In desk PC! Racunar u sklopu stola

poruka: 5
|
čitano: 2.573
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
protjeran
offline
IN DEKS PC !!! RACUNAR U SKLOPU STOLA xD

Vec dugo razmisljam o hibridu radnog stola i kucista u jednom, ideju sam dobio nakon gledanja raznih slicnih projekata i ostavila je na mene snazan dojam vec od kada sam je prvi put vidio. Nakon dosta mozganja, mjerenja, provjeravanja napokon sam uradio 3d model ove moje izvedbe ovog cuda (ni sam ne znam kako bi ga nazvao xD )   Model je radjen u GOOGLE SketchUP 8 programu pa se unaprijed izvinjavam zbog loseg kvaliteta prikaza i zbog moje nestrucnosti u pravljenu istog xD Nadam se da mozete razaznati o cemu se radi sa slika. Evo linkova:

http://imageshack.us/f/856/n0ip.jpg/    

http://imageshack.us/f/542/7h4y.jpg/        

http://imageshack.us/f/594/g8kp.jpg/

http://imageshack.us/f/811/hglp.jpg/

http://imageshack.us/f/809/mmu2.jpg/

 

Sto naravno nece ostati ove boje, ova boja je tu samo zbog toga sto se ne vide dobro ivice na slikama i u programu za editovanje. Materijal izrade je kantovana iverica crne boje jako lijepog izgleda da se slaze sa ostalim komponentama.  Volio bi da cujem svacije misljenje i kako pozitivne tako i negativne kritike i ideje o dodatnom unapredjivanju ove ideje. Komponente racunara izgledaju jako slicno kao na slikama i one su sledece :i7-920 3.8ghz), gigabyte EX58-UD3R, 6gb triple chanel patriot ram 1600mhz, 2x WD 500GB sata3 AAKX, Seasonic M12II-620W GM (modularno), Ati 6850 X-EDITION VTX3D 1gb......

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.7.2013 19:53 (Blic90).
 
4 0 hvala 0
10 godina
protjeran
offline
Re: IN DEKS PC !!! RACUNAR U SKLOPU STOLA xD
10 godina
protjeran
offline
Re: IN DEKS PC !!! RACUNAR U SKLOPU STOLA xD

Hmmm izgleda da ovako nesto nikoga ne zanima. Hajde sada malo aktivnije xD  Trebam malu pomoc, naime imam trosistemse zvucnike dimenzija 26cm x 29cm i visine 51cm (vidjecete na slikama) eee sada mi treba pomoc oko toga kako da ih ugradim u ovaj projekat stola. Nemam mjesta pokraj stola kada ga napraim vec za sada samo ovako kao na slikama da budu na stolu ili na nekoj improvizovanoj polici na zidu iznad stola. Svaka pomoc je dobrodosla. Ovo je prava slika kako zvucnici izgledaju u stvarnom zivotu http://imageshack.us/f/707/photo0397up.jpg/    http://imageshack.us/f/822/photo0400x.jpg/    e sada evo par slika kako bi trebali izgledati sa ovim projektom stola http://imageshack.us/f/829/vp8k.jpg/    http://imageshack.us/f/13/4tmg.jpg/     

 

SVAKI SAVJET I PRIJEDLOG SU DOBRO DOSLI. SLOBODNO ISKAZITE SVOJE MISLJENJE MA KAKVO ONO BILO, POZITIVNO ILI NEGATIVNO  :)

11 godina
online
In desk PC! Racunar u sklopu stola

Pozz. Zanimljiv projekt! Na tvom mijestu bi napravio neki improvizirani okvir u obliku slova H iznad stola.

Tako da ti zvučnici budu u tom nadgrađu stola iznad monitora ili ako je dovoljno širok, onda nekim vertikalnim "dupljama" sastrane. Bilo bi dobro i da imaju mogučnost podešavanja nagiba i smjera. ;)

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
offline
Re: In desk PC! Racunar u sklopu stola

Jako interesantno, dobra ideja. Smjesta cu se baciti na crteze da nesto izmodam. HVALA PUNO NA IDEJI AKO JOS NESTO SKONTAS JAVI.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice