CRT Monitor rezolucija
- poruka: 47
- |
- čitano: 10.227
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus

Too mainstream.
Ja sam imao 2560*1600 na 19" :D
To si mu ti sam stavio ili? sad ću i ja probati s 2560x1600 preko nVidia panela.
EDIT
Nejde preko ove sadašnje,samo mi pokaže start traku i ništa drugo šteta,al dobra je i ova malo za promjenu.
Sjecam se, kad sam se prebacio sa 17" 85hz CRTa na 20" LCD iz 2006., mogao sam vidjet ghosting.

HiD? Visoka gustoća?
Ja znam za jednog od 10'' sa 2048 x 1536. Što je onda to? True HiD?
To je Super AmoHiD+ 2

HiD? Visoka gustoća?
Ja znam za jednog od 10'' sa 2048 x 1536. Što je onda to? True HiD?
Za kruskarov CRT piše "HiDensity ElectronGun" pa vjerujem da je to opis katodne cijevi. Po naški: Elektronički top s visokom gustoćom. Nisam ekspert ali kontam da proizvođač želi naglasiti naprednost katodne cijevi u odnosu na druge CRT monitore. Kao što za LCD naglase da ima IPS matricu, npr.
Ko što sam i očekivao, ne vidim ja tu nešto puno... Nije da ti ne vjerujem, ali ne govore mi puno mali i mutni screenshotovi o kvaliteti slike, a čak i da vrhunski fotograf to uslika sa vrhunskom opremom u idealnim uvjetima, ne možeš ocjenjivati razliku u kvaliteti slike dva monitora (ako je ta razlika malena) po fotografijama, tu pali samo detaljno promatranje izbliza pomoću Mark I. Eyeballa (kako bi rekao Churchill)...
Dobro si me nasmijao. Kako mislis da ti posta fotografiju na kojoj ce se vidjeti kvalitet slike kad ces ti tu fotografiju gledati na svom monitoru a ne na njegovom? Eventualno mozes vidit kvalitet fotoaparata i vlastitog monitora.
Nikad necu zaboravit kad je jedan put moja zena gledala onu
pa je odusevljeno rekla kako su na toj televiziji super boje i da smo trebali uzet nju a ne Panasonica :)Ma ne moraš se ispričavat, tvoj komentar je bia više duhovit i perceptivan nego trollanje.
A 16:9 format nije stvar display tehnologije nego samo oblika ekrana, moš ti i CRT napravit u 16:9 samo ih više nema...
EDIT : U biti može li se, nisam 100% siguran ?
Evo baš me zanimalo 16:9 i crt, pa progooglah malo, i dok crt tv-a sa formatom ima, čak i hd crt tv-a koje mnogi hvale, fakat nisam pojma imao da to postoji :P .(Toshiba, Jvc, Samsung). Monitora je malo manje ali očito je najpoznatiji Sony FW900. Tak da..eto svega ima na ovome svijetu. Bilo bi lijepo da na Hreliću naletim na neki za neku siću, pa da vidimo uživo kak to izgleda.
I mene je iznenadilo kada sam pročitao da se netko još uvijek interesira za crt monitore.
Kad su se pojavili ovi tanki, onda je većina (kod mene) prigovarala da im se ne sviđaju, a počeli su im se sviđati kad im je cijena pala, a debeli se prestali proizvoditi.
Dobro, proizvodili su se još koju godinu, ali lošije kvalitete.
Oni veliki sony, iiyama, mitsubishi... ostali su samo neostvareni san.
Prije koju godinu (prekasno) sam našao da poneki oduševljeni tankima, džabe dijele debele samo da ih se riješe.
Onda mi je zasmetalo kad sam vidio da neki koji pljuju po crtovima, gledaju da ga što prije drpe od nekog novokomponovanog zaljubljenika u tanke.
Ja sam ispočetka bio zaluđen reklamama, a otrijeznilo se kad sam ga kupio.
Ružan osjećaj, kad ti realnost opali šamar.
Drago mi je vidjeti da su se počeli javljati oni kojima je crt ostao u lijepom sjećanju.
Ja još uvijek koristim CRT. Slika je definitivno puno bolja od LCD-ova. Ne patim za veličinom ,a i grafa mi je taman za tu rezoluciju.. Nr kužim zašto onda mijenjati? Ja sam zadovoljan sa ovim.
Razlike između 75hz i 85hz nema baš?
Još uvjek koristim tog zmaja od monitora,nikakvih problema s njime,sad sam trenutno na laptopu i neobično mi je gledat u taj LCD,naviko se na CRT zadnje vrijeme,na drugom kompu u sobi imam LCD i LCD TV ali nije to to,na crt-u mi je slika perfektna.Čista kao suza.
Evo ovako nabavio sam Sun Microsystems CRT 21.5" monitor,i sada stavio sam mu rezu 2048xx1536 i slika mu je pun k bolja od mog 27" LCD Monitora,znači full čista i sam mi je stavio da mogu uzeti tu rezoluciju,piše preporučeno,pa me sada zanima dali je to normalno?
21'' CRT...koliko to zauzima prostora, 1 m3 ? podiže temperaturu u prostoriji za 5 stupnjeva? okanite se ljudi takve nostalgije. LCD je već godinama zrela tehnologija i sad pričati o kupnji crt-a je malo smiješno.
Evo ovako nabavio sam Sun Microsystems CRT 21.5" monitor,i sada stavio sam mu rezu 2048xx1536 i slika mu je pun k bolja od mog 27" LCD Monitora,znači full čista i sam mi je stavio da mogu uzeti tu rezoluciju,piše preporučeno,pa me sada zanima dali je to normalno?
21'' CRT...koliko to zauzima prostora, 1 m3 ? podiže temperaturu u prostoriji za 5 stupnjeva? okanite se ljudi takve nostalgije. LCD je već godinama zrela tehnologija i sad pričati o kupnji crt-a je malo smiješno.
Naprotiv nezauzima puno prostora,monitor je dosta hladan(LCD TV mi je topliji od njega),i nije smješno,crt mogu udarat nogom neće mu ništa bit a lcd čvrkni i ode u 3pm.
neznam baš da ne zauzima prostora, ja sam prije par mjeseci na poslu konačno zamjenio 19'' crt za lcd. zauzimao mi je pola stola , moraš stavljati papire okolo njega, grije...zamor očiju?neznam, meni je sad bolje. u svakom slučaju lcd zauzima manje mjesta i manje grije.
Meni prostor ne predstavlja problem. Mogu slobodno staviti monitor od 27" ako treba.
Druga stvar je grijanje, ne znam koliko se grije jer je udaljen od mene ,a i ne stoji mi ruka na njemu. Ako se grije može preko zime poslužiti.
Nemam ništa protiv LCD-ova ,ali CRT po meni ima definitivno puno bolju sliku.
Imao sam samsungov crt s trinitron cijevi i monitor je bio stvarno odličan. Pošto sam u to vrijeme dosta radio LAN party-e s društvom bio je dosta u pokretu tumbao se po autu... nešt je dobilo po piksi i fokus mi se malo raštimao tako da slova nisu bila savršeno oštra po cijeloj površini ekrana, a malo se i geometrija pokvarila. Pošto me je to dosta smetalo bio sam prisiljen uzeti LCD. Oštrina i geometrija savršena, boje tak-tak, crna presvijetla, malo curenja osvjetljenja. Uglavnom čitljivost teksta me očarala ali igre i filmovi su mi daleko bolje izgledali na CRT-u. LCD tehnologija je dosta napredovala i pojeftinila, ali treba dati bar soma i po kuna da bi imao sliku ko na dobrom CRT-a kojeg nabaviš za 100-200kn :D
Meni je toplije uz lcd.
Ljeti na njega navale kojekakve bube i muhe kad otvorim prozor, a zimi dok je soba hladna može se osjetiti isijavanje topline kad se prolazi kraj lcd-a.
Ne mislim odostraga (tamo jednako griju), nego isijavanje iz ekrana, u tome je lcd topliji.
Ipak mi je bilo bolje dok je crt grijao zrak, nego lcd kojeg jedva gledam.
Možda je tebi kupnja crt-a u ovo vrijeme smiješna, ali meni nije.
Problem je naći kvalitetnog.
Meni je smiješan budući smjer razvoja računala, pa se ne smijem, jer svatko ima svoje mišljenje.