Samsung Galaxy S8/S8+

poruka: 3.743
|
čitano: 977.433
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Samsung Galaxy S8/S8+
Tornjo kaže...
Zasto je Samsung bolji od Iphonea ili obrnto??

Kupi ti iphone i ne sekiraj se.

Origin_Steam: hrka11
17 godina
Tornjo kaže...

Zato jer Samsung koriste geekovi a Iphone modni freakovi.

Deckard
14 godina
Tornjo kaže...

Kada pitaš zašto je "Samsung" bolji od iPhone gadgeta, po mojem skromnom subjektivnom razmišljanju, jedino ako uzimamo u obzir Note 8 sa S-Pen dodatkom. 

Meni je zadnji Samsung koji sam imao a bio Naj onaj Note II, no sa tadašnjom politikom kvalitete u sigurnost nadogradnji najnovijih flagship modela sa zadnjim verzijama OS-a su me odbile od daljnjih pogleda prema android taboru! 

Kada me pitaš zašto je bolji iPhone od "Samsunga" generalno, ja kada sam uzimao iPhone 6 Plus, imao je potrebnu veličinu za držati gadget u ruci, imao je i fizički zadovoljavajuću težinu, imao je OIS na stražnjoj kamer, landscape mod rada, FullHD display, poprilično zadovoljavajuću količinu interne memorije bez da trebam dodatak SD kartice. 

Danas, danas smo negdje na prelasku iz ere mobitela sa rubovima gore i dolje, uz neke podvrste zubića, no prava stvar će se početi događati tek iduće godine gdje očekujem forte od Apple-a sa senzorom otiska prsta ispod display-a što će opet biti "main WooooW detail", a dobar dio konkurencije će ih morati pokušati stizati ili samo kaskom pratiti. 

U globalu, meni u nekim detaljima više odgovara Apple eko sustav, koliko god da je zatvoren, ali makar znam da minimalno četri godine imam "AKTUALAN" gadget, sa najnovijim update-om na zadnju aktualnu verziju iOS-a, što 98.7% android gadgeta vrlo teško prati i makar dvije godine za redom, i zato ja skromno i subjektivno kažem da je iPhone u tih nekoliko detalja bolji od Samsunga, bilo kojeg! 

ATJ Lučko
10 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

jeste skuzili kako ovo ide;

kad malo zamre tema, bugovci natjeraju/nagovore/podplate nekoga da napise "samsung je bolji od ajfona", ajfon je bolji od samsunga", "spd je bolji od hdz-a", "burek s mesom je bolji od sirnice", itd., i odmah tema zivne, sve prsti od poruka, klikova..

Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
ATJLučko kaže...

....

U globalu, meni u nekim detaljima više odgovara Apple eko sustav, koliko god da je zatvoren, ali makar znam da minimalno četri godine imam "AKTUALAN" gadget, sa najnovijim update-om na zadnju aktualnu verziju iOS-a, što 98.7% android gadgeta vrlo teško prati i makar dvije godine za redom, i zato ja skromno i subjektivno kažem da je iPhone u tih nekoliko detalja bolji od Samsunga, bilo kojeg! 

E s ovim si ga usra i to zestoko...sad ti mores priznat i ne moras...a znam zasto ovo govorim jer sam i ja koristio iphone od 4 pa do 6s,kod sestre je iphone 7,a kod stare 4s koji bolje radi nego moj 5s sa zadnjim updatem radi kojeg je prodan,kao i 6s sto sam imao,takodjer koristim iMac za rad,tako da nije ovo prica samsunogva fanboya.

Druga stvar nikad nista inovativno nije bilo kod njih,sve je 99% kopirano od drugih malo bolje upakirano itd...i taj senzor ne spominje se koliko vidim samo kod iphona.Svejedno kod kojeg mobitela dodje ta pizdarija ispod ekrana kog boli k...sto ima taj senzor ispod ekrana...Stas ti odat okolo i govorit gledaj imam senzor ispod ekrana bilo da je rijec o iph,sams,htc-u ili necem desetom.

Isto sranje drugo pakovanje sve...budi objektivan.

14 godina
odjavljen
Samsung Galaxy S8/S8+

Evo samo da vam kazem da imam Note 8 i iP8 Plus, dakle ta dva mobitela uopce nisu ista ni klasa ni rang. Note 8 je bolji u svakoj kategoriji osim baterije. 

E sad iPhone X je druga prica, ali se od iP8 Plus razlikuje u displayu te OIS-u na telephoto kameri, a ostalo? 

A sad ko voli nek izvoli. Prije Note 8 sam imao S8+, on je isto u svemu bolji od iP8 Plus, osim u bateriji 

2 0 hvala 0
17 godina
digitall kaže...

jeste skuzili kako ovo ide;

kad malo zamre tema, bugovci natjeraju/nagovore/podplate nekoga da napise "samsung je bolji od ajfona", ajfon je bolji od samsunga", "spd je bolji od hdz-a", "burek s mesom je bolji od sirnice", itd., i odmah tema zivne, sve prsti od poruka, klikova..

da meni plate planula bi tema

15 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Ako mene pitate, Iphone tehnoloski zaostaje za android uredjajima. 

Ne gledam pri tom korisnicku podrsku ni ono sto se kaze out of the box, nego gledam inovacije, tehnoloski napredak i sl.

Iphone je po meni uvijek jednu skalu ispod i upravo zato su mi koplje ispod. 

Ali dal rade odlicne uredjaje, svakako da rade. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
MARKOZD15 kaže...

Evo samo da vam kazem da imam Note 8 i iP8 Plus, dakle ta dva mobitela uopce nisu ista ni klasa ni rang. Note 8 je bolji u svakoj kategoriji osim baterije. 

E sad iPhone X je druga prica, ali se od iP8 Plus razlikuje u displayu te OIS-u na telephoto kameri, a ostalo? 

A sad ko voli nek izvoli. Prije Note 8 sam imao S8+, on je isto u svemu bolji od iP8 Plus, osim u bateriji 

S8+ ima cudo bateriju.Evo ti slike od mene,stednju sam upalio na nekih 60%.A i ona mi samo proc ogranici u nekom % u brzini,ostalo sve je svakako na manual podeseno.

Jos mi je smisno da se viber i whatsapp ne pojavljuju na listi potrosnje,a upaljeni su stalno.

A 8+ i note 8,bas gledam usporedbu i ne vidim drasticne neke razlike.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.12.2017 13:04 (hrka11).
14 godina
odjavljen
Samsung Galaxy S8/S8+

Meni baterija na S8+ i na Note 8 imaju bezveze bateriju. S8+ jos okej ali na Note 8 0 bodova

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

9h SOT? Nemoguce..

Ja na s8 imam oko 4h ili malo manje. QHD, 4g/wi-fi, lokacija tu i tamo, fejs, 2 maila, wp, messenger. To je uglavnom to sto koristim

15 godina
DzigiBau kaže...

9h SOT? Nemoguce..

Ja na s8 imam oko 4h ili malo manje. QHD, 4g/wi-fi, lokacija tu i tamo, fejs, 2 maila, wp, messenger. To je uglavnom to sto koristim

Moguce. S8+ ima dobru bateriju (citaj iznadprosjecnu).
Ja sam i na svom obicnom S8 zadovoljan s baterijom. Prosjecno 4,5-5h SoT.

Makni taj QHD i dobit ces min 4.5h. Stvarno ne vidim potrebu na S8 za QHD rezom. Eventualno za igrice (koje ne igram) ili youtube.

14 godina
odjavljen
Samsung Galaxy S8/S8+

Znaci imas mob sa QHD rezom i koristis ga sa manjom? Moga si odma A5 uzeti a ne S8. Znaci kupi se flagship i ne koriste se sve opcije? Zanimljivo jako

Kod mene upaljeno sve redom, Lokacija, AOD, Wifi/Podaci, jos je i dual SIM uz to. SOT od 3 do 4h max. A 9? To bi ima da akumulator nosim s njim

4 0 hvala 0
11 godina
MARKOZD15 kaže...

Meni baterija na S8+ i na Note 8 imaju bezveze bateriju. S8+ jos okej ali na Note 8 0 bodova

Za note ne znam,a na s8 + je kao i sam sto vidis baterija cudo.

DzigiBau kaže...

9h SOT? Nemoguce..

Nemoguce?Pa sta oces jos da ti uplodam,oces teamviwer da vidis sta radim na njemu i kako se trosi baterija?Ovde jos na ovoj listi nema vibera i watsappa,a i oni se koriste stalno.

Kod mene je sve popljeno osim na QHD jer kao sto je kolega spomenio ispod,jednostavno nema razlike,mozda ce imat nekad ali sad nema i ne vidim svrhu da mi stoji na tolikoj rezoluciji i trosi skoro duplo vise baterije.

Oces ti kad se nadjes u situaciji da ti treba mob hitno,a bat prazna rec "jbga bar imam QHD upaljen" ili ces ga poslat u pm jer nemas neke koristi od toga,a baterija ti treba.To je samo jebeno nabijanje cijene kod mobitela nego eto,radi svak sta mu pase.

Jos nesto,to si i sam naveo zasto koristis mobitel,mozes uzet i samsung s2 i koristit ce ti odlicno,nema smisla QHD,a koristi mail,messenger... 

x360gamer kaže...
DzigiBau kaže...

9h SOT? Nemoguce..

Moguce. S8+ ima dobru bateriju (citaj iznadprosjecnu).
Ja sam i na svom obicnom S8 zadovoljan s baterijom. Prosjecno 4,5-5h SoT.

Makni taj QHD i dobit ces min 4.5h. Stvarno ne vidim potrebu na S8 za QHD rezom. Eventualno za igrice (koje ne igram) ili youtube.

Tako je.

MARKOZD15 kaže...

Znaci imas mob sa QHD rezom i koristis ga sa manjom? Moga si odma A5 uzeti a ne S8. Znaci kupi se flagship i ne koriste se sve opcije? Zanimljivo jako

Kod mene upaljeno sve redom, Lokacija, AOD, Wifi/Podaci, jos je i dual SIM uz to. SOT od 3 do 4h max. A 9? To bi ima da akumulator nosim s njim

Daj mi dobar razlog zasto to da upalim i upalit cu odma?Mozda ja nemam oko sokolovo,ali jednostavno ne vidim razliku u normalnom koristenju tj.koristenju za moje potrebe.

S ovim podebljanim se slazem 100% s tobom,ali opet isto tako postoji opcija da se ugasi ako ti ne treba.Pa koji ce mi k...npr. lokacija ako ne korsitim navigaciju?Aod si spomenio njega sam upalio i bit ce upaljen,dual sim mi nije.

Bat traje koliko i sam vidis,a sta vi radite sa svojim mobitelima ne znam,dan te jebo onda mora da ne skidas oci s njega.

Ovisan o nicem nisam,sve koristim normalno koliko trebam,osim kad sam na WC-u.Istina je da razovore ne koristim toliko,mozda 10ak min dnevno osim ako je nesto hitno,ipak smo mi mladja generacija sve ide preko ovih pizdarija,whatsapp,viber itd...

17 godina
https://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_s7_edge-review-1409p3.php

The short answer is - the change in resolution didn’t affect any aspect of the battery life - not in our testing routine. The minor differences we recorded were in the minutes, and are well within the margin of error of the tests. Perhaps an alternative usage pattern might lead to some meaningful advantages of going low-res, but our experience doesn't point in that direction. One such potential scenario is gaming, but then again you already had the option to limit resolution within Game launcher.
11 godina
Baš sam htio napisati da promjena rezolucije može donjeti minornu razliku u trajanju baterije. No također, ja apsolutno ne vidim razliku između tih rezolucija. Uopće niti ne znam koja mi je upaljena.
15 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Koliko vidim, on je upalio stednju na 60% baterije.

Sigurno da to utjece na potrosnju, sad koliko ne znam.

Na koliko je svjetlina ekrana?

Kod mene je trenutno Mate 10 PRO, po svim recenzijama top sto se baterije tice. 

Guram s njim recimo 6-30h-7h sota, a koristi se na isti nacin kao recimo S7 sa 4h-4:30h sota.

Tako da bi mi bilo tesko povjerovat da S8+ moze jace.

Sve to ovisi kako tko koristi uredjaj. 

To sto njemu ide na 9h, ne znaci da bi ti Marko dogurao i blizu. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
Sil kaže...
https://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_s7_edge-review-1409p3.php

The short answer is - the change in resolution didn’t affect any aspect of the battery life - not in our testing routine. The minor differences we recorded were in the minutes, and are well within the margin of error of the tests. Perhaps an alternative usage pattern might lead to some meaningful advantages of going low-res, but our experience doesn't point in that direction. One such potential scenario is gaming, but then again you already had the option to limit resolution within Game launcher.

Mogu oni pisat sta god oce,ne znaci da cu povjerovat u to.

Jebote stavio sam vam slike svoje sa normalnim koristenjem,cak bi rekao da sam ga koristio i vise nego inace...ti sad pisi sta god oces.

Imam mobitel u rukama i znam da trosi vise kad je na vecoj rezoluciji,ono govno AOD potrosi minimalno 10% preko noci takodjer.

14 godina
Samsung Galaxy S8/S8+
U normalnom radu nema razlike između 1080p i 1440p kod baterije. Svi pikseli ionako rade, bilo na 1080p ili najvećoj. Jedino možda u intenzivnom gamingu bi bilo razlike.
Ali oni koji stave 1080p i time vjeruju da imaju dosta bolju bateriju, čisti placebo efekt. Imao sam S7 i testirao sam to.
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
zuper kaže...
U normalnom radu nema razlike između 1080p i 1440p kod baterije. Svi pikseli ionako rade, bilo na 1080p ili najvećoj. Jedino možda u intenzivnom gamingu bi bilo razlike.
Ali oni koji stave 1080p i time vjeruju da imaju dosta bolju bateriju, čisti placebo efekt. Imao sam S7 i testirao sam to.

Da,ima smisla...ali kazem ti baterija mi duze traje kad sam ugasio AOD,vratio na srednju vrijednost rezoluciju,2220x1080 i jos jedna stvar ugasio sam brzo punjenje,jer mob stavljam uvecer da se puni.

Tada mi i nije bitno dali se napuni za sat ipo ili 2ipo. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.12.2017 9:00 (hrka11).
15 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Dali si ukljucio stednju kako si gore rekao ili nisi? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
hrka11 kaže...
zuper kaže...

Da,ima smisla...ali kazem ti baterija mi duze traje kad sam ugasio AOD,vratio na srednju vrijednost rezoluciju,a to nije full hd nego 2220x1080 i jos jedna stvar ugasio sam brzo punjenje,jer mob stavljam uvecer da se puni.

Nema smisla. AOD da, to je i dokazano da on troši 1% po satu. To jest fullHD jer je omjer ekrana 18:9. I nije mi jasno to što koristiš flagship, a pola funkcija isključiš... bezveze

11 godina
zabranjeniples kaže...

Dali si ukljucio stednju kako si gore rekao ili nisi? 

Jesam.

zuper kaže...
hrka11 kaže...
zuper kaže...

Da,ima smisla...ali kazem ti baterija mi duze traje kad sam ugasio AOD,vratio na srednju vrijednost rezoluciju,a to nije full hd nego 2220x1080 i jos jedna stvar ugasio sam brzo punjenje,jer mob stavljam uvecer da se puni.

Nema smisla. AOD da, to je i dokazano da on troši 1% po satu. To jest fullHD jer je omjer ekrana 18:9. I nije mi jasno to što koristiš flagship, a pola funkcija isključiš... bezveze

Koristim zato jer ako mogu volim imat dobar telefon,a to ne znaci da moram imat popaljeno neke pizdarije koje realno nemaju smisla,a stavljene su da oderu na cijeni,svjestan sam toga.

Edit: "Using the phone at its full resolution is what sucks up most of your battery power in the first place, so you’ll want to keep your display settings at Full HD+ (2220x1080). This resolution should be enough to satisfy your detail-hungry eyes until the next time a higher resolution is absolutely necessary."

Ovo isto ili slicno sam procitao na par tehnoloski portala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.12.2017 21:51 (hrka11).
15 godina
I meni i kolegi udarate TD bezveze.
Nije da me briga iskreno, rijetko ionako bilo sta komentiram na ovom forumu, vise-manje samo pratim.
Ali sad vi koji nemate S8 i citate recenzije ste pametni i znate bolje od nas?
razliku na S8 izmedu 2k i FULLHD ne primjetim, osim (ponovit cu) na YTu.
U svakodnevnom radu se ne primjeti.
Baterija mi je bila 20% slabija, ali evo, za potrebe forumasa cu jos ovaj tjedan probati s ukljucenom 2k rezom cisto da nebi bio placebo efekat.
Isto tako sam naivno vjerovao recenzijama i svemu i svacemu po netu, dok sam nisam vidio da je puno toga "preuvelicano." Posebice mi je to zapelo na DXmarkovu ocjenu kamre Iphone 8 koji je pojeo S8, a u stvarnosti je malo druga prica (al to nije tema ovdje).
A ovaj gore sta ima lokaciju upaljenu stalno, stvarno se pitam cemu?
Palim ju po potrebi, i to dok trebam navigaciju / automatski mi se pali prije nego se mobitel ugasi da se zna zadnja lokacija.
14 godina
odjavljen
hrka11 kaže...

Daj mi dobar razlog zasto to da upalim i upalit cu odma?Mozda ja nemam oko sokolovo,ali jednostavno ne vidim razliku u normalnom koristenju tj.koristenju za moje potrebe.

S ovim podebljanim se slazem 100% s tobom,ali opet isto tako postoji opcija da se ugasi ako ti ne treba.Pa koji ce mi k...npr. lokacija ako ne korsitim navigaciju?Aod si spomenio njega sam upalio i bit ce upaljen,dual sim mi nije.

Bat traje koliko i sam vidis,a sta vi radite sa svojim mobitelima ne znam,dan te jebo onda mora da ne skidas oci s njega.

Ovisan o nicem nisam,sve koristim normalno koliko trebam,osim kad sam na WC-u.Istina je da razovore ne koristim toliko,mozda 10ak min dnevno osim ako je nesto hitno,ipak smo mi mladja generacija sve ide preko ovih pizdarija,whatsapp,viber itd...

Razlog? Razlog je da si moga kupit lipo Galaxy A5 koji ti ima takav zaslon i moga si ustedit pare.

Dan te jebo kupia sam ovaj mobitel jer imam 4 maila, dva broja, poslovni i privatni i koristim mobitel za razliku od dosta likova koji pogase sve pa skoro i ekran pa se hvale da im baterija traje 10 dana

8 godina
neaktivan
Sad sam na s8 plus razmisljao sam poslje preci na Iphone jer me s8 plus naljutio sa burn in to me dosta nervira vec 2x ga imam na s8 plus a vec imao na s7 edge a mati ga ima isto na s7edge otac ima isto burn in na s3 ja mislim da se to manje dogadja na iphonu...

0 0 hvala 0
17 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

burn in? a dolazim sa S7E isto ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Ja sam naletio na sjebani model, osim što ima burn-in, blesira se da nije normalno, danas mi je 3 minute bio crn ekran sa samo status barom, nijedna tipka nije radila. A da ne kažem ako dodjem na 2h SOT-a da sam sretan. Prvo ide FR, ako se ne popravi, idem na nešto drugo.

0 0 hvala 0
11 godina
MARKOZD15 kaže...

Razlog? Razlog je da si moga kupit lipo Galaxy A5 koji ti ima takav zaslon i moga si ustedit pare.

Dan te jebo kupia sam ovaj mobitel jer imam 4 maila, dva broja, poslovni i privatni i koristim mobitel za razliku od dosta likova koji pogase sve pa skoro i ekran pa se hvale da im baterija traje 10 dana

I onda bi isto mogao rec koji k... si kupi  a5 mogao si uzet s2 i taman...moj stvar sto sam i radi ceg uzeo,da sam tako gledao onda nebi prodavao Iphone 6s nego bi ostao na njemu.

Uostalom koristim i ja 2 maila i sve ostale pizdarije pa sta to ima veze sve si to mogao koristit i na mobitelu starom 10g.Bateriju hvalim jer sam iznenadjen koliko izdrzi,nijedan mob s isitm koristenjem nije ovliko izdrzao,a i par kolega je zanimala baterija pa sam slike stavio.

Ali nije ni bitno.

Tornjo kaže...
Sad sam na s8 plus razmisljao sam poslje preci na Iphone jer me s8 plus naljutio sa burn in to me dosta nervira vec 2x ga imam na s8 plus a vec imao na s7 edge a mati ga ima isto na s7edge otac ima isto burn in na s3 ja mislim da se to manje dogadja na iphonu...

Imao sam s6 edge,stari mi koristi nekakav s5,sestra druga s7 edge,a ja s8+ i niko nema takvih problema ili mi nemamo oci ko sokol da vidimo to...tako da jbga,potrefilo te.

8 godina
neaktivan
kucas *#0*# tamo dje zoves i klik onda na Receiver i vidi imas li sta po ekranu neke boje neke kvadrate crvene i tako..
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice