Kupio sam prije cca 6 mjeseci monitor BenQ BL2700 (1080p). Dosad je uvijek bio koristen sa VGA kabelom i bilo je ok. Ne idealno, pretpostavljam da VGA ne moze propustati full HD, ali ok.
Danas smo kupili novi komp i spojili monitor s HDMI kabelom i slika je uzasna... Oko crnog teksta su neke bijele sjene i u nekim slucajevima je gotovo necitljivo. Ne samo oko teksta, nego i oko drugih crnih stvari na ekranu, npr. onih ikona gore u firefoxu.
Spojio sam novi komp s drugim monitorom sa istim HDMI kabelom i sve je ok. A ovaj monitor sam spojio sa dva razlicita kompa, sa dva HDMI kabela i DVI kabelom i u svakom slucaju je ista stvar.
Imam dojam kao da je rezolucija katastrofalno lose upscaleana... npr kad stavim rezoluciju 800x600, onda je ok. Kad stavim 720p, onda se vide malo te sjene, ali nije toliko uocljivo. Ali na 1080p je bas uzas.
Stavio sam najnovije drivere za grafiku i display, ali je ista stvar. Malo sam mjenjao advanced system settings, windows teme, ali ne pomaze
Trazio sam firmware za monitor, ali nisam nista nasao
Jel imate neku ideju ili da nosim na servis? Da bude jos gore, monitor je kupljen u Njemackoj, a pitanje kad ce netko ponovo tamo ici... dal znate dal vrijedi garancija u Hrvatskoj?
Tu je screenshot, da vidite otprilike problem