BenQ BL2700 - problem s digitalnim ulazima

poruka: 4
|
čitano: 944
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Kupio sam prije cca 6 mjeseci monitor BenQ BL2700 (1080p). Dosad je uvijek bio koristen sa VGA kabelom i bilo je ok. Ne idealno, pretpostavljam da VGA ne moze propustati full HD, ali ok.

Danas smo kupili novi komp i spojili monitor s HDMI kabelom i slika je uzasna... Oko crnog teksta su neke bijele sjene i u nekim slucajevima je gotovo necitljivo. Ne samo oko teksta, nego i oko drugih crnih stvari na ekranu, npr. onih ikona gore u firefoxu.

Spojio sam novi komp s drugim monitorom sa istim HDMI  kabelom i sve je ok. A ovaj monitor sam spojio sa dva razlicita kompa, sa dva HDMI kabela i DVI kabelom i u svakom slucaju je ista stvar.

Imam dojam kao da je rezolucija katastrofalno lose upscaleana... npr kad stavim rezoluciju 800x600, onda je ok. Kad stavim 720p, onda se vide malo te sjene, ali nije toliko uocljivo. Ali na 1080p je bas uzas.

Stavio sam najnovije drivere za grafiku i display, ali je ista stvar. Malo sam mjenjao advanced system settings, windows teme, ali ne pomaze

Trazio sam firmware za monitor, ali nisam nista nasao

Jel imate neku ideju ili da nosim na servis? Da bude jos gore, monitor je kupljen u Njemackoj, a pitanje kad ce netko ponovo tamo ici... dal znate dal vrijedi garancija u Hrvatskoj?

Tu je screenshot, da vidite otprilike problem

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2015 21:26 (macgyver).

0 0 hvala 0
12 godina
Re: BenQ BL2700 - problem s digitalnim ulazima
macgyver kaže...

Kupio sam prije cca 6 mjeseci monitor BenQ BL2700 (1080p). Dosad je uvijek bio koristen sa VGA kabelom i bilo je ok. Ne idealno, pretpostavljam da VGA ne moze propustati full HD, ali ok.

Danas smo kupili novi komp i spojili monitor s HDMI kabelom i slika je uzasna... Oko crnog teksta su neke bijele sjene i u nekim slucajevima je gotovo necitljivo. Ne samo oko teksta, nego i oko drugih crnih stvari na ekranu, npr. onih ikona gore u firefoxu.

Spojio sam novi komp s drugim monitorom sa istim HDMI  kabelom i sve je ok. A ovaj monitor sam spojio sa dva razlicita kompa, sa dva HDMI kabela i DVI kabelom i u svakom slucaju je ista stvar.

Imam dojam kao da je rezolucija katastrofalno lose upscaleana... npr kad stavim rezoluciju 800x600, onda je ok. Kad stavim 720p, onda se vide malo te sjene, ali nije toliko uocljivo. Ali na 1080p je bas uzas.

Stavio sam najnovije drivere za grafiku i display, ali je ista stvar. Malo sam mjenjao advanced system settings, windows teme, ali ne pomaze

Trazio sam firmware za monitor, ali nisam nista nasao

Jel imate neku ideju ili da nosim na servis? Da bude jos gore, monitor je kupljen u Njemackoj, a pitanje kad ce netko ponovo tamo ici... dal znate dal vrijedi garancija u Hrvatskoj?

Tu je screenshot, da vidite otprilike problem

Stavi nazad VGA i riješio si problem. Nema problema s FullHD slikom, a za takve male udaljenosti nije bitno dal je signal digitalni ili analogni.

samo nešto struže..
17 godina
neaktivan

Cak i sa VGA nije idealno, slova su dosta masna, kao da tamo gdje je inace ta bijela sjena, u ovom slucaju je crna sijena.

Ali, sad sam mjenjao fontove u windowsima i odjednom je ok. Prije je bio neki segoe UI, stavio sam na tahomu i sad je dobro. Nemam pojma dal je stvarno u tome bio problem i pogotovo mi nije jasno zasto je slika bila losa i na drugom kompjutoru i zasto je bila dobra na tom kompjutoru s drugim monitorom.

Ali uglavnom, sad su monitor i komp koji trebaju biti skupa, povezani su s HDMI i slika je ok

Stvarno nemam pojma sta je bilo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja imam sličan problem. Taman stigao novi Benq GW2765HT i kad ga spojim sa DVI-D slika je preloša na 1440 rezoluciji, ikone mutne, tekst praktički nečitljiv. Na 1080 još izgleda ok.

Spojim preko Display porta i sve izgleda ok.

U čemu je problem? Zar ne bi DVI-D trebao uredno raditi s 1440 rezolucijom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice