potražiti broj od susjede iz bivše zgrade, oni su nedavno obnavljali monitore iz Melcompa, mislim da imaju 2 ili 3 EIZO-ta sa HW kalibratorima, pa ako se daju iskoristiti i za tvoj bez problema, što da ne.

Cemetary gates
14 godina
protjeran

Ma normalno nije to igranje to mora strucnjak da uradi kalibraciju koji zna kako se to radi. 

Kome je oko uvezbano da vidi kako treba i koliko i kada se ponovo radi kalibracija. 

Ima na youtube tutoriali ali ja to ne bi radio sam sebi iskreno cak i da imam aparat.

E to su monitori EIZO. Oni od 4xxx rezolucija.

Kakav li je na njemu Gaming. Iskreno da sam prepun para ne bi vezivao 3 u Eyefinity.

Nego nabudzio jake grafike da isprate toliku rezoluciju i filtere i 120fps da moze da izvuce na 32" EIZO sa 4-5MP rez recimo.

Ko zna kakav je to trip a trebale bi ti 4 mnogo brze GTX580.

Ovako mi je i U2410 san a ne EIZO. Kod nas ih ni nema.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 12:46 (Vlada011).
15 godina
neaktivan
Dell U2410 vs HP LP2475w

Da imam para za gaming bi uzeo onu vijugavu NEC grdosiju.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dell U2410 vs HP LP2475w
@thedream O kakvom studiju pričaš, to jest koja vrsta studija? I jel znaš koliko bi to koštalo kod njih? Zar nije da se monitori kalibriraju u odnosu na okolno osvjetljenje? Koliko sam čuo najbolje je nabaviti kalibrator i doma ga kalibrirat.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...
@thedream O kakvom studiju pričaš, to jest koja vrsta studija? I jel znaš koliko bi to koštalo kod njih? Zar nije da se monitori kalibriraju u odnosu na okolno osvjetljenje? Koliko sam čuo najbolje je nabaviti kalibrator i doma ga kalibrirat.

Osnovne crte kalibracije su ipak univerzalne rekao bih, pročitaj sve, imaš softverski dio, hardverski itd.

Imaš i ovdje..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 14:43 (thedream).
17 godina
neaktivan

kalibrator prosjecni http://www.prizma-foto.com/Portals/0/PDF/DataColor%202011-08.pdf  spyder3

kalibriranje nije neka naucna fantastika, niti skupa radnja, niti....

ako se bavis odredjenim poslovima obrada fotki, dizajn, dtp.. onda ga moras imat i mjesecno jednom pokrenut, inace je ok ako si nastelas monitor po oku

a tu i tamo se po forumima (grafickim) moglo naletjeti na ljude koji su za 100-200kn isli po kucama i kalibrirali monitor

--- ako se oces svadjati samnom, onda si nadji nekg drugog
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 14:43 (suncek).
15 godina
neaktivan
Nije ni jeftino bas. Jel se moze unajmiti ili tako nesto?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice